Utskjæring av Halloween gresskaret 2019

HAPPY HALLOWEEN! 🎃 Da jeg kom hjem fra jobb gikk jeg rett over på prosjekt gresskar. Hvert år kjøper jeg gresskar rundt Halloween tider, skjærer det ut og innmaten blir brukt til matlaging. Det er så spennende å lage eget ansikt på gresskaret. Først kikket jeg etter utskjæring av gresskar inspirasjon på Google, så plukket jeg ut et ansikt som jeg synes var fint og deretter tegnet jeg det opp på gresskaret med en penn og skar det ut med en skarp kniv. Resultatet ble ganske stilig og skummelt!

Skar ut øyner, nese, munn, så topplokket og på baksiden et stort hull slik at jeg kunne lettere legge inn et telys.

Gresskaret til venstre er det som ble skåret ut i dag og gresskaret til høyre er et jeg kjøpte på Rusta for noen år tilbake. Det går på batteri og lyser opp like godt som det med levende lys.

Baksiden av gresskaret. Ser ut som en stor munn. Var det ikke skikkelig kult?

Ha en fortsatt fin Halloween-kveld!

👻 🎃 💀

Husk Halloween!

Nå er forberedelsene til Halloween gått i gang. Vi har handlet masse smågodt som vi skal dele ut til alle som kommer på vår dør kledd i stilige kostymer. De som går fra dør til dør, håper på å samle mest mulig knask i løpet av kvelden. Husk å pynte huset litt ekstra om du feirer Halloween i morgen!

På Kiwi ved inngangen har de en liten Halloween-utstilling: Spindelvev, edderkopper og et gresskar som spyr ut innmaten.

På Coop Obs! har de også pyntet til Halloween: Et gresskar, spindelvev, edderkopp, blomster, hodeskalle og skjelett.

“Halloweenblomsten” på Rema 1000.

Slutt på å stille klokka om to år?

Sommertid er over og vi går mot vintertid (normaltid). Natt til søndag kl. 3 stilte vi klokka en time tilbake, og vi kunne sove en time lenger. Det var så deilig! Merket godt at jeg trengte den ekstra timen. Nå føltes dagene bare mørkere og kortere. Leste på nyhetene at det kan bli slutt med sommer- og vintertid fra 2021. Da slipper vi å tenke på å stille klokka to ganger i året.

Høstens vakreste farger

I går ettermiddag var jeg ute og fotograferte. Det var en perfekt dag til å ta flotte bilder med tanke på at sola tittet frem. Ikke alle dager i høst vi er like heldig med været. Høstbildene tok jeg ved Fjellgata – Banehaven – Gartnerløkka. Mesteparten av trærne der hadde gule farger, og det var så vakkert å se på!

Åpent spøkelsesrom! 👻🎃

Sandens har fått spøkelsesrom i år også. Spøkelsesrommet er i samarbeid med Tangen videregående skole og Kvadraturen. Du finner det i 1. etasje mellom Teknikmagasinet og Eurosko/DNA, og det holder åpent frem til 31. oktober. Kom inn hvis du tør …

Teambuilding på Lindesnes Havhotell

På fredag stod jeg opp tidlig og gjorde meg klar for dagen. Hadde god tid på morgenen så pakket ferdig. Kl. 08:00-09:30 spiste vi frokostbuffé i restauranten og det var masse digg mat som vi kunne forsyne oss med flere ganger.

Etter frokost gikk vi opp på rommet, skiftet til klær etter vær og vind, og hentet bagasjen. Sjekket ut av hotellet og ventet på resten av gjengen ved resepsjonen.

Avgang kl. 10:00. Vi var de siste som kjørte. Kjøreturen fra Rosfjord Strandhotell til Lindesnes Havhotell tok ca. 25 minutter. Det var en del svingete veier!

– Velkommen til Lindesnes Havhotell –

På Lindesnes Havhotell hadde vi teambuilding aktiviteter ute og inne. Vi ble delt inn i grupper og første oppgave var å lage T-puslespillet. Minner om Farmen og 71° nord opplegg der man konkurrerer, samarbeider i grupper, løser oppgaver på postene og samler knuter etter å ha løst oppgavene. Utrolig gøy!

Gikk gjennom en liten skog opp til Krågeviga.

De fleste boksene hadde kodelås på 4 tall og for å finne ut koden, måtte man lese og reflektere over det som stod der (med forskjellige hint).

I løpet av teambuildingen gikk vi bort til undervannsrestauranten “Under” og kikket etter poster rundt forbi der. Visste du at “Under” er Europas første undersjøiske restaurant? Det ligger delvis under sjøoverflaten i Båløy i Lindesnes, og ble første gang åpnet 20. mars 2019.

Resultat: Min gruppe kom på 2. plass. Vinnergruppen (1. plass) vant et stort glass med smågodt og de delte ut til alle ved bordet. Kl. 13:00 fikk vi servert 2-retters lunsj på Lindesnes Havhotell.

Retur rett hjem etter lunsj. Det har vært to fine dager sammen med de på jobb!

Avreise til Rosfjord, housetour & middag

Torsdag var avreisedag til Rosfjord! Det ble bestemt at vi skulle kjøre ut med privatbiler som bestod av en sjåfør og 3-4 passasjerer. Da jeg var ferdig på jobb, ventet jeg på personalrommet til sjåføren var klar siden jeg skulle sitte på. Det var 30 minutter til avgang. De andre dro hjem for å pakke og vi hentet dem etter hvert. Jeg hadde nemlig pakket ferdig dagen før: En tursekk og en liten bag. Det lå klart i garderoben og da vi endelig skulle kjøre, var det bare å slenge det inn i bilen.

Vi startet å kjøre ca. kl. 15:00, og kjøretiden til Rosfjord tok ca. 2 timer da vi hadde “pitstop” ved Coop Extra Tangvall / Vinmonopolet. Noen kjøpte drikke og andre mat. Kl. 17:11 sjekket vi inn på Rosfjord Strandhotell og fikk et hotellrom eller en leilighet.

Hun jeg skulle dele rom med, kom senere i en annen bil. Jeg tok med meg alt av bagasje og fant rom nr. 124. Førsteinntrykket av rommet var at det så veldig fint ut!

– Velkommen til Rosfjord Strandhotell! –

Hvilestol med krakk, et sidebord i glass, TV, minibar, bordlampe, skrivepult og stol.

Litt smale enkeltsenger og nattbord ved siden av. Små vegglamper i sengegavlen og et fint bilde på veggen.

Veldig god plass inne på badet. En rund hjørnedusj, et toalett og en stor servant. Hårføner og sminkespeil hadde de også.

Rommet hadde utsikt mot havet. Hvis vi hadde fått rom motsatt side, hadde vi fått utsikt mot campingplassen. Ikke fullt så fint å se på!

Jeg fikk dusjet og gjort meg klar til kl. 19 da vi alle skulle samles ved baren. Vi fikk nyttig informasjon og utdelt en lapp hvor det stod et halvt sitat som vi gikk rundt og så etter hvilket som passet sammen med. Aldri har så mange hatt så få å takke for så mye.

Kl. 19:30 var det tid for 3-retters middag: En forrett, en hovedrett og en dessert.

Under middagen fikk noen en lapp under tallerken som de måtte gjøre i løpet av kvelden under middagen. Noen av oppgavene:

Utbring 6 skåler i løpet av middagen.
Rope høyt “WOHO” hver gang noen sier “skål”.
Ønsk en som skal på do lykke til.
Hold en tale om bil.
“Norwegian arm”. (en arm som strekker seg foran deg på middagen for å hente noe på den andre siden av bordet som du egentlig har nærmest deg)
Reis deg hver gang x reiser seg. (den fikk jeg)

Kvelden ble avsluttet med masse skravling og høylytt musikk!