Påskeaften og påskefilm

God påske alle sammen! Butikkene holder heldigvis åpent en halv dag, så har blant annet fått handlet inn de siste tingene som vi trenger til påsken. Kjøpte inn to pakker med Ferrero Rocher og en påskehare av sjokolade. Sjokolade er bare så godt!

I kveld så jeg påskefilmen Hopp som ble sendt på kanalen TV3. Sjangeren til filmen var komedie og jeg synes den var morsom og spennende til å ha en kombinasjon av virkeligheten og dataanimasjon. Legger med en trailer slik at dere som ikke har sett den får et innblikk i hva filmen handler om:


HOPP

Påskeharen rømmer hjemmefra for å oppfylle sine popstjernedrømmer, men utsettes for en bilulykke. Da er det plutselig opp til den uheldige sjåføren å redde påsken. Hopp kombinerer levende skuespillere med de aller beste nyvinningene innen moderne dataanimasjon. Den komiske fortellingen handler om Fred (James Marsden) som ved et uhell kjører på påskeharen og gir ham husly. Mens Fred sliter livet av seg med verdens verste husgjest, lærer de seg begge en viktig lekse om hva som må til for å bli en ansvarlig voksen.

#påske #påskeaften #påskefilm #film

En ekstra lang fredag

Hei, Langfredag! Noen som synes hvor lang denne fredagen er? I dag bestemte jeg meg for å ta en skikkelig ryddedag i mine nedpakkede esker. Jeg gikk i gang med å rydde etter frokost og har stort sett sortert og kastet ting som jeg ikke lenger trenger. Alle eskene lå i kjelleren og jeg bar eske etter eske opp på rommet mitt slik at jeg kunne ha tankene for meg selv og rydde i ro. Eskene inneholdt ulike ting som skolesaker, skoleoppgaver, arbeidsbøker, permer osv … Da jeg var ferdig ble de satt ned igjen i kjelleren. Klokka ble plutselig mye etter å ha holdt på en stund, så jeg gjorde meg ferdig etter lunsj.

Angående påskeliljene på bildene, så har noen av blomstene begynt å visne. Har to potter med påskeliljer stående på stuebordet ved vinduet der begge har noen blomster som er slappe og henger ned, så det er litt trist å se nå som påsken er rett rundt hjørnet.

#påske #påskelilje #blomst #påskeferie

Påske: Bordpynt og påskemiddag

Det er snart påske og da passer det vel å bruke litt ekstra tid til å gjøre noe hyggelig? Vi har dekket på et skikkelig fint middagsbord inspirert av de freshe påskefargene gul, oransje og grønn. Noen søte små potter påskeliljer ble kjøpt inn til å ha som pynt i vinduskarmen og på langbordene. Få av dem hadde ikke sprunget ut enda. Plastpottene som kom med var i brun farge, så de pakket vi inn i aluminiumsfolie for å “skjule” den. Alt i alt synes jeg det hele ble utrolig stilig, og det ga oss så masse påskestemning! Her er noen bilder fra da vi hadde påskemiddagen, 21. mars:

Vi rigget til et langbord satt sammen av fire bord og åtte benker. Så dekket vi på med bestikk, gule servietter og kopper. Maten og tallerkenene stod ved kjøkkenet, så når en skulle forsyne seg med mat, fikk de all mat servert på tallerkenen akkurat som man får på en restaurant – og hvem serverte gjestene? Det var vi servitørene! En hadde ansvar for å gå med tallerkenene, en tok kjøttet, en tok potetene + grønnsakene. Etter hvert ble det ganske hektisk da gjestene var sultne. 

Påskepynt på vinduene, i vinduskarmene og på veggene.

På menyen denne påskemiddagen: Lammelår, skinkestek og kalkunbryst. Poteter, grønnsaker og løk. Og sausene sjysaus og bearnesaus. De som har laget maten er virkelig kjempeflinke og dyktige. Det smakte kjempegodt! Etter påskemiddagen fikk alle en kopp med gul gelé å nyte som dessert. Mmm …

#påske #borddekking #bordpynt #påskemiddag

Fullstappet påskeegg til påske

Endelig har påskeegget som jeg vant hos bloggeren Søtmonsen, ankommet i posten. Konkurransen var en påskegiveaway, der en heldig leser kunne vinne et påskeegg fylt med godteri. Jeg ble trukket ut tilfeldig og vant denne giveawayen.

Pakken som jeg fikk tilsendt inneholdt Pocky Chocolate Stick Snacks, Freia Melkerull og inni påskeegget kunne jeg finne Kvikk Lunsj, Smarties mini, tyggis, små sjokolade påskeegg og påskekaniner. Det var et fullstappet påskeegg og nok godis til hele påsken, for å si det sånn!

Påskekos! Jeg har ikke planer om å spise alt dette alene, så jeg skal dele litt med familien 🙂 De vil nok sette stor pris på det.

Jeg tømte ut alt i påskeegget og sorterte innholdet på nytt for å få en bedre oversikt over hva egget inneholdt av alle forskjellige typer godteri. Tusen takk for påskeegget, Søtmonsen 🙂

#påske #påskeegg #påskekos #påskegodt #egg #konkurranse

Oppskrift: Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker er en norsk, tradisjonell dessert. Den serveres gjerne i glass. I bunnen ligger et lag eplemos, over det et lag knust sukkerkavring og på toppen fløtekrem. Denne oppskriften holder til 2 porsjoner og er hentet fra “Kokebok for alle”.

Ingredienser:

♥ 1 ½ dl strøkavring = 5 sukkerkavringer
♥ 1 ss sukker
♥ ½ ts kanel
♥ 1 ½ dl eplemos
♥ 1 ½ dl kremfløte

Slik gjør du:

1. Legg kavringene i en plastpose og mal/knus dem fint ved å kjevle forsiktig over posen.

2. Bland finmalt strøkavring, kanel og sukker i en stekepanne. Varm opp stekepannen og brun blandingen ved svak varme. Rør godt hele tiden slik at det ikke blir brent.

3. Hell over på arbeidstallerken og avkjøl.

4. Visp kremfløten til luftig krem.

5. Legg eplemos, strøkavring og vispet krem lagvis i en stor dessertskål.
Lagene blir da: På bunnen start med eplemos, krem, strøkavring, eplemos, strøkavring, krem.

6. Settes til avkjøling i kjøleskap i ca. en halv time. 

Creds til broren min som har lagd denne fine desserten. Han er så flink som øver seg på å lage mat. Håper det smaker! 

#mat #matglede #tilslørtebondepiker #dessert

Oppgave: Fargeharmonier

Dette var en oppgave om fargeharmonier som jeg gjorde da jeg gikk på linja VG3 Interiør. Vi hadde om farger og NCS (Natural Colour System). Målet med denne oppgaven var å sette sammen farger i et interiør og bruke fagrelaterte fargesystemer. Læreren delte ut 3 kopiark av samme stue som vi skulle fargelegge med fargeblyanter eller Promaker tusj: 1) Nyanselike farger. 2) Nabofarger + kontrastfarge. 3) Kulørtonelike farger (ton i ton). Jeg brukte fargeblyanter. Det ble litt av en fargerik stue!

Nyanselike farger

Nabofarger + kontrastfarge

Kulørtonelike farger (ton i ton)

#interiør #fargeharmonier #farger #ncs #stue #fargelegging

Bli med på Earth Hour!

I kveld, lørdag 24. mars, arrangeres Earth Hour 2018 over hele verden som slukker lysene i en time fra klokken 20:30. Engasjer deg! Earth Hour varer fra klokken 20:30 – 21:30. Dette er for å beskytte Jorda og naturen vår i det som er verdens største klimakampanje. Vi skal sette fokus på våre handlinger og forbruk som påvirker klimaet. Alle kan være med og det oppfordres til at alle bidrar til et mer bærekraftig forbruk (kast mindre mat, dropp bilen, slukk lysene når du går ut av rommet, begrens bruken av plastemballasje som bæreposer, bruk mindre palmeolje …).

Her er noen tips til hva du kan gjøre i kveld: Tenn noen stearinlys for å gjøre det triveligere når det blir mørkt, ha en koselig familiekveld, spille kort eller brettspill sammen, male (i levende lys kommer sikkert inspirasjonen), ta bilder av din eller andres Earth Hour-feiring, eller lysene som slukkes rundt om i byen.

Alle kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre litt – så vi håper du er med på årets Earth Hour kampanje. Du oppfordres til å tenke energismart – bruk hodet og beina.

#EarthHour #connect2earth #natur #miljø

Påskeferie

God påskeferie alle sammen! Så var det siste skoledag for mange av dere. Det er så herlig med litt fri en gang iblant. Da har man muligheten til å reise bort i flere dager, mer tid til å være med venner eller familie, eller rett og slett slappe av. Jeg har bare noen dager igjen i neste uke før jeg også tar en velfortjent påskeferie.

Før jeg dro hjemover i dag, ble jeg spurt om jeg ville ha med en potte påskelilje hjem. Det er jo påskeferie og da skjønner jeg at ingen har tid til å se til påskeliljene, om de får i nok med vann. Ettersom vi ikke hadde påskeliljer hjemme, så var det like greit å si: – Ja takk, gjerne. Påskeliljene jeg valgte har ikke srpunget ut ennå, så de kommer nok til å blomstre i løpet av påsken!

#påske #påskeferie

Mine planer for påskeferien

Denne uken er siste uke før påskeferie. I neste uke kan vi endelig ta oss en velfortjent påskeferie. Nå var det ikke lenge siden sist vi hadde vinterferie, men tiden mot påske går så fort synes jeg da påsken i år befinner seg i mars på slutten av måneden. Ikke rart vi merker den er ekstra tidlig ute når butikkene er pyntet med påskerelaterte ting – det er så fint å se! Jeg har en følelse at mange gleder seg til å reise bort, dra på fjelltur langt vekk, spise god mat og ha mer tid til å være med familie og venner. Å ha påskeferie er noe jeg virkelig trenger akkurat nå, da jeg føler at jeg trenger litt avbrekk og bare nyte de sammenhengende hellig- og fridagene. Jeg har ikke lagt planer for påskeferien i år, så jeg blir nok hjemme. Har du hørt ordtaket “Borte bra, men hjemme best?”. Det er like koselig å være hjemme som å reise bort, så i løpet av uken skal det handles inn litt påskegodt og påskepynt for å få opp påskestemningen her hjemme. Kanskje jeg får tid til å lage noe eller dekorere hjemmet med påskepynt? Vi får se hva slags spennende idéer som dukker opp.

#påske #påskeferie #pynt #plan

DIY: Gaveboks

Gjør det selv! Du kan gi den bort som en gaveboks eller pynte den med fine farger, bånd, utklipp eller klistremerker. Bare fantasien setter grenser. Du kan velge å ha noe i gaveboksen eller hvis du vil lage flere bokser kan du for eksempel lage til en adventskalender. Denne fremgangsmåten er veldig enkel, da du trenger kun to litt tykkere ark, en saks og en limstift. Du bør bruke lim på innside bunnen til slutt for at den skal sitte godt fast når esken er ferdig. Jeg brettet to stk – en til topp og en til bunn i tykkere tegneark.

Endelig resultat! Jeg har sittet og brettet kjempemange i ulike størrelser.

#diy #gaveeske #gaveboks #eske #origami