ENDELIG – gjenåpning av Norge

Gledens dag – i dag kl. 16:00 var det gjenåpning av Norge. På Torvet ved Rådhuset i Kristiansand ble åpningen feiret med en stor festkake laget av Geheb Conditori i Sørlandsparken. Mange folk samlet seg rundt før den tiden og hadde så lyst til å få med seg gjenåpningen og kakeserveringen.

Foto: Vegard Damsgaard (bildet er lånt fra fvn.no).

Festkaken var 1,75 meter lang, 75 cm brei og bestod av tre lag som ble fylt med ti liter vaniljekrem, 80 liter fløte, fire liter flytende sukker og 15 kilo bringebærsyltetøy. Det hele ble dekket med ti kilo marsipan og pyntet med roser og frukt.

Endelig, etter 562 dager, kan samfunnet åpnes helt opp igjen. Vi har savnet å leve som normalt og et stort ønske om å kunne klemme de nærmeste, venner og bekjente. Nå kan vi gjøre mye mer, da tiltakene er avviklet. Vi kan dra på arrangementer, og rett og slett ha det gøy. Jeg tror mange der ute har savnet det sosiale livet – vår normale hverdag.

Ordfører Jan Oddvar Skisland og kommunedirektør Camilla Dunsæd delte ut kakestykkene foran Rådhuskvartalet. Pressen (NRK og Fædrelandsvennen) var på plass og sistnevnte sendte direkte fra Kvadraturen. Kaken fikk påskrevet “ENDELIG!” på.

Her blir ordføreren intervjuet av Fædrelandsvennen, like før klokken slo kl. 16:00.

Tidligere i ettermiddag har det vært Barnas ByLørdag. Kl. 12:30 var det “Mini-konsert” med Rabakoret (Randesund menighets barnekor) fra Søm, oppvisning med dansecrew fra Samsen kulturhus: Under Construction Crew (hip hop) og D Vrs-crew (K-pop). Etterfulgt av byens første auksjon på Torvet i “nyere tid”. Her kunne man by på flotte produkter og varer som gavekort på restauranter, opplevelser m.m. levert av byens næringsliv. Alle inntektene gikk til Rajshahi-aksjonen.

Flere folk enn vanlig å se på Torvet i dag.

Auksjontid! Alle produktene på bordet skulle auksjoneres bort.

Jeg snurret et lykkehjul som var satt opp like ved Rådhuskvartalet og vant en deilig donut fra @happydonutskrs. Det er første gang jeg smaker på Happy Donuts, jeg må si at de er veldig gode. Det er virkelig “Lykkelige smultringer”! Premiene på lykkehjulet: Sykkelhjelm, et eple, et handlenett eller en donut.

Takk til du som har god håndhygiene.
Takk til du som har brukt munnbind.

Takk til du som har vaksinert deg.
Takk til du som har overholdt meteren.
Takk til du som har vært med på denne dugnaden.

 

Les også:

Direktesending fra gjenåpningen i Kristiansand (kilde)
– Det beste blir å få et normalt liv igjen (kilde)
Gjenåpningen: Her lages festkaka til folket (kilde)

Back to school giveaway

Reklame | annonselenker: Partyking, Norli

For en måned siden deltok jeg og en venn i en giveaway på Instagram. Den var vi så heldige og vant på. I går kom premiene fra Insj UiO (@insjuio) i posten. Det var et handlenett fra Akademika fylt med masse spennende innhold!

En søt liten størrelse på Nutella Mini.

Det røde handlenettet inneholdt: Mine beste desserter – Gordon Ramsay (bok), Nutella Mini, Kinder Schoko-Bons, Pringles Sour Cream & Union, Dettol Hand Hygiene Gel med Aloe Vera og Red Bull energidrikk.

Tusen takk til Insj for premien. Insj er et tilbud for studenter som er interessert og nysgjerrig på entreprenørskap.

Med hjerte for bydelen vår

I dag, lørdag 18. september var det bydelsfest på Tinnheia Torv i Kristiansand fra kl. 11-15. Det er plan og bygg i Kristiansand kommune som arrangerer bydelsfesten i forbindelse med Tinnheia mulighetsstudie, for å se på kvalitetene og potensialet som finnes med henblikk på å videreutvikle bydelen.

Mange skrev på kvaliteter og ønsker. Hvordan skal bydelen se ut i fremtiden? Hvilke kvaliteter skal bevares og styrkes? Hvilke funksjoner, næringer og tjenester ønsker du deg?

Hjertesteder på Tinnheia!

Hva mener?

På programmet for dagen: Taler, musikk (Kristiansand og Grim skolemusikkorps spilte marsj- og showmusikk), aktiviteter for barn (farge torvet med gatekritt, tegne ditt eget “Tinnheia torv”, snekkerverksted, sykkelrampe på torvet), servering (boller, saft, kaffe, Twist og sommeris) og presentasjon av arbeidet med mulighetsstudien så langt.

Sommeris – en nostalgisk klassiker. En spesielt luftig sorbet med appelsinsmak og sjokoladeovertrekk som ble lansert for førstegang i 1984.

Vi kunne også komme med innspill og snakke med byplanleggerne, skrive opp ønsker og idéer til hvordan bydelen kunne bli bedre på plakatene i containeren. Jeg foreslo flere søppelbøtter da det er mye søppel som flyter rundt og ønske om et musikkstudio på torvet. Hvorfor musikkstudio? Savner å få mer liv i bydelen. Det er ganske så dødt på torvet etter at en dagligvarebutikk la ned og et nytt treningssenter flyttet inn i lokalene.

Ser ut som bydelen har savnet meg!

Bydelsfesten har samlet mange folk fra bydelen. Jeg fikk snakket med mange kjente (elevene, foreldrene og bekjente) og folk jeg ikke ser så ofte for tiden. Ellers har bydelsfesten vært veldig fin, men kunne vært enda finere hvis sola hadde kommet frem. Litt kjedelig med høstvær, når det blåser mye, er kaldt, surt og grått.

 

Les også:

En stor bikube!
Veiskille & water lilies
Årets første påskeegg

Arkivet 20th anniversary

Arkivet er et freds- og menneskerettighetssenter i Kristiansand. De tar vare på historien og driver fremtidsrettet fredsarbeid.

Utenfor Arkivet står en liten bygning med kunstverk laget av @vlekart. Det er et arbeid for @arkivetkrs 20-års jubileum.

Osmund Faremo.

Feirer ytringsfrihet, til minne om krigshelter som kjemper mot fascismen Maj Arne Laudal og Osmund Faremo. Begge fanget en torturert av Gestapo i Neighbouring buldig. Laudal ble henrettet. Faremo overlevde KZ-leirene og kom knapt levende hjem på en hvit buss. Demokrati er ikke å ta for gitt. Noen kjempet for det.
– @vlekart

Maj Arne Laudal.

Les også:

Skriften på veggen

Valgresultatet 2021

Bilde: Fædrelandsvennen

Bildet over viser valgresultatet for hele landet. Stortingsvalget er over for i år og stemmene er talt opp. Arbeiderpartiet (Ap) vant valget, og blir det største partiet på Stortinget. Jonas Gahr Støre blir Norges nye statsminister. Partiene som mest sannsynlig skal samarbeide i regjering er Ap, Senterpartiet (Sp) og Sosialistisk Venstreparti (Sv).

En søt liten larve

I dag oppdaget noen barnehagebarn en hårete duskete larve kalt Bøkebørstespinner. Barna var så nysgjerrige og ville ta, føle og kjenne på den alle sammen. Bøkebørstespinner er en sommerfugl i gruppen børstespinnere. Larven hadde “børster” av gule hår på kroppen, ganske så tett i tett og kroppen var grønn, gul og svart. Bakerst på enden hadde den en rosa “hale”. En slik spesiell larve har jeg aldri sett før!

Bøkebørstespinner Calliteara pudibunda

Bøkebørstespinneren lever mest i bøkeskog, men kan også forekomme i edelløvskog eller også i andre former for løvskog. Larven lever først og fremst på bøk, men kan også leve på eik, hengebjørk og andre løvtrær.

Første gang oppdaget i Norge i Kristiansand i 2008. Arten har nå etablert seg i Kristiansands-området og er i tillegg påvist i Arendal og på Nøtterøy i Vestfold.

 

Les også:

Bøkebørstespinner (kilde)
Bøkebørstespinner Calliteara pudibunda (Linnaeus, 1758) (kilde)

Valgdagen har startet!

Da har jeg fått brukt min stemme på valgdagen! Det krevde noen minutters tenketid når jeg stod inne i den trange avlukken med forhenget igjen, og velge stemmeseddelen av partiet som jeg føler passer til å styre landet vårt de fire neste årene. Stemte du også i dag? Min, din og andres stemmer og valgene vi tar er veldig viktige, og de kan avgjøre hvordan fremtiden blir. Vi er heldige som lever i et demokratisk styrt land der alle kan delta og være med på å bestemme.

De 19 partiene som stilte til valg i distriktene Vest-Agder og Aust-Agder:
Høyre, Arbeiderpartiet, Kristelig folkeparti, Senterpartiet, Venstre, Fremskrittspartiet, SV – Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne, Demokratene, Rødt, Partiet De Kristne, Pensjonistpartiet, Partiet Sentrum, Helsepartiet, Liberalistene, Folkeaksjonen Nei til mer bompenger, Industri- og Næringspartiet, Piratpartiet, Alliansen – Alternativ for Norge.

Resten av kvelden går til å følge med på valgsendingen. Det blir spennende å se det endelige resultatet!

Valgdag – stemme på hvilket parti?

Stortingsvalgdagen er mandag 13. september. Har du ikke forhåndsstemt, må du huske å bruke stemmeretten din i morgen! Ved å stemme gjør du borgerplikten din og du er med på å bestemme utviklingen av samfunnet vårt. I år sendes valgkortet digitalt, de fleste får den på Digipost. Alle som har stemmerett kan stemme på et av mange partier. De forskjellige partiene har sine fordeler og ulemper, men det viktigste er å lese om hva de ulike partiene står for og hva deres hjertesaker er. Usikker på hvem du skal stemme på? Ta Valgomat 2021 testen, og se hvilket parti som passer best for deg. Jeg skal stemme i morgen. Godt valg!

En opplevelsesrik dag i Dyreparken

Hiv o’hoi alle pirater og sjørøvere! Bli med på en opplevelsesrik dag i Dyreparken i Kristiansand. Steder å besøke: Afrika, Asia, Jungelen, Heia, Kutoppen, Nordisk Villmark, Kardemomme by, Kjuttaviga, Båtbasaren, Kaptein Sabeltanns Verden. Vi ser også på dyrene. Dette klippet ble filmet 15.08.2021, i høysesongen. Følg med for flere videoer!

Gjerne abonner på YouTube-kanalen min!