Hvilken farge har kjolen?

Det har vært en stor diskusjon i går om hvilken farge det er på #THEDRESS – kjolen. Jeg ser gult og hvitt. Hvilken farger ser dere?

 

Geometric

Det gikk greit å skrive ut aksonometri tegningen med fototapet og de bildene på veggen, men en ting som ikke gikk så bra var klippekortet … Kortet som jeg hadde 3/5 kopier igjen. Da var det bare å kjøpe et nytt. Fargene ble veldig fine!

3D ting er så kult!

Jeg har sittet mesteparten av dagen med tegningene. Tenkte å ta en bitteliten pause nå som det har blitt mørkt.

#interiør #design #3D

Bibliotek fredag

I dag ble jeg ferdig med aksonometri av hele rommet til ungdomskafé + har veldig lite igjen utenom fargeleggingen. Jeg skulle ha fototapet på den ene veggen og noen bilder på den andre veggen, da tenkte jeg å skanne inn tegningen som var i A3 format. Problemet her var at jeg ikke hadde en A3 skriver hjemme, så da jeg tok turen innom biblioteket for å gjøre det. Slik gjorde jeg det: Skannet inn tegningen og sendte til min e-post. Jeg åpnet den på min e-post og redigerte inn en fototapet og de bildene på veggen i Photoshop.


Noe i den duren som et inspirasjonskilde, det er ikke dette bildet jeg har brukt som fototapet.

Jeg var på biblioteket i minst to timer, så de stengte kl. 17 (eller noe). Da måtte jeg bli ferdig og skrive ut tegningen. Det gikk ikke helt etter planen da jeg ikke fikk ut tegningen! Jeg vet vi må bruke sånne klippekort, men skriveren var litt rar. De andre som skrev ut i A4 virket, rart at det ikke gikk med A3 … Jeg tror jeg må tilbake til biblioteket i morgen.

#vinterferie #interiør #design

Hvordan er det å gå på linja VG3 Interiør?

Livet på VG3 Interiør, hvordan er det? Nå skal jeg i dette innlegget, fortelle litt om hvordan det er å gå på VG3 Interiør. Skoleåret 2014/2015 gikk jeg på linja VG3 Interiør. Før det gikk jeg VG2 Interiør og utstillingsdesign og året før det VG1 Design og håndverk.

Timer vi har på VG3 Interiør.
660 timer interiørarbeid. 
265 timer presentasjon.
+ 2 timer gym i uka.  

Det første vi gjorde var å repeterte litt om det grunnleggende som f.eks farger, perspektiv, Photoshop, rom … (noe som vi måtte kunne). Vi lærte en del om komposisjon, romvirkninger, belysning. 

Undervisningen.
Vi får utdelt en oppgave, lærerne gjennomgår den også sitter vi som selvstendig og arbeider med den. Vi får varierte oppgaver. Oppgavene kan gjerne være en del, da vi har tre forskjellige lærere i forskjellige timer. Vi får leselekser og læreren sjekker dette ved å gi oss lekseprøve(r). Det blir også presentasjoner av løsningsforslag som oppgavene vi har gjort. Disse presenterer vi for lærerne.

Vi er mye på PC-en og vi burde kunne Photoshop godt og redigeringsprogrammer. Mange oppgaver tegner vi for hånd, så vi bruker tegnebrett. 

Når vi skal fargelegge, kan vi velge å bruke fargeblyanter (som vi fikk i startpakka) eller Promaker-tusjene (som klasserommet har). Jeg velger fargeblyanter, siden jeg synes jeg har bedre teknikk på det.

Oppgaver kan gjøres hjemme. 
Enten om man får dårlig tid eller henger litt etter, er det helga som blir brukt til oppgaver som ikke er ferdig. Selvfølgelig må tidsfristen holdes, noen få ganger får vi litt mer tid. Da får vi mer tid til å tenke og skrive ned idéer og lage en plan.

Kundeoppdrag.
Vi fikk jobbe med ekte kunder i kundeoppdraget “St. Joseph” og lærte blant annet å jobbe i grupper, ta ansvar og være kreative på ulike måter. Vi var på befaring, tok bilder og fikk med oss informasjon. Dere kan lese mer om dette HER (eller under kategorien “VG3 Interiør”). Det vil komme mer senere.

Ut i praksis.
Allerede i uke 10 og 11 er vi ute i praksis. Det som er spennende med denne perioden, er at vi “jobber” og lærer mange nye ting ute i butikker. Etter perioden med praksis, skal vi skrive en logg, legge ved bilder (og kanskje videoer) + observere og svare på oppgavene vi får utdelt (som vi har med, spørsmål). Jeg søkte og fikk på IKEA, og jeg gleder meg allerede!

Noen ganger kan det være vanskelig med forskjellige valg.
Hva skal jeg gjøre etter VG3? Etter VG3 har de som gått fått tittelen som interiørkonsulent og kan gå ut i jobb. Eller søke videre til påbygg eller folkehøyskole. Kanskje gå ut i jobb i ett år og ta påbygg etter det? Kanskje ta et friår? Jeg tenker ikke å ta et friår, siden jeg ikke har jobb enda. Jeg synes det å bruke tiden fornuftig og få nok kompetanse senere til å søke en jobb som jeg trives med, er viktig. Jeg vil utdanne meg noe som handler om interiør eller sitte på kontor.

Her er en oversikt over hvordan vi kan velge i videregående. 

#skole #interiør #design #videregående

– Hvis dere har noen spørsmål om dette, kan dere bare spørre!

Princess Pink

Treasure Diamond boks, rose / Atoll Hurricane Lyslykt 11cm Rosa / Glassinnsats til Vesper lysestake / Melamine Blandeboller, Sett av 4, rosa / Lotus Parfymeflaske, Rosa/Hvit / Taklampe / Grand Cru Serveringsfat 33cm / DO MORE… veggdekor / Lenestol
(annonselenker) 

Dagens inspirasjon er lyserosa (babyrosa)! Å sette sammen ting med lyserosa i kan være fint og lett. Ettersom det har kommet mange nye interiørting på kollasj-siden, brukte jeg minst to timer på å finne alt på bildet.

#bloggklubben #kollasj #rosa #pastell #interiør

Det Nye på tilbud

Reklame | Det Nye

Plutselig har vi kommet til den uka vi har vinterferie. Det er på tide å legge alt som har med skole bak seg og heller finne på noe gøy å gjøre i ferien. Det skal jeg gjøre når jeg er ferdig med skoleoppgaven.


I forrige uke var jeg så heldig å få tilsendt Det Nye i posten. Jeg blir alltid glad når det dukker opp ting i posten! Etter å ha bladd igjennom Det Nye, så jeg med engang at det var masse interessant å lese om! Og inspirasjoner …

Magasinet inneholder alt fra reportasjer, mote, skjønnhet, livsstil, interiør og mye mer. Det er også konkurranser i hvert nummer og akkurat nå i dette nummeret kan dere vinne smykker fra dyrberg/kern verdi 9000 kr og de trekker hele 4 vinnere!


Det var vanskelig å kunne si hva jeg likte best, men jeg synes det var masse inspirasjon i magasinet. Og med inspirasjon kan jeg sitte i timevis med magasinet i fanget.

Lyst til å prøve abonnement av Det Nye?
Nå får dere 5 utgaver av Det Nye + stor toalettmappe fra Lulu’s for kun kr 199 (+ porto kr 49 for gaven). Toalettmappen fra Lulu’s kommer i fargen “iris”, og er perfekt for reiser og til baderomshyllen. Den rommer det nødvendigste av produkter og makeup, og leveres i et slitesterkt materiale som sørger for at den tåler reiser i mange år fremover. Verdi kr 399. Tilbudets totalverdi er kr 694!

Se tilbudet HER.

#DetNye #magasin #anbefaling #sponset

Superkul vintage

Superkul har alltid så superkule ting! De selger blant annet klær, kostymer, tilbehør, interiør, partyutstyr osv … Jeg fant også noen vintage inspirerte interiørting som jeg synes var fint: 

1. Dance Love Sing Live bilde HER
2. Faith bilde HER
3. Love bilde HER
4. When in Paris – Til/Fra Vintagepreget Metallkort HER
5. Love – Til/Fra Vintagepreget Metallkort HER
6. Sweet Home veggklokke HER
7. Rose Pike – Til/Fra Vintagepreget Metallkort HER
8. Flowergirl – Til/Fra Vintagepreget Metallkort HER
9. Ung Pike – Til/Fra Vintagepreget Metallkort HER
10. Rosa Vintagepreget Fotoramme m/tekst HER
11. Vintagepreget Fotoramme m/Postkort Motiv HER
12. Vintagepreget Fotoramme m/Sommerfugler HER

#interiør #superkul #bilde #ramme #kort #klokke #vintage

Å holde ut, tenke og skape

Interiørfaget er kjempegøy å jobbe med, men noen ganger kan det være for mange ting å tenke på – alt på én gang? I denne uka har vi første prioritet å jobbe med kundeoppdraget St. Joseph leilighetene. Det er ekte kunder vi jobber med, så vi fikk ikke så mye tid til å jobbe med ungdomskaféen. Det var foreslått å ta med oppgaven ungdomskafé hjem å jobbe, som jeg har gjort 24/7 (ja, jeg arbeider med dette i helgene også). 

Ungdomskafé skulle leveres i dag, som det stod skrevet på oppgavearket. Jeg har vært syk i hele denne uka, noen merker sikkert at jeg ikke er det, men bare trøtt. Jeg vil ikke å få fravær fra skolen (har bare 1 time fravær til nå), så jeg har rett og slett holdt ut i hele denne uka. På torsdag var det nyttår i Kina, så vi feiret. Når man er syk, så orker man nesten ingenting. Jeg har jobbet mye med oppgaven, men synes det var dumt at jeg ikke ble ferdig med oppgaven i dag. Ikke alle i klassen ble ferdig heller, kan det være noe galt med tidsfristen da? Håper vi ikke får trekk, tross alt har vi alle så mye å gjøre utenom skolen.

I min oppgave vil jeg finne på noe crazy, kreativt og nyskapende. Er på vei, ligger ca. 75% / 100%. Har nå stemningskart, produktkart, tegnt plantegning, oppriss og aksonometri.

Oppgaven synes jeg er gøy, men det eneste er at rommet er så “firkantet”, så det blir bare som et puslespill. Grunnen til at jeg skrev dette innlegget var at jeg ikke ville levere inn noe som var halvferdig. Om jeg stresser blir tegningene ikke helt som de skal være og det vil jeg at det ikke skal skje. Jeg må nesten ta det med ro i disse dagene, fordi det er vinterferie og jeg vil fortest mulig bli ferdig med oppgaven og levere. De fleste av oss har tatt med oppgaven hjem, og de fleste ligger ganske likt. Jeg tror det bare var én i klassen som leverte ferdig.

#interiør #skole #oppgave #tegninger #ungdomskafe

Ferdig planløsning

Forslag til visningsleilighet St. Joseph L106.

Da var vi i gruppa kommet fram til en planløsning og produktliste til St. Joseph leilighet 106. Det eneste vi mangler er forslag til funksjon og stemningbelysning. Litt forklaringer over det vi har tenkt:

ENTRE:

 • Stumtjener
 • 3 speil på den venstre veggen
 • Gardin skjult garderobeskap + oppbevaring av ytterklær
 • Små hyller som henger på veggen (4 stk)

 

KJØKKEN:

 • Ensidig kjøkkenløsning med oppvaskmaskin, oppvaskkum, komfyr og kjøleskap (det siste er usikkert)
 • Overskap (?)
 • Spisebord med plass til 2 personer
 • Gardiner

 

STUE OG SOVEPLASS:

 • Dagseng (dag = sofa, natt = seng)
 • Pynteputer og et teppe over
 • 3 hyller over dagsenga
 • Sofabord med potteplante, TV-benk og luftige “romdelere” i samme serie
 • Garderobeskap med flere skuffer og dører
 • Gardiner
 • Minus mitt forslag som var lamellgardiner.

 

BAD:

 • Døra var flyttet mer til høyre, mye ble forandret
 • Over toalett henger et veggskap med 3 hyller, over det pynter vi med duftlys
 • Hylle med oppbevaring
 • Baderomsmatte
 • 5 fargerike knagger
 • Speilskap over vasken
 • Hjørnedusj (dusjkabinett eller vanlig glassdusj?)
 • Hjørnehylle i dusjen

 

Mitt forslag før kan dere se HER.

#interiør #tegninger #design #kreativitet #kundeoppdrag #hsh