Riktig stell av Orkidéer gir flotte blomster

Phalaenopsis er den mest populære og vanligste Orkidéen. Den er lett å stelle og finnes i mange størrelser og farger. Jeg har hjemme tre forskjellige Orkidéer i fargene hvit, gul og rosa. De har begynt å blomstre igjen, men den rosa Orkidéen har enda ikke begynt – som er på vei til det. Hva skjer med Orkidéene etter blomstring? Ved riktig stell av Orkidéene vil de blomstre på nytt etter hver “hvilemodus”! Du må bare smøre deg med litt tålmodighet som det jeg har gjort, så vil det gå fint.

Her er noen tips til stell av Orkidéer:

– Orkidéer trenger ikke å vannes for ofte, men med en huskeregel “én gang i uken” anbefales det å gjennomvanne den. Gjerne dusj den også slik at bladene også får seg litt vann. Men husk dette: Røttene skal ikke stå i vann.

– Orkidéer liker ikke sterk sol. Plasser plantene i lyse omgivelser, men ikke i direkte sollys.

– Ferdig blomstret Orkidé? Ikke kast plantene da mange av dem kommer til å blomstre igjen. De tar seg en “hvilemodus”.

– Etter blomstring, sett planten på et kjølig, men lyst sted. Ca. 15 – 16 grader.

– Klipp av den øverste delen av stengelen. Når hele stengelen har tørket, kan du ta og klippe av helt ned til bladfestet. Etter en stund vil det vokse frem nye stengel med blomstervenner.

– Kutt stilken ned til rundt 10 cm når Orkidéen er ferdig blomstret. Da er det enklere å få den til å blomstre igjen.

– Vann mindre når Orkidéen er i “hvilemodus”, som kan ta noen måneder. Et par ganger vanning i måneden er greit.

Her er en Orkidéplante som er på blomstringens vei. Har du Orkidéer i hjemmet ditt?

#blomster #planter #orkide #natur #tips

Goodiebags fra moteshow + senteret

I går var det som sagt moteshow på senteret, og utdeling av goodiebags. Ville bare vise dere hva som lå oppi gaveposene:

Fine og glitrende armbånd i røde og hvite perler. Gull og sølv detaljer.

Sensai Cleansing milk / oil  |  wet n wild coloricon kohl eyeliner crayon pourlesyeux E604A / E610A   |   wet n wild neglelakk  |  øyenskyggesett  |  color crush neglelakk  |  Korres lipbalm  |  Vanilla Brulee  |  Drops of youth: youth fresh emulsion / youth concentrate concentre  |  vitamin c glow boosting moisturiser hydratant activateur d’eclat   |   armbånd       

Bærenett og gymbag med klistremerker og nøkkelbånd.

#moteshow #mote #produkter #skjønnhet #fashion #høst

Fashion autumn 2017

I dag var det høstens moteshow “Fashion autumn” på Sørlandssenteret. Moteshowet befant seg ved XXL-delen, og startet kl. 14. Her ble det satt opp en catwalk, stoler i hvitt trekk og på stolene lå det goodiebags med masse innhold fra butikkene på senteret – kun til de første som møtte opp før motevisningen startet. Jeg fant meg en sitteplass foran, men flyttet etter hvert på meg for å ta noen bilder fra en annen vinkel. Her kommer mange bilder fra moteshowet:

#moteshow #mote #stil #fashion #høst #antrekk #outfit

Store paprikaplanter

Se så fort paprikagjengen har vokst. De har stått ute i all slags vær og tåler ganske mye. Snart dukker nok paprikablomstene opp og etter hvert røde paprika grønnsaker som vi har gledet oss lenge til å se. Det skal bli så flott å se dem blomstre i slutten av august, men hva gjør vi med plantene når høsten er på vei? Skal de stå inne i det kalde og mørke skuret eller på vaskerommet der det er varmekabler under gulvet? Hmm … vi får se når kulda setter inn.

Har nettopp skiftet jord så bildet over ble tatt for noen dager siden. Skal ta et nytt bilde når jeg er ute igjen. Under ser dere bilde av en paprikaplante som snart får blomst.

#paprika #plante #hage #grønnsaker #planteprosjekt

Fungus

Jeg legger merke til at det vokser mye ugress på gressplenen vår og studerer gresset nøye. Etter en periode med mye regn har sopp dukket opp og massevis av denne typen som jeg ikke helt kan navnet på:

Jeg plukker aldri sopp i skogen da mange av dem kan være giftige eller farlige. Noen er ufarlige og hvis man er uheldig og tar en smakebit, kan det føre til alvorlig forgiftning. Man vet aldri når man ikke er helt sikker! Det sikreste er å kjøpe soppen ferdig pakket på matbutikken. Det finnes så mange typer sopper å velge mellom.

#sopp #grønnsak #hage #plen #natur

Min blogg og Youtube historie

Når burde man begynne å satse på blogg og Youtube? Hvis man produserer bra nok innhold og tenker: “Dette er noe jeg vil fortsette å gjøre, dette er noe jeg brenner for” så go for it! Satser man på blogg, burde man skrive slik at noen får lyst til å lese/stikke innom bloggen og med Youtube lage videoer som folk vil se og følge med på. 

 

Youtube:

Jeg startet med Youtube 12. november 2012. I starten klarte jeg ikke å lage så gode videoer (hadde ikke så bra kamera) og kunne ingenting som hadde med video og filming å gjøre, men etter noen år lærte jeg meg selv å redigere videoene jeg filmet. Det første videoredigeringsprogramet jeg brukte var Windows Movie Maker siden det var installert gratis på PC-en. Jeg brukte det redigeringsprogrammet veldig lenge, og i august gikk jeg sakte over til Adobe Premiere Pro CC 2017. Byttet rett og slett redigeringsprogram fordi Movie Maker ikke hadde de samme funksjonene som Premiere Pro hadde, og at det hang seg ofte opp. Den siste og nyeste videoen “Dagstur til Danmark: Hirtshals, Nordsøen Oceanarium, Hirtshals fyr +++” har jeg bare brukt Premiere Pro, noe jeg er så fornøyd med.

Jeg har lenge tenkt på å vokse kanalen min. For noen måneder siden sendte jeg en søknad til Nordic Screens om å bli med i nettverket deres, og kom inn på rekrutteringsnettverket Nordic Open. Nå heter det Nordic Screens da Nordic Open blir lagt ned 1. januar 2018 fordi YouTube har endret reglene for små kanaler. Kravet for å være med i nettverket, er å ha godt innhold på kanalen, ha minst 10 000 lifeviews på videoene og godkjent YouTube Partnerskap. I nettverket får man også god hjelp av de på Nordic Screens til å vokse kanalen, som er gullverdt for alle som vil bli en stor youtuber.

Link til min Youtube kanal

 

Blogg:

Denne bloggen med bloggnavn “Zhuo” opprettet jeg 12. juli 2009 – det er 8 år siden. Jeg begynte med blogging mest for min egen del, for å ha et sted til å skrive om min hverdag og poste bildene jeg tok. Husker veldig godt at jeg brukte et webcamera på PC-en til mamma som kamera fordi jeg ikke hadde en god nok mobil til å ta bilder. Det funket en stund, men det ble etter hvert så vanskelig når jeg skulle ut av huset for eksempel – da måtte jeg bruke bilder fra Google som illustrasjonsbilder eller det lille digitalkameraet med et kikkehull slik at jeg kunne se inn i det før jeg tok et bilde. Det var tider, men i dag er teknologien så flott at det har gjort blogging mye lettere med smarttelefoner. Til og med mobilkamera kvaliteten har forbedret seg. Senere ble det flere mobilbilder og i september 2014 kjøpte jeg et bedre kamera med navn Sony a3000 som jeg nå for tiden bruker mye. I år fikk jeg også en veldig god mobil, en iPhone 7, som også tar skarpe og fine bilder.

I tillegg til blogg lærte jeg meg selv bloggdesignkoder på egenhånd. Kodene som kalte seg for HTML/CSS fikk bloggen til å forandre skrift, farger og design. Jeg har forandret litt på bloggdesignene jeg har hatt opp igjennom årene og noen har jeg lagd fra bunnen av. Er så stolt av at jeg har klart å lære meg det!

#video #blogg #youtube #tanker #historie

I midten av august

Jeg har i de siste dagene vandret rundt omkring i byen min, Kristiansand, for å se på gatekunst og utsikt. En slags byvandring som jeg kaller det for. Det er lenge siden jeg har vært i byen, så det er virkelig gøy å se ny kunst dukke opp på vegger og bygninger. Jeg har en del gatekunstbilder igjen, men i dette innlegget vil jeg vise frem noen sommerbilder tatt i midten av august måned.

Blomstene og plantene i blomsterbedet holder seg fortsatt like fine, og det takket være parkvesenet i kommunen som tar seg tid til å vanne, luke og sørge for at Kristiansand fortsatt fremstår som Norges blomsterby. Det er ingen tvil om!

#kristiansand #foto #blomster #planter #natur #hage #foto

Musikkens hus i en ny drakt

Location: Musikkens hus i Kongens gate, Kristiansand
Kunst av: @sedinzunic @haakon_andersen

Gatekunsten dukket opp i sommer i forbindelse med Gadekunstfestivalen. Her ved Musikkens hus i Kongens gate har kunstnere som formål å vise på utsiden av bygget hva som finnes på innsiden.

#kristiansand #kvadraturen #kunst #gatekunst #kongensgate #musikk #foto

Regnbue gatekunst og sjakk

Location: Ved Kristiansand domkirke/Kristiansand folkebibliotek.
Kunst av: @seainvaders 

Er det en fisk, er det et monster? Kanskje et havmonster? Kunstverket er lagd av plastikk og søppel. Fint å lage gjenbruk kunst, så kreativt og nyskapende! Monsteret har bilhjul som øyner og en stor gigantisk munn med spisse treplanker som tenner.

En gang var de to vanlige benker, men nå har blitt gjort om til to stilige regnbuebenker som skal gjenspeile kunsten i dette området. I bakgrunnen på stålgjerdene henger kunst lagd av plast.

Havmonsteret er også fin bakfra med alle de sterke fargene.

Noen masker pyntet rundt et høyt tre.

Kunst av steiner på gressplenen.

Man kan også spille sjakk, som er veldig populært blant de unge. “Sjakkbrettet” har blitt malt på asfalten og brikkene er på plass ute hver morgen. 

#kristiansand #kvadraturen #kunst #gatekunst #biblioteket #sjakk #foto

Video: Dagstur til Danmark: Hirtshals

Jeg har jobbet mye med å sette sammen alle videoklippene jeg filmet til en hel video, så håper dere liker den. Har endelig skjønt meg på det nye videoredigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro, så det har jeg brukt. Dere får se båtturen fra Kristiansand – Hirtshals, Nordsøen Oceanarium, Hirtshals fyr +++. 

#danmark #hirtshals #nordsøen #oceanarium #fisk #akvarium #reise #video