Tilbakeblikk 2017 – del 1

2017 har vært et år med både oppturer og nedturer for meg. Jeg velger å dele inn innleggene i to deler der første del er fra januar – juni, og andre del fra juli til desember.

JANUAR

Høydepunktet var da jeg fikk den nye mobilen min, en iPhone 7 i posten. Jeg var så heldig som vant i en luke i julekalenderen 2016 til Hello. I alle lukene kunne man vinne 1 stk iPhone 7 hver dag så jeg deltok hver dag for å prøve lykken. Det lønte seg og en dag i desember fikk jeg en telefon av dem og de sa at jeg hadde vunnet. Jeg husker at jeg hoppet av glede å endelig ha en så bra mobil!

Vi feiret bursdagen til broren min og han fikk en kjempefin hjemmelagd rund kake med blåbærpynt og gelé på toppen.

 

FEBRUAR

Vinnerlykke igjen? Sørlandssenteret sin Instagram hadde giveaway og jeg vant denne flotte Omaggio vasen fra Rafens Sørlandssenteret. Den var kjempestor!

Vi feiret morsdagen 12. februar. Denne gangen med marsipankake som også er hjemmelagd.

 

MARS

Snøen har gjort comeback og jeg som trodde våren ville komme etter februar. Det var kaldt, men fint ute i naturen til å ta fantastiske snøbilder!

Selvfølgelig dukket en regnbue opp på himmelen som jeg bare måtte ta bilde av.

Vi fikk noen proffe elektrikere på besøk som skulle installere ny T-We dekode fra Canal Digital og internett. Vårt gamle nett var så utrolig treigt og jeg som ofte laster opp videoer på Youtube, det tok sin tid. Før hadde vi nedlastings- og opplastingshastigheten på 2.2 Mbit/s og 0.4 Mbit/s, nå har vi gått over til 58.4 Mbit/s og 59.8 Mbit/s. Litt av en forskjell.

Litt senere mars kunne vi endelig se etter vårtegn. Jeg var ute og tok mange bilder av krokus!

 

APRIL

Jeg så på moteshowet som viste vårens motetrender, tok masse bilder og prøvde meg på “Min køkkenhave”-prosjekt. Det er noen små papp potteplanter med forskjellige frø i. Jeg fikk de da jeg handlet på Bilka i Aalborg, Danmark for noen år siden. Dild – vårsalat – agurk – aubergine. Etter noen uker ble det noen søte små spirer.

Ikke nok med det, jeg måtte også se til at kaktusene mine hadde det bra. På tide å omplante? De vokser så fort! Da jeg kjøpte dem har de en gang vært små “IKEA-planter” på rundt 6 cm i diameter, en pakke med 3 stk forskjellige kaktuser. Og jeg som har klart å holde dem i live i over 1,5 år er helt utrolig!

Plantet også paprika og ulike grønnsaker fra frø.

Jeg vant gavekort på 1000,- hos Rabble påskekonkurranse. De trakk 10 vinnere og denne konkurransen postet jeg også på bloggen for å også få dere lesere til å delta.

MAI

I mai var jeg ganske mye ute og fotograferte. Det hadde blitt mye varmere og jeg kunne kjenne våren var på plass. 17. mai var dagen vi alle gledet oss til, selv jeg stod opp kjempetidlig for å få med meg skoletoget og senere borgertoget som gikk litt senere på dagen. 

5. mai kom Hennig-Olsen is og delte ut gratis ispinner og krone-is til folket fordi de feiret det er 93 år siden de startet med å lage iskrem. Jeg smakte på en krone-is med peanøtter, sjokolade og karamell, og en Dugg Yoghurtis med bringebær og jordbær.

Vi var turister for en dag i vår egen by, Kristiansand! “Turist i egen by” er arrangert av Kristiansand kommune og Visit Sørlandet der vi har muligheten til å oppleve museum, attraksjoner og aktiviteter i vår flotte by – en hel dag med gratis inngang på forskjellige steder. Vi tok MS Maarten – båttur som varte i ca. 1,5 timer, dro på Odderøya museumshavn og Agder naturmuseum og botaniske hage.

Lørdag 27. mai og søndag 28. mai var det båtmesse i Gjestehavna ved Tresse, Kristiansand. Mange benyttet dagene til å legge ut båten sin for salg slik at andre båtinteresserte kunne få muligheten til å komme på visning og ta en ekstra titt. 

 

JUNI

I vår plantet vi frøene fra en spiseklar paprika som vi hadde kjøpt på matbutikken tett i tett for å se om det ville komme paprika. Det gjorde visst det! Vi kjøpte ellers masse planter hos Plantasjen så vi kunne pynte opp hagen litt.

Jeg var på Pink Party konsert på Sørlandssenteret. Hadde med kamera, men visste ikke det ikke var lov (hadde spurt før da jeg hentet billettene om det var lov så sa de nja …) så det ble et kameratrøbbel ved inngangen. Konserten var bra, men kunne ikke se hele fordi vi måtte rekke bussen tilbake. Bussen som kom fikk vi ikke ta og det ble en stor krangel ut av det med bussjåføren som ikke ville ha oss med tilbake til Kvadraturen :/ 

Fortsettelse del 2 kommer!

#januar #februar #mars #april #mai #juni #2017 #tilbakeblikk

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg