Gratis inngangsbilletter i Dyreparken!

Søndag 5. september er det LOS-dagen i Dyreparken! Det betyr gratis inngang for alle LOS-kunder. I fjor ble LOS-dagen dessverre avlyst på grunn av korona, men i år er restriksjonene lettet – begrenset med antall tilgjengelige billetter. Det er jo bedre enn ingenting!

På denne dagen står masse på programmet, alt fra dyrepresentasjoner til underholdning med kjente karakterer fra Dyreparkens univers. Å seile med skutene Grevinnen og Den Sorte Dame i det åttende verdenshav er en stor opplevelse i seg selv. Det vil komme mange folk fra hele Norge, til vår by Kristiansand for å oppleve Dyreparken.

Å se alle dyrene og besøke de forskjellige stedene i parken står øverst på listen min. Jeg har allerede fått sett en del da jeg var i parken en dag i august, dette blir mitt andre besøk i år. Tivoli og andre aktiviteter blir det nok ikke så mye av da det tar tid og plutselig har man brukt nesten hele dagen på å stå i kø.

Her er noen bilder fra forrige besøk i Dyreparken:

– Skal du besøke Dyreparken på søndag?

Ny look på vanntårnet

Vanntårnet på Dueknipen i Kristiansand har fått en ny look! Graffitien er laget av @energinger, @vaagsbygd4life, @topboy__s, @kape_pos.gpt.kd, @poscrewofficial (med flere?). Etter denne publiseringen er graffitien i gang med å forandre seg igjen.

Carebear (bare i en blodig versjon).

En nydelig utsikt like i nærheten.

Les også:

Graffiti og tagging på vanntårnet

Broken Silence

“Broken Silence” er en fargesprakende kunstutstilling som ble vist inne på Rådhuskvartalet under Skeive Sørlandsdager i Kristiansand 23. – 28. august.

Åtte lokale kunstnere: Anette Tønnesland, Veronica L. R. Figueira, Mirjam Storm, Tora Ravn, Knut Blix, Annbjørg Skjævesland, Tove-Mari Odderdal og Christine Harstad Schuff viste frem sine bidrag.

De har brukt sine kunstneriske stemmer til å skape en kunstutstilling som engasjerer, inspirerer og kanskje provoserer.

Brutt stillhet er stillheten som drukner en situasjon etter å ha hørt eller vært vitne til noe hjerteskjærende.

Video: En storfugl dukket opp!

Nysgjerrige barn og voksne så ei røy som ikke ville forlate barnehagen i parringstiden. Klarte vi å jage vekk eller fange røya? En storytime fra 23. april & 26. april.

Skeive Sørlandsdager

Reklame | annonselenker: Partyking

Skeive Sørlandsdager arrangeres av FRI Agder, og er landsdelens fremste feiring av kjærlighet og mangfold på Agder. 22. – 28. august har byen vår Kristiansand vært pyntet ekstra fargerikt. Masse har stått på programmet denne uken som regnbuemesse, pride parade, “Broken Silence” – kunstutstilling Finisaje på Rådhuskvartalet, fagseminar, filmdager osv …

Fargerikt enhjøringkostyme fås tak i HER.

I dag var det mange folk + noen kule rosa enhjørninger å se på Torvet. Det var rigget klart for regnbuemesse i teltene.

Fra scenen ble det spilt musikk og sang, i bakgrunnen er byens mest fargerike installasjon: “Regnbuebyen Kristiansand”.

Flere enhjørningsdrakter HER.

Regnbueflaggene vaier i vind ved og på Rådhuset.

I gågata Markens gate, Torvkvartalet.

En benk i regnbuens farger ved Portalen.

 

Les også: 

Making a rainbow
#Regnbuebyen Kristiansand
Save the rainbow!

Back to reality | Rabattkode på iDeal of Sweden

Reklame | iDeal of Sweden

Jeg må komme med en innrømmelse, og det er at jeg må bli flinkere til å drikke mer vann utenom måltidene. Engangsvannflaske har jeg ofte med meg når jeg skal ut, men allikevel husker jeg ikke å drikke nok. Tenk hvor mye vi voksne minner barn om å drikke nok, glemmer vi også noen ganger selv å gjøre det. Vann er den beste tørstedrikken. Hvor mye væske vi skal drikke om dagen, er anbefalingen 2 – 2 1⁄2 liter.

For å gjøre noe med saken, har jeg bestilt meg en av flaskene på iDeal of Sweden, Floral Romance. Flasken har stilig blomsterdesign og er gjenbrukbar – det mye kulere å gå rundt med de enn med plastflasker ment for engangsbruk. iDeal of Sweden x Glacial flaskene rommer 400 ml og holder godt på både kjølige drikker i 24 timer og varme drikker i 12 timer. Perfekt å ha favorittdrikken din oppi on the go.

IDEAL x GLACIAL Bottle Floral Romance

Ved å bruke rabattkoden min ZHANG15, får du 15% rabatt på hele iDeal of Sweden (t.o.m 31.08). Rabattkoden kommer godt med nå som iDeal of Sweden har lansert en ny kolleksjon: Active Collection. Ikke glem å sjekke ut hjemmesiden deres, du finner garantert noe fint som mobildeksler, mobiltilbehør, airpods-deksler, ladere, vesker og accessories.

Bursdagsfeiring for pappa

Pappa har bursdag og vi har feiret hans dag! Av oss fikk han en blomsterbukett, en kinesisk pengeplante og en hjemmelaget bløtkake pyntet med masse jordbær og blåbær. Etter kakespising spiste vi vannmelon. For en herlig kveld det har vært!

Gatekunst av @veronicaslund

Gatekunst laget av @veronicaslund, finnes på et strømskap i Østre Strandgate.

Gatekunst laget av @veronicaslund, finnes i Bystranda/Tangen.

Det er forhåpentligvis flere i Kristiansand sentrum, har ikke funnet alle enda 🙂

Dårlig i form etter det siste stikket

I dag har dagen gått til å hvile og sove for jeg hadde så vondt i armen og var så trøtt. Dagen etter andre vaksinedose kom altså bivirkningene. Denne gangen var jeg så dårlig at også feberen slo ut. Tok en paracet, drakk mye vann og det gikk fort over. Noen folk sa det var lurt å ta paracet før vaksinering, men det tok jeg ikke sjansen på å gjøre da det ikke er anbefalt før det eventuelt er behov. Hvis jeg skulle sammenligne første og andre dose, så var første dose verst. Det var visst lurt å holde meg hjemme i dag, siden jeg ble så dårlig på forrige vaksinering. Bare så det er sagt, jeg takler vaksiner dårlig. Men det er verdt det når jeg er beskyttet mot farlig sykdom.

Bildet er ment som et illustrasjonsbilde. “Juleviruset” av Erik Pirolt står fortsatt plassert på Odderøya.

Enten får du vaksine eller covid. Hvis du ikke tar vaksinen, får du covid før eller siden, det er ganske sikkert.
– vaksineekspert Anne Spurkland (kilde)

 

Les også:

22. juli & drop in vaksinering
Dagen etter stikket

Siste stikk

I dag fikk jeg min andre dose med koronavaksine – endelig er jeg fullvaksinert! Det føltes så godt å være ferdig vaksinert, som mange andre. Da er vi mer beskyttet for korona og er med å bidra i dugnaden. Håper å kunne leve som normalt igjen fortest mulig, for nå er vi alle lei av korona-restriksjonene. Hva har man å tape ved å ta vaksinen (utenom mulige bivirkninger)?

Selvfølgelig skal man respektere de som velger å ikke vaksinere seg. Det er deres egne valg, men de er mer sårbare hvis de skulle bli smittet. I Kristiansand er det rundt 8000 som ennå ikke har tatt i mot tilbudet om første vaksinedose.

Selv regjeringen har satt som mål – og lagt til rette for – at alle over 18 år skal være fullvaksinerte innen september.

Bildet er fra forrige gang jeg var der og tok første vaksinedose. Samme sted, på Vaksinasjonssenteret på Sørlandssenteret.

Denne gangen ble det tilbudt Pfizer-vaksine. Første dosen var Moderna på drop-in. Vi får se om bivirkningene viser seg i morgen eller ikke.

Bildet er tatt i dag. Køen strakk seg fra inngangen til parkeringsplassen.

Mange folk stod i kø for å vaksinere seg, og det var bra med et system hvor de ropte opp tidspunkt etter tidspunkt hvem som skulle plassere seg i køen. Ellers hadde det blitt helt kaos!

 

Les mer:

Fremdeles tusenvis som gjenstår: – Nå haster det med å vaksinere seg (kilde)