Vafler og bollebakst

I kveld har jeg fått lov til å tilbringe noen timer på kjøkkenet for å lage noen deilige vafler og nystekte boller med rosiner. Det er lenge siden sist jeg har bakt, så etter et par timer der inne ble jeg så trøtt. Kanskje på grunn av kjøkkenets blanding av dempet stemningsbelysning og funksjonsbelysning som gir noe gult/oransje lys. Om jeg kunne velge, da ville jeg helst foretrekke å jobbe i dagslys.

I tillegg til dette her, måtte jeg overføre bildene jeg tok over til blogg.no’s bildeopplasteren, så laste dem opp i et innlegg som nesten tok så lenge som et år! Skulle ønske nettet kunne gå fortere her hjemme, da det til tider går i sneglefart. Ikke lett å smøre seg med tålmodighet, men det er bare å vente.

#mat #rosinboller #boller #bakst #vafler

Fargeassosiasjoner

Jeg leste i et interiørmagasin en gang, og kom over en side som handlet om en årlig fargeundersøkelse. Det var så inspirerende, så jeg tok en nærmere titt. Vi kan se alle farger i hvitt lys, men ikke når det er helt mørkt. I Fargerikets årlige fargeundersøkelse spurte de Norges befolkning om hva de forbinder de forskjellige fargene, og fikk til svar:

Hver farge er unikt, de har ulike styrker og svakheter: Varme, kulde, glede, håp, kjedelig … I en normal hverdag er vi avhengig av å se på farger. Farger har blitt en stor del av livet vårt – vi kan se forskjell på ting og sammenhengen på hva som er likt og ulikt. En interiørkonsulent har i bakgrunnen estetisk sans og kan masse om farger, og kan kombinere flere farger sammen så det blir til en helhet.

#farger #fargeassosiasjoner #interiør

Kinesisk nyttår

I Kina feires nyttårsaften 27. januar og nyttårsdag 28. januar, som er i dag. Det er basert på månekalenderen så datoen varierer hvert år. Den kinesiske dyrekretsen flytter i en tolv års syklus, hver syklus er assosiert med et dyr. I fjor 2016 var det apens år. Årets dyr er hanen eller hane, noe som betyr at 2017 er hanens år. Personer født i 1945, 1957, 1969, 1981, 1993 eller 2005 er kjent som “haner”. Jeg er født i 1996, som vil si at jeg er født i rottens år.

Det vanlig å gi ut røde konvolutter til venner og familie med penger inni som en slags gave – gode ønsker i livet. Tradisjonen har blitt så populært at det nå er lettere å sende ut røde konvolutter på e-post og i brev. Mange sender også et nyttårskort til venner og familie. Her er forresten et nyttårskort som vi fikk tilsendt i posten:

Central, Hong Kong Island

Om jeg hadde reist til Kina og vært der nå, så hadde jeg fått oppleve hvordan det er å feire kinesisk nyttår. Dette har jeg aldri fått opplevd, men har så lyst til å se det!

#kinesisk #nyttårsaften #nyttår #newyear #2017 #opplevelse #ape #hane #år #måne #kalender

Æ finner opp en ny løsning til deg

Hørt om Æ? Hvis nei, og lurer du HÆ på hva er dette, så les videre …

Jeg har nå installert og testet ut appen Æ (frivillig), og kan begynne å spare penger! Appen lastes ned på App Store eller Google Play, og første gang må vi registrere telefonnummeret vårt og da dukker det opp et engangspassord på sms. Deretter er det bare å ta en tur innom en hvilken som helst Rema 1000 butikk, plukke opp varene og husk: Før betaling, ta opp mobilen og vis den personlige strekkoden i appen, så blir rabatten trukket automatisk fra kassa. Så fant jeg ut at det var utrolig stress å fiske opp mobilen hver gang når jeg står ved kassa, egentlig klar til å betale, men bak meg så jeg køen begynne å bli altfor lang! Derfor fant jeg opp en ny løsning i dag, nemlig dette her:

Strekkoder på kort! Hvorfor tenkte jeg ikke på dette før? Vi gjør det på en gammeldags måte. Så her kommer en liten how to do til å lage eget strekkodekort:


STREKKODEKORT

1. Åpne et nytt dokument i Microsoft Word.
2. Screenshoot strekkoden som du finner i appen Æ.
3. Overfør bildet til PC-en, og legg det inn i det nye dokumentet.
4. Skal du ha flere enn ett kort, lag litt mellomrom og luft på hvert bilde.
5. Jeg har valgt å beskjære strekkodene til et 1:1 kvadrat, 5x5cm store.
6. Print ut (gjerne i farger).
7. Laminer så det blir stivt.
8. Mål opp og ha et kort som mal, tegn opp og skjær med en skjærekniv.

 

Her er 10-på-10, topplista over varer som jeg kjøper mest/har brukt mest penger på. Det vises også en dine handleturer – betalt og spart. Vanligvis handler jeg i helgene, for da er det -10% på alt i hele butikken (nesten alt), OG -10% rabatt på de varene som er listet opp på min 10-på-10. Da blir det -20% rabatt på varene i den lista. I hverdagene er det vanlig pris der kun frukt og grønt får -10% rabatt og det jeg kjøper mest på 10-på-10-lista som blir -10%. Blir litt avansert å skjønne dette her, men det oppfordres til å handle mer i helgene når det er GOD HÆLG!-tilbud, så her er det noen kroner å spare!

– Bruker dere Æ?

#rema1000 #ios #android #diy #mat #handel #handleliste #butikk #app #fordeler

Åpen skole 25. januar

I dag var det ekstra mange besøkende på KKG fordi det var Åpen skole 25. januar. Var der og kikket sammen med brødrene mine. Det var masse trafikk og utrolig vanskelig å finne ledige parkeringsplasser i nærheten da det var fullt hus, og noen måtte til og med ta risikoen å parkere utover veien (der hvor det ikke stod parkeringsskilt). I nærheten av kirkegården stod en politibil på utkikk, men heldigvis fant vi en parkeringsplass like ved inngangen til skolen så da slapp vi å parkere ulovlig. Jeg svippet en tur innom for å se hva den videregående skolen tilbøy, og kikket litt inne på rommene studiespesialisering, økonomifag, kjemi og fremmedspråk. Vi gikk og vandret ut og inn gjennom ulike klasserom, snakket med rådgivere og lærere. Hørte på korte og lange presentasjoner. På denne skolen kunne de tilby kinesisk som fremmedspråk, men det så avansert ut etter at jeg tok en kjapp titt på lærebøkene! Ikke at jeg skal lære meg et nytt språk, men mandarin kinesisk kan jeg faktisk ikke. Etter noen timer ble vi så skrubbsultne, så det ble take away meny: 2 stk store pizzaer + Fanta Exotic og Urge fra Pizzabakeren. Nam!

#skole #åpenskole #utdanning

Kaktusene før og etter

Det er lenge siden jeg har blogget om og dokumentert kaktusene i bilder. De har det ganske bra til nå, men jeg er usikker på hvordan det vil gå med den ene av dem. Den på bildet til høyre er litt tynn og vi tror den ikke klarer seg, men vi gir den et håp! Siden det har blitt til en liten kaktusplante, skiftet vi en litt mindre blomsterpotte til den.

Er ikke flink til å vanne dem, men er glad for at de ikke trengs å vannes så ofte. De er tross alt kaktuser, en type sukkulenter som trenger lite vann.

Mitt første møte med kaktusene, samme dag som jeg kjøpte dem. Stor forskjell fra den dagen til i dag.

#kaktus #planter #blomster #sukkulenter #dekorasjon #hverdag #hus #hjem

Paracet-effekten

Jeg har blitt syk. I går kveld begynte litt av det hele, men jeg prøvde å holde ut. Følte meg plutselig så slapp, trett og svimmel. Så varm eller for kald. Jeg tenkte det kunne ha noe med skogsturen å gjøre, men jeg husket at jeg har kledd meg skikkelig. Eller så har broren min smittet meg, for han har også vært syk fra torsdag. Det er ikke greit å være syk, for da må jeg rett og slett bli sengeliggende, sove og holde meg borte fra å gjøre hverdagslige ting. På morgenen i dag var det verre, jeg fikk spist frokost, sjekket temperaturen (litt feber), og etter en halvtime eller noe tok jeg en paracet fordi jeg hadde så vondt i hodet. Etter noen kvarter hjalp paracet-effekten! Jeg la meg og prøvde å få sove, sola skinte inn gjennom vinduet og det var ikke lett å få sove, men fikk hvilt meg. Gikk mye bedre etter ca. en time, så nå er jeg nesten frisk og rask. I samme slengen har jeg også blitt litt forkjølet, noe som er ganske irriterende. Her er noen tips hvis man er syk: Drikke vann, drikke te, ta en paracet (hvis det er helt på tryne) og slappe av/hvile.

#syk #tips #hvile #hverdag

Det som betyr noe

⋅ IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT ⋅

#quote #design #skrift #dream #bilde #tekst

Add some plants

Typisk meg å ta et bilde av en plante, så glemt å huske navnet på planten jeg har tatt bilde av.

Flergrenet Orkidé.

En liten ananas på toppen av en plante = Ananasplante.

#ananas #planter #blomster #orkide

Til deg blogger, bruk hodet

Å blogge har blitt mye mer populært og vanlig i dag enn for noen år tilbake. Mange liker å dele hverdagen sin på en blogg med for eksempel hva man gjør, opplever eller kanskje noe veldig privat som egentlig ingen bør vite noe om. Noe jeg ser ofte når jeg er innom og besøker mange blogger, er at noen ikke er fullt klar over hva de egentlig deler på nett. Noen er kanskje unge, helt klart, men har de ikke noen gang tenkt på hva som kan bli slått tilbake på, hva som kan få konsekvenser og som andre kan søke opp i senere når et innlegg blir trykket publisert? Når et innlegg blir lagt ut, kan hvem som helst lese og kopiere videre, spre det selv om man sletter innholdet etter en stund. Hva om venner, bekjente eller arbeidsgivere kan se. Tenk: Hva kan deles og hva bør ikke deles med alle på nett?

Internett er stort, og det er også blogg. Ta for eksempel toppbloggere, de som ligger øverst på topplisten. De tjener godt fordi vi leser bloggene deres hver eneste dag fordi vi er så nysgjerrige på deres liv. Mange av dem er ganske åpne om hvordan livet deres er, hva de har gjort med seg selv som operasjoner de har tatt. Er de forbilder, liksom? Vise at det er greit å gjøre noe med for eksempel utseende sitt når man ikke er fornøyd med seg selv? Eller hva med de som skal få eller har fått barn, skal alt av privatlivet brettes ut på nett og si at det er flott å få barn i så tidlig alder? Dette kan påvirke oss, forandre våre valg og få oss til å vurdere hva som er rett og galt.

The Brain of a Blogger – Infographics Online

I dag vil mange fortsatt brette ut privatlivet på nett, bare for å få ut det en har holdt tilbake lenge. Kanskje en dyp hemmelighet eller noe som ingen vet om. Bare for å få det ut, få oppmerksomhet eller ha noe å skrive om, som vi sier det. For pengene, lesere og selvfølgelig media som også ønsker å dele innleggene deres bare for å tjene likes, klikk og seere. De må ha noe å skrive om, de også. Så lenge de har noe å skrive om og de tjener på det, så gjør det nok ingenting for dem – det er jo jobben deres. Det samme har bloggere som lever av å skrive.

Klart det, å være en offentlig person er slettes ikke lett. Vi vet alt fordi personen åpner seg på nett. Er man heldig får man mange positive tilhengere eller så får man haters på det man skriver og legger ut. Man kan hate noen, men man må ikke personangripe på nett. Bruk hodet, for det finnes noe som kalles nettroll – folk som skriver stygt om andre på nett og som vil dra andre ned. Jeg har ikke hatt haters (er heldig for det), men det er fordi bloggen min ikke er så stor enda, men jeg har satt meg et mål om å komme langt som da jeg begynte å blogge, og håper det en dag vil skje. Kanskje det tar dager, uker, måneder … et år? Hvem vet.

A wallpaper with keywords

Nå sitter jeg her med mange spørsmål som jeg hele tiden tenker og grubler over, men som blogger selv er jeg bevisst på hva jeg selv legger ut og hva jeg deler med andre. Jeg har gjort en liten tabbe feil jeg også. Den gangen jeg delte et bilde med motiv av meg selv med noen andre uten å spørre om lov (var på ungdomsskolen?), som andre ikke hadde likt at det ble delt videre på bloggen min. Altså, det var et helt vanlig bilde som også kom på skolens hjemmeside, men siden noen reagerte på det, måtte jeg fjerne det. Og på videregående skjedde det igjen, først spurte de om jeg kunne ta bilder av dem så de kunne komme på bloggen min, og jeg måtte bekrefte at det var ok å legge ut bildet, men senere: Nei, slett bildet av oss, det ble ikke fint – da fikk jeg beskjed om å slette det. Siden å legge ut bilder av andre har blitt så strengt (man må spørre om det er greit å ta bilder), tør jeg ikke lenger å legge ut bilder av andre enn meg selv, og det gjør bloggen min så uinteressant å lese. Men hva så, må virkelig alt dokumenteres?

Det ble litt langt, men det jeg vil få frem i dette innlegget er: Vi har alle sammen en eller annen gang i livet, lært om nettvett enten på barneskolen, ungdomsskolen eller videregående skole. Vi må være klar over hva vi deler på nett og hva som er lurt å holde tilbake på. Ikke alt må deles på internett. Snakk med dine småsøsken (om dere har), venner eller foreldre, hør med dem og spør hva de vet om nettvett. Det er viktig å bruke hodet og tenke for å ikke ende opp med mange haters bak seg, og all hemmeligheter havner på nett. Hold det for deg selv, skriv det ned i en dagbok, notatbok eller en bok som ingen kommer til å finne, fordi det er ditt liv og ingen skal kunne snoke i ditt privatliv, med mindre du selv eller andre deler det.

– Har dere noen tanker og meninger om dette?

#tekst #tanker #meninger #toppblogger #personlig #privatliv #blogger #blogg