Sommer i mai

Dette sommerværet altså … Jeg har ikke telling på hvor mange dager i mai det har vært så fint vær – i strekk. Skulle tro at været har forandret seg, det har liksom aldri vært så varmt her i Kristiansand kan jeg huske. Temperaturen går jo bare oppover! I dag er temperaturen målt 25 grader. Det er så vidunderlig å kunne oppleve det varme og fine været her i Norge uten å reise langt bort på ferie.

For å få den perfekte brunfargen er det bare å ta en tur til stranda, parken eller et sted der hvor det er masse sol. Jeg har allerede fått litt brunfarge etter å ha slikket sol den tiden jeg ble spurt om jeg kunne jobbe som vikar i barnehagen. Vi var mye ute om morgenen og i ettermiddag, så det sier jo litt hvor lenge jeg har vært ute. Hadde også blitt solbrun og litt skille etter soling, så må passe på å smøre meg med solkrem så jeg ikke blir solbrent (er ikke så flink til det, haha). Jeg lurer på hvor varmt det er du bor. Hva er temperaturen og hvordan er været? Fortell!

#sommervær #mai #våren #vær

Barnas skulpturpark i Tresse

Høsten 2016 ble alle skolebarn i Kristiansand invitert til å sende inn forslag til skulpturer. Idéene bak kunstverkene var barnas idé, kreativitet og design. I desember 2016 ble idéene utstilt og presentert på SKMU/Barnas Kunstmuseum. Forslagene kom i skisser, modeller, tegninger osv … I slutten av april 2017 ble 8 av de 800 forslagene valgt ut til å realiseres i Tresse. Utvelgelsen la vekt på den kunstneriske delen, originalitet, praktisk gjennomførbarhet, hensyn til sted og helhet, og at verkene skulle representere mangfoldet blant de 800 forslagene som kom inn.

Våren 2018 skulle det stå ferdig og endelig åpnes for publikum. Det har kostet 2,7 millioner kroner å realisere skulpturene etter barnas ønsker. Den nye skulpturparken i Tresse ble åpnet og presentert 9. mai. Disse 8 forskjellige skulpturene er å finne ulike steder i Tresse, og her skal de bli stående i to år slik at alle som besøker Kristiansand skal få muligheten til å se kunstverkene. Hver skulptur har fått sitt eget navn som kunstneren selv har kommet med.

Barnas Rutpluks. Vet du hva rutpluks er? Det er skulptur skrevet baklengs. Bare hvis noen lurer, så har jeg tatt bildene under selv.
 

PLANTEALFABETET

 

DINOSAURKLATRESTATIV

 

GLITTERLANDSKAP

 

MANNEN MED HÅR

 

MANNEN SOM ALLTID DRIKKER

 

SOLID SEA

 

SORT HULE / GUL FROSK

 

SPØKY

Kilder:
http://www.skulpturkrs.no
https://www.fvn.no/kultur/i/J14EQX/Apnet-barnas-skulpturpark

#kunst #design #skulptur #kristiansand #tresse #kunstverk #skulpturpark

Dette bestilte jeg på Members + tips om spesialtilbud

Reklame | Members

Jeg vil gjerne tipse dere om en superkul shoppingsklubb og nettbutikk som heter Members. Der kjøres det masse spennende og gode tilbud hver dag hele uken på alt fra mote, accessorier, skjønnhet og interiør. Du kan spare opptil 30-70%! Kampanjens varer er ofte begrenset, og her er prinsippet “førstemann til mølla” som gjelder. For å kunne se alle de fantastiske varene, må du være medlem, altså registrere deg gjennom Facebook eller lage en ny konto. Det er gratis å bli medlem og du forpliktes ikke til å handle noe. Er du en ekte shopaholic vil du bli overrasket over prisene på merkeklærne og veskene som selges der – mye billigere enn direkte hos produsenten. Det er originalprodukter og garantert ekte vare!

Jeg har i samarbeid med Members fått muligheten til å plukke ut noen produkter derfra som jeg kunne tenke meg å skrive om. Det var så vanskelig å finne ut hva jeg ville ha da det var så mye å velge mellom. Jeg satt lenge og klikket meg rundt på siden og kom frem til disse produktene:

👜 Veske fra LUISA VANNINI: Audrey

– LOOK AT THIS! Denne vesken er så utrolig nydelig! Jeg elsker designet med et hjerte og en sløyfe på. Det er en ekte designerveske som er laget av 100% cow leather. Egentlig hadde jeg lyst på vesken XANDRIA fra RENATA CORSI (en lignende veske uten flettemønster), men dessverre ble den utsolgt før jeg rakk å bestille den via gavekort som jeg mottok noen dager senere. Da jeg så at Members hadde lagt ut en ny veske: Audrey fra LUISA VANNINI som ligner, var det ingen tvil om at den måtte jeg bare ha. Da gavekortet kom, kunne jeg endelig bestille vesken jeg hadde sett og ønsket meg lenge. Vesken Audrey er nesten helt lik som Xandria i design, form og størrelse! Det følger med en ekstra reim og dustbag.

🍚 Riskoker fra CHAMPION: Rice Boiler – 1,5L

Bare sånn i tilfelle riskokeren vår ikke virker, har jeg bestilt en ny riskoker. Riskokeren her hjemme er kjøpt i Kina for mange år siden og den er faktisk like gammel som meg! Rart å tenke på at den fremdeles virker som den skal og nesten hver middag bruker vi den til å koke opp ris. På tide å oppgradere litt?

🥞 Vaffeljern fra CHAMPION: Waffle Iron Double – Stainless

Nystekte vafler er så godt! Vi har et vaffeljern fra før, men det er veldig gammelt. Det fungerer, men lokket vil av og til ikke klemme sammen. Den lager kun en vaffel om gangen, mens denne vaffeljernen fra Champion lager to doble vafler på engang så her sparer vi tid. Skrubbsultne folk blir nok glade for liten ventetid på vaflene. Denne lager sprø nybakte vafler og hjertene blir fantastiske i formen.

🍞 Brødrister fra CHAMPION: Toaster 2 slices

Vi bruker brødristeren veldig mye spesielt når brødet 1) Har ligget i fryseren en stund og som er tatt ut til tining eller 2) Det er et billig brød med masse fallende smuler. Den vi har nå, en hvit Matsui brødrister, tar så ufattelig mye ventetid før toasten spretter opp. Når vi er mange i familien som skal spise frokost samtidig, ja da blir det en del venting og utålmodighet hvis brødristeren er treig og ikke vil gjøre jobben sin. Med en ny brødrister fra Champion er problemet løst siden den har mange gode funksjoner som opptining, oppvarming og elektrisk varmeinnstilling. Den har også et stilig rustfritt stål design.

#members #shopping #nettbutikk #tilbud #veske #mote #kjøkken #riskoker #vaffeljern #brødrister #mat

Kristiansand Båtmesse 2018 – del 2

Det var noen nye og flotte biler som også var med på utstillingen. De stod parkert ved gressplenen og det var mange bilinteresserte som tok seg en nærmere titt. Pris for hver enkelt bil stod i et ark på bilenes frontvindu. Jeg så bilmerkene Tesla, Volkswagen, Lexus og Toyota.

De minste kunne prøve redningsskøyta Elias – en skjønn liten båt.

En av standene (RiksTV) hadde et lykkehjul som vi kunne snurre. Fikk lov å snurre to ganger, men vant ikke premie. Premien var nøkkelhalsbånd og pilen måtte stoppe innforbi de gullstjernene: 6/32 sjanser.

Mange detaljerte båtmodeller.

Mange tøffe vannskutere.

#båtmesse #kristiansand #båter #hav #gjestehavna

Kristiansand Båtmesse 2018 – del 1

Kristiansand Båtmesse er arrangert av Kiwanis Club Kristiansand. 26.-27. mai 2018 i Gjestehavna kan vi se utstillere, stands og mange båter. I år er det 20. gang båtmessen arrangeres. Jeg var ikke der i går, så i dag hadde jeg tid til å ta en tur ned og se på små og store utstillingsbåter og biler. Skal si det var mange flotte båter der.

#båtmesse #kristiansand #båter #hav #gjestehavna

Uke 4 av planteprosjektet

Solsikkespirene har i denne uken vokst seg mye høyere. Det viste seg at omplantingen var en god idé etter uke 3. De har fått større areal og strekker seg i sola for hver dag som går. Ute står de i skyggen og får vanning hver morgen og kveld.

Nå begynner også tomatspirene å ta form. Det tar bare litt tid. Tomatspirene i yoghurtbegere er 3 uker (plantet 6/5):

Og her er tomatspirene i melkekartongen 4 uker (plantet 24/4). Snart må jeg tenke omplanting av tomatspirene også.

… og hva skjedde med plastkoppene og den andre melkekartongen? Det har ikke vokst ut noe, annet enn ugress på de som jeg har plantet agurk, spinat og paprika i. Trodde det først var fra frøene jeg plantet, men de ser akkurat prikk lik som solsikkespirene bare i en mini-form. Har ikke så lyst til å oppdatere de tomme begerne når det ikke dukker opp noe på den fjerde uken.

#planteprosjekt #hage #tomat #solsikke #grønnsaker #planter #spirer

Ting fra Danmark på Torvet

Her er noen av tingene som ble delt ut og vunnet fra Danmark på Torvet. Fikk papegøyer i plush, høyttaler, kopp, korkåpner, liten ball, gympose, godteri, nøkkelhalsbånd, handlevognmynt, penn, ballonger og tatovering.

Høyttaleren ser slik ut. Har fått testet lyden og fant ut at den var halvveis trådløs så må ha i ledninger når den skal lades. Liten størrelse og en oppladning gir 6 timer med musikkavspilling.

Er det bare jeg som ser at papegøyene har ulik størrelse? Trodde alle var like sett på avstand, men skjønne er de.

Danmark på Torvet 2018

Danmark har inntatt Torvet. I går ettermiddag satte de opp stands, telt og lego klart til i dag kl. 10:00. Dette er fjerde gangen Danmark er på Torvet (to år siden sist på grunn av bygging), og derfor heter arrangementet Danmark på Torvet. I år fyller Color Line 10 år og de hadde med en rekke danske samarbeidspartnere. Det ble servert masse gode smaksprøver som kjeks og kjøtt.

Ved fontenen på Tovet ble et stort “Legoland” plassert der barn kunne bygge store legoklosser og kjøre bilbane.

Her er Captain Kid på besøk i Kristiansand. Han blir å finne ombord SuperSpeed i skolens ferier. I hele juni er det forresten billig å ta SuperSpeed 1 fra Kristiansand – Hirtshals på en dagstur. Koster bare 50,- pr person!

4 flotte legofigurer stod og vekket stor interesse for store og små.

Under teltene kunne vi få brosjyrer, reisetips, delta i konkurranser og snurre lykkehjulet for å vinne kule premier.

Metro SØR holdt til i denne standen og spilte av med god musikk.

Dette bildet ble tatt i Markensgate. Pyntet med mange fine danske flagg i rekker. Ellers har vi hatt en fin dag på Torvet med dansk stemning. Det er dejlig å være dansk i Norge på Torvet i Kristiansand!

#danmarkpåtorvet #danmark #legoland #reise #torvet #kristiansand

Dette har jeg gruet meg til i dag

I dag var det siste runde med Tour des Fjords her i Kristiansand. I ettermiddag fra kl. 16 skulle enkelte veier delvis sperres og trafikken stoppes. Den tiden kunne ikke bilen og bussen benyttes så de fleste gikk eller syklet. Bydelen jeg dro til var ny for meg selv om jeg har vært der noen få ganger, og jeg var usikker på om jeg rakk bussen tilbake på grunn av veisperringen. Jeg er avhengig av å ta buss de aller fleste dagene for å komme meg fra et sted til et annet spesielt i tanke på lang vei. Førerkort og sykkel har jeg dessverre ikke. Å gå tar altfor lang tid sammenlignet med å ta kollektivtransport da det blir en del venting.

Alternativet var å enten gå en halvtime før for å rekke den siste bussen som gikk fra den bydelen til byen eller spørre om noen kanskje kunne kjøre meg. Å, som jeg stresset med å finne ut hvordan jeg skulle komme meg ut av bydelen! Av ren flaks rakk jeg bussen som jeg tenkte å ta og overgangsbussen i byen som kom et minutt for sent, gjorde at jeg rakk den. Hvis den ikke kom senere hadde jeg nok vært igjen i bydelen uten buss tilbake på to timer, og det hadde vært så nedtur.

#tourdesfjords #personlig #sykkelritt #trafikk #kristiansand

Nå blomstrer kirsebærtrærne 🌸

Langs Rådhusgata i Kristiansand finner vi hvite og rosa blomstrende trær. De kalles for japanske kirsebærtrær. Har dere sett noe så fint? Akkurat nå står de i full blomst og det er så vakkert å se trærne blomstre. Jo varmere temperaturen er, jo tidligere blomstring. Ser jeg tilbake på bildene jeg tok i fjor, så har de ikke blomstret så fort som i år. Jeg går ikke så ofte forbi her, men når jeg først er her, må det selvfølgelig dokumenteres med bilder.