Video: Julegrantenning på Torvet i Kristiansand

Musikalsk juleinnslag ved Hornmusikken. Ordfører Jan Oddvar Skisland teller ned og tenner julegrana på Torvet i Kristiansand! Filmet 1. søndag i advent 2022 (27.11.2022).

Les også:

Julegrantenning & 1. søndag i advent

Julegrantenning & 1. søndag i advent

God 1. søndag i advent! I dag kl. 17 ble julegrana på Torvet i Kristiansand tent. Det er tradisjonelt at julegrana tennes første advent hvert år. Det offisielle programmet stod Frelsesarmeen for.

  • Musikalsk juleinnslag ved Hornmusikken og sang med Jostein Hasselquist Larsen og Karoline Backe Drange
  • Velkommen med Tori Hauglan Berge
  • Ordfører Jan Oddvar Skisland teller ned og tenner julegrana

Stemningen var god selv om det regnet, for det var mange som var spente på julemusikken og julegrantenningen. Ordføreren fikk æren av å telle ned fra ti, og deretter glitret lysene på juletreet.

Se TikTok-video av julegrantenninga!

Les også:

1. søndag i advent: Julegrantenning og julekonsert

Video: KRISTIANSAND – OSLO: Besøker Jul i Vinterland!

Det er første gang jeg reiser alene fra Kristiansand til Oslo! Kjører med Lavprisekspressen-bussen, som tok bare 4 timer til Oslo uten stopp. Se utsikten fra bussen! Opplever Oslo på kveldstid og besøker Jul i Vinterland (har dere ikke vært der før, er det verdt besøket).

Les også:

Jul i Vinterland
SpillExpo 2022

Video: SpillExpo Comic Con OSLO 2022

Bli med på SpillExpo!

SpillExpo 2022 ble arrangert 11. – 13. november på Nova Spektrum i Lillestrøm (Oslo). Norges største spillmesse, i år også med Comic Con innhold!

Int. Stunt Academy – stuntshow og FHS Cosplay-konkurranse på scenen.

Les også:

SpillExpo 2022

Pepsi Max – Maximize This Christmas!

Pepsi Max-bilen er ankommet REMA 1000 på Sørlandsparken i Kristiansand! Det ble delt ut Pepsi Max og Pepsi Max-effekter fra lykkehjulet. Du kunne blant annet vinne rumpetaske, T-skjorte, hoodie, glass og julepynt. Er du fan av Pepsi Max, er dette den beste dagen for å være med!

Se video fra dagen!

Jul i Vinterland

Jul i Vinterland får du oppleve 12. november – 2. januar! Turistattraksjonen holder til i Spikersuppa langs skøytebanen, i Karl Johans gate, bare et steinkast fra Nationaltheatret i Oslo. Her kan du oppleve 40 meter høyt pariserhjul “Julestjernen”, julemusikk, fortellinger, tivoli og andre juleaktiviteter. Det er også julemarked og god mat!

Jeg besøkte Jul i Vinterland dagen før åpningen (fredag). Det er første gang jeg er på Jul i Vinterland-besøk. Må si det var veldig koselig å gå innom der, fikk skikkelig julestemning av julemarkedet, maten man kunne kjøpe der og julelysene.

Reisen med Julestjernen:

40 meter høyt pariserhjul, gir utsikt over hele den juledekkede hovedstaden.

Lille Korketrekker’n:

Det er en tradisjonell sklie. Du suser avgårde i spiral, tar fart og vipps er det klart for enda en tur. Den første sklien av denne typen ble bygget i England i 1906. På engelsk heter attraksjonen “Helter-Skelter” som betyr desorientert.

Ponnieekspressen:

Susende i sirkelbane rider ponniens rytter. Det går opp og ned, rundt og rundt. Gir spenning og frysninger.

Burger Kebab.

Monky’s Bubble Waffle.

Mange kjevler med forskjellige motiver og mønstre.

Coca Cola nissen.

Se opp for snakkende elger.

Les også:

SpillExpo 2022

SpillExpo 2022

SpillExpo 2022 (11. – 13. november). I helgen har det vært SpillExpo på Nova Spektrum i Lillestrøm. Norges største spillmesse, i år også med Comic Con innhold! Det er første gang jeg er på SpillExpo med venner, og jeg må si det var en stor opplevelse! Hvis man er interessert i spill, gaming eller lignende hobbyer som cosplay, så er dette stedet å møte og bli bedre kjent med andre personer som forhåpentligvis liker det samme som deg.

For de av dere som ikke vet hva cosplay er, så er det å kle seg ut etter en karakter i kostyme – enten det er selvlaget eller kjøpt ferdig. Ved cosplay bringer man fantasifigurer til live. Arrangementene i Norge kjent for cosplay er Banzaicon, Torucon og Kawaiicon. I tillegg har flere spillrelaterte arrangementer som The Gathering og SpillExpo begynt å legge til rette for cosplayere. Det er et utrolig flott miljø!

Vi var på SpillExpo på lørdag – dagen hvor det var flest folk, spesielt på ettermiddagen. Vi gikk for det meste rundt og besøkte stands som solgte ting og vi fulgte med på Telialigaen Scene: CS:GO og Rocket League.

På hovedscenen så vi Int. Stunt Academy – stuntshow og FHS Cosplay-konkurranse. FHS står for Folkehøgskolen, elevene der viste seg fram på en catwalk i sine cosplay.

Den nye Super Mario Bros. filmen kommer snart ut! 7. april 2023. for å være nøyaktig (gamer.no).

Cosplay Village – et samlingspunkt for cosplayere og de som interessert i og nysgjerrige på cosplay. Man fikk også vite når neste cons var.

Stay tuned for video fra dagen!

– Har du vært på SpillExpo?

Video: Gulle tenner julekulen!

Bli med når Gulle tenner julekulen på Torvet i Kristiansand! Julekulen på Torvet er en gave til byens befolkning fra Sparebanken Sør. Hvert år er Gulle, maskoten i Sparebanken Sør, med på å tenne julekulen – det er en offisiell markering av at byen går fra mørketid til førjulstid. En hyggelig førjulsstemning får du i Kvadraturen. UIAs unike studentorchester Blæsen, spiller!

Les også:

Offisiell tenning av julelysene og julekulen!
Førjulskveld i Kvadraturen – julekula tennes!
Offisiell åpning av årets nye juleattraksjon

Offisiell tenning av julelysene og julekulen!

I dag torsdag 10. november, ble vinter- og julebelysningen i Kristiansand offisielt tent! Det er ekstra hyggelig i førjulstiden å ta en tur til byen og se alle de fine julelysene, juletrærne og juleutstillingene.

Stille på Torvet en ettermiddag noen dager før tenning av julekulen.

Kl. 17 ble julekulen på Torvet i Kvadraturen tent av maskoten i Sparebanken Sør, Gulle. Julekulen på Torvet er en gave til byens befolkning fra Sparebanken Sør. Hvert år er Gulle med på å tenne julekulen – det er en offisiell markering av at byen går fra mørketid til førjulstid. Før tenning var det julegøy med Blæsen (UIAs unike studentorchester) og etter tenning julesang fra barna i Lund Musikalgruppe.

Gulle sier hei og hilser til alle!

En fra Sparebanken Sør, Maskoten Gulle og leder i Kvadraturforeningen – klar til nedtelling!

Blæsen.

Lund Musikalgruppe.

Se TikTok-video HER!

Les også:

Førjulskveld i Kvadraturen – julekula tennes!
Offisiell åpning av årets nye juleattraksjon

Video: Juleland i Hageland

Bli med å se Juleland på Hageland Oddernes & Vågsbygd! Hagesentrene er pyntet til jul og her får du garantert førjulsstemning.

Filmet i november/desember 2021.

  • Hageland Oddernes – Oddernes Gartneri
  • Hageland Vågsbygd – hagesenter og blomsterbinderi
    (Kristiansand)

Les også:

Jul i Hageland: Eventyrlig juleskogstunnel
Julelandsby på Oddernes Hageland 2021