Siste dag – læretiden er over

I dag var det min siste dag som lærling i barnehagen. Tiden har gått utrolig fort! Jeg har fullført læretiden min på et år og har oppnådd fagbrevet (stolt!). Gjennom dagen har jeg fått så mye oppmerksomhet av barna, foresatte og kollegaer – de visste at det var min siste dag.

Jeg tok med meg hjemmelaget kake (brownies) til personalet. Barnehagen har også laget brownies til barna så de kunne smake. De synes det var veldig godt!

Står og venter på bussen … iskaldt!

Brownies med Non Stop til personalet. Om noen lurer på hvor alle Non Stop på kaken har blitt av, så har de sunket ned. Skrev ut en lapp og la den ved siden av kaken:

“Tusen takk for at jeg kunne ta læretiden min her. Etter et år i lære kan jeg stolt kalle meg for fagarbeider! Jeg har lært så mye på kort tid, og det har vært utrolig hyggelig å jobbe sammen med dere alle … På bordet kan dere nyte deilig brownies, bakt med kjærlighet. Håper det smaker!”

“Du er STJERNEN som lærte meg hvordan man skal SKINNE!
Tusen takk for at du har vært en så viktig del av min historie.”

Masse fint fra læreplassen. Hilsener på kort, gaver og godis. Lykke til ønsker. Hallo, folk er så gode!

Takk for nå, håper vi ses igjen!

Les også:

Fagprøven

Korona “Juleviruset” 2021

Den gigantiske julekulen på tre meter i diameter, lever videre på Odderøya i Kristiansand. Installasjonen har tidligere stått midt på Torvet julen 2020, og har etter det blitt stående på Odderøya i flere måneder. “Juleviruset” er skapt av kunstneren Erik Pirolt. Julen ble julekulen pyntet med julelys og sprayet “Jul 2021” på.

Les også:

Juleviruset
Julebyen Kristiansand: Kunstinstallasjoner
Odderøya-walk

Gatekunst på RDC Golf

Det er kommet opp gatekunst på et av veggene til RDC Golf på Lund i Kristiansand. Gatekunsten er laget av Graff i Sør, @crookedoctopus. Her ser vi en hånd med hanske som kaster opp en golfball. Så kult!

Les også:

Øvelse gjør mester!
Kristiansand Golfklubb

Tomat-gresskar?

Da jeg skulle til å åpne et beger med tomater, fant jeg en spesiell mini plommetomat. Den så helt annerledes ut i formen enn de andre. Formen minnet meg som et gresskar. Kanskje dette er en tomat-gresskar?

Se video av mini plommetomaten på min TikTok HER!

– Har du sett en spesiell tomat før?

DIY: Snøkrystaller med perler

Snøkrystaller med perler er en av mange formingsaktiviteter jeg har hatt sammen med barna på 3 – 5 år i barnehagen. Her trener barna på finmotorikken, lærer å telle hvor mange perler de har tredd på sin snøkrystall og se mulige fargekombinasjoner/mønster.

Du trenger:

 • Fargerike perler
 • Piperensere
 • Saks

Slik gjør du:

 1. Ta to lange piperensere fra pakken, brett piperenserne i halv.
 2. Ta en ny piperenser, brett piperenserne i halv og klipp av. Du har tre halve deler nå.
 3. Tvinn alle de tre delene sammen, og du får seks armer.
 4. Sett på perler (store perler har jeg sagt maks fem perler, husk å spare litt på enden for feste).
 5. Fest ved å bøye ytterste del inn mot de siste perlene.

Hver snøkrystall: Du trenger 3 halve piperensere.

Snøkrystaller er ikke bare hvite, de kan også være i andre farger.

For best resultat, bruk de mest hårete piperensere. Perlene satt bedre på enn med de små tynnere piperenserne.

Snøkrystaller laget av barnehagebarna. Her er det mange forskjellige fargekombinasjoner:

– Hva synes du om resultatet?

Les mer:

DIY: Kongle-edderkopp
DIY: Kreative CD-dyr
DIY: Et tre full av unike hjerter

Hånes gatekunst bydelsprosjekt

Denne flotte gatekunsten er et bydelsprosjekt på Hånes, og det finner vi selvfølgelig ved Kiwi/Hånes senter i Kristiansand. Vi ser en ung og kul dame med matchende solbriller og hatt. I bakgrunnen er det planter av Monstera (vindusblad) og oransje sommerfugler. Gatekunsten er laget av @terjeandersenart og @energinger.

Les også: 

The Escape
“Run this shitshow!”
Fargerike Odderøya

DIY: Kongle-edderkopp

Kongle-edderkopp er en av mange formingsaktiviteter jeg har hatt sammen med barna på 3 – 5 år i barnehagen. De synes det var så gøy å kunne lime på så mange øyner på edderkoppen sin. Edderkoppene passer godt til Halloween som dekorasjon!

Du trenger: 

 • Avlange/store kongler
 • Piperensere
 • Plastøyner
 • Saks
 • Lim (vi har brukt trelim)

Slik gjør du:

 1. Finn en kongle du vil bruke.
 2. Surr fire lange piperensere rundt konglen.
 3. Klipp like lange bein på hver sin side og bøy dem i fasong.
 4. Lim beina på så de sitter fast.
 5. Lim øyner på plass i den brutte siden på konglen.

– Hva synes du om resultatet?

Fagprøven

Denne uken har jeg hatt fokus på den praktiske fagprøven. 18. – 20. januar hadde jeg fagprøve i barne- og ungdomsarbeiderfaget etter å ha vært lærling i en barnehage i snart et år. Tenk så fort tiden har gått!

Fagprøven består av fire deler, fordelt på tre dager:

Dag 1: Planlegging. Møtte opp til avtalt tid, fikk utdelt oppgavene og en gjennomgang av dem sammen med prøvenemnda. Avtalte når oppgavene skulle leveres og møtetider de neste dagene.

Dag 2: Gjennomføring av det jeg hadde planlagt dagen før, nesten som en vanlig arbeidsdag. Prøvenemnda kom og observerte hvordan jeg jobbet i praksis.

Dag 3: Evaluering og dokumentasjon. Samtale med prøvenemnda og etter det fikk jeg karakteren muntlig. Det var enten bestått meget godt, bestått eller ikke bestått.

Fagprøven gikk veldig bra! Jeg kan fortelle at jeg fikk karakteren bestått meget godt (hurra!), og det skal jeg være utrolig stolt over. Nå har jeg blitt barne- og ungdomsarbeider!

 

Les også:

Fokus på eksamen
Ny jobb

Ute av fritidskarantenen

Jeg er ikke lenger i fritidskarantene! Eller, det vil si at jeg egentlig ikke skulle havne på den nye fritidskarantenen som jeg skrev om i forrige bloggpost. Hurra! Det viste seg at den vedkommende som testet positivt, ikke hadde symptomer.

Nærkontakten må ha skjedd mindre enn 48 timer før den smittede fikk symptomer på covid-19, eller fra prøvetidspunktet dersom personen ikke fikk symptomer.

Street art av @vlekart i Kristiansand.

Jeg har testet meg på dag 3 og skal teste meg igjen på dag 7. Holder meg fortsatt på negativ, og det ser ut til at det går bra. I går kom nye regler knyttet til karantene og testing. Blant annet skal testing erstatte karantene i større grad. Regjeringen sier det er utfordrende for samfunnet og for den enkelte dersom mange mennesker blir sittende i karantene. Nå kommer mange til å benytte testing selv og man slipper å havne i karantene. Jeg ser frem til vinterbølgen er over og håper det ikke stemmer med det FHI spår: Venter inntil 50 000 daglige smittede.

 

Les også: 

Jeg er så lei, runde 2
Plutselig var vi alle der
Regjeringen letter på tiltakene (kilde)
FHI: Venter inntil 50.000 daglige smittede i vinterbølgen

Jeg er så lei, runde 2

I dag skulle jeg ha vært ute av fritidskarantenen. Slik det er nå, får jeg ikke komme meg ut av den da flere har blitt påvist smittet. Fritidskarantenen fortsetter, så velkommen til en runde to av fritidskarantene! 😩 Dagene er tøffe, fritidskarantenen føltes ut som en fotlenke, og jeg tror ikke jeg er alene som synes det. Grunnen til innføring av fritidskarantene for ansatte i barnehager og skoler, er et nasjonalt tiltak for å kunne holde barnehager og skoler åpne så langt det lar seg gjøre. Vi er definert som “viktige” i samfunnet, men ikke “kritiske”. De fleste av oss er veldig slitne, som står på som bare det.

Stickers av @vlekart, på Odderøya.

 

I romjula kom regelen:

Fra 1. januar får ansatte i skoler og barnehager unntak fra smittekarantene i arbeidstiden. Ansatte som har vært i nærkontakt med en smittet kan gå på jobb, men må teste seg døgn 3 og 7 etter nærkontakten.

Det er mye smitte i samfunnet. Hold ut, 3. dose er i gang. Krysser fingrene for at alt går bra og jeg får gjennomført det jeg skal gjøre i neste uke 🤞