Torsdag 31. januar 2013

Matematikk: Øvde til eksamen (Onsdag 6. februar = Trekkfag matte kl. 9 i Servicetorget). Øvde på det heftet vi fikk utdelt.

Tidligere tentamenprøve.

Gym: Turn. Dette gjorde vi: Stupe kråke, holde balansen med hodet på matta, stå på hodet og stå på hendene.

Programfag:
Oppgavene var:
– Plakat av “kjendis” – hvem vil du lage? Godt og tydelig bilde – print ut. Jeg har ikke funnet et bilde enda.
– Foto av person (ansikt – deg selv?)
– Øye, nese og munn tegning.

Et ark vi fikk, og vi skulle tegne “herme” etter det på arket.

Mitt ble da:

Har ikke brukt lysbord, frihåndsoppgave. Skyggelegging med gråtoner.

Brukte til sammen 3 timer på tegningen, kom ikke så langt heller …

Ulike teksteffekter

Skyggetekst
Koden: <span style=”text-shadow: 1px 3px 9px black;”>Sett inn din tekst her</span>

Blinketekst (funker i noen nettlesere)
Koden: <span style=”text-decoration: blink;”>Sett inn din tekst her<span>

Dette kan limes inn i innlegg du skriver på, trykk på HTML av/på-knappen, lim inn og trykk på den knappen igjen – og du er klar til å sette inn teksten!

Tirsdag 29. januar 2013

Programfag: Hang opp de positive og negative-gråpapirene vi tegnte og malte i går. Vi var 4 i gruppa og tegnte av hverandre med blyant, deretter malte vi dem i svart farge. Her er bilde av det ferdige resultatet som er laget av de andre i gruppa.

Ingen av de på bildet har jeg malt (andre grupper).


På venterommet.

Etter 2. time, gikk vi til Sørlandets Kunstmuseum. Utstillingen het “My Darlings”. Tekstilkunstner Irene Myran har laget utstillingen. “My Darlings” var utstilling som var “skatter”, altså ting som hun hadde spart på/elsket da hun var liten. Da vi var ferdig der, gikk vi tilbake til skolen. Den siste halvtimen ble brukt til å tegne en “Darling” ting. Jeg tegnet en kulepenn fordi jeg ikke fant på noe. Da tegningen var ferdig, tok jeg den på kopimaskinen i sort/hvitt negative farger. Da ble det en positiv og negativ form. Etter langfri gikk vi til 3. klasse interiør og hørte på presentasjoner. Det var veldig mange fine innredet hus og tegninger.

 

Hjemmelagde kaker er elsk

Mamma lagde og pyntet disse kakene på bursdagen min. Er de ikke flotte?

Kakebunn “formen” er ferdiglaget (kjøpt), resten er laget selv.
Nederst: Kaka er pyntet med krem og jordbærsyltetøy.
På toppen: Kaka er pyntet med jordbær gelé, jordbær, lilla og grønne druer, agurk og lys. Legg merke til lysene, vi hadde ikke 16 lys da.


Nesten tradisjon å lage hjemmelagde kaker, de er likssom personlige og unike.


Desserten er jordbær gelé. Hvis du tror at det er et lys inni gelén, da er det feil. Det er ikke et lys inni, for gelén speiler seg da jeg tok bildet under lampa.


Sjokoladekake til lillebror fordi han har allergi mot egg, så det ble sjokoladekake uten egg. Pyntet med nonstop og kakestrøssel.

– Hva synes dere om bildene?
– Lager dere hjemmelagdekaker eller kjøper dere ferdigvare?

Hørt om Axolotl?

Har du noen gang hørt om navnet Axolotl?


Bilde: We♥it

Axolotl eller Ambystoma mexicanum, er en salamander som lever i det sentrale Mexico. Axolotl ser ut som en Pokémon, og den meksikanske salamanderen er da også en morsom, liten sak. Axolotl lever i to innsjøer i sentral-Mexico, og i motsetning til de fleste andre salamandere forblir Axolotl på larvestadiet hele livet. Den kan bli 23-30 centimeter lang, og selges for øvrig som mat på gatene i Mexico.


Bilde: Wikipedia

Jeg tror at det ikke er lovlig med dette dyret i Norge.

Tumblr_m18zjm0e5p1r5pcpeo1_500_large
Gif: We♥it

Er ikke Axolotl så søte?

– Har du hørt om Axolotl?

Koptisk bokbinding

Programfag: Fikk karakterprotokoll for termin 1. Jeg hadde ingen fravær, bare to enkelttimer, noe som er veldig bra. Så var det den nye oppgaven vi fikk i dag. Det var å lære om koptisk bokbinding. Vi så en video med forklaringer. 

Inspirasjonsbilder:


Hentet fra:
http://www.brith.no/?page_id=648


Boka er ikke ferdig ennå.

Først fant jeg en bok. Jeg tok ut bokblokka og laget bokmerke av ryggen med stanleykniv. Deretter tok jeg og finjusterte kantene med falsebein (den hvite uskarpe kniven til å få arket rett fra kant til kant, ligner på en slikkepott). Limte kantene og presset ned med falsebein. La til tørk.
Da det var tørket ferdig, fant jeg fram noen gamle ukeblader og magasiner. Inspirasjonen jeg fikk var et interiørblad med mange forskjellige bilder og dekorasjoner. Jeg klippet ut to bilder til forsatsene i boka (se bildene) og et passende bilde til bokmerke. Jeg valgte sløyfebånd til å lime på bokmerke og bakperm. Limte forsatsene på framperm og la til tørk.


Fant materialer som jeg ville ha i boka. Målte opp bokstørrelsen på bokpermen. Ark skulle være samme rygglengde som boka, men gjerne 0,5 – 1,0 cm mindre i bredden. Jeg husket fiberretning når jeg delte ark. Jeg brukte linjal, blyant og falsebein til måling og kutting. Ark (boksidene), skulle brettes og skåres forsiktig ut. Jeg lage minst 8 doble sider.

Så langt kom jeg i dag, i morgen blir en større utfordring.

“Brøkkake”

Jeg husker fortsatt denne fantastiske kaka som læreren lagde til oss da jeg gikk i 4. og 5. klasse. Kaka ble kalt for “brøkkake” fordi den gangen lærte vi om brøk. Jeg har spart på denne oppskriften, så hva med å dele den ut til fantastiske blogglesere? Her er den:

Dette trenger du:
7 ½ dl sukker
10 ½ dl hvetemel
2 – 3 ts kanel
4 ts natron
200 g smeltet smør (avkjøles)
1 l kefir

200° på 35 min midt i ovnen (langpanne)

Krem på toppen:
1 pk melis
2 ss kakao
2 ss varm kaffe
200 g smeltet smør
1 egg

Ta kremen på med en gang du har tatt kaka ut av ovnen!