Et hjerte for …

Et hjerte lyser opp på Radisson Blu Caledonien Hotel i Kristiansand. Det er et budskap om kjærlighet. Stuntet er til støtte for alle som kjemper mot viruset og til dere som gjør en viktig jobb i en vanskelig tid ♥ Nå må vi ta vare på oss selv og hverandre. Sammen er vi sterke!

Slukk lyset for klimaet!

I kveld er det Earth Hour, en symbolsk markering der folk over hele verden oppfordres til å slukke lysene for klimaet, i en time fra kl. 20:30 – 21:30. Vær med å skru av alle elektriske apparater og finn fram levende lys. Det blir så koselig å koble av litt og samtidig reflektere over valgene vi tar for miljøet.

Vårfølelse i parken

Se på det nydelige været, folkens! Sola skinner, fuglene kvitrer og gresset begynner å bli grønt, haha. Det er følelsen av vår! Tenk at vi straks går mot sommertider. Allerede på søndag skal vi stille klokka en time fram. Lurer faktisk på hvordan det vil gå med døgnrytmen når vi mister en verdifull time.

I går gikk jeg en bytur, fotograferte og fikk luftet tankene. Kameraet var med og det hjalp virkelig mye å komme seg litt ut når man har vært så mye hjemme i disse dager. Her kommer noen bilder fra Wergelandsparken og Nodeviga (siste bilde) i Kristiansand:

Mini-konsert

I dag ettermiddag spilte Pål Rake (kjent fra The Voice og tirsdagskonsertene på Fiskebrygga) en gratis 15 minutters mini-konsert på Tinnheia. Med seg hadde han et el-piano, mikrofon og krakk, og et kamerateam fra Sørlandets Boligbyggelag. Det er så koselig med litt underholdning i disse dager, spesielt når man stort sett holder seg mye hjemme med hjemmeskole og hjemmekontor. Da alle vårens spillejobber til Pål ble avlyst på grunn av krisen, bestemte han seg for å gjøre samfunnsoppdrag – nemlig å spille gratis for flere borettslag. Jeg har lagt ut noen videoklipp på min Instastory. For en magisk opplevelse å stå der og høre på!

16 ting du kan gjøre i karantene

Reklame | Adlibris

Photo by Suhyeon Choi on Unsplash

Videochat – Savner du å kunne snakke med venner, familie og bekjente? Ikke glem å holde kontakten. Har du mange venner? Inviter alle til FaceTime, det er veldig koselig å se og høre dem!

Hold deg oppdatert på nyhetene – Det er mye trist som skjer nå for tiden. Koronakrisen preger samfunnet vårt, renta går ned, mange små og store bedrifter sliter, økonomien strekker ikke til så ansatte blir permittert og vi har en felles dugnad om å holde oss hjemme med hjemmeskole og hjemmekontor (hvis mulig). Ved å følge med på nyhetene vet du hva som skjer rundt omkring i verden.

Gi en klapp – På VG #viklapperfor, kan du blant annet klappe for våre hverdagshelter: Helsevesenet, myndighetene og politikerne, fylkes- og kommuneansatte, lærerne, barnehageansatte, butikkmedarbeiderne, yrkessjåførene og transportarbeiderne eller for oss alle. Har du allerede gjort det? Stor klapp til deg!

Plantetid – Våren er her og nå er tiden inne for å plante. Ta en tur innom Plantasjen og kjøp noen frøposer, jord, pallekarmer eller blomsterpotter. Så og dyrk selv! Det blir så spennende å se at det spirer og gror utover våren. Har du hage er du ekstra heldig, da kan du plante ute også!

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Serier og filmer – Finn frem noe godt å spise og kos deg. Len deg tilbake og slapp av med en god serie eller film på Netflix, Viafree, TV 2 Sumo eller T-We. Jeg ser for tiden på Bloggerne og Farmen kjendis.

Lær nye ting – Hva med å lære deg nye ting eller ting du ikke kan? YouTube viser deg hvordan du kommer i gang med å tegne, strikke, hekle osv … Er du flink til å produsere og skape ting – start en YouTube-kanal! YouTube er også underholdningsplattformen der du kan se og høre på kule musikkvideoer av dine favorittartister.

Les en bok – Biblioteket er stengt, men jeg er sikker på at du har en eller flere bøker liggende hjemme som ikke har blitt lest i før! Om du har lest ut alle og er på jakt etter en bok, ta en titt HER.

Fargelegging – For å få tiden til å gå, finn frem fargeblyantene og en fargeleggingsbok. Hvis du ikke har, print ut noe du kan fargelegge. Gøy for store og små! Illustratør Johanna Basfords fargeleggingsbok Secret Garden er en favoritt blant mange. Bøkene er detaljrike og inspirerende.

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Lag en ny matrett – Matprat.no har oppskrifter for hele familien. Hva har du lyst til å lage i ukene som kommer?

Handle på butikken – Planlegg og skriv en handleliste over hva du skal kjøpe på butikken. Minimer butikkbesøket ved å handle kun en gang i uken og kjøp mat for hele uken (husk å ikke hamstre!). Dersom du er i karantene og ikke har muligheten til å handle selv, kan du bestille hjemlevering. Raskt levert til der du bor.

Rengjøring og rydding – Rydd, vask og støvsug. Det kan være umotiverende å begynne på husarbeid, men tenk så rent og godt det lukter etterpå! Skru på favorittmusikken din og du er i gang! Gå gjennom hyller og skap, og rydd i alle rom.

Gi bort, kast eller selg – Selg ting du ikke trenger på Finn, Tise, Facebook Marketplace eller på ulike kjøp og salg-grupper. Eller gi bort til noen som trenger det. Ellers er det bare å kaste ting som ikke lenger er brukbar og som har gått i stykker.

Photo by Arnel Hasanovic on Unsplash

Start en blogg – Noe du har på hjertet? Skriv om livet ditt, dine hobbyer og kanskje du er flink til å ta bilder som du vil vise frem? Bloggplattformer som er gratis å lage en blogg på: Blogg.no (ny blogger starter på Miniblogg), Nouw og Bloook.

Rydd mobilen, nettbrettet og laptopen – Gå gjennom alt og slett apper og ting du ikke trenger. Overfør bilder og videoer til minnepenn, så har du det viktigste lagret på en plass.

Spille spill – Spill brettspill eller onlinespill sammen. Gøyale brettspill med opptil 40% rabatt! Spillene jeg anbefaler er Dragon City, Mario Kart Tour og Candy Crush (alle 4: Candy Crush, Soda, Jelly og Friends). Candy Crush er både tidsfordriv og god hjernetrim, men jeg advarer: Det kommer til å bli avhengighetsskapende etter hvert.

Gå en tur – Nå som hverdagen vår er snudd på hodet, må vi ikke glemme å få frisk luft og bevege oss. Viktig å ta pauser innimellom. Å sitte hjemme hele dagen kan virke altfor kjedelig i lengden, så noen timer ute i skogen hadde vært befriende og avslappende. Husk å holde god avstand til folk du møter!

Avokado – dag 32

Endelig! Etter 4 uker og 4 dager kan vi se at sprekken på avokadosteinen har utvidet seg, og en rot er på vei ut. Siden den står i en rund plastkopp og roten kommer straks ut, er utfordringen nå å finne ut hvordan la steinen stå lenger opp (som med fyrstikkene) så roten kan få vokst seg skikkelig lang før planting i potte. I morgen ser jeg for meg en løsning på dette lille problemet.

Favorittkjeksen som hodetelefoner 🎧

Visste du at en av mine favorittkjeks er Oreo? Den er kjempegod og består av to runde mørke sjokoladekjeks presset sammen med søt, hvit fyllmasse i midten. Oreo-kjeksene finnes i mange forskjellige smaker, og det er den originale kjeksen jeg liker best. Kjeksene er ekstra digg i ulike desserter, som i denne oppskriften jeg tidligere har delt på bloggen: Ostekake med Oreo (må prøves!).

Photo by Arturo Esparza on Unsplash

Har dere sett? Nå finnes favorittkjeksene som hodetelefoner: Oreo cookie earphones! Legg merke til at noen av kjekspakkene har koder og en link til hvor du skal oppgi den. Det kan hende at du er den heldige som får sjansen til å vinne flotte premier. Jeg vant disse stilige kablede Oreo hodetelefonene:

🎵 🎧 🎶

Ingenting å gjøre? Kanskje du er kreativ og vil lage en lignende selv til dine earphones? Sjekk ut denne DIY-videoen:

Fredag den 13. – vår nye hverdag

Ingen folk å se på Torvet i Kristiansand.

Fredag den 13. var en veldig annerledes dag for å si det sånn. Etter informasjon på nyhetene torsdag, måtte alle landets barnehager, skoler og andre utdanningsinstitusjoner stenges på grunn av koronaviruset. Norge har valgt å stenge nesten alt, myndighetene oppfordrer nordmenn som er i utlandet om å reise hjem, siden de skal stenge grensen. Det er ikke tiden for å reise, dra på hyttetur og holde store fester. Alle blir jo bedt om å holde seg hjemme for å hindre at flere blir smittet, en slags dugnad for å stoppe korona. Hvis alle kan gjøre sin del om å holde seg hjemme, kan vi sammen være med på å stoppe det. Tallene er skremmende høyt oppe, nå har Norge rundt 1000 smittede. Ellers er det ingenting å gjøre de neste 14 dagene da bare dagligvarebutikkene er åpent, da alt annet er stengt.

Når nesten alt er stengt, føltes det ut som å være i en “spøkelsesby”.

Vår nye hverdag. I går hadde skoleelevene første dag med “hjemmeskole” der de følger planen skolen har laget. Et eget opplegg som de skal gjøre som om det hadde vært vanlig skole. Det er rart for elevene at “undervisningen” nå foregår digitalt på nettbrett og laptop, men samtidig er det så bra at skolearbeidet er lagt opp slik at elevene ikke tror de har ferie da skolen er stengt. Elevene har ansvar for sin egen læring! Mange ansatte i bedrifter har hjemmekontor hvis mulig, mens noen private bedrifter må stenge og permittere sine ansatte. Det skaper masse usikkerhet rundt i disse tider. Noen har det veldig tøft, som at de blir permittert og får redusert inntekt, de som ikke har en jobb å gå til, de som ikke har nok penger til å betale regninger og noen har det så vanskelig at de føler at den nye hverdagen ikke går rundt.

Bilde: Cavernia – Wikipedia. Tomme varehyller etter hamstring.

Nå er det slik at vi holder oss hjemme i frivillig karantene. Det er for risikabelt å være ute, hjemme er et trygt sted å være akkurat nå. Vi har bare gått ut når vi har nødt til det, som å ta en kjapp tur på butikken for å handle mat eller gå en luftetur i nærområdet. Å handle inn begynte vi egentlig med for noen uker siden før nyheten om stenging blåste opp på mediene torsdag. Da var alle kjappe med å tømme butikkhyllene for mat og dopapir (!). Helt crazy å se at folk panikkhamstrer som om det ikke er nok mat til alle og andre fikk faktisk ikke kjøpt det de egentlig skulle ha. Hør på statsminister Erna: – Utrolig viktig at vi ikke begynner å hamstre. Butikkene vil være åpne, vi har god tilgang på matvarer. Vi må ha den solidariteten at vi ikke lager en panikkstatus rundt det.

Nå får vi alle panikk!

Det skapes Corona-frykt og folk får panikk. For hver dag som går, stiger antall smittede og døde i verden. I går erklærte WHO Corona-viruset som pandemi og hvem vet når dette tar slutt da det ikke finnes noen kur? Det verste med situasjonen er at viruset sprer seg som ild i tørt gress fordi folk ikke er nøye nok med hygienen, folk som absolutt må reise inn og ut av land som har påvist Corona, folk som nekter å følge 14-dagers karantene uansett om de har symptomer eller ikke etter å ha vært i risikoland.

SMS fra Helsedirektoratet

Etter å fulgt jevnt med på nyhetene i dag, må jeg innrømme at jeg er veldig redd. Tallene over smittede i Norge har steget kraftig de siste dagene, og nå i skrivende stund er det 713 smittede (VG). Jeg tenker spesielt på dere i risikogruppene: Nedsatt immunforsvar, syke og eldre mennesker. Husk å ta vare på dere selv, vær nøye med håndvask, unngå store folkemengder og aller helst hold dere hjemme.

Viktig!
Selv om du ikke er bekymret for å bli smittet, bør du tenke på alle rundt deg. Tenk på bestefedrene dine eller vennene dine med astma. Ikke bryt karantenen, vær nøye med å vaske hendene, bruk antibac og host i armkroken. La oss stå sammen ved å holde avstand.
– Norgejodel

Fra i morgen og mandag vil alle barnehager og skoler (barneskoler, ungdomsskoler, videregående skoler, høyskoler og universiteter) hele landet holde stengt i to uker, for å hindre virusspredning. Det samme har bibliotek, svømmehall, frisørsalonger og treningssentre gjort. Jeg mener at de burde holdt stengt for lengst da andre land som Danmark og Italia allerede har gjort det. Noen arbeidsplasser har også innført hjemmekontor, og det er bra å kunne jobbe hjemmefra en liten periode.

– Er du redd for Corona-viruset?

7 underholdende YouTube-kanaler

Hver dag publiseres mange gode videoer på YouTube. Det føltes ut som om “alle” er på YouTube nå for tiden. Man kan for eksempel få masse inspirasjon, underholdning og tips til kule life hacks. Ikke rart at YouTube har blitt så populært å bruke i vår hverdag! Jeg har funnet noen nye favoritt Youtube-kanaler som får meg til å trekke på smilebåndet. Har dere hørt om disse YouTuberne eller sett disse videoene?

Mr.Beast

The Daily Dropout

BigDawsTV

LegitTim

SarahGrace

ThatWasEpic

FaZe Rug