Desenio med stilfulle posters

Reklame | Desenio

For noen uker siden fikk jeg en digital hentelapp om en ankommet pakke fra Desenio. Leveransen kom veldig kjapt da bestillingen ble gjort 1. april, og jeg kunne allerede hente pakken neste dag hos nærmeste postkontor. Desenio er kjent for å selge stilfulle og trendy plakater, posters og rammer som man kan henge opp og dekorere på veggen. Det finnes så mange forskjellige plakater å velge mellom, som for eksempel kunstmotiver, tekstplakater, fashionstyles, grafiske elementer og svart&hvitt quotes. Valgene er mange, og dere som elsker interiør blir nok overrasket over hva dere kan velge til interiøret. Plakatene kommer i mange ulike størrelser, som passer til enhver ønsker og smak.

Etter å ha fått plakatene over, måtte jeg kjøpe bilderammer. Det gikk noen uker til det da jeg måtte gå til forskjellige butikker for å se på utvalgene. Først kjøpte jeg de små rammene til de 3 plakatene på 30×40 cm, så etter hvert til de 3 store på 50×70 cm og 61×91 cm. Nå er de endelig hengt opp på veggene så det blir fint å se på.


Inspired, kunstplakat (30×40 cm). – HER
King Penguin, plakat (med fotokunst i form av ville dyr). (30×40 cm) – HER
Sailing, plakat med seil. (30×40 cm) – HER

På rommet mitt: Disse 3 plakatene har jeg hengt på den ene veggen (har skråtak). Alle motivene var forskjellig, så da tenkte jeg å ha dem ikke bare ved siden av hverandre på rad, men at det går nedover som en trapp. Rammene er kjøpt på Jysk.


Eiffeltower, poster.
(50×70 cm) – HER

Big Ben, plakat med byer.
(50×70 cm) – HER

På stuen: Oransj tapet med blomster som mønster (ikke så synlig). Den ene veggen til venstre er lengre enn den til høyre, og jeg tenkte at de skulle stå i midten på hver sin side. TV-en står til venstre, så alle veggene der er dekket med bilder og rammer. Sort og hvitt er fint da det skaper litt dynamikk sammen. Passet også veldig med sort ramme rundt hver av de bildene som var sort&hvitt fra før av. Rammene kjøpte jeg på IKEA.


Mountain Reflection, plakat.
(50×70 cm) – HER

På stue, ved spisestue: Et landskapsbilde med en litt større ramme rundt. Altså er bildet på 50×70 cm, men med det hvite rundt bildet (passepartout) trekkes motivet mer fram og får det til å virke større på veggen = 61×91 cm. Sølvramme også kjøpt på IKEA.

Hva synes dere om plakatene?

#desenio #samarbeid #design #interiør #plakater #posters #dekorasjoner

Noen av mange bilder på Plantasjen #3

#plantasjen #hage #blomster #planter #drivhus #potteplanter #natur #foto

Lesedag og mattetentamen

På onsdag var det lesedag der vi kunne velge å sitte hjemme eller på skolen. Jeg valgte å være noen timer på skolen for å øve litt mer på matte og samtidig kunne spørre læreren om hjelp. Vi hadde fått noen eldre mattetentamensark som vi kunne øve på før selve mattetentamen. Må si det var mye Excel og GeoGebra. Det satt mange på skolen, og nesten alle skulle ha tentamen neste dag. Kanskje var deres mål å gjøre det best mulig!

I dag var dagen for heldagsprøve, nemlig mattetentamen! Fra kl. 09 – 14 satt vi i forskjellige klasserom. Heldigvis gikk det ganske bra for jeg hadde lest litt i går. Var litt dårlig, kanskje på grunn av yoghurten jeg kjøpte i går (som gikk ut på dato 16. april (!), men la merke til datoen da jeg hadde spist 50% av den), men ellers var alt fint. Jeg kan faktisk ikke tro at jeg klarte det. Tenk, dette er siste tentamen for påbyggingsåret! Nå mangler vi en eksamen i norsk (obligatorisk) og kanskje vi blir trukket opp i andre fag også.

#skole #tentamen #heldagsprøve #matte #påbygging

Mye i vente, oppdatering

Når det gjelder overskriften, klarer jeg ikke helt å se for meg hvor jeg er nå. Har ikke blogget på noen dager og tenker hele tiden: “Nå må jeg blogge, vil ikke skuffe dere lesere”, men klarer ikke. Skrivesperre? Neppe. Jeg er kanskje helt i min egen verden akkurat nå, tenker på ting jeg ikke burde tenke på og hvordan jeg skal ta stegene videre.

Jeg elsker sommerfugler som dekorasjon

Har jeg nevnt hvor stressende det kommer til å bli fremover? I dag har jeg tatt en naturfagsprøve (resten av kapittel 6) om batterier, brenselsceller, elektrolyse, hydrogen og blyakkumulatoren … Hadde sittet med denne i hele i går da jeg kom hjem fra skolen. I morgen er det planlagt en lesedag og forbedredelse til mattetentamen som er dagen etter, altså på torsdag. Da blir det enda mer lesing i boka. Etter dette skal jeg jobbe med en norskframføring og en historie “hjemmeprøve”. Hvordan skal jeg takle dette her?
 


Oppdatering:

Nå har jeg endelig fått opp bilderammene på veggene. De to store bildene er hengt opp på den ene veggen i stua, og tre av de små på rommet mitt. Jeg gleder meg til å vise dere hvordan det er nå. Mangler bare en ramme igjen til det usiktsbilde jeg har valgt.

#skole #interiør #oppdatering #hverdag

IKEA shopping med stil

Når vi først er innom IKEA, og bestemmer oss for “nå skal vi bare kjøpe to bilderammer”, kommer vi ut med bare to ting? Nei, vi tar også med andre ting når vi først er der for alt er så fint og billig der. Kjøp og spar 🙂 Vi fikk øye på noen fine Chrysanthemums i fargene rosa og gul, og hadde nesten problemer med å bestemme oss for hvor mange av dem vi skulle ta med oss videre. Ehm …

To var ikke nok, så da ble det tre av disse.

Handlevognen med: 2 bilderammer på 50x70cm, 3 Chrysanthemum blomster, en matboks, et rundt 80 cm i diameter grønt teppe (til entre/gang), stoff av grønnsaker i sort/hvitt og en skjærefjøl i plast.

Under kommer noen inspirasjonsbilder av utstillinger

Wow, sånt må jeg skaffe meg! Liker designet veldig godt med fisker på.

Masse fint.

#ikea #shopping #inspirasjon #design #interiør #utstilling

Noen av mange bilder på Plantasjen #2

Nå er del 2 ute av “Noen av mange bilder på Plantasjen”. Det vil komme mange flere bilder fremover, fordi jeg tok så mange bilder. Blir lett fascinert av blomster og planter, som er organiske skapninger. Bli inspirert! 

#plantasjen #hage #blomster #planter #drivhus #potteplanter #natur #foto

Favoritt putetrekk

Putetrekk Faviola 50×50 / Putetrekk Betty / Putetrekk Sonia / Putetrekk Roxanne / Pute Jack / Putetrekk Vinga 50×50 cm / Putetrekk Kimberly med digitaltrykk / Putetrekk Jaffa / Putetrekk Jasmin 50×50 cm / Putetrekk Vattenhyacint / Putetrekk Juline / Putetrekk Blad
(annonselenker)

På tide med en ny forandring. Noen fine puter til et lysere interiør. Hvilket putetrekk er din favoritt?

#interiør #bloggklubben #kollasj #puter

Let Me Take A #Selfie

Jeg har kjøpt meg en selfiestang! Goji kablet selfiestang (sort) var på tilbud og jeg så bare en igjen (!). Det hadde vært enkere å bruke denne som et mobilkamerastativ (det høres veldig rart ut, men det går faktisk hvis den står stødig). Nå blir det i hvertfall enklere å bare sette mobilen på, trykke på knappen og … vips! Bildene eller videoene blir tatt.

Har dere en selfiestang?

Forhold mellom bilde og tekst – foto

I norsk hadde vi om bilde og tekst, og forholdet mellom dem. Hvis man har et bilde og en tekst, kan det tolkes litt forskjellig. Hva med å se dem hver for seg? Begrepene vi lærte om: Forankre, avløse og motsi. Oppgaven gikk ut på å gå sammen to og to, planlegge et bilde som sier noe om vår hverdag (og tenke på utsnitt, perspektiv, lys og andre virkemidler), ta bilder med mobilen og lage minst to ulike versjoner med ulike tekster til samme bilde. 

På avstand ser dette ut som en pingvin, men er det virkelig en ekte pingvin du ser her? Tar vi en nærmere kikk, kan det se ut som en søppeldunk.

Bildet som forteller en historie. Legg merke til togskinnet, båten og fargene. Overskriftene “En vakker sommerdag” (handler om selve bildet) eller “Båten selges til høyest bud” (handler bare om båten).

Ser ut som en bilderamme? Det gjenspeilet et tre og oss da vi tok bildet. Et maleri, et bilde eller hva det enn måtte være.

#design #foto #komposisjon #bilde #tekst #norsk #oppgave #skole #påbygg