New Year

Nå er vi i 2016! Nytt år, ny måned og blanke ark. Hva vil året bringe? Håper alle får en fin nyttårsfeiring. Akkurat nå ser vi på NRK 1 og jeg skal snart legge ut en video av fyrverkeri for det nye året.

Nyttårstalen

God nyttårsaften! Det er den siste dagen i 2015 i dag. Er ikke det rart å tenke på? Det er ikke mange timer igjen til et helt nytt år: 2016! Jeg har virkelig lyst til å skrive en nyttårstale for hvordan 2015 har vært, så den kommer i dette innlegget.

Jeg ønsker å takke alle dere blogglesere der ute som har tatt dere tid til å lese/stikke innom bloggen min. Som blogger er det alltid hyggelig å ha blogglesere – det er dere som gjør at jeg fortsatt står på med å blogge og det motiverer meg. Jeg setter pris på alle og enhver som tar seg tid til å lese og kommentere. Kommentarene som strømmer inn tar jeg tid til å lese, men noen ganger kan det være vanskelig å ikke ha tid til å svare alle sammen (noe jeg skal bli flinkere til å gjøre som nyttårsforsetter).

Jeg ønsker å takke alle sponsorer som har bidratt til bloggen. Dette gjorde at jeg tjente litt ekstra ved siden av skolen, som gjorde at jeg kunne satse litt mer på bloggen og innleggene. Bildene ble litt bedre da jeg kjøpte et bedre kamera som hadde mange forskjellige funksjoner! Jeg lærte mye av det og elsket å prøve ut ulike vinkler og perspektiver ute i naturen.

Jeg har lært mye nytt gjennom året. Blant annet har jeg lært å lage rom i Photoshop og sette inn ulike møbler og gjenstander. Typisk interiørting. Jeg fikk lage mange ulike kollasjer på nettsiden Polyvore. Inspirasjon går vi aldri lei av, og det skal jeg bli flinkere til å lage mer av!

Bildet er fra i år, da det ble nytt år 2015.

Med dette ønsker jeg alle sammen et godt nytt år – 2016 velkommen!

En ny start på året

Det er en dag til nyttårsaften og to dager til nyttår 2016. Som en nytt start på året har vi gått over til en mye bedre og smartere Samsung SUHD 4K TV. Det var på tide med en ny og større TV-skjerm. TV-en kjøpte vi etter jul, da det var romjulssalg. Vi fikk et tilbud om å få den ferdig installert, så det var ikke så mye styr da vi kom hjem – for da var den klar til bruk. Jeg har prøvd å koble den til internett = det virker, men sliter litt med å gå inn på internett. Hvordan kommer jeg inn på Youtube og sånt? Dette må jeg bare finne ut av!

Siden vi har fått den i hus, har den ene delen av rommet mitt blitt til et spillehjørne fordi TV-en får plass her. Det eneste jeg kan gjøre på TV-en, er å spille Nintendo Wii. Siden boksen bare er koblet til en TV, virker ikke denne. Som dere ser, så står TV-en på gulvet (skal skaffe en TV-benk snart).

#2016 #interiør #spill #tv #nintendo #wii

Julemarked på Torvet

I begynnelsen av desember ble det satt opp mange forskjellige juleboder og utstillinger på Torvet i Kristiansand. Det ga oss julestemning, og det merket vi med engang da vi var der. Flotte grønne juletrær, stjerner som pynt og tusen små julelys dannet som en himmel over oss der vi stod.

Noen greiner ble sprayet til hvitfarge, så det ga oss hvit jul følelsen. Men snøen, hvor var den da? Den kom litt sent etter julaften.

En trebil og et tog i tre. De små likte å leke med det.

En liten lekeplass.

Husholdnings kjökkenet. En fin julenisse = stor blikkfang som pynter opp denne boden.

Slappe av hjørne. To stoler og et lite rundt bord.

Her selges det kjøtt og pølser.

Godteri og sånne små vindmøller (når man trykker på en knapp, så spinner bladene rundt). 

Beemster ku og ostebod. Osten der smaker sikkert kjempegodt, bare se hvor mange typer ost det er!

Juletre og under er det julegaver.

Småpynt er så fint!

Små detaljer.

Boden Bertine selger retro gjenstander. Alt fra bilderammer, kopper, pastiller, bokser, gaveesker …

Plakater på en vegg.

Bilderammer og et fat.

Tynne sølvfigurer.

Fikk ikke hele veggen, men det var en vegg som var pyntet med dette her. Her er bare et utsnitt av veggen.

Varmt og koselig ved det lille bålet. En elg ved siden av.

En geit (?) eller tar jeg helt feil, koser seg ute.

Dreamcathers.

#kristiansand #jul #julemarked #juleboder #foto #juletre

Juleutstillinger på Rusta

Butikken jeg har blitt så glad i, hadde så mange flotte juleutstillinger rundt omkring i ulike avdelinger. Jeg tok for meg temaet jul og se hvor mye jeg fant! Elsker julen ♥

#jul #julepynt #juledekorasjoner #julekuler #juleutstilling #utstilling

Planter som trenger varme

Bildene ble tatt på julaften. Det er lenge siden sist vi har sett til dem, som dere ser så trenger de litt vann og et varmere sted å stå. Vanligvis står de på kjøkkenbenken, men fant ut at det var kaldere på kjøkkenet enn på stuen. Nå står de på stuen. Skal si de har vokst mye siden sist!

#kaktus #planter #blomster

Regnbuen: 1. juledag

#regnbue #foto #været #værfenomen

Julegaver 2015

Dette er julegavene for i år. Bare se hvor mange! Jeg fikk samlet det meste av det som ble pakket ut, og tok bilder av dette. Ikke alt er med på bildet (noe er tatt bort). Ikke alt er mitt, men det er “alle” sitt.

Kort oppsummert av det jeg fikk: Origami av to svaner, en Game Cube kontroll, en pose seigmenn, skolekatalogen, ADAX Clutch og i dag (2. juledag) fikk jeg et par hjemmestrikket sokker.

Her er det blant annet klær, bøker, drikkeflasker, noe å ete, sko og noen spillting.

Faktabøker (leksikon), verdensatlas, om været og jorden.

En bok om sjakk, en lesebok, en Mario figur, en Game Cube kontroll og noe sølv glitterpynt til juletreet.

Skolekatalogen 2015 – 2016! Kos å se bilder av alle og en fin minnebok.

Origami av to svaner – papirbretting.

ADAX Clutch! Denne passer perfekt til fest og hverdag.

Nå blir det sikkert lenge til neste jul, med det vil jeg til slutt si tusen takk for alt jeg fikk, og at det ble en kjempefin og vellykket julefeiring! 

– Hva fikk dere til jul i år?

#jul #julegaver #juletre #julaften #juledag #gaver

Den magiske julemiddagen

Når alle er samlet rundt spisebordet, gjør det til en koselig kveld. Vi snakket sammen, koste oss med god julemat, drakk julebrus og Jaume Serra Brut – en musserende vin. Jeg trodde først det var en type champagne, men det kan hende det nesten er det samme (noe i den duren). Den smakte en blanding av aroma av eple og sitrus. Spisebordet skulle gjerne ha vært litt større, men vi var mange nok til at det var plass til alle. Julemiddagen var en egen vri – ikke noe skrevet ned oppskrift, brukte bare fantasien. Vi hadde ris, ribbe, reker, laks, kylling og litt forskjellig. Bildene sier alt? 

Siden vi har en pendellampe over spisebordet, gir dette god stemningsbelysning samt mye stemning!

Nam, nam! Så er det fint pyntet rundt servering.

Håper alle har hatt en fin julaften!

#jul #julemiddag #mat #julaften #juledag