Årossanden strand

Rett ved Åros feriesenter i Søgne i Kristiansand, finner vi Årossanden strand. Årossanden er en populær sandstrand for store og små. Her kan man for eksempel sole seg, gå på tur, fiske krabber, bade og leke i lekeplass. Her er noen bilder fra Åros:

Utforsker Ny-Hellesund i Søgne

For noen uker siden fikk vi utforsket deler av Ny-Hellesund i Søgne, Kristiansand. Vi dro ut med sjekte fra øya Grunnholmen. Været var fantastisk! En del vind og bølger fikk vi med på båtturen.

Ny-Hellesund er en av de best bevarte uthavnene langs sørlandskysten og kulturmiljøet i uthavnene ble fredet i 2016. Området rundt Ny-Hellesund er populært blant turister og feriegjester.

Verftet i Ny-Hellesund.

Det kongelige privilegerte gjestgiveri.

Olavsundet er et populært utfartssted for båtfolket.

“Havbukta” – Vilhelm Krag overtok eiendommen.

M/B Hannibal Rutebåt i Søgne.

Stort sommersalg med rabattkode! ☀️

Reklame | iDeal of Sweden

Har du fått med deg det nyeste designer telefondekselet fra iDeal of Sweden , Allow Yourself to Bloom 🌼🌸🌺 ? Dette fantastiske dekselet er inspirert av naturens skjønnhet og oppfordrer deg til å la din unike personlighet blomstre. Hvert deksel er unikt og er sammensatt av naturlige blomster, plassert forsiktig for hånd for å vare livet ut.

RABATTKODE

Rabattkoden cindydesign_7662 gir 15% rabatt på hele iDeal of Sweden!
Rabattkoden er gyldig fra i dag 20.06.23 til 21.07.23.

Akkurat nå er det et stort sommersalg på iDeal of Sweden! Det er opptil 50% rabatt på utvalgte produkter og hvis du skriver inn koden min cindydesign_7662 vil du få 10% ekstra rabatt! Jeg håper du finner noe fint!

Åpningsseremoni og gatefest i Kanalbyen

Søndag 18. juni åpnet den nye kanalen i Kanalbyen –  Kristiansands nye bydel i vannkanten på Odderøya. Mange av Kristiansands befolkning var med på gatefest og åpningsseremoni i den koselige bydelen. Her var det god stemning og mye å se!

Her er noen bilder fra dagen:

Smak på en Kanalbolle fra the ODD bakery (limited edition).

Såpebobler i vinden.

Mike Stokka-Troxel med den magiske hesten Pegasus “Peggy’s dream”.
Det er en trehest med bevegelige vinger og horn. Den kan også blåse ut røyk!

Jeg likte Kanalbollen veldig godt!

Snekkene til “Ytre Randesund En Sylinder Og Kaffedoktor Klubb” tøffet gjennom den nye kanalen.

Båtene kan kjøre inn og ut av kanalen.

Les også:

Video: Kanalbyen åpner!

Video: Kanalbyen åpner!

Kanalbyen er Kristiansands nye bydel i vannkanten på Odderøya. Søndag 18. juni åpnet kanalen i Kanalbyen og jeg tror nesten hele Kristiansands befolkning tok turen dit og så på. Gatefesten startet kl. 12 og arrangementet varte til kl. 15. I løpet av den tiden kunne man smake på limited edition Kanalbolle, drikke kaffe, smaksprøver fra naboene på Fiskebrygga, lage barkebåter sammen med kunstner Anna Berthelsen, se den magiske hesten Pegasus “Peggy”.

Jeg fikk med meg åpningsseremonien som var offisiell overrekkelse av kanalen til Kristiansand kommune, musikalsk innslag fra Knuden og ordføreren holdt taler og “klippet” snor.

Video: Palmesus Duck Race

Palmesus Duck Race er et andeløp for veldedighet. Torsdag 1. juni ble flere tusen badeender kastet ut i Otra fra Christian Quartbroa til Lundsbroa i Kristiansand sentrum. Badeendene i kappløp! Se videoen under!

Les også:

Palmesus Duck Race – andeløp for veldedighet
Offisielt åpnet: Den nye Christian Quartbroa

Palmesus Duck Race – andeløp for veldedighet

Torsdag 1. juni ble flere tusen badeender sluppet ut i Otra i Kristiansand sentrum i forbindelse med arrangementet Palmesus Duck Race – et andeløp for veldedighet. Man kjøper en and eller flere, som slippes ned i Otra i kappløp med tusenvis av andre ender. Startstreken gikk fra Quartbroa til mål Lundsbroen. Dette må være tidenes råeste ande-race!

Palmesus Duck Race bestod av to løp som var åpnet for alle som vil være med og ett løp for næringslivet. Det var totalt tre løp: Bedriftsløpet, Skoleløpet og Hovedløpet. Første anda som kom til mål vant, og hele overskuddet gikk til det veldedige formålet til vinneranda.

Under Palmesus Duck Race stilte Hennig-Olsen Is, Pepsi Max, Sørlandschips og Slakter Frivold med gratis pølser, brus, is og chips til alle.

Hver og en av endene hadde et nummer under – for å kunne lettere finne ut hvem det var sin and.

En and kostet 100,- (Skoleløpet/Hovedløpet) eller 1000,- (Bedriftsløpet).

Ca. 2000 badeender ble sluppet ut i Otra til sammen. Badeender i kapp fra Quartbroa til mål Lundsbroen.

Da løpene var ferdig, sørget de tre båtene som stod ved målplasseringen at endene ble plukket opp med hov.

Gjensidiges vant Bedriftsløpet, premiepotten gikk til Kreftforeningen.
Møvig skole vant Skoleløpet.
Anne Lise vant Hovedløpet. Hun ønsket at pengene skulle gå til Foreningen for omplassering av dyr.

Les også:

Tusenvis av badeender «drev om kapp» i Otra (kilde)

Video: Den Internasjonale Kulturfestivalen: Parade

Lørdag 4. juni var det Den Internasjonale Kulturfestivalen på Øvre Torv i Kristiansand. Først på programmet gikk det en parade som bestod av mange nasjonaliteter. De gikk fra Slottet, ned Markensgate – og videre bort til Torvet. Det var en flott parade med masse musikk, sang og dans. Se videoen av paraden her!

Les også:

Den Internasjonale Kulturfestivalen 2022
Den Internasjonale Kulturfestivalen 2021
Den Internasjonale Kulturfestivalen 2019