Årets julegaver 2013

Vi begynner med det spennende først av alle julegavene. Gavene til brødrene mine var veldig spennende:


En av dem fikk en Nintendo 3DS og Pokémon Y – spillet. Han andre fikk en Nintendo 3DS XL og Pokémon X – spillet. Så fikk de blant annet klær også.


Starten på et nytt spill virker veldig interessant.


Alt jeg fikk: Ferrero Rocher sjokoladen som jeg ønsket meg ♥ Fleecegenser, sokker og ting som brødrene mine har laget på skolen. PS: Den mystiske katten kommer fra McDonald’s … Broren min gav meg den. Kanskje ikke alt på bildet, fordi jeg får mer etter nyttår.


Lenge siden ^^ Gleder meg til å prøvesmake sjokoladen!


Gavene til foreldrene mine. Sjokolade, kaffe, godteri og teposer.

– Hva fikk dere til jul?

God jul + juletreet

Nedtellingen er endelig over, nå har vi kommet til 24. desember – julaften! Noe som er litt rart i år, er at det ikke er en eneste snøkrystall å se utenfor. Hvor kan snøen ha tatt seg hen? Her i Kristiansand blåser det kjempemye og regner (snakker om tidligere i dag). Det som er positivt, er at det ikke er minusgrader ute. Her kommer noen bilder av det jeg skal gjøre i dag:


Vårt grønne kunstlige juletre som vi bruker hvert år.


Julegavene under juletreet.


Kunstig julestjerne.

Litt senere skal vi åpne julegavene. Jeg er veldig spent på hva jeg får i år, men uansett hva jeg får, så skal dere vite at jeg er takknemlig på det jeg får! (ingen klager). Vi har spist middag, så nå blir det først filmkveld og sofakos.

– Hva gjør dere på julaften?

Julepynt laget på skolen


Brukte kopiark av musikknoter, så det ble litt stilig med mønsteret.


3D Papirjulestjerne i A3 ark.


Hjerter med perler.


3D Juletrær. Jeg har laget det til venstre (ikke helt ferdig) og til høyre er det læreren sin. Jeg har bare sett etter det som et eksempel.

Bilder fra messedagen (ungdomsbedrifter)

På torsdag 12. desember hadde vi messedag (med 4 ungdomsbedrifter) på skolen. Under kommer mange bilder.

Dagen før messedagen. Vi ordner og setter opp utstillingsveggene, sokler, hyller og annet.


Vi hadde 1,5 timer på messedagen til å sette opp og gjøre stand utstillingene. Her lagde vi en logo som vi klistret på veggen.

Så ble det sånn her:


Slagordet vårt: “On the go”.


Brosjyren som jeg lagde.


Heklede “holdere” (heklet selv) – lettere å holde i “Smoothiekoppen”.


Jelly Light selger gelélys.


Containment ARTS selger “flyvende” bokhyller – bokhyller som kan festes på veggen.


RAM Interiør selger rammer til barn og voksne. Hyllene kan pyntes og henges på veggen.


Alle de 4 ungdomsbedriftene sett i fugleperspektiv. Fra venstre: Jelly Light UB, Containment ARTS, FreshFreeze UB og RAM Interiør UB.

FreshFreeze Ungdomsbedrift/salgsmesse info


I dag har vi hatt salgsmesse på skolen. Det var 4 ungdomsbedrifter som stod i 1. etasje på skolen: FreshFreeze (“smoothiekopper”), RAMinteriør (rammer), ContainmentARTS (“flyvende” bokhyller) og Jelly Light (gelé lys). Mange elever og lærere tok en titt, og det ble fort mange som ville kjøpe tingene vi har lagd. Flere bilder kommer senere.

Vi i FreshFreeze ungdomsbedrift har nå “solgt” 21 kopper, hvor pr. kopp koster 179,-. Er du også interessert? Da kan du ta kontakt med oss på [email protected]. Det går an å forhåndsbestille siden vi ikke har fått koppene enda. Dere vet sikkert ikke hva disse koppene er? Les under:

Er den ikke flott? Noe som gjør at koppen er unik, er at i Norge selger de ikke kopper med gelé i den dobbelte vegg. Du putter koppen inn i fryseren, tar den ut og heller drikken i koppen. Kald blir den, og du trenger ikke tilsette isbiter i og drikken blir ikke vannete. Take it on the go!

PS: Førstemann til mølla!

Forberedelse til salgsmessa

Lenge siden jeg har skrevet om hva jeg har gjort på skolen, så her kommer det.

I denne uka bruker vi alle programfagtimene til å lage en utstilling til salgsmessa som er torsdag 12. desember på skolen. Det kommer til å bli forskjellige ungdomsbedrifter som skal holde sine egne utstillinger med ferdige produkter. Vi har allerede gjort en oppgave om å lage forslag til utstilling og antrekk. Synd at vår gruppe ikke har fått de “Smoothie-koppene” enda, men vi venter og venter.

Noen av de heklede “holdere” vi har produsert de siste ukene:

Logoen er skrevet ut fra PC-en som et vanlig ark også har vi laminert den på en maskin som kalles for en lamineringsmaskin:


Ser ca. sånn ut.


Når den har kommet ut fra lamineringsmaskinen, syr vi med nål på selve “holderen” for å feste den.


Vi har produsert ca. 20 stk til nå. Flere blir det.

Messedagen er på Tangen videregående skole som er torsdag 12. desember. Kom gjerne innom!