2 nye Slørhaler

I dag var vi på AMFI Vågsbygd. Vi var der fordi vi nesten var tomme for mat. Vi gikk rundt og rundt og så på om det var noen tilbud. Det var på Tropehagen Zoo. Der var det billige akvariefisker som Platy (20,-), Slørhaler (20,-) og Scalarer (20,-).

Hva skulle vi kjøpe? Jo, vi valgte å kjøpe to nye Slørhaler fordi de var så fine. De kostet 20,- pr. stk, og til sammen kostet de 40,-. Det var tre typer akvariefisker å velge mellom, så vi valgte Slørhaler.

Det var noen syke Slørhaler i samme akvarium, så vi kjøpte bare 2 stk. Noen hadde sykdommer og noen “døde”. Det var også noen store og små fisker. Fargerike fisker …

Scalare mix:
Bygger revir. Som unge lever fiskene i stim, forøvrig i par. Det er en fredlig art som ikke graver. Meget tro mot partneren.
Trives best i akvarier med mye planter, steiner og røtter. Liker i tillegg å ha et fritt svømmeområde. 
– pH: 5.8-6.2 – Hardhet: 1-5 grader dGh. – Vanntemperatur: 24-28 grader celsius

Platy mix:
Fredelig fisk, til og med mot artsfrender. Passer veldig godt til selskapsakvarier av alle størrelser. Platy passer også veldig godt til selskaps-akvarier siden den har mange varierende, klare farger. Det skaper kontraster i akvariet. 
– pH: 7,0-8,2 – Hardhet: 10-25 grader dGH – Vanntemperatur: 18-25 grader celsius

Slørhale:
Rolig og fredlig fisk. Arten er over gjennomsnittet utholdende og livskraftig. Slørhalen har en tendens til å spise planter man putter i akvariet. Planter som passer til slørhaler er for eksempel Anubias. Denne kan festes på rot eller lavastein. Dekorer gjerne med røtter, trebiter, og steiner uten skarpe kanter. 
– Vanntemperatur: 10 til 20 grader celsius

Da vi kom hjem, ga vi de nye Slørhalene et nytt hjem, i en glassbolle!