Planen for helgen

Lørdag 1. september 2018: 

  • Folkefest med lokal mat i sentrum på Torvet, Kristiansand. Bondens Marked, Landbrukets dag/Naturligvis, Kristiansand kommune, Fylkesmannen i Agder, Aust- og Vest- Agder fylkeskommuner og Bondelaget viser frem sine varer og produkter (kl. 10 – 16) + underholdning  fra UKM-artister. Dette må jeg bare få med meg!

Photo by NeONBRAND on Unsplash

Photo by Lukas Budimaier on Unsplash

  • “Skal vi danse” premiere, kl. 19:30 på TV 2. Årets deltakere er: 


Foto: Fredrik Arff / TV 2

 

Søndag 2. september 2018:

  • LOS-dagen i Dyreparken. Det er gratis inngang for alle som er LOS-kunder, og vi gleder oss veldig til et nytt besøk!

#dyreparken #kristiansand #skalvidanse #bondensmarked #planlegger #personlig #planlegging

Dette skal jeg plante i 2019

Nå er jeg i gang med planlegging av neste års planteprosjekt. Det har vært et vellykket planteprosjekt i år, og det vil jeg gjerne fortsette med. Jeg elsker å sette av tiden til å dyrke frem egne grønnsaker og planter, og se det spire og gro fra bunnen av. Neste år skal jeg plante:

AGURK
For noen år siden plantet jeg agurk. Det var kjempelett. Merker at jeg har savnet agurken. Jeg tenker å plante enten miniagurk eller vanlig agurk.

Photo by Kelly Neil on Unsplash

SUKKERERTER
De er søte og sprø, og de kan stekes, kokes og wokes. Sukkererter har jeg plantet før. Vokser veldig fort!

Photo by Jessica Ruscello on Unsplash

CHERRYTOMATER
Cherrytomater er små og søte tomater. De modner raskere enn vanlige tomater. Jeg har allerede prøvd å dyrke frem vanlige tomater, men det tar så lang tid før de blir modne. Derfor vil jeg prøve å plante små tomater.

Photo by Dan Gold on Unsplash

JORDBÆR
Jordbær er smaken av sommer og ferie. Jordbær er lett å dyrke og inneholder mye antioksidanter.

Photo by Henry & Co. on Unsplash

SOLSIKKER
Solsikkene jeg har plantet i hagen i år, ble over 2 meter høye. Nå har jeg lyst til å plante “kortvokste” solsikker, altså flere størrelser mindre. Synes solsikken jeg fikk i gave var akkurat passe størrelse.

Photo by Lachlan Gowen on Unsplash

– Har du planer om å starte et planteprosjekt neste år?

#planteprosjekt #planter #grønnsaker #solsikke #tomat #jordbær #agurk #sukkererter

Jeg kjører grønt

Licensed from: Free-Photos pixabay.com

I går startet miljøkampanjen “Jeg kjører grønt”. Meningen med miljøkampanjen er at vi skal ta vare på miljøet rundt oss og reise miljøvennlig ved å gå, sykle, ta buss eller tog når vi skal til og fra et sted. Hvis det er mulig, lar vi bilen stå igjen. Velger vi å ta beina fatt eller reise med kollektivtransport, kan vi bidra til å redusere klimautslipp og dessuten kommer vi oss bedre i form!

Photo by Cynthia De Luna on Unsplash

En positiv ting med de nye bussene i Kristiansand, er at de kjører på fornybar energi. Det vil si på ren strøm og nesten fossilfri biodiesel, som gjør at de slipper ut mindre CO2 sammenliknet med de forrige gamle bussene. Alle som er fra Kristiansandsregionen kan være med i “Jeg kjører grønt”, og konkurrere om å samle flest mulig grønne poeng hver dag frem til slutten av november. Her gjelder det å bli den grønneste av alle og ha flest mulig bilfrie dager. Jeg har meldt meg på fordi jeg synes det er et flott tiltak for miljøet. Er du flink til å droppe bilen? Tenker du på miljøet?

#jegkjørergrønt #natur #miljø #miljøvennlig #bærekraftig #kollektivtransport #bilfri #kristiansand

Uke 17 av planteprosjektet

Solsikkene: Nå har den tredje store solsikkeblomsten åpnet seg helt. Den står som nr. 4 på bildet under. Med tanke på hvordan solsikkene ser ut nå, så skylder vi på vinden som har blåst mye de siste dagene. Og regnværet. Solsikkeblomsten har fått bakoversveis! Jeg hadde håpet at alle solsikkene kunne blomstre samtidig, men det skjedde ikke, da vi måtte vente på en etter en. To av dem henger med hodet, og ja jeg vet: De savner sommeren, varmen og ikke minst sola. Det gjør jeg også.

Tomatene: Tomatene trenger fortsatt masse varme og sol. De er blitt flyttet til en plass hvor det er mest sol om dagen. Når det regner, flytter vi de under tak. Det er masse jobb å flytte de frem og tilbake! Jeg skulle ønske jeg hadde et drivhus akkurat nå som hadde vært mye lettere å holde på med når jeg har så mange planter. Jeg har både store og små potter med tomater. De små pottene med jord tørker veldig fort ut, så har passet på å vanne regelmessig.

Kanskje de tomatplantene på bildet under vil overleve litt til, men som dere ser har mesteparten av bladene visnet bort. De har nok blitt smittet av noe.

Paprika: Denne paprikaplanten har jeg flyttet inn i varmen, hjemme hos meg nå. Den andre paprikaplanten som jeg har hjemme, har blitt for høy og nådd taket, så hadde ikke plass til den hjemme. Den har blitt flyttet ut og fryser ihjel … (bilder av den kommer).

#planteprosjekt #solsikke #tomat #paprika #grønnsaker #blomst #hage

Fashion Autumn 2018: Goodiebag

Jeg viser hva jeg fikk i goodiebagen på lørdag:

Hair Rollers (hårprodukt som man fester på håret for å få volum og krøller uten bruk av varmeverktøy), Black Head Mask (ansiktsmaske), Vanilla Soap formet som et juletre fra Body Shop, Parfyme fra Qualite Superieure, Neutral håndsåpe, Normal “Boljser” (en pose med lekker godteriblanding), Mentos, verdikupong på Synsam og Glitter “Hair Guide”.

#motemesse #goodiebag #fashionautumn

Fashion Autumn 2018

Samme dag rett etterpå var det klart for Fashion Autumn moteshow utenfor Høyer på Sørlandssenteret kl. 13:00. Vi stod og så på når Høyermodellene viste frem høstens hotteste trender. Amalie og Herman gikk også ut på catwalken sammen, hånd i hånd. De var et veldig flott par!

#moteshow #sørlandssenteret #kristiansand #mote #trender #høyer

Motemesse: Møtte Amalie og Herman!

Lørdag 25. august var det Fashion Autumn motemesse fra kl. 11:00 ved XXL-området på Sørlandssenteret. Her kunne man få inspirasjon til høstens trender og andre tilbud fra Carlings, Selected, Maritim, Wagner og Synsam. To kjendiser, Amalie Snøløs og Herman Tømmeraas, var invitert så vi kunne ta bilder og selfies med dem ved denne kule veggen som ble satt opp ved inngangen. Som meet and greet.

Amalie er modell og hun har vært med i “Farmen” i fjor på TV 2, og kom på en tredjeplass. Hun skal være med i “Skal vi danse” nå til høsten. Herman er skuespiller og han er kjent fra NRK-dramaserien “SKAM” hvor han spilte rollen som Chris (Christoffer Schistad).

De 300 første som kom fikk goodiebags med hemmelig innhold og et flott bilde med dem.

*føler meg heldig*

Litt senere gikk vi opp til Høyer og fikk med oss Fashion Autumn motevisning som startet kl. 13:00. Bilder kommer!

#motemesse #sørlandssenteret #kristiansand #mote #messe

Jeg tester: Sjokoladepizza 🍫🍕

Husker dere pizzaen som tok helt av? I fjor 2017, lanserte Dr. Oetker en ny frossenpizza med sjokolade. Det er en sjokoladepizza for sjokoladeelskeren! Da den først kom ut, var det veldig mange som kjøpte, smakte og la ut video når de testet ut pizzaen på YouTube. Noen synes sjokoladepizzaen smakte veldig dårlig, mens andre likte den kjempegodt. Jeg har ikke fått smakt på den før nå siden prisen ligger på ca. 45 – 50 kroner (!), og det er jo litt av en pris. Noen måneder senere, har sjokoladepizzaen blitt så upopulær at færre kjøper den, så nå er pizzaen på vei ut fra butikkene. Er du heldig og har lyst til å smake før den forsvinner, får du sikkert kjøpt sjokoladepizzaen på matbutikker på nett, men ellers er den ikke lenger å finne i kjente matvarebutikker. Den er ut.

I går fant jeg sjokoladepizzaen på Spar til 10 kroner. Jeg vet at den er på vei ut, så hamstret 6 stk av disse siden de var på tilbud. Ingen dårlig idé å kjøpe flere frossenpizzaer og stappe de ned i fryseren en stund. Da har man alltid pizza tilgjengelig!

Slik ser pizzaen ut etter å ha tatt av plasten. Bunnen er den klassiske Ristorantebunnen med kakao. Den er toppet med sjokoladesaus, revet lys sjokolade, og hvite og mørke sjokoladebiter.

Sjokoladepizzaen var mye finere i pakningen, fyllet ser ut som det er tilfeldig lagt på.

For best resultat stekes pizzaen på rist nederst i stekeovnen på 200 °C over- og undervarme eller 180 ° varmluft, ifølge hjemmesiden til Dr. Oetker. Jeg tok den inn i ovnen og ventet. Jeg forventet at den smeltet helt. Da den kom ut igjen etter 10 minutter, så sjokoladepizzaen slik ut. Tips: Sjokoladepizzaen smaker ekstra godt med vaniljeis til, men nå hadde jeg ikke vaniljeis hjemme, så da ble servering uten.

Hva synes jeg om sjokoladepizzaen? Den smakte en blanding av sjokolade og brownies. Veldig god, men blir litt kvalm i store mengder. Det var masse sjokolade i den, og jeg synes det var nok med 2 pizzabiter. Ikke en pizza jeg ville ha spist til middag, mer som en dessert pizza. Dette er ikke en pizza, føles ut som en stor kjeks etter at den kom ut fra ovnen. Har du planer om å kjøpe sjokoladepizzaen for første gang, da anbefaler jeg at du ikke spiser den opp alene. Du vil nok ikke klare det ettersom det blir for søtt. Ta heller og inviter venner eller familie på besøk for smaksprøve. God appetitt!

– Har du smakt på sjokoladepizzaen fra Dr. Oetker?

#mat #matglede #pizza #ristorante #sjokolade #sjokoladepizza #kakao #kjeks

Takler ikke å gjøre tunge oppgaver

Alle som begynner på videregående første år til høsten får tilbud gjennom skolen å kjøpe en skole PC. Hvert skoleår presenteres forskjellige typer modeller. De som går på media får en annen type og kraftigere maskin. Da jeg begynte på videregående høsten 2012, var tilbudet en HP ProBook 4330s skole PC. Min første laptop var faktisk skole PC-en siden jeg ikke hadde en fra før av. Måtte låne mamma sin når jeg skulle blogge, de første årene som blogger gikk vel ikke så bra da jeg måtte bruke bilder som jeg fant på Google og ta bilder med webcameraet som var integrert på selve PC-en.

Endelig skulle jeg få min egen PC! Den har jeg brukt snart i 6 år, men jeg klager på at den veier over 2 kg, da den er så tung å drasse med av sted. Batterilevetiden er fortsatt ganske bra, men den må lades i løpet av en skoledag. Kanskje fordi den har longlife battery som varer i flere år? Etter at jeg fikk fart på noen av Adobe-pakkene (Photoshop/Premiere Pro), fant jeg ut at PC-en ikke var god nok til å kjøre og gjøre tunge oppgaver som tar en del prosessorplass (RAM). Hver gang jeg var inne på Adobe Premiere Pro, slås den irriterende vifta på og PC-en høres rett og slett ut som en kraftig hårføner, programmene henger seg opp og “klikker”. Ikke så bloggvennlig PC og noen ganger blir jeg helt gal, haha.

Adobe Premiere Pro er programmet jeg bruker til å redigere videoene mine, og det er et veldig bra videoredigeringsprogram. Adobe Photoshop bruker jeg til å redigere bildene mine. Som sagt er det en skole PC ment til skolebruk, men siden den er så gammel, er det kanskje på tide å oppgradere litt? Skole PC-en har Intel Core i3, ikke den beste prosessoren til å være kreativ og lage videoer. Tidligere Windows 7, men før jeg slutta på videregående fikk jeg oppdatert til Windows 10. Denne PC-en har virkelig en lang historie.

Nå har jeg vurdert å se etter ny PC til blogg bruk, som fungerer bra på foto- og videoredigering. Har dere noen gode tips til PC-er som kan takle å gjøre slike tunge oppgaver? Jeg vet at Elkjøp har delt inn data i ulike kategorier, alt fra basic til create, men jeg vil spørre leserne mine. Hvilken PC bruker dere? Skriv gjerne med hele navnet og type PC.

#skole #pc #laptop #adobe #photoshop #premierepro #design

Flyvende lykke

Licensed from: -gerry- pixabay.com

Gjett hvem jeg har fått på besøk i hagen min i dag? Jeg synes øyenstikkere er sykt kule, så da måtte det bli noen bilder av den slik at jeg kan finne ut navnet på øyenstikkeren jeg har sett. Ikke lett å ta bilder med mobilen når den ikke “står” helt stille. Det er sjeldent jeg får øye på en slik. Under ser dere bildene jeg tok:

Etter en runde med googling på nett, viste det seg at jeg har sett en blågrønn mosaikkøyenstikker, en libelle! Kjennetegn er sterke og mørke farger på kroppen: Blå, grønn, gul og sort. Alle de fire vingene er ca. like av utseende og størrelse, og vingene holdes vinkel ut fra kroppen når de hviler. De har rundt hode, store tettsittende fasettøyner, som er eksperter på å oppdage bevegelser opptil 20 meter unna!

#øyenstikker #fasettøyner #dragonfly #libelle #insekt