Tar en ferie

I dag har vi fløyet med Widerøe fra Kjevik til København, så med SAS fra København til Berlin Tegel. Det ble to flybyttinger. SAS flyet ble forsinket med ankomst 45 minutter, så vi satt ved porten og ventet sammen med en gjeng ukjente som også skulle videre til Berlin. Da vi kom frem i Berlin, var det hele 33 grader! Vi hentet innsjekket bagasje og hastet oss videre til en vanlig rutebuss som kjørte oss til hotellet. Det tok en halvtimes tur, og vi hadde sjekket på forhånd hvilken buss som gikk dit vi skulle av. Det stod 7 minutter til avgang, så vi skyndte oss ut slik at vi rakk bussen.

Vi rakk selvfølgelig bussen og i løpet av bussturen kikket vi ut av vinduene. Berlin er virkelig en fin by med mange flotte bygninger og mennesker. Vi fikk hotellrommene som vi hadde bestilt, og senere gikk vi en byvandring i området. Europa-Center og Bikinihaus shoppingsenter var kjempesvært. Jeg vet ikke om jeg får oppdatert mer av turen de neste dagene, men vi får se. Har planlagt å gjøre så mye på kort tid, derfor blir det å være på PC-en ikke så aktuelt når man er ute på reise og skal oppleve ting.

#reise #flytur #berlin

Uke 13 av planteprosjektet

Nå er det tid for en ny planteprosjekt oppdatering! Bildene under ble tatt 28/7 og i dag 29/7 ettermiddagstid. Som dere ser på det første bildet, så åpner den ene solsikken seg snart. Fremdeles har den ikke åpnet seg helt, men ettersom dagene går, får vi se mer av den gule blomsten.

Den er så vakker og i dag kunne jeg allerede se den åpne seg. Den høyeste solsikken er høyere enn meg, kan tippe den har blitt 2 meter høy allerede!

I år blir det masse tomater. Det kommer flere tomater etter hvert.

Denne paprikaplanten har bare stått innendørs de siste månedene og den er så høy! Den har fått veldig mange blomster, men synd at det ikke kommer frukter etter at blomstene har visnet. Rart.

#planteprosjekt #solsikke #tomat #paprika #grønnsaker #blomst #hage

Pakkehelg

Photo by Anete Lūsiņa on Unsplash

Jeg har tømt minnekortet, derfor har jeg ingen bilder. Denne helgen pakkes det for harde livet. Vi pakker ned alle tingene vi må ha med oss på reisen. En del ting ligger fortsatt strødd utover gulvet og hulter til bulter. Hvor mye må man egentlig ha med når man skal ut og reise? Vesker, sekker, bager og kofferter skal være pakket helt ferdig innen i morgen. Målet er å ta med oss så lite som mulig, så vi slipper å bære på så mye. Hvis vi trenger noe i løpet av turen, kan vi alltid kjøpe ting når vi kommer frem. Berlin er forresten stedet vi skal dra til! Vi har gledet oss, og har laget en plan over hva vi skal gjøre der, men det kommer jeg tilbake til i et annet innlegg. Nå må jeg få gjort unna pakkingen!

#reise #ferie #pakking

Når sand blir til kunst

Har dere sett sandskulpturene som står på Gravane i Kristiansand? De kommer til å stå som utstilling i hvert fall hele sommeren (bare hvis været tillater det). Sandskulpturene er laget av sand og vann. Nå har disse sandskulpturene stått en stund, så noe er litt ødelagt.

#kunst #sandskulpturer #sand #gravane #kristiansand

Nytteveksthagen

Vi finner nytteveksthagen i Tresse (tidligere “Strays hage” ved Strandpromenaden). Her er det plantet frukttrær, krydderurter og grønnsaker i store plantekasser. Denne nytteveksthagen er kommunal, som vil si at hvem som helst kan komme å lukte og smake, og kanskje følge med på plantenes utvikling. Jeg synes nytteveksthagen har blitt utrolig fin, spesielt når det kommer frukter. 

Insektshotellet er laget av elever fra Kvadraturen skolesenter. Nå har taket blitt veldig grønt!

Bier, humler, veps og sommerfugler er de insektene vi ser mest av i denne hagen.

Epletrærne har fått så fine epler!

Bladbete (?).

Tomatplanter har de også plantet, det blir spennende å se når de blir modne.

Snart vokser det en agurk.

Jordbærblomster.

Plommetreet.

#hage #nytteveksthage #blomster #planter #grønnsaker #frukt #kvadraturen #kristiansand #tresse #strandpromenaden

Se byens første WiFi-benk!

På mandag 16. juli ble to nye solcelledrevne WiFi-benker plassert i Kristiansand. Den ene står ved Otterdalsparken og den andre ved Bystranda. Benkene er moderne, minimalistiske, og har WiFi-hotspot som vil si at de benytter seg av 4G nettet. I tillegg støtter den trådløs lading for nyere mobiltelefoner. På hver sin side har den også to USB-uttak for de som trenger å lade med kabel.

Sittebenkene gir gratis internett og gratis trådløs lading for mobiltelefoner. Om morgenen står den ledig, om ettermiddagen og kvelden er den mest opptatt og brukt av de som har behov for å lade opp mobiltelefonene sine. Det er om kvelden benkene er godt opplyst.

Bilder i dette innlegget er fra sittebenken som står i Nupenparken. Jeg har enda ikke sett den andre WiFi-benken som står i Tresse, men skal ta meg en tur dit neste gang.

Om du skal en tur til Kristiansand en gang i sommer, husk å sjekke ut de kule WiFi-benkene!

Kilder:
https://www.kristiansand.kommune.no/aktuelt/wifi-benker
https://www.fvn.no/nyheter/i/ng7dmx/Her-er-byens-forste-WiFi-benk

#internett #wifi #teknologi #benk #sittebenk #foto

Uke 12 av planteprosjektet

Noen av tomatplantene er ferdig med blomstring – nå er tomatene her! Hvis vi ser på antall blomster på plantene, kommer vi til å få veldig mange tomater. Skal si det var utrolig lett å dyrke frem egne tomatplanter i år!

Paprikaplanten har fått flere blader.

Solsikkeplantene er i ferd med å åpne seg. De har også vokst noen seg litt høyere enn sist. Det ser ut som maur, larver og mygg trives på solsikkeplantenes blader. Ikke gøy når de spiser av bladene på dem, så det hender at jeg må plukke litt. Solsikkene kan bli opptil 2 meter ifølge frøpakningen, så de har enda noe å gå på.

#planteprosjekt #solsikke #tomat #paprika #grønnsaker #blomst #hage

Graffiti på Nybyen (1/2)

På Instagram liker jeg å følge med på hashtaggen #krsgadekunst, og da får jeg alltid med meg hvor den nye gatekunsten i Kristiansand befinner seg. Når jeg har funnet ut av det, drar jeg og fotograferer. I dag ble det en byvandring gjennom Nybyen i Kristiansand. Nybyen har en skatepark, klatrestativ, volleyballbane, borettslag og sykt kule graffiti betongvegger som er laget av flinke kunstnere. Vakkert? JA! 

#nybyen #kristiansand #krsgatekunst #gatekunst #graffiti #streetart #kunst #foto

Mine nye briller

Forrige uke la jeg merke til på brillebutikken, 2 for 1 på alle briller. I tillegg var det tilbud på synsundersøkelse til halv pris. Jeg benyttet muligheten og bestilte en synsundersøkelse og rett etterpå kjøpte jeg meg to nye briller. Fikk de ikke med en gang siden de måtte lages, så leveringstiden var ca. en uke og i går har jeg endelig fått hentet brillene!

Var de ikke fine? De var utrolig stilige. Jeg valgte en vanlig brille og en solbrille med styrke. Slik ser jeg ut med brillene på:

De gamle brillene passer fremdeles godt, men jeg føler de er så firkantet og kjedelige. Det var min første brille. Synet har også endret seg litt siden da, så nå går jeg med de nye og må bli vant til dem.

#briller #solbriller #syn #øyner