Bilder og inspirasjon fra Åpen skole

Nå har jeg akkurat vært på “Åpen skole” på to videregående skoler. Det var mange besøkende folk rundt 17-tiden og utover. Jeg tittet innom interessante steder som restaurant og matfag, medier og kommunikasjon, interiør og utstillingsdesign og interiør-området. Smaksprøvene inne på matfag var så godt, de på medier viste en film og de på interiør og utstillingsdesign holdt på med tegning og utstilling.

De runde bordene var fint pyntet nede ved kantinen.

Brosjyrer og bøker ved restaurant og matfag.

En liten og koselig restaurant.

Lyskasterne skapte god stemning.

Laget av VG3 Interiør.

Laget av Studieforberedende m/formgiving VG1: Arkitektur-prosjektet.

2 STA (studie).

På den andre videregående skolen (Kvadraturen skolesenter) inne på et biologi klasserom så vi på et forsøk. Det kom så kjapt at jeg nesten ikke rakk å følge med på hva som var i der.

Brosjyrene og noen kataloger fra “Åpen skole” besøkene.

Sist, men ikke minst: Utdanningsprogrammene som jeg fant ut passer til KREATIVE folk som liker design, håndverk, foto … (anbefales)! Jeg gikk selv Design og håndverk første året.

#skole #utdanning #design #medier #karriere #kunst

Åpen skole

I denne uken har mange videregående skoler i Kristiansand “Åpen skole”. Det kommer mange innom på besøk og som skal se hva skolene tilbyr alt fra yrkesfag til andre studiefag. I går besøkte jeg KKG. De hadde veldig mye realfag og idrettslinjer. I dag har Kvadraturen Skolesenter og Tangen “Åpen skole”. Jeg skal ta en tur innom skolen jeg går på og naboskolen som også ligger i nærheten. Dette blir gøy!

(plakaten er fra 2013, ikke fra i år)

#skole #utdanning #åpenskole #kristiansand

Talenter starter snart …

I dag har de rigget til, for snart begynner Tangen Talenter her på skolen vår. Lys og lyd var på plass. Alle stolene som de fant i alle etasjene ble plassert rundt i en stor bue rundt scenen og to bord som ble plassert nærmest scenen. Dommerne skulle sitte der og publikum på alle de andre stolene. De som skal delta på talenter i år kommer ikke bare fra vår skole, men fra 4 andre skoler også. Det blir nok spennende å følge med på! 

I år ser det sånn ut. Datoen er: 27. – 29. januar. Finale 3. februar. Det blir også live-streaming av finalen!

Jeg ser for meg neste år hvordan scenen ville ha blitt. Kanskje designforslaget mitt kommer opp neste år? Hvem vet, forslaget mitt ble dessverre ikke valgt i år … Krysser fingrene.

#skole #design #talent #konkurranse #live

Foredrag om menneskerettigheter

I går etter lunsj var vi på et foredrag om “Menneskerettigheter” som holdt til i Auditorium Fjære. Det varte fra ca. kl. 11:50 – 13:25. Vi fikk et forenklet ark med de 30 artiklene og satte ring rundt de 4 som vi synes var de viktigste. Etterpå ble det diskutert noen av de viktigste artiklene. Tilslutt hadde vi en Kahoot som bestod av det som ble sagt i foredraget.

Verdenserklæringen om menneskerettigheter ble skapt av De forente nasjoner (FN), med utgangspunkt i andre verdenskrigs grusumheter og enorme tap; målet var å sikre en felles forståelse av hva alles rettigheter er. Den danner grunnlaget for en verden bygd på frihet, rettferdighet og fred.

KILDE: “Hva er menneskerettigheter”

#skole #påbygg #historie #foredrag

Skoleplan for de to neste ukene

Jeg har ikke tid til å blogge for tiden fordi det er så mye skolearbeid å gjøre i disse to ukene som kommer. Skulle gjerne ha hatt en planlegger eller kalender som jeg kunne skrive ned ting på, men det ser ut som alt går i ett sett. Ikke så lett å holde styr på alt …

Planer for uke 4: Norsk oppgave analyse, presentasjon i historie: Slaget i Cambrai, muntlig fagsamtale i naturfag + andre innleveringer i norsk.

Planer for uke 5: Matteprøve kapittel 5, presentasjon i historie om en kjent historisk person: Christofer Columbus + andre innleveringer i norsk. På slutten av uken: Gruppeintervju – på kvelden.

Hvis jeg har litt ekstra tid, skal jeg søke litt rundt på internett etter studier jeg kunne tenke meg etter dette året med VG4 Påbygg. Det finnes mange veier å gå og jeg håper å finne noe innenfor design, foto eller IKT.

#skole #utdanning #planlegger #presentasjon #innleveringer

Modernismens utvikling

I de to første norsktimene hørte vi på et foredrag om “Modernismens utvikling” – den visuelle kunsten fra forrige århundre og fram mot vår tid fra Den kulturelle skolesekken. Det var så spennende å følge med på foredraget. Litt av hva det handlet om: Utvikling i den visuelle kunsten fra modernismen til post-modernismen; fra forrige århundreskifte og tendensene fram mot vår tid. Mye av dette husker jeg fra i fjor, fra stilhistorien i VG3 Interiør – der det var forskjellige epoker og perioder. Å, som jeg har savnet stilhistorien!

Le Corbusier, Cité radieuse, 1952

Perioder: Kubismen (Paris), Futurisme (Italia), Dada (Zûrich), Surrealismen (Paris), Bauhaus (Tyskland), Konstruktivisme (Russland), Abstraksjon (Europa), Abstrakt Ekspresjonisme (Amerika), Neo-Dada (Amerika), Pop Art (Amerika), Minimalisme (Amerika) og Fluxus (Internasjonalt).

#kunst #norsk #europa #skole #epoker #perioder #design #arkitektur #modernismen

Vårgrønt på H&M

Jeg legger merke til det fine og lysegrønne på H&M. Er våren her allerede? Grønt er skjønt og det liker jeg veldig godt. Det er flere inspirasjonsbilder av interiør som henger på veggene i butikken og “nyheter” som får meg til å se “dette er in nå”. Inspirasjon finner jeg alltid hvor enn jeg går.

#interiør #utstilling #lys #våren #grønt

Utdanningsmesse i Gimlehallen

Utdanningsmessen tautdanning.no arrangeres i Gimlehallen, 18. – 19. januar 2016. Vi var der i dag fra kl. 09. Utstillere på messen var norske og utenlandske universitet og høgskoler, folkehøgskoler, fagskoler, videregående og private skoler osv … Det var mye interessant og mange brosjyrer og kataloger man kunne ta med. Her er min lille haug (tok med dette fordi det var interessant for meg).

Jeg kunne ha tenkt meg noe av dette til neste skoleår: Arkitekt, interiørdesign, foto, grafisk, produktdesign, IKT, data. Det er så mange valg at jeg nesten ikke klarer å bestemme meg for hva jeg skal studere … mest av alt tror jeg ville ha gått for arkitekt (studere i Bergen). Jeg har nemlig tenkt at jeg har gått 3 år på videregående skole med det jeg hadde lyst til og ønsker å lære mer av det.

Eller så vil jeg gå for noe annet som har med design å gjøre. Hva med 3D-grafisk eller grafisk design? Jeg tok med noen brosjyrer “bachelor i …”. Produktdesign hadde vært litt kult!

#kristiansand #messe #utdanning #studere #videregående #skole