En ekstra spesiell dag

Jeg la plutselig merke til kalenderen i dag, der det sto en ekstra dag i februar (29 dager) og en ekstra dag i året = 366 dager! What a day! Vinterferien er nå over, og vi er tilbake på skolebenken. I denne uken har vi disse gjøremålene: Muntlig høring i modernistisk litteratur – modernistisk tradisjon og matteprøve i sannsynlighet. I tillegg skal vi starte med særemnet som er fordypningsoppgaven. Utenom dette har vi alltid fri på fredager som gjør uken så kort. Herlig! Jeg merker at det er litt hardt å starte igjen, men ser positivt om at det kan gå bra. Om ca. tre uker til, er det påskeferie!

Akkurat nå holder jeg på med norsk og matte. Skolearbeidet gjør ikke av seg selv, så da får jeg gå i gang med det nå.

#skole #påbygg #lekser #skolearbeid #matte #norsk

Diamond Triangle

Diamond Triangle

 

 

 

 

I dag lagde jeg en kollasj der jeg tok inspirasjon fra diamantene. Stilen her er ganske minimalistisk og ren, ofte rette linjer. Her er det litt av hvert. Hva synes dere om kollasjen? Kom gjerne med forslag til hva neste kollasj tema skal være.

#interiør #kollasj #moderne #diamant

Ny facebook liker-knapper

Jeg la merke til at Facebook fikk nye “liker” knapper når man holder over liker. Da betyr det at det er 5 nye måter å uttrykke deg på! Det er en forlengelse av liker-knappen, om du liker posten eller synes den er fantastisk, morsom (haha), wow, trist eller at du blir sint … (må oppdatere mobilversjonen for å se disse nye tingene).

#facebook #emojis #funksjon

Bilderammer

“2 for 1” – tilbud på Nille, så ble disse to kjøpt i går. Frida bilderammen er 13 x 18 cm, og den til høyre er 5 x 5 cm i hjerteform av glass. Lurer på hvilke bilder jeg skal sette inn i disse.

#bilderammer #innkjøp #foto #minner

Cactus bloggdesign

Headeren.

Bloggdesignet med header.

Har jobbet litt med header og bloggdesignet i dag på en annen designtest-blogg. Bloggdesignet har en meny over headeren! Hva synes dere om designet?

#blogg #header #design #bloggdesign

Særemne – fordypningsoppgave

Særemne i norsk, hva er det? Det er en fordypningsoppgave med selvvalgt tema som vi jobber med i noen uker, fra vinterferien fram til påske, der vi skal individuelt finne ut mest mulig om teamet vi har valgt. Jeg har bestemt meg for å gå dypere inn i bloggverdenen nemlig om “blogging”, om ulike kjente bloggere og analysering. Presentasjonsformen kunne være en muntlig presentasjon på 10 minutter eller skriftlig mellom ca. 2500 – 3000 ord. Jeg velger presentasjon – da får jeg øvd meg på litt muntlig.

Utenom denne oppgaven skal vi også i tillegg ha en “Modernistisk litteratur – modernistisk tradisjon” muntlig vurdering uken etter vinterferien. Det blir en samtale med læreren om fagstoffet, så det blir en vurdering ut av det. Som sist gang, skal vi bare si det vi kan.

#skole #norsk #påbygg #særemne #oppgave

Påbygg og videre utdanning

Skolehverdagen på påbygg har jeg blitt vandt til. Å våkne opp tidlig hver dag (selv om vi har skole 4 dager i uken), er et strev for vi starter som regel så tidlig. Dagen før pakker jeg sekken med lærebøker, skrivebøker og PC, tilsammen veier ca. 4,5 kilo. Ryggen føles så tung med den sekken. Jeg glemmer ikke de trappene, men for de fleste er det en god trening å komme seg opp hver dag. Etter at skoledagen er slutt, merker jeg hvor sliten jeg er. Da ønsker jeg å hvile en stund før jeg går i gang med skolearbeidet. Sollys er det bare noen timer av etter kl. 14, men etter det blir det mørkere og mørkere (vintertid) …

Tiden går fort mot sommeren. Spesielt når vi har fri fra skolen hver eneste fredag og alle de andre skole fridagene. Det er ikke lenge igjen til tentamen, eksamen og “trekkfag”. Mye å tenke på for tiden, spesielt når det er siste året på videregående skole. Må ikke glemme å søke universitet til høsten. I begynnelsen av skoleåret var jeg så usikker på hva jeg skulle søke på, men etter å ha tatt en tur innom rådgiveren, fikk jeg svar på det jeg lurte på. Nå vet jeg hva jeg vil søke på, og kan sette opptil 10 ønsker (!) på en liste der ønske nr. 1 er det jeg ønsker mest. Det blir nok i Kristiansand eller Grimstad.

Jeg gleder meg til å se hvilke valg som blir valgt. Det finnes så mange retninger å gå, men å velge er bare det vi selv som bestemmer. Gå for magefølelsen. Mitt mål er å klare dette siste året, gjøre det best mulig på skolen og komme inn på det valget jeg ønsker mest. Er ikke det et flott mål?

#skole #utdanning #universitetet #valg #videregående #påbygg

Birkebeinerne

I dag skal vi se “Birkebeinerne” på kino! Det blir etter lunsj, så vi skal ha de to første naturfagstimene på skolen før vi drar ned dit.

Et gammelt bilde som filmen er inspirert av.

Et nyere bilde.

 

Handling

Året er 1204. Norge herjes av borgerkrig. På den ene siden står Birkebeinerne, fattige folk som har fått navnet sitt fordi de surrer bjørkenever rundt beina for å holde varmen. Erkefienden er Baglerne, støttet av danskene og den rike pavekirken. Med våpen i hånd regjerer de Østlandet.

Når Birkebeinerkongen Håkon Sverresson dør på mystisk vis, tror alle at blodlinjene i kongsætten er brutt, og at ingen arving finnes. Det viser seg derimot at kongen har fått en uekte sønn med frillen – Inga fra Varteig. Barnet, kalt Håkon etter sin far, voktes i dyp hemmelighet midt i baglernes område. For å redde ham fra den sikre død må Birkebeinerne frakte gutten til Nidaros. De to Birkebeinerne som blir betrodd kongesønnens liv, er Torstein Skevla og Skjervald Skrukka, som er Birkebeinernes beste skiløpere.
Dermed starter en livsfarlig, iskald og dramatisk flukt på ski over fjellet. En flukt som vil forandre Norges historie for alltid.

Jakob Oftebro og Kristofer Hivju spiller Torstein og Skjervald, og har med seg et stjernelag av skuespillere; Pål Sverre Hagen, Thorbjørn Harr, Nikolaj Lie Kaas, Søren Pilmark, Bjørn Sundquist, Benjamin Helstad, Ane Ulimoen Øverli, Fridtjov Såheim, Stig Henrik Hoff og Thea Sofie Loch Næss.

Birkebeinerne er regissert av Nils Gaup. Med filmen Veiviseren er han en av få norske regissører som har blitt nominert til Oscar. Han har også regissert publikumssuksesser som Reisen til Julestjernen, Hodet over vannet, Håkon Håkonsen og Kautokeino-opprøret.

Tekst hentet fra HER

#skole #film #historie #birkebeinerne