Plantene stortrives!

I dag er det 3 uker siden jeg satte opp et minidrivhus til mine planter. Det viste seg å være en veldig god idé å investere et drivhus. Plantene stortrives i det nye drivhuset og takket være sommervarmen har de nå vokst seg større og kraftige!

I mitt minidrivhus har jeg: En stor agurk- og tomatplante kjøpt på Plantasjen, og andre planter som solsikker, tomater, agurk, paprika, gresskar og rød bønne.

Rød bønne og solsikke fikk jeg i frø fra Liane Gård på Søm 15. juni. Solsikken har ikke kommet frem enda …

Busktomater bakerst, solsikke og agurk.

Gresskarene vokser svært fort. Frø fra fersk gresskar. Det blir så spennende å se om det blir gresskar til høsten.

Planten i den rosa melkekartongen er gresskar.

Tidligere var solsikkene tynne (hadde plantet de innendørs), men etter omplanting til større potte har bladene blitt mye større.

– Driver du med planteprosjekt?
– Hva planter du?

Den Internasjonale Kulturfestivalen

Den Internasjonale Kulturfestivalen – en berikelse for byen. Det er et gratis arrangement som er åpent og gratis for alle. Formålet med Den Internasjonale Kulturfestivalen er å skape en bedre mellomkulturell forståelse i byen vår.

Dagen begynte med en kulturparade kl. 11:30 som gikk fra Slottet, Markens og videre til Torvet. Da paraden var ferdig, åpnet matbodene på Torvet kl. 12, og på scenen var det åpning og tale ved Tore Askildsen, Cynthia Trydal og Kurtmosvold. Etterpå var det masse dans og musikk fra forskjellige land.

Kulturparaden:

Ca. 35 matboder fra ulike land solgte Streetfood/småretter. Kjøpte vårruller og innpakket “horn” med egg og kjøtt på en filippinsk-matbod. Vet ikke hva det jeg spiste heter, men det var veldig godt! Det luktet god mat på hele Torvet.

Matboder fra Colombia, Eritrea, Somalia, Palestina, Vietnam, Thailand, Filippinene, Etiopia, Irak, Spania, Chile, Portugal, Venezuela, Syria, Indonesia, Burundi, Rwanda, Nigeria, Sri-Lanka, Albania, India, Mali, Libanon og Kambodsja.

Vi fikk med oss åpningen, barnedans fra Kosovo-Albania, Gani Bellani sang fra Kosovo-Albania, Adeline og Vår fremtid piano og kor, barnedans fra Colombia, barnedans fra Burundi/Rwanda, dans fra Kambodsja, Small Pockets of Resitance Reggae og Unge Beriut rap. Programmet varte til kl. 18, vi så derfor ikke alt.

Plantene dine kan inneholde farlige sprøytemidler

Da var hjemmet pyntet med nye orkidéer fra Plantasjen. Jeg mener at blomster og planter kjøpt i blomsterforhandlere, har bedre kvalitet enn hvis de er kjøpt i dagligvarebutikker. I det siste har jeg derfor begynt å kjøpe blomster og planter på Plantasjen. De har alltid mange spennende planter.

Jeg kom over en artikkel på Naturvernforbundet. Visste du at planter som dagligvarebutikker importerer, kan inneholde rester av sprøytemidler som ikke er tillatt for bruk her i landet? Det kan være fare for vår helse. Neste gang vil jeg tenke meg godt om før jeg går til innkjøp av planter i dagligvarebutikker.

– Hvor kjøper du blomster og planter?

Øvelse gjør mester!

I dag har vi vært på Kristiansand Golfklubb og spilt golf. Var der i fjor også, dette er min 2. gang på besøk. Kjempemoro å få muligheten til å være med (sammen med SFO)!

Sjekk den utsikten! Korsviktjønna heter det lille vannet ved parkeringen på vei opp til golf.

Jeg prøvde meg i golf, det var ikke så lett som jeg hadde sett for meg. Å slå en golfball med kølle så langt man bare klarer gir en del bom. Etter hvert gikk det mye bedre.

Opplegg som sist gang: Barna blir delt i 3 forskjellige grupper hvor de rullerte på 3 ulike stasjoner (15 min): Minigolf, golfkølle på myke baller for å treffe blinken og golfkølle på golfball så langt man bare klarer.

“Ikke slå over nettet” stod det tydelig på skiltet langt borte. Lurer på om det ligger mange baller utenfor de nettene?

Video: Tenning av sankthansbålet

Her er en video fra Tangen Ytterst i Kristiansand på sankthansaften 2019! Dere får også se når sankthansbålet blir tent.

Sankthansfest på Tangen Ytterst

Søndag 23. juni var det sankthansaften. På Tangen Ytterst ble det arrangert en sankthansfest for alle innbyggere. En stor byfest med leker for barn, konsert, varme griller, gratis is fra Hennig-Olsen Is og sankthansbål. Da vi kom ca. kl. 19, så vi litt igjen av barnebålet. Det ble tent for en halvtime siden og var nesten brent ned. Litt lenger borte kunne vi se det store og flotte bålet bygd opp av bare paller. Dette bålet skulle tennes kl. 21:30.

Mange barn klatret opp på klatrestativet og nøt den fine utsikten. Etter en halvtime var gått, fikk vi gratis Hennig-Olsen Is.

Båtfolket fikk også med seg da sankthansbålet ble tent.

Heidi Solheim og bandet skapte liv på Tangen.

Etter hvert som klokken nærmet seg, kom flere og flere folk. Alle ville få med seg tenning av sankthansbålet.

Da var sankthansbålet for 2019 tent!

Møbler og innredning for offentlig miljø

Reklame | AZ Design

Da jeg gikk på VG3 interiør på videregående skole, lærte jeg masse om møblering og styling av offentlige rom. Jeg fant forresten igjen en gammel oppgave lagret på minnepenn noen år tilbake, om å innrede en kafe – kanskje det passet bra å dele den her med dere akkurat nå?

Universell utforming:
Et begrep brukt innen urban, arkitektur og interiør. Universell utforming er et krav i offentlige bygg. Offentlige områder, bygninger og interiør skal kunne brukes av alle mennesker uansett funksjonsnivå, uten behov for tilpasning eller en spesiell utforming. Det skaper et mer inkluderende samfunn.

Her er noen flotte utemøbler for restaurant.

Valg av møbler og hvordan innrede:
Invester i møbler som er laget/godkjent for offentlig bruk. Noen ganger kan det være utrolig kjipt å kjøpe møbler som fort går i stykker eller som egentlig er tilpasset privat hjem. Velg kvalitetsmøbler! Møblene skal være trygge å bruke for alle og som tåler en del (slitesterk). Tenk nøye gjennom fargevalg og stil før valg av møbler. Møblene i offentlige miljøer byttes svært sjeldent ut, tenk helhetlig stil, og velg gjerne et tidløst design. Lurt å lage et stemningskart/plantegning som viser ca. hvordan rommet kommer til å se ut.

AZ Design har et bredt utvalg av restaurantbord.

Siden jeg skriver om offentlig miljø, vil jeg anbefale dere en svensk nettbutikk: www.azdesign.no. De startet opp i 2009 og har lang erfaring innenfor møbelbransjen. I nettbutikken deres finnes det kvalitetsmøbler for offentlige miljøer, som til restaurant- og konferanse, hotell, kontor, event og skoler. Lurer du på hvordan stoffet på møbelet ser ut, er det mulig å bestille en stoffprøve eller to, eller komme innom på showroom besøk i Sverige (etter avtale) for å kjenne på eller prøvesitte møbler. Spørsmål om interiør, møbler og innredning? AZ Design gir deg tips, råd og veiledning!

ByFest 2019

Lørdag 22. juni var det gratis ByFest på Torvet i Kristiansand. ByFesten ble åpnet av programleder Øystein Loven (standupkomiker) og Harald Furre (ordfører i Kristiansand). Vi talte ned fra tallet 10 og nedover, og ordføreren fikk æren av å trykke på den røde knappen. Den sendte ut konfetti og fyrverkeri etter tallet 0!

Programmet for kvelden: 
19:00 Åpning byfest
19:10 Iris
19:50 Freddy Kalas
20:55 Andrew Ripper
21:00 Italobrothers
21:55 Wyclef Jean
23:00 Fyrverkeri

Iris var først ut på scenen. Hun og bandet spiller elektropop og minimalistiske låter. Treffer deg midt i hjertet!

Freddy Kalas ut som nr. 2. De mest populære låtene til Freddy Kalas er “Pinne for landet”, “Jovial” og “Feel Da Rush”. Kjempepopulær artist med låter som fenger de små og store!

Afrobeat- og dancehall-artist Andrew Ripper fikk varme opp for Wyclef Jean under ByFest på Torvet. KRSby.no leserne stemte han frem!

ItaloBrothers er en tysk dance- og hands-up-gruppe fra Nordhorn i Tyskland. Sanger de er kjent for er “Stamp on the Ground” og “Summer Air”.

Wyclef Jean er en amerikansk-haitisk musiker, sanger, musikkprodusent og politisk aktivist. Han har levd i ekstrem fattigdom i Haiti, men nå er han heldigvis blitt en kjent superstjerne som drar på turnerer hele verden rundt.

Jeg tror mange av artistene kjente Avicii som person. De spilte låtene hans til minne til den verdenskjente DJ-en og produsenten Tim “Avicii” Bergling. ByFesten 2019 ble avsluttet med fyrverkeri.

Avenyen Sørlandsparken 10 år!

Hurra for Avenyen som fyller 10 år i år, 2019! I går, lørdag 22. juni kl. 11-16, inviterte butikkene i Avenyen til familiedag og jubileumsfest utenfor butikkene. Det var forskjellige konkurranser hvor man kunne gjette hvor mange ting/kaffebønner/spiker/ballonger det var i glasset, snurre lykkehjulet og få premie uansett hvilket felt pilen landet på, kaste doruller ned i dass og masse annet gøy.

NorgesEnergi hadde den skjønneste vognen! Den holdt til ved Elkjøp Megastore.

Stor auksjon på ting og tang fra butikkene i Avenyen! Gressklipper, robotgressklipper, mopeder, kjøkkenmaskin, kopimaskin, barnesykler, ytterdør, syskrin, koffert, ryggsekk, drone, lekesett med kasser/basseng, kontinentalseng, lenestol, cruisebilletter osv … Var ikke med på selve auksjonen, men stod bare der og så på.

Vi fikk også gratis Friskis og Isabella (fra Hennig-Olsen Is), pølsebrød, godteri og brus. På en varm dag som denne, spiste jeg til sammen 4 Friskis!