5 nye Gullbarber

Tirsdag 29. september 2009 kjøpte vi Gullbarber hos DyreHaven i byen i Kristiansand. Vi kjøpte 5 fisk for 60 kr. Vi vet at Gullbarbene (eller andre typer) ikke kan komme sammen med denne typen, Tigerbarber. De anbefales derfor ikke i akvarier med mer saktesvømmende fisker som siamesisk kampfisk, guramier, skalarer og andre med lange finner eller slør. De fungerer derimot bra med mange hurtigsvømmende fisk som Danio, platy og de fleste maller. Da vi kom hjem, la vi Gullbarbene “henge” i akvariumet. Om hver time, helte vi på vann, og til slutt la vi alt (vann og fiskene) i akvariumet.

Vi så/kikket i akvariumet og så om de “sloss”. Men det gjorde de ikke! De bare svømte og svømte. Ingen sloss. Da vi skulle mate dem, ble vi så overrasket: 5 Tigerbarber svømte opp og spiste alle bitene på noen sekunder, og de 5 Gullbarbene bare “sovna” (nesten), men de ville ikke svømme opp og spise. Fiskene spiser samme mattype. De 5 Tigerbarber svømmer alltid sammen, mens 5 av Gullbarbene: 4 av dem svømmer sammen, og en er alene. Stakkars!

Nytt akvarium!

Søndag 13. september: I går så kjøpte vi et akvarium, AQUA Kids Panorama 26 liter, storlek 40x24x29 cm. Mitt nye akvarium!

Miniakvarium för små fiskar: Akvarie, ljusramp, pump, bakgrund, akvariegrus, termometer, vattenberedningsmedel, håv och foder tilsammen 798 kr med utstyr.
Vi åpnet pakken i dag, og fylte akvariet med fersk vann, akvariegrusen måtte vi rense veldig godt, for ellers ble det skittent. Vi må vente ca. 1 uke til for at vi kan slippe fiskene inn i det nye akvariet.

Hvis fiskene mine overlever, kan vi kanskje få oss Gullfisk, Slørhalegullfisk, Viftehalegullfisk (Finner ikke bilder av dem på nettet). Mine 5 Tigerbarber MÅ/KAN IKKE være sammen med andre fisker enn sin egen art! Ellers kommer de til å nappe i finnene til andre fisk, spesielt de som er syke eller skadede.