En ekstra spesiell dag

Jeg la plutselig merke til kalenderen i dag, der det sto en ekstra dag i februar (29 dager) og en ekstra dag i året = 366 dager! What a day! Vinterferien er nå over, og vi er tilbake på skolebenken. I denne uken har vi disse gjøremålene: Muntlig høring i modernistisk litteratur – modernistisk tradisjon og matteprøve i sannsynlighet. I tillegg skal vi starte med særemnet som er fordypningsoppgaven. Utenom dette har vi alltid fri på fredager som gjør uken så kort. Herlig! Jeg merker at det er litt hardt å starte igjen, men ser positivt om at det kan gå bra. Om ca. tre uker til, er det påskeferie!

Akkurat nå holder jeg på med norsk og matte. Skolearbeidet gjør ikke av seg selv, så da får jeg gå i gang med det nå.

#skole #påbygg #lekser #skolearbeid #matte #norsk

Ny facebook liker-knapper

Jeg la merke til at Facebook fikk nye “liker” knapper når man holder over liker. Da betyr det at det er 5 nye måter å uttrykke deg på! Det er en forlengelse av liker-knappen, om du liker posten eller synes den er fantastisk, morsom (haha), wow, trist eller at du blir sint … (må oppdatere mobilversjonen for å se disse nye tingene).

#facebook #emojis #funksjon

Filtre på Snapchat

Jeg føler at et eneste jeg bruker Snapchat til, er å prøve ut forskjellige filtre hver dag. For det dukker opp nye filtre hver dag. Jeg setter noen ganger bilder til “mystory”, men ikke så ofte lenger. Men her er en kollasj satt sammen av de forskjellige bildene. Og flere blir det etter hvert som det kommer nye og jeg får tatt flere. Høres kanskje litt rar ut, men dette er gøy å prøve ut!

Heter czblogg, så legg meg til om dere ønsker å se flere hverdagsbilder.

#snapchat #bilder #filtre #kollasj #redigering

Ny oppfriskende header

Vinterheaderen var litt trist og grått, så da bestemte jeg for å lage en ny. Hva synes dere om den nye? Jeg har tatt inspirasjon fra blomster og planter. Husk at det går an å bestille bloggheader og bloggdesign: HER under “bestill nå” (gjerne lik siden også).

#header #design #bloggdesign #våren #sommer #blomster #planter

Bilderammer

“2 for 1” – tilbud på Nille, så ble disse to kjøpt i går. Frida bilderammen er 13 x 18 cm, og den til høyre er 5 x 5 cm i hjerteform av glass. Lurer på hvilke bilder jeg skal sette inn i disse.

#bilderammer #innkjøp #foto #minner

Særemne – fordypningsoppgave

Særemne i norsk, hva er det? Det er en fordypningsoppgave med selvvalgt tema som vi jobber med i noen uker, fra vinterferien fram til påske, der vi skal individuelt finne ut mest mulig om teamet vi har valgt. Jeg har bestemt meg for å gå dypere inn i bloggverdenen nemlig om “blogging”, om ulike kjente bloggere og analysering. Presentasjonsformen kunne være en muntlig presentasjon på 10 minutter eller skriftlig mellom ca. 2500 – 3000 ord. Jeg velger presentasjon – da får jeg øvd meg på litt muntlig.

Utenom denne oppgaven skal vi også i tillegg ha en “Modernistisk litteratur – modernistisk tradisjon” muntlig vurdering uken etter vinterferien. Det blir en samtale med læreren om fagstoffet, så det blir en vurdering ut av det. Som sist gang, skal vi bare si det vi kan.

#skole #norsk #påbygg #særemne #oppgave