Oslo dag 3 – 26.07.2020

Kl. 09:02 – 10:00   Frokostbuffet på hotellet. Til frokost ble det grove brødskiver med agurk, tomater, ananas og gulost, og en frukttallerken med klementin, tomater, druer, vannmelon og honningmelon. Sjekket ut av Comfort Hotel Karl Johan etter frokost. Siden de fleste butikkene holdt stengt og det regnet, var planen å dra til St. Hanshaugen.

Kl. 10:20 – 16:00   Vi stod og ventet på skyss ved Dronningens, og ble kjørt til Nordic Chinese Christian Church. Søndag foregikk en gudstjeneste på språkene engelsk, kantonesisk og mandarin. Vi fordelte oss i forskjellige etasjer. Etterpå gikk jeg opp til de andre.

Bilde: Inland360

Vi spilte et brettspill som het Point Salad. Første runde gikk dårlig, men andre runde gikk bedre. Spillet gikk ut på at spillerne etter tur skal lage en salat med grønnsaker og samle poengkort for å få flest poeng for ingrediensene i sin salat. Da det var lunsjtid bestilte noen takeaway mat som ble levert på døren. Vi bestilte ikke noe da vi fortsatt var mette etter frokostbuffet på hotellet. Etter hvert ble brødrene mine sultne, så jeg hentet pizza (fra i går, Peppes) til dem. Jeg og mamma spiste lunsj/middag hos H sammen med to andre. Da det var på tide å reise hjem tok vi alle som var der til slutt, et minnerikt gruppebilde.

Kl. 16:30 – 17:00   Vi ble kjørt til Oslo Bussterminal. Bussen vi tok het VY Express 190 Kristiansand. Denne gangen sa bussjåførene tydelig ifra til passasjerene hvilken plass vi skulle sitte på slik at det ikke ble noen misforståelser som på fredag. Vi fikk tildelt en sitteplass nede i 1. etasje, og fire sitteplasser i 2. etasje. Bussen hjem føltes ganske full. Jeg satt ved trappene i 2. etasje og hadde en TV foran meg som viste hvor vi var på vei. Avgang fra Oslo kl. 17:00 og bussen var framme i Kristiansand kl. 21:18.

Noen bilder på vei hjemover, de to er tatt i Lillesand (E18 Lillesand v/Gaupemyrkrysset) og Varoddbrua:

Oslo dag 2 – 25.07.2020

Kl. 07:20   Tidlig på morningen spiste vi en god frokostbuffet på restauranten på hotellet. Vi fikk velge akkurat hva vi ville spise. Godt utvalg, men skulle ønske de hadde noe varm mat også. Jeg spiste grove brødskiver med gulost, fetaost, syltetøy og agurk, druer, ananas, honningmelon og croissant. Drakk smoothie, smakte likt som Bama Bendit sin.

Kl. 09:30 – 10:20   Vi gikk en morgentur til Oslo Domkirke (lå rett utenfor hotellet) – Jernbanetorget – Christian Frederiks plass – Deichman – Operahuset. På toppen av Operahuset kunne vi se litt av Barcode som er et boligområde i Bjørvika. Vi var ikke innom biblioteket (visste ikke at det var et bibliotek og at det var åpent).

… og størst av alt er kjærligheten

Kl. 10:20 – 11:45   Etterpå gikk vi til Oslo Sentralstasjon for å møte de andre fra menigheten, Nordic Chinese Christian Church. Vi hadde planer om å dra til Asker sammen. Vi kjøpte sone 2 Ruter billetter i informasjonen, siden 24 timers billettene våre bare var gyldig i sone 1. Tok T-bane og endte opp på Asker stasjon. Deretter stod vi og ventet på bilene som skulle kjørte oss videre til Poverudveien.

Kl. 11:45 – 15:30   Da vi kom frem så vi et rødt bygg, en stor fotballbane og et område der man kunne låne padleutstyr og padle ut mot Poverudelva. Vi grilte, sang, spilte fotball og padlet, hadde det sosialt og ble bedre kjent med de som var med oss.

Kl. 16:15 – 16:45   Vi var så vidt i Asker sentrum. Kjøpte nye billetter, fra Asker til Oslo S i en billettautomat. Toget het Kongsberg. Vi var usikre om den skulle gå tilbake til Oslo, så vi spurte tilfeldige passasjerer om vi hadde hoppet på rett tog. De bekreftet ja. Da vi kom frem til Oslo Sentralstasjon, gikk vi tilbake til Comfort Hotel Karl Johan for å slappe av etter mange timer ute.

Kl. 16:45 – 21:20   Det ble ikke noe ordentlig shopping, men resten av kvelden var vi innom Neo Tokyo på Arkaden og Outland for å kikke på utvalget de hadde der. Vi gikk byvandring til kjente steder i Oslo: Nationaltheatret – Stortinget – Akershus festning – Det kongelige slott (Slottsplassen) – Karl Johans gate.

Fra Aker brygge, utsikt mot Akershus festning.

– Hei, jeg heter Selma ✋ Jeg kjører helt selv! Jeg la merke til en rød selvkjørende buss som kjørte gjennom en av Oslos gater. Synes den var så stilig, så måtte bare knipse et bilde. Ikke noe vi vanligvis ser i Kristiansands gater. Forhåpentlig fortsatt i testing modus.

Da vi ble sultne, var planen å finne en italiensk restaurant. Jeg elsker italiensk mat! Den ene restauranten vi tenkte å spise på var stappfull av folk som stod i kø for å bestille (Mamma Pizza), så vi bestemte oss for å gå til en annen restaurant, men den var ikke italiensk. Det ble en enkel pizza med ost og skinke til middag på Dronningens Kebab. De hadde masse kebab på menyen, og heldigvis hadde de pizza så vi slapp å gå lenger. For en fin kveld det har vært!

Oslo dag 1 – 24.07.2020

Reklame | VY Buss

Kl. 05:30   Tidlig på morgenkvisten stod jeg, mamma og brødrene mine på Rutebilstasjonen i Kristiansand og ventet på avgang. Det regnet og været så trist og grått ut. Vi hadde pakket med oss en bag (som var bare fylt med klær) som bagasje og en sekk hver. Bussen vi tok til Oslo het VY Express 190, og er en 2-etasjers buss. Billettene tur og retur kjøpte vi på nett i forveien siden man ikke har mulighet til å kjøpe bussbilletter ombord pga tiden vi er inne i nå – covid. Bussbilletter kan kjøpes HER!

Kl. 06:00   Avgang fra Kristiansand. Det stod at vi hadde fritt setevalg, så vi fant oss hver vår sitteplass i 2. etasje. Jeg satt ved en vindusplass og hadde god utsikt fra toppen. Det var ikke mange som steg på bussen i Rutebilstasjonen, men i løpet av turen kom flere og flere passasjerer på. De hadde reservert seteplass og noen av oss hadde uten å vite, sittet på deres plass. Vi sa bare at de kunne velge seg en annen ledig plass, siden det fortsatt var mange ledige plasser igjen. Kanskje vi hadde sett feil, hva om vi hadde fått tildelt plass? Bussjåføren sa i hvert fall ingenting om hvilken plass vi skulle sitte på. De timene jeg satt på bussen brukte jeg til å være på PC-en i ca. en time, og resten av timene kikket jeg ut av vinduet. Spennende å se hvilke steder vi kjørte forbi.

Kl. 10:25   Etter 4 timer og 25 minutter ankom vi endelig OSLO! Vi kjørte gjennom Langkaia og så blant annet Operahuset, Deichman Bjørvika (det nye biblioteket) og Barcode. Siste stopp var Oslo bussterminal, der vi endte opp.

“H”, en av mammas venner hentet oss på Oslo Sentralstasjon. Det er 4 år siden sist vi har sett henne! På denne turen var hun en nyttig guide for oss. Vi var innom turistkontoret for å hente noen kart over byen og på Tigeren ved Jernbanetorget var det en Pepsi vogn som delte ut gratis Pepsi Max Lime 0,5 L flasker.

Kl. 11:00 – 13:00   Vi gikk sammen til Comfort Hotel Karl Johan for å sette fra oss bagasjen. Innsjekk på hotell var egentlig kl. 15:00, men resepsjonisten sa at tidlig innsjekk var mulig, mot et tillegg på 100,-. Han ombestemte seg etter hvert da han så flere gjester komme inn i resepsjonen. Vi kunne allerede sjekke inn tidligere uten tilleggspris. Det var kjempebra! Vi fikk et rom i 2. etasje og et rom i 3. etasje. Tenkte å skrive mer om hotellopplevelsen litt senere i et eget innlegg.

Da vi kom inn på rommet, kastet vi fra oss all bagasje og tok med det viktigste: Alt av verdisaker. H ventet nede ute i restauranten/baren og da vi kom ned igjen, begynte vi å planlegge og snakke om hvor vi skulle gå. Jeg viste henne listen jeg hadde skrevet opp og vi gikk tilbake til Jernbanetorget for å kjøpe 24 timers Ruter billetter inne på Narvesen fordi vi hadde tenkt å gå på sightseeing. Disse kan brukes på Ruters T-bane, trikker, busser og båter, og på Vys tog i Oslo og deler av Viken (tidligere Akershus fylke).

Så var det å gå ned og ta T-bane over til Tøyen. Først besøkte vi Munchmuseet. Det er et museum om Edvard Munchs liv og verker. Jeg betalte for meg selv og brødrene mine gikk inn gratis. Spurte i resepsjonen om det var lov å ta bilde, ja, men ikke med blitz. Da var det fint å kunne ta et bilde sammen med Edvard Munchs kjente maleri, Skrik.

The Scream – Edvard Munch

Kl. 13:00 – 14:00   Etter besøk på Munchmuseet spaserte vi bort til botanisk hage. Den botaniske hagen på Tøyen i Oslo er Norges eldste hage. Fikk vite i ettertid at de hadde kaktuser og andre planter inne i store drivhus og bygg, men hadde jeg visst det hadde jeg selvfølgelig tatt en kikk hvis dørene var åpne. For eksempel inne på Palmehuset, der har de masse kule planter!

Kl. 14:00 – 15:50   Vi tok T-bane til Majorstuen. Majorstuen er kjent for Frognerparken, den største parken i Oslo indre by med mer enn 200 kunstverker i granitt, smijern og bronse i skulpturparken i Vigelandsparken. Skulptursamlingen har fått navn etter kunstneren Gustav Vigeland. Vigelandsanlegget består av Hovedportalen, Broen over Frognerdammen, Fontenen, Monolittplatået og Livshjulet.

Kl. 15:50 – 19:00   Akerbrygge. Kjøpte Krone-is jordbær 6 pk på Coop Mega. Så tok vi buss til St. Hanshaugen: Gamle Aker Menighetshus. Der holder Nordic Chinese Christian Church til, og vi besøkte H. Vi spiste en deilig middag sammen og etterpå gikk vi ut igjen og tok buss til Tjuvholmen for å se på skulpturer. Visste dere at sjakkmester Magnus Carlsen har leilighet der? Vi gikk gjennom fra Aker brygge – Tjuvholmen – Nobels Fredssenter – Slottsplassen (Slottet) – Rådhuset – Stortinget – Comfort Hotel Karl Johan.

Beste turen på lenge

I helgen reiste jeg, mamma og brødrene mine til hovedstaden. Vi dro på fredag 24. juli og kom hjem igjen på søndag 26. juli. Til og fra Oslo tok vi buss, booket oss inn på et hotell midt i Karl Johans gate og hadde et kjempefint opphold. Dette må ha vært den beste turen på lenge! Å se Oslo for første gang (jeg har ikke vært der før) var i seg selv en stor og spennende opplevelse. 3 dager var en kort tur, men likevel verdt besøket da vi fikk se store deler av Oslo. Takket være en flink guide som tilbrakte hele dagen sammen med oss og viste vei. Det var byvandring/sightseeing, og hun tok oss med til menigheten der vi fikk møte og bli bedre kjent med jevnaldrende på vår alder. Med andre ord har vi fått nye venner som snakker det samme språket som oss (morsmål) og de fleste er fra samme kultur. How nice, en slik menighet har vi ikke i Kristiansand!

Jeg trengte litt tid til å “lande” etter disse dagene, derfor tok jeg noen dager fri fra bloggen. Dagene har bare gått i ett! Det kommer til bli masse oppdateringer etter Osloturen, så følg med. Det blir ikke den første og siste turen for å si det sånn!

Sandskulpturer i vår sommerby

Please don’t feed the fears. Thank you.

IT DON’T MAKE SENSE WHEN WE ARE APART TOGETHER

Sjekk ut den flotte sandkunsten som befinner seg ved Strandpromenaden/Gravane i Kristiansand! Her er det lagt masse detaljer. De fine sandskulpturene er laget av @elisabeth.istanbul.

Det er bekreftet!

Barcode i Oslo   |   Photo by Christoffer Engström on Unsplash

Da var Osloturen nesten i boks! Bussbilletter er bestilt og hotellopphold er booket, nå gjenstår bare planleggingen av hvor i Oslo vi skal gå. Oslo er så stort! Vi skal bo på et hotell midt i Oslo sentrum, så der er det mange fine steder å besøke!

I samme slengen bestilte vi også en enveis flybillett til broren min som skal studere i høst (han drar allerede i august) og en tur-retur billett til en som skal være reisefølgen hans. Siden de fleste får svar i løpet av dagen på studieønsket sitt, kommer flybillettene til å forsvinne nokså kjapt. Bedre å komme seg tidligere opp og bli vant til en helt ny hverdag enn å komme noen dager senere.

Dagene fremover kommer til å gå til planlegging av hva vi skal gjøre i Oslo, overføre og rydde opp i bilder og videoer (har fullt kort), skrive pakkeliste og når det nærmer seg avreise: Pakke bagasje. Skal faktisk reise med sekk/håndbagasje, så satser på å ikke pakke altfor mye med meg. Det kommer til å bli en spennende tur!

Lunsj med de beste

I dag dro vi på Sørlandssenteret en tur og handlet inn masse mat til neste uke. Til lunsj gikk vi bort til Foodcourt og spiste der. Vi spiser vanligvis ikke ofte ute, men denne gangen var det annerledes. Til høsten skal broren min studere i en annen by, og vi kommer til å savne han veldig. Derfor tenker vi å tilbringe mest mulig tid sammen de siste ukene før han drar avgårde.

Foodcourt ligger på plan 2 på Sørlandssenteret og består av fire forskjellige spisesteder: Little Eataly, La Baguette, Peppes Pizza og Mujo. Vi bestilte 3×3 slice pizzastykker og drikke på Peppes Pizza, og på Mujo en wok med scampi og grønnsaker.

Pizzastykker med pepperoni, skinke og biff. Dispenseren virket ikke, så da ble det brus i flaske/glass istedenfor.

Mens vi venter … En blå brikke som lyser og vibrerer når maten er klar til å hentes.

En liten wok med scampi og grønnsaker. Enkelt servert og god smak!

Takk for en koselig lunsj sammen!

Nybyen gatekunst i juli 2020

Laget av @crookedoctopus.

Hvor skal flyplassen ligge?

En ny utstilling er på plass i foajéen inne på Kristiansand folkebibliotek. Utstillingen “Hvor skal flyplassen ligge?” vises fra juli til august. Den handler om hva som skjedde i forkant av valget av Kjevik som hovedflyplass for Sørlandet for over 80 år siden. Fotoutstilling ved Trygve E. Tønnesen og Tveit Historielag. Ganske interessant å lese om, og se flymodellene utstilt i glassmonter!

Gratulerer med 80-årsjubileet, Kristiansand lufthavn, Kjevik!

Du kan få med deg et teksthefte om historien bak flyplassens “landing”, skrevet av Birger Tvedt, Tveit Historielag.

Planlegger en reise til …

Fra i morgen 15. juli, åpner grensene opp. Det betyr at alle som ønsker kan dra på utenlandsferie til de fleste land i EU. Hvem har savnet å reise? Er det så lurt å reise, når det fortsatt er et virus der ute som går? Og hva med turister som velger å reise inn til Norge, vil vi innbyggere være mer redde for dem at de kan ta med seg viruset inn eller at de kan ha symptomer uten å vite det?

Selv om grensene sakte åpner igjen, har vi først og fremst ikke planer om å reise utenlands. Det er fortsatt altfor risikabelt og utrygt i enkelte land som allerede har mange smittede og døde. I noen land er sykehusene så stappfulle at de må velge hvem som får leve eller dø! Det er så fælt å tenke på hva denne epidemien har gjort med verden disse månedene!

Tilbake til overskriften: Tallene i Norge har gått ned, så vi har tenkt å reise likevel. Bare en kort innlandsreise. Det er like spennende, synes jeg! Jeg har ikke vært mange steder i vårt lille land, så vi er i planleggingsfasen. Vi planlegger en tur til … OSLO!! Hovedstaden har jeg ikke besøkt før, så det blir godt å komme seg litt bort. Kanskje 3 dager eller mer, vi får se!

 

Operahuset i Oslo

Bildet er tatt av jhiredman fra Pixabay 

 

Det kongelige slott

Bildet er tatt av Reinhard-Karl Üblacker fra Pixabay 

 

Frognerparken & Vigelandsparken

Photo by Nick Night on Unsplash

 

Rådhuset

Photo by Eirik Skarstein on Unsplash

Oslo er stort så jeg tenker å se nærmere på hvilke andre steder som er verdt å besøke og lage en videre plan.