IKEA lanserer Symfonisk

I august lanserer IKEA stilige møbler med kvalitetslyd. Det vil pynte opp hjemmet og lydsystemet vil kunne passe inn med resten. IKEA har i samarbeid med lydekspertene i Sonos utviklet SYMFONISK. I videoen over ser dere en lampe med innebygget høyttaler og en bokhyllehøyttaler. Disse kan styres ved hjelp av en Sonos-app. Ta en nærmere titt på SYMFONISK produktene HER!

Trådløs bokhyllehøyttaleren er designet av M Warnhammar/A Fredriksson.
Trådløs bordlampen er designet av I Vuorivirta/A Fredriksson.

Les mer:

https://www.ikea.com/no/no/news/mobler-slik-du-aldri-har-hort-dem-for-pubd4d9bf31
https://www.tek.no/artikler/test-ikea-symfonisk/470142

Spasertur i byen

I dag har jeg tatt en spasertur i byen for å koble av litt. Hadde med meg kameraet, som er min faste følgesvenn når det gjelder spaserturer. Det er alltid noe spennende å ta bilder av i sommerbyen Kristiansand! Ruten jeg gikk i dag: Nybyen Skatepark – Wergelandsparken – Torvet – Markensgate – Strandpromenaden – Kilden – Pier 10 – Samsen.

Ny og flott gatekunst på betongveggen bak Nybyen Skatepark.

Kristiansand Sandvolleyballklubb leier Øvre Torv. To volleyballbaner står på Torvet fram til 6. august. Åpent for alle som vil spille volleyball, men det blir også arrangert regionmesterskap, norgesmesterskap og volleyballskole.

Cruiseskipet Viking Sky ved Kai 10, 28.07.19.

Ny gatekunst ved Samsen kulturhus!

Gatekunst: Snitt

Gatekunst laget av @artwork_lian – SNITT. Kan ses ved Gartnerløkka tunnelen (ved Shell) i Kristiansand. Masse detaljer i kunstverkene han lager!

Plantene i drivhus VS ute uten tak

Plantene i minidrivhuset vokser best, har jeg erfart etter mange uker med observering. Ja, jeg følger med på plantene hver dag! Jeg vanner, steller og passer på. I drivhuset får plantene godt med sollys og når det regner, har de tak over hodet. Plantene som står ute under åpen himmel, må tåle regn, vind og kalde temperaturer. Jeg skulle ønske jeg hadde et større drivhus til alle plantene mine!

Slik ser det inni minidrivhuset. Jeg kan bare gi opp solsikke, det kom ikke noe ut fra frøet jeg fikk hos Liane gård på Søm 🙁

Plantene vokser så jevnt og trutt. Rød bønne har nådd toppen allerede, og agurk- og tomatplantene – flere blader og kraftig oppbygging!

Noen av plantene har blitt gule nederst og tomatplanten som jeg kjøpte på Plantasjen, har endelig fått 3 små cherrytomater! Det er så digg 🙂

Solsikkene har delvis blitt angrepet av noe som biter … hva kan det være som lager hull i bladene? Bladlus, snegler, maur? 🤔 Solsikkene vokser sakte, men husk at dette er frø høstet fra de høye solsikkene mine i fjor. Skulle ha skiftet til større potte istedenfor å plante rett i jorda ved plenen.

Høstet to tørkede jordbær, de ble ikke spiselig for å si det sånn. Gir nytt håp til de neste jordbærene som kommer.

Til slutt: En potte med bare en haug paprikaplanter. Har så mange at jeg bare lar disse vokse i fred, så ser jeg etter hvert hva jeg skal gjøre med de.

En stor bikube!

Save the bees! 🐝 Bier er viktige insekter som 90% av blomstervekstene og naturen er avhengig av. De pollinerer blant annet planter, trær, vekster og busker. For å redde biene kan man sette opp et insektshotell og/eller “biehus” som gir biene et sted å bo.

Kunstverket “Oh Behive” befinner seg i området ved Odderøyahallen i Kristiansand. Det er laget av @vlek. På langt hold ser det ut som en bikube med mange bier flyvende rundt!

Dagens fangst på Fiskebasaren

I sommer stikker jeg gjerne en tur innom Fiskebasaren ved Fiskebrygga for å se på fisk og skalldyr. De har masse delikat sjødyr i disken! På torsdag kjøpte jeg flyndrefisker (flatfisk) og akkar (blekksprut). Flatfisken i midten heter Rødspette og de to ved siden av er jeg usikker på hvilken art (ligner på Smørflyndre?).

Det er første gang jeg smaker på flatfisk. Overraskende at det smakte litt søtt, og de hadde glatt og hvitt kjøtt. Akkar har jeg derimot smakt på mange ganger før, og det smaker hardt, seigt og gummiaktig. Jeg pleier å ha soya- eller østerssaus ved siden av så det gir mer smak.

Gatekunst: Når plast blir til kunst

Denne fargerike gatekunsten heter “Half Seals” og er laget av @b0rdalo_ii. Kunstneren heter egentlig Artur Bordalo, og i mai 2019 var han i Kristiansand som en del av et gatekunstprosjekt til Kristiansanderen Arne Wilhelm Tellefsen. Det har blitt brukt plast i alle slags fasonger til å skape et helhetlig bilde. Gjenbruk er så bra! Gatekunsten kan ses på Tangen 11-13 (parkeringsplassen ved Snadderkiosken) i Kristiansand. Dere som var på Palmesus i år har nok sett den.