Happy New Year 2018

Det er nyttårsaften, årets siste dag og hvem gleder seg til å se all fyrverkeri som fyres opp i kveld? Enten om du skal se på eller sende opp, er det viktig å holde god avstand. Og for all del bruk beskyttelsesbriller for å unngå synsskader. Hvert år skader mange seg fordi de ikke husker å planlegge godt nok som å lese bruksanvisningen nøye, sette det som fyres opp på et sikkert sted, bruke vernebriller og tenne med tennstav, ikke med lighter eller fyrstikker. Vær forsiktig!

Da jeg var liten har jeg vært med å holde og vifte stjerneskudd (mindre farlig), det var stas! Men alle årene som har gått har vi aldri kjøpt og fyrt opp fyrverkeri. Vi satt alltid innendørs trygt og godt, og så de flotte fyrverkeriene fyke opp på den mørke nattehimmelen gjennom et vindu. Så hadde vi TV-en oppe som rapporterte oppskyting av fyrverkeri LIVE forskjellige steder i verden. Det var fargerikt å se på!

Når jeg poster dette innlegget er jeg sannsynligvis ute og ser på kommunalt fyrverkeri. Her i Kristiansand sendes de offentlige nyttårsfyrverkeriene opp på Odderøya fra midnatt. Showet varer i seks minutter totalt og i år skal jeg se på og ta masse bilder. I mange år har jeg bare tatt bildene gjennom et vindu (kvaliteten ble ikke så bra glass vs glass), så i år er det på tide å komme seg litt ut.

Da avslutter jeg dette innlegget med å si: Godt nyttår! Håper du koser deg de siste fridagene og starte året med nye muligheter. Tusen takk for dette året, til lesere, sponsorer og til hver og enkelt av dere som trykker dere innom bloggen min 🙂 Må 2018 bli et nytt og fortreffelig år!

#nyttår #nyttårsdag #2017 #2018

Bare to dager igjen til 2018

Da har snøen dukket opp i dag ettermiddag! Det er lenge siden snøen har lagt seg skikkelig, men ifølge værmeldingen skal det både regne og snø i 18-tiden. Får snøen ligge en god stund før den forsvinner igjen mon tro?

Hjelpes, i morgen er det nyttårsaften – siste dag i 2017. Året 2017 har gått utrolig fort og plutselig kan vi ønske 2018 velkommen om to dager. Rart å tenke på at det bare er to dager igjen av året. Vel, fridagene som er igjen må nytes fullt ut før hverdagen starter igjen. 

Utrolig fint å se hvitt snø overalt! Jeg var ute og handlet på nærbutikken, og der var det så mange folk som handlet masse til nyttårsaften og nyttår. På veien hjem snødde det, og da la jeg merke til disse fine snøkrystallene eller snøflak som det kalles, falle ned på jakkearmen min. Har du sett noe så vakkert?

Denne glitrende julekulen har jeg ikke fått vist frem på bloggen i jul. Jeg har ikke turt å henge den opp på grunn av alt glitteret som bare faller av, hehe!

#kristiansand #snø #snøflak #snøkrystall #2017 #2018

Jeg ble frastjålet en paraply

Jeg kan ikke tro at noen vil ta med seg ting som ikke er deres eget! Det kalles jo rett og slett for stjeling og tyveri. Hva oppnår de med det? Denne gangen vil jeg snakke om at jeg ble frastjålet en paraply (selv om jeg hadde merket med navn på).

En paraply her, en paraply der … Det er mange som eier en eller flere slike, og som ikke skriver navn på paraplyene sine. Når noen legger dem igjen, tar andre dem med seg. De fleste paraplyer er sort farget og sammenleggbare, derfor er de lette å ta med. Paraplyer brukes til å skjerme mot regn og annen nedbør.

Vel, her kommer den irriterende hendelsen torsdag 16. november: Jeg kom som vanlig, gikk inn i den lille garderoben og gjorde meg klar for dagen. Det hadde regnet en del da jeg kom, så jeg brukte paraply den dagen. Jeg la fra meg den sammenleggbare paraplyen ved siden av mitt skap på gulvet i garderoben. La den ikke inn i selve skapet siden paraplyen fortsatt var våt av regn og det lille skapet jeg fikk utdelt har blitt så stappfullt i det siste (har blant annet en stor dress der inne). Paraplyen var liten og sort farget, og jeg hadde merket med mitt navn på. Men, jeg lot paraplyen stå igjen utenfor skapet mitt som jeg hadde gjort mange ganger før. Det skulle jeg ikke ha gjort denne dagen da jeg ikke tenkte over at den ville bli stjålet før jeg skulle til å gå hjem. Da jeg skulle til å dra hjem, kledde jeg på meg og tok ut sekken min som lå i skapet.

Paraplyen min var forsvunnet. Den stod jo utenfor skapet mitt sist jeg så til den, men nå var den plutselig borte vekk. Noen må ha tatt den. Det som er så rart er at den skyldige ikke forsynte seg med de store paraplyene som stod “gjemt” bak det venstre hjørnet ved siden av skapene. Der har de stått i mange uker så vidt jeg husker (og ingen eier dem, det står ikke navn på?). Da skjønner jeg ikke hvorfor noen vil ta med seg akkurat min paraply der det tydelig står mitt navn på? Fordi den er liten og sammenleggbar og “vanlig” – det første de ser? Kom meg nesten ikke hjem uten paraply, så mye det regnet der ute. Måtte låne en stor unnamed paraply derfra da jeg ikke hadde noe valg. Den ble med meg tilbake neste dag. Lånte den tross alt og da klarer jeg fint å sette den tilbake der den stod.

Nå har jeg skaffet meg en lås til skapet. Å ha et skap uten lås risikerer jeg at hvem som helst kan åpne opp og bare forsyne seg. Anbefaler derfor alle å skaffe lås til skapene sine uansett hva dere har i skapet.

Du ville nok ha sagt: Det er bare en paraply, hvorfor skaffer du deg ikke en ny en. Jeg vet at paraplyen min ikke betyr så mye for meg, men jeg ser på det som ganske kjipt å bli frastjålet ting som jeg har kjøpt med mine egne penger. Vet du hva, den var faktisk ganske ny og ikke kjøpt for lenge siden. Hvis den hadde vært ødelagt eller godt brukt, så hadde jeg ikke tenkt så mye på det. Paraplyen kommer aldri tilbake der den stod. Eller den er lånt, noen har tatt feil? Tenk dere det, hvis det hadde vært en jakke eller en mobil som hadde stor verdi, da hadde de fleste som har frastjålet det blitt veldig sinte og opprørte. Tips: Legg aldri igjen verdisaker uten tilsyn, det har jeg allerede lært.

Etter noen dager uten tegn til paraplyen innser jeg at den har blitt stjålet. En paraply fattigere. Om noen har tatt den med vilje, ville de sannsynligvis ikke levere den tilbake igjen. De vil ha den selv. Tror neppe den vil dukke opp igjen …

#personlig #paraply #meninger

The last Christmas pictures

Vi er midt i romjulen og i dag er det 3. juledag. Eller finnes det en tredje juledag? I så fall er jeg usikker hvis alt går som vanlig. Jeg stod opp grytidlig i morges og tenkte bare at jeg må huske å dra på jobb. Jeg jobber jo en del i romjulen frem til 29. desember, så det å stå opp tidlig, må jeg bare venne meg til (selv om dagene fortsatt føles ut som ferie).

Etter en lang juleferie åpner endelig butikkene dørene igjen, og i dag har mange butikker det svært travelt med å ta imot kunder som skal bytte det de har fått i julegave til en annen ting eller har et ønske om å returnere noe fordi det ikke passer. Den store byttedagen. Romjulssalget har også startet. Jeg har fortsatt noen bilder av julebyen Kristiansand som jeg har knipset som jeg ikke har fått publisert de siste dagene.

Julemarked boder og juletrær på fontenen.

En del av skøytebanen “KOMPIS”. Det lyser opp på skøytebanen når mørket senker seg.

Julegrana i Kristiansand og 3D lysshowet.

#kristiansand #julebyen #juledag #foto #jul #julestemning

Julaften, julegaver og vinnerlykke

På julaften spiste vi en kjempegod julemiddag, vi så på julefilmer som gikk på TV og åpnet julepresangene som lå under juletreet. Etter at vi hadde åpnet alle julepresangene, føltes det ut som om julen var over for i år. Skulle tro julaften bare varte i noen timer, men tiden fløy avgårde og plutselig la vi oss langt over midnatt uten å tenke over det.

Heldigvis blir 1. juledag roligere og stillere. Det er rart å ikke få skikkelig julestemning dette året når snøen ikke er her (merk: i Kristiansand), men jeg ser jo lyst på det: Mindre kaos ute på motorveiene for dere som skal ut og reise! Kanskje mange av dere har familie boende langt borte og skal på besøk hos dem for å feire jul sammen. Dere kommer virkelig fortere frem denne julen uten snø.

Nå har jeg tenkt til å vise frem julegavene jeg fikk julen 2017. Dette innlegget er ikke laget for å skryte av det jeg fikk, men jeg synes det er kjekt å vise frem hva jeg har fått hver jul. I år hadde jeg litt vinnerlykke fordi jeg vant to ting: Et overvåkningskamera og et flaxlodd. 

Overvåkningskameraet vant jeg på bloggen til Christina (konatil) og flaxloddet vant jeg på Gjerrigknarken Rune sin julekalender. Jeg deltok daglig i julekalenderen hans og så ble det en premie på meg i år. Så bra at begge premiene dukket opp i god tid før jul!

Til venstre på bildet er Nest Cam Outdoor overvåkningskamera.

Her har jeg samlet sammen alt jeg fikk til jul. Ferrero Rocher, bananchips, ristede og tørket mais, serviettholder, Lambi julelam, Nidar favoritter, Twist, julekort med personlige hilsener, lue, Nest Cam Outdoor overvåkningskamera og et flaxlodd.

Julegavene til høyre på bildet fikk de andre i familien. Noe av det de fikk var tursekker, ørepluggere, Oreo kjeks, kalenderbøker og sko. Med det vil jeg si tusen takk for alle de flotte julegavene jeg har fått til jul i år, jeg er utrolig takknemlig.

– Hva fikk du til jul i år?

#vinnerlykke #premie #julegaver #jul #julaften #julestemning #juletre #desember

God og mett – julemiddag 2017

Under julemiddagen tok jeg kun noen få bilder av spisebordet da vi spiste, men ellers altfor mange familiebilder. Det er så viktig å ta bilder som man kan ha som minner. Vi koste oss og spiste ribbe, pinnekjøtt, mandelpoteter, medisterkaker, reker, laks og grønnsaker med brunsaus ved siden av. Jeg fikk spist meg god og mett, og julematen var helt nydelig. Min juletallerken i kveld så slik ut:

På min tallerken hadde jeg ribbe, pinnekjøtt, mandelpoteter, grønnsaker, reker og laks. Jeg har også et bilde av maten på bordet (ikke alt var på denne siden av bordet):

Flere julebilder kommer etter hvert på bloggen, ikke glem å stikke innom senere 🙂

#jul #julestemning #julehelg #julemiddag #desember

Ho-ho-ho – det er julaften!

Tidlig på dagen har jeg fått pakket inn de aller siste julegavene. I dag holder faktisk butikkene stengt da julaften i år faller på en søndag, så det var bra at jeg fikk gjort siste runde med julegavehandel i går.

Nå er det ikke lenge igjen til julemiddagen er klar. Vi holder på å lage ribbe, pinnekjøtt, mandelpoteter, medisterkaker og laks (+ noe mer kanskje) som vi skal servere til min lille familie. På denne tiden er det ganske hektisk på kjøkkenet, men det skal vi nok få til sammen. Flaks for at vi har en flink kokk i huset som har en oversiktlig plan over hva og hvordan vi skal lage maten 🙂

Forresten, slik ser juletreet vårt ut. Fargerike lys er tent på og alle julegavene ligger under treet og venter på å bli åpnet. Over den grå pakken fra Clas Ohlson har jeg pyntet med juletrær som jeg har laget selv. Papirbretting du vet, det elsker jeg å holde på med.

#jul #julestemning #julaften #juletre #julegaver #julehelg #interiør

En stemningsfull tid

Julen er en magisk tid der man har tid til å kose seg litt ekstra. I dag tennes det fjerde lyset. Når alle lysene er tent, er det plutselig blitt jul. 24. desember, julaften, er her! I år skal vi feire jul sammen med familien. Det kommer til å bli så koselig å spise god julemat, synge til julesanger og åpne julegavene senere på kvelden. Om noen lurer på om vi feirer jul – ja, det gjør vi her i Norge da vi følger norsk tradisjon – alle har vel et juletre i hjemmet, eller?

Stjerna har jeg brettet selv. På vinduet på rommet mitt har jeg hengt opp Roma juledekorasjonsbelysning, og den lyser opp vinduet hver kveld. Synes bildene ble ganske stemningsfullt etter en runde med redigering i redigeringsprogrammet.

Jeg ønsker alle sammen en riktig god jul og håper dere får en kjempefin julefeiring sammen med de dere er glade i <3

#jul #julestemning #julefoto #julestjerne #julelys #advent

Mine planer for lille julaften

God morgen og hei, i dag er det 23. desember – lille julaften. Det er dagen før dagen. I dag skal vi gjøre ferdig de siste forberedelsene til julaften. Jeg har allerede stått opp, spist frokost og har gjort meg klar for dagen. Senere i dag skal vi gå og handle de aller siste julegavene på senteret. På senteret har jeg tenkt til å se etter fotorammer og printe ut noen bilder som skal bli en flott julegave å gi til noen jeg er veldig glad i.

Jeg må også få laget en stjerne til juletreet fordi det mangler en toppstjerne på vårt flotte juletre som vi tar frem år etter år. Kunstig juletre bruker vi hvert år – det er helt topp! Uten en stjerne blir ikke juletreet like fint for det føltes ut som om det mangler noe. Vi får se hva jeg får til i kveld.

#jul #lillejulaften #julestemning #julestjerne #julehelg

Se alle pizzaene vi har lagd

Det er fredag 22. desember og i dag har de fleste av oss siste dag på jobb før vi kan ta oss en velfortjent juleferie. Siste skoledag var i går, og noen barn sendes fortsatt på skolefritids “fulltid” i hele eller deler av juleferien siden foreldrene deres må jobbe. Jeg er en av dem som tilbringer mye tid der og når praksisen min går mot slutten synes jeg det er trist å tenke på å forlate et så godt miljø jeg nettopp har kommet inn i.

Men, tilbake til overskriften: Til lunsj lagde vi hver vår egen pizza og se hvor fine de ble etter steking! Er så gøy når alle får prøvd seg på skolekjøkkenet. Vi puttet på pølse, salami, skinke, paprika, squash, løk, sjampinjong og ost, og alle fikk velge ingrediensene de ville ha i sin egen pizza. Ketchup og krydder kom også godt med på slutten for at pizzaen skulle smake bedre. De smakte fantastisk!

#pizza #mat #matlaging