Plommetreet i blomstring

Nå blomstrer endelig de vakre hvite blomstene på plommetreet. I løpet av vinteren har vi beskåret treet i hagen en del, for å la den vokse ut nye skudd og gi mest mulig frukt. Det har ikke kommet så mange frukter de siste årene som har vært, men la oss håpe at det kommer masse frukter i år!

Dette har jeg plantet + drivhusoppdatering

I perioden mars til begynnelsen av april fikk jeg plutselig så lyst til å starte opp et planteprosjekt. Det skjedde ikke, så jeg utsatte plantingen til i dag av en eller merkelig grunn. Har bare hatt så mye å gjøre i det siste og nå begynner temperaturen å stige og været holder seg fint flere dager, hvorfor ikke benytte tiden til å dyrke selv?

I fjor døde mange av plantene jeg sådde, sikkert på grunn av for mye vann og de fikk for lite sollys. Jeg tror det er på grunn av jeg startet for tidlig. Hver dag flyttet jeg plantene ut og inn. Hadde heller ikke så god plass hvor jeg kunne ha de, men etter at jeg bestilte et drivhus som jeg bygget opp og satte ute, merket plantene forskjell, og de vokste og trivdes mye mer.

Bildet av drivhuset mitt fra i fjor.

Planen er å ha plantene stående ute mot sør hver dag. Plassen har mest lys, men jeg lurer på hvordan skal det gå om nettene når temperaturen synker da jeg ikke lenger har et drivhus å legge de inn i. Dere lurer sikkert på hva som har skjedd med drivhuset. Det var litt ustødig og falt delvis fra hverandre etter hvert (måtte være kreativ og spikre sammen), men i starten av året la jeg drivhuset ut for salg, og det fikk seg fort et nytt hjem. Jeg synes det har tålt mye da det har stått ute under tak i all slags vær, så jeg håper de nye eierne får brukt det til sine planter.

Jeg har sådd: 4 solsikker (hvite), 4 solsikker (svart), 1 solsikke Sunspot, 2 agurker, 4 busktomater, 1 Pink Thai Egg (tomat) og 3 gresskar.

Kaktus Mammillaria og avokadoplanten elsker sol! Tallet er hvor mange frø jeg har i hver av pottene og kartongene.

Jeg kommer til å lage et lite “drivhus” til dem ved å bruke hagebordet. Plantene skal være under bordet også skal jeg ta plast over.

Nå blomstrer trærne i byen

Været er så fint nå for tiden! Etter mange dager hjemme frister det å komme seg mer ut, men da må visse forholdsregler tas. For eksempel å holde god avstand til folk man møter og unngå plasser der mange folk samler seg. Det var ikke mange folk å se i byen som vanlig og det er egentlig veldig bra. En vakker vårdag hadde jeg med meg kamera og tok en spasertur i byen. Oppdaget at trærne i Kvadraturen har begynt å blomstre, så det ble en del bilder for å si det sånn!

Påskekake marsipan

Da var påsken over for denne gang. Det har vært en enkel og stille hjemmepåske, hvor vi ikke engang hadde pyntet noe skikkelig til påske. Ikke rart at påskefølelsen ikke var der i år. Den eneste påsketingen vi tok fram, var påskeegget som vi fylte med sjokoladeplater i biter.

Når vi først snakker om godis, etter påske setter de fleste butikkene ned prisen på påskevarer. Jeg gjorde nok et godt kjøp i dag da jeg var innom butikken, for denne nydelige påskekaken marsipan 8 bit, til 60,-.

Avslutter påsken med en påskekake. Jeg håper dere har hatt en fin påske!

Bypåske: Annerledes gudstjeneste

I dag, 2. påskedag har vi vært en tur på byen! Kl. 11 ble en drive-in-gudstjeneste holdt på Øvre Torv foran Domkirken. Hørte på nyhetene at det kom ca. 100 biler og en del folk til fellesgudstjenesten med Domkirken menighet og Kristiansand Frikirke. De siste ukene har kirken avlyst mange av gudstjenestene på grunn av korona, så de har likevel vært kreative for å finne en måte å gjennomføre påskegudstjenesten på. Jeg var ikke der på denne tiden, så fikk bare se et stort blomstrende kors og et påsketre pyntet med små egg rett utenfor Domkirken.

På den gule lappen stod det:

Vil du være med å pynte påsketreet? 

Vil du hjelpe oss å pynte påsketreet vårt? Vi liker også å kalle det for et håpstre, for her kan du henge opp påskeegg som er et gammelt symbol for håp og nytt liv. Du kan også skrive en bønn på påskeegget hvis du vil. Egg kan du lage av f.eks filt, perler, papp eller papir, her er det bare å bruke fantasien. Husk å feste på hyssing for å henge opp påskeegget.

Årets påskeegg

God påske alle sammen! Det er veldig koselig å få påskeegg i disse tider. I år er påskeegget fylt med 4 Nidar-sjokoladeplater: Stratos x2, Críspo og Melkesjokolade (1 plate er allerede blitt spist opp, så er derfor ikke med på bildet). Sjokoladeplatene deler vi, så alle får. Om vi klarer å spise opp alt i løpet av påsken, tror jeg ikke det kommer til å skje. Har du fått påskeegg?

Frisk opp hjemmets interiørvegger

Reklame | Desenio

Nå i disse tider tilbringer de fleste mye mer tid hjemme. Enten med hjemmeskole og hjemmekontor. Noen er kanskje i karantene og isolering. Mange er også permittert fra jobb og sett fra den andre siden står mange hverdagshelter på for at samfunnet skal fungere. Hverdagen vår er annerledes enn det vi er blitt vant til, men det merkes etter 3 uker med “lockdown”. Det er usikkert hvor lenge det vil vare, men vi følger det myndighetene ber oss om å gjøre og må fortsatt holde god avstand til hverandre. For noen kan de ha en utrolig tøff tid, men tenk så fort krisen er over så kan vi alle være sammen igjen og vende tilbake til den normale hverdagen.

I skrivende stund sitter jeg og tenker på hva jeg skal gjøre. Har skrevet ned forslag til ting å gjøre og en av punktene er å friske opp hjemmets interiørvegger med nye inspirerende motiver fra Desenio. Plakatene på veggene her hjemme trengs å bytte ut en gang iblant og dette fant jeg som inspirasjon:

 

MONSTERA FEVER BILDEVEGG
BOTANISK STUE

Banana Leaf Shades NO1   |   Plant Branch   |   Monstera Cluster
Eucalyptus Stem   |   Monstera Pair   |   Banana Leaf Shades NO2

 

Jeg har tidligere hatt samarbeid med Desenio, og de fleste av plakatene jeg har hengende på veggen kommer faktisk derfra. Jeg er utrolig fornøyd med kvaliteten på bildene og prisen – viktig når plakater og posters ofte byttes ut. De har så mange stilfulle og trendy plakater og posters å velge mellom. Bare for å nevne noen av kategoriene: Kunstmotiver, tekstplakater, fashionstyles, grafiske elementer og svart&hvitt quotes. I tillegg til plakater og posters, får du også kjøpt rammer i ulike størrelser og farger, og tilbehør som passepartout, bildehylle, klemmer, washitape og plakathenger.

 

ROSY WALL BILDEVEGG
ROSENRØDE UKER

Tropic Palm   |   Standars High   |   Peonies Roses   |   Lovely Roses   |   COCO
Boquet Two   |   Close Up Pink Roses   |   Palm Tree Leaves Close Up   |   Always You

 

Utvalget på Desenio er enormt stort og lurer du på hvordan det vil se ut med de plakatene du velger? Noen ganger kan det være vanskelig å forestille seg hvordan posters, plakater og rammer går sammen med hverandre i virkeligheten. Visste du at Desenio har en nyttig verktøyfunksjon som heter Lag din bildevegg, der du kan sette sammen motiver og rammer på en eksempel-byggevegg? Test det ut, det gjør at du kan få et inntrykk av hva som passer i hjemmet! Sjekk også ut interiør inspirasjonsrommene for forslag til bildevegger i forskjellige rom. Det gjør valget mye lettere. Håper at du finner noe du liker!

Avokado – dag 52

I dag har denne avokadosteinen stått i vann i 52 dager (7 uker og 3 dager). Steinen har delt seg i to og ut fra sprekken har det kommet en kraftig rot. Var så uheldig at jeg kom borti roten da jeg skulle ta ut steinen og skifte vann. Roten “knakk” og ble et par millimeter kortere. Håper det ikke påvirker videre utvikling av den lille spiren som snart spretter frem, for den kan ses gjennom sprekken!

Avokadosteinen er fortsatt oppi denne plastkoppen. Her har jeg brukt plast, klippet hull i og tatt strikk rundt for at steinen skal holdes oppe. Når tiden er inne, skal den plantes i jord. Stay tuned!

Street arts “Corona” – Nybyen