Fremtidens smarte og funksjonelle lokaler

Reklame | Indus

Indus har fremtidens lokaler! De tilbyr flotte og moderne moduler for kontor, skole og barnehage. Alle modulene har et godt innemiljø og gjennomtenkte materialvalg. Overlat alt til Indus, som hjelper til med alt fra håndtering av byggetillatelse og konstruksjon til løpende vedlikehold og service.

La oss ta en titt på de forskjellige modulene:

 

Kontormoduler

Velg mellom økonomiklasse eller standard. Det som skiller økonomiklasse fra standard er at de er enkle, og har flyttbare mellomvegger som gjør at det er mulig å tilpasse planløsningen etter ønsket behov. Standard ligger i en klasse mellom økonomiklasse og deres mest eksklusive kontortype business class. Det benyttes mye som personaldel til skoler, men fungerer også som frittstående kontor – for en litt lengre leieperiode.

Lokalene har god takhøyde, er lyse, romslige og enkle å rengjøre. Kombiner med aircondition. Stiller krav til arbeidsmiljøet og her vil du trives mange timer på jobben!

Eksempelbilde på hvordan det ser ut i et møterom.

 

Skolemoduler

Store klasserom på 61 m², gir bedre arbeidsmiljø. Lyst interiør, gode akustikkegenskaper for bedre lyd og enkle gjennomtenkte planløsninger. Ingen gulvskinner i modulskjøtene – for enklere rengjøring. Trygt med rømningsdører i klasserom – for raskere evakuering. Indus skolepaviljong er laget med tanke på universell utforming. Kan brukes av alle uavhengig av funksjonsnivå.

Holmlia skole (Oslo): Leie av midlertidig skolepaviljong da eksisterende skole skulle renoveres. Paviljongen på ny-produserte S27 moduler, fordelt på to etasjer. Inneholder 10 klasserom, tilhørende grupperom, toaletter, garderober og fasiliteter for personale.

 

Barnehagemoduler

Toppmoderne trivelige rom med høy komfort, glade barn og fornøyde pedagoger. Muligheter for personaldel med eget kjøkken, garderobe, kontor og HWC. Kjøkken: Arbeidsflater og lagringsplass og inneholder det mest moderne innen utstyr og ventilasjon. Ingen gulvskinner i modulskjøtene – lett å rengjøre, komfortvarme i gulv – for triveligere lek på gulvet, lyst miljø og som oppfyller alle tilgjengelighetskrav.

Eksempelbilde på hvordan det ser ut i en barnehagemodul.

 

Mobile paviljonger, eller moduler, er et nytt ord som erstatter det gamle ordet “brakker“. For 10 år siden var brakker kjent for oppholdssted for bygningsarbeidere, men nå er de forvandlet til toppmoderne lokaler med lavt energiforbruk, planløsning tilpasset bevegelseshemmede og avansert ventilasjon. I dag velger flere barnehager og skoler å ta i bruk disse smarte og funksjonelle modulene. Når en gammel del skal renoveres og det er behov for en midlertidig plass, er det fint å kunne utvide til større eller mindre lokal raskt.

Når man søker om byggetillatelse i dag gjelder de samme reglene for flyttbare lokaler som for permanente. Fordeler med å velge mobile paviljonger eller moduler, er at de ikke vil bli låst i et bestemt oppsett som ved permanente bygg. Man vil kunne legge til eller ta bort moduler dersom behovene endrer seg over tid. Dette synes Indus er fleksibelt og økonomisk bærekraftig alternativ man kan trives med i mange år fremover. Modulene kan enten leies i en avtalt periode eller kjøpes.

Indus har 40 års erfaring og gode referanser. Skulle du ha noen spørsmål, er det bare å ta kontakt med dem!

Earth Hour

I dag lørdag 27. mars, er det Earth Hour fra kl. 20:30 – 21:30 🌎🌑 Engasjer deg og vær med å skru av de elektriske apparatene for klimaet og naturen i en time. Tenn noen levende lys og samtidig kan vi reflektere over valgene vi tar for miljøet. Vårt forhold til naturen er i ubalanse. Skogbranner, ekstremvær og covid-19 pandemien har enorme konsekvenser for hele verden. Tiden er inne til å vise at vi står sammen i kampen for en levende natur og mot klimaendringene.

Photo by Liza Pooor on Unsplash

La oss vise vårt ❤️ for vår 🌎 og gjøre #EarthHour 2021 til den største markeringen hittil!

En god påske ønskes til dere alle

Da var det weekend igjen, og det føltes så godt å ha to dager med fri. Jeg ser alltid frem til helgene for da kan jeg senke skuldrene ordentlig, slappe av og ta det med ro. Hverdagen er til tider ganske stressende å komme gjennom synes jeg, i hvert fall på denne tiden. Rolig avslapningsmusikk hjelper en god del å få tankene på noe annet.

Helgen må selvfølgelig tjuvstartes med litt påskekake. Kjøpte ikke en stor kake denne gangen, så det ble heller 4 små påske marsipankakestykker til familien. Påskepynten som vi bruker hver påske er også tatt frem.

Mange av påskeliljene har begynt å blomstre. Samme med de gule tulipanene som straks åpner seg.

Noen av dere har kanskje startet påskeferien nå, dere er så heldige. Nyt de herlige fridagene!

🥚🐇🐾

En påskehilsen fra jobben

I går fikk alle ansatte på jobben en påskehilsen hver fra arbeidsgiver. I papirposen lå det påskeliljer, Nidar Favoritter Påske og en takkelapp. Det var veldig koselig å få!

Mange arbeidsgivere sender allerede påskehilsen i løpet av denne uken, da påskeferien starter i neste uke og noen har ferie. Jeg har ikke ferie før 31. mars, så det blir noen arbeidsdager igjen. Noe jeg ser frem til er påskeferien!

Når påskeliljene etter hvert har blomstret ferdig, tar jeg vare på løkene og planter de ut i hagen for at de skal blomstre på nytt. De vil komme opp igjen neste år omtrent rundt påske. Det aller beste med påskeliljen er at den er flerårig, så har du god plass anbefales det å spare på løken! Jeg gleder meg spesielt til å se de andre påskeliljene dukke opp i hagen med sine herlige, gule farger.

Pynter tidlig til påske

Er det bare meg eller så pynter vi altfor tidlig til påske? Vi har tjuvstartet påsken med påskeblomster. Påskeliljer og gule tulipaner slår aldri feil. De fleste dagligvarebutikkene fører ofte populære blomster og planter i sesong. I en travel hverdag sparer man tid på å kjøpe plantene man trenger i forbifarta der og da slipper man en ekstra tur innom blomsterbutikker som ligger et stykke unna.

Disse blomstene fikk min mor fra jobben. De er utrolig fine! Påskeliljene var raske til å blomstre. Hun fikk også en 3 pk Kvikk Lunsj – hele Norges tursjokolade, hånddesinfeksjon og munnbind. De to sistnevnte er noe alle behøver akkurat nå for å kunne slå ned på smitten.

– Når pynter du til påske?

Nytt senter for bærekraft

Er dette byens mest detaljerte, største og flotteste bygning i nybarokk stil? Reinhardtbygget, det tidligere Rederiet, har skiftet farge fra gult til blått. Bygget er tegnet av arkitekt Christian Fürst som var nyutdannet fra Berlin og oppholdt seg i Kristiansand de første årene etter bybrannen.

Bygget heter foreløpig Bærekraftsenteret og det består av to bygg, Vestre Strandgate 12 og Dronningensgate 2A. I bygget kommer det til å foregå grønne aktiviteter med fokus på bærekraft og innovasjon. I de nye lokalene til Bærekraftsenteret finner vi blant annet Impact Hub Agder Kristiansand (som vant konkurransen om å drive senteret), Stiftelsen Miljøfyrtårn og Næringsforeningen.

I februar har det foregått en navnekonkurranse for bærekraftsenteret, som gikk ut på at vi skulle komme med et godt navn som dekker formålet og aktiviteten i bygget. Jeg har selv sendt inn forslag. Hva bygget ender opp med å hete, vet vi ikke enda før juryen har tatt det endelige valget.

Les mer:

Navnekonkurranse for bærekraftsenteret
Nytt bærekraftsenter i Kristiansand
Dro til Oslo for å sjekke blåfarger

Jens Bjørneboes 101-års jubileum

Jens Bjørneboes plass ligger to steder i Kvadraturen i Kristiansand. Den originale plassen ble på adressen i Vestre Strandgate 53 hvor Jens Bjørneboe ble født, og den andre Jens Bjørneboes plass er en del av Gyldenløves gate og ligger like ved Kristiansand Domkirke.

2020 var 100-års jubileum for Jens Bjørneboes fødsel. I år skal et 101 års jubileum markeres, for å hedre forfatteren, poeten og humanisten Jens Bjørneboe. Deler av diktet til Jens Bjørneboe, “10 bud for en ung mann som vil frem her i livet”, finner man påtrykt i forskjellige strømskap rundt omkring i Kvadraturen i Kristiansand.

Kunstverkene er midlertidige og kommer en i møte på offentlig sted. Deconform og Sørlandets Kunstmuseum står ansvarlig for prosjektet.

#10 Følg dristig med i kamp mot troll, – men vis fornuftig måtehold. Skrid tappert frem i livets strid, – én time forut for din tid!

Ved Radisson Blu Caledonien Hotel

#9 Av sladder husker du hvert ord, til bruk i neste sjefskontor.

Ved Teateret

#8 Husk: Ingen mann kan roses nok. Slik bygger man en venneflokk.

Ved HiFi Klubben / Kirkegata

#7 Gå aldri oppreist. Snik deg frem. Og gjør deg varm i alle hjem.

Ved Tollbodgata

#6 Si alle hva de gjerne hører. Gå stille gjennom alle dører.

Ved Rådhuskvartalet

#5 Følg ingen altfor høye krav. Men si, hva du har fordel av.

Ved Wergelandsparken

#4 Tenk nøye ut hva du bør mene. Det kan bli dyrt å stå alene.

Ved Wergelandsparken

#3 Og tviler du, så hold deg taus til du ser hvem som får applaus.

Ved SKMU Sørlandets kunstmuseum

#2 Tenk alltid på hva folk vil si. Og ta den sterkeste parti.

Ved Henrik Wergelandsgate

#1 Det første bud er ganske lett: De som er flest, har alltid rett.

Ved Vestre Strandgate

Norge er et deilig land å reise fra.

Ingen har rett til å si sannheten om andre, hvis han ikke tør siden om seg selv.

Hvor latteren mangler begynner sinnssykdommen.

Les også:

Ti bud til en ung mann som vil frem i verden
Ti råd (QR-koden på bildet førte til dette nettstedet)

Helgebuketten

Min mors blomsterbukett tar seg godt ut på bildene. Vi er så stolt av henne som har klart å nå målet sitt! Hun fikk denne blomsterbuketten denne uken og bildene ble tatt på samme dag. Så fine blomster!

Den røde blomsten heter Leucospermum.

Måtte selvfølgelig vise bilder av Ildtoppen (Calandiva) også, som nettopp har blomstret. Den finnes i mange forskjellige fargenyanser, er lettstelt og trives nær hvor som helst.

Barnehageheltene

I dag 12. mars, er det ett år siden regjeringen stenge ned hele Norge og innførte svært strenge tiltak for å stoppe spredningen av Coronaviruset. Vi fryktet for liv og helse, og overbelastning av helsetjenesten. I dag – ett år etter – har vi fortsatt strenge tiltak mange steder. For ett år siden hadde vi ingen vaksiner. Vi så ikke slutten på pandemien. Nå som vaksiner har kommet og vaksineringen er i gang, ser vi kanskje slutten på pandemien. Akkurat når den kommer – er fortsatt vanskelig å si med sikkerhet.

I dag markerer og feirer barnehagen denne ettårsdagen med at alle ansatte får utdelt en helte t-skjorte med “Barnehagehelt” på (som vi gikk med i hele dag) og vi fikk smakt på en fantastisk bløtkake. Vi har virkelig stått på hver eneste dag for å skape en god og trygg barnehagehverdag for barna i et helt år. Vi bærer derfor t-skjorten med stolthet, for vi er rett og slett BARNEHAGEHELTER! 😀

Troll is art

Man ser tydelig at troll er det nye temaet på den tøffe lovlige betong “taggeveggen” på Odderøya i Kristiansand. Det går ikke mange dager mellom hvert nytt kunstverk er på plass. Ofte dukker det opp noe nytt om våren, sommeren og høsten.

“Trolling on the phone”

Gatekunst laget av @vlekart og @zirtor.

STOPP STEIN INGEN.

Graffiti laget av RIO Kreativ Recovery Crew.