Klokka stilles en time fram


DU MISTER EN TIME: Klokka skal nå stilles fram mot sommeren. Dette skal skje klokka 02.00 (natt til søndag). Nå er det klar for sommertid! Det betyr at klokken skal stilles én time fram og at det er lysere kvelder i vente. Flaks at mobilen og TV-boksen allerede hadde gjort det automatisk (kanskje hadde jeg glemt det), men da jeg våknet opp i dag, tok jeg likegodt tiden til å gjøre det på alle klokkene i huset.

– Husket du å stille klokka én time fram?

Husk Earth Hour 2014 i kveld!

Lørdag 29. mars kl. 20:30 – 21:30 slukkes alle lysene i hele verden for klimaet. Bli med du også hvis du bryr deg om miljøet! Det er naturvernorganisasjonen WWF (World Wide Fund for Nature) som står bak kampanjen, som ble avholdt for første gang i Australia. WWF håper Earth Hour skal bidra til oppmerksomhet rundt behovet for økt satsing på fornybar energi i kampen mot klimaendringene.


Bilder: blogsno.panda.org/earthhour2014

Jeg skal såklart bli med på dette, det er så lite til for å spare strøm og fokusere på klimaet.

– Skal du være med å slukke lysene kl. 20:30 – 21:30 i kveld?

Slik var tentamensdagene

Onsdag 26. mars: Førte inn på stemplet ark. Vi hadde som mål på tirsdag å tenke ut hvordan vi skulle møblere soverommet, så jeg tok turen innom skolen tidligere (kl. 07) enn vi begynte (kl. 09). Da satt jeg litt for meg selv og tenkte ut hvordan jeg skulle plassere de ulike tingene på plantegningen. Da timene begynte var det litt stress å overføre tegningene (plantegning og oppriss) på stemplet ark, så jeg brukte lysbord. Opprisset tegnte jeg fort siden jeg ikke hadde tegnt det på tirsdag. Det ble et oppriss med litt enkle ting … Så var det innlevering kl. 14. Da måtte vi bli ferdig, og det klarte jeg (heldigvis!).

Torsdag 27. mars: Jeg kom veldig tidlig på skolen for å forberede meg til den muntlige presentasjonen. Det var egentlig veldig unødvendig å komme tidlig, siden jeg nesten ikke hadde noe å gjøre da jeg var ferdig med å skrive ned stikkord som jeg skulle si. Jeg klarte å huske ting i hodet, så jeg trengte ikke å lese mellom linjene. Den oppsatte tiden min var kl. 14. En halvtime før skulle minuttene brukes til å forberede det muntlige. Oppgaven hentes i 1. etasje og da det endelig var min tur, gikk jeg inn og forklarte hva/hvorfor/hvordan jeg hadde tenkt. Tiden gikk egentlig veldig fort, for det var ment 15 minutter. Så hadde jeg fri resten av dagen da.

5 konkrete tips for å få flere lesere til bloggen din

Når man først blogger vil man jo få så mange lesere som mulig til bloggen sin, og her kan du lese om 5 konkrete tips som er garantert å gi deg flere blogglesere over tid.

1) Kommenter på andre blogger. Legg igjen gode kommentarer som faktisk har verdi for den som eier bloggen. Da er det gode sjanser for at de besøker bloggen din også, og dette kan fort føre til at du får flere lesere. Som oftest er det stort sett eieren av bloggen som leser kommentarer, og derfor er det ikke vits å kommentere på de aller mest leste bloggene, men heller de litt mindre med færre lesere. Dersom du skriver 5-10 gode kommentarer hver dag kommer du uten tvil til å få noen ekstra lesere etter noen dagers arbeid.

2) Jobb for å få bloggen din synlig på Google. Dette er ekstra viktig om du blogger om et spesielt tema, for da finner folk bloggen din når de søker etter relevante ting på Google. Veldig enkelt forklart kommer man høyere opp på resultatsidene til Google ved å skaffe flere linker til bloggen din, og derfor er en god strategi å få andre bloggere til å skrive om bloggen din. Da får du både lesere som klikker på link til bloggen din fra bloggen som skriver om deg, og lesere som finner bloggen din via søkemotorer som Bing og Google.

3) Vær aktiv på sosiale medier. Facebook, Instagram og Twitter er alle gode steder for å finne nye lesere, og det er derfor viktig å være aktiv på disse plattformene når man skal skaffe flere lesere. Lag deg en Facebook-side for bloggen din og prøv å få mange til å like det du skriver der. Da får nemlig vennene deres opp bloggen din jeg jevne mellomrom! Med en Facebook-side hvor du er aktiv vil også folk føle at de får en anledning til å kommunisere med deg, noe som uten tvil er positivt for omdømmet ditt.

4) Skaff lesere fra forum. På internett finnes det hundrevis av norske forum, og alle disse kan potensielt gi deg lesere. Her er det viktig å sette seg godt inn i reglene til forumet du velger, da ikke alle liker at du bruker forumet til å promotere bloggen din. De aller fleste lar deg derimot få legge en link til bloggen din i signaturen, noe som betyr at du har mulighet til å skaffe lesere på hver eneste kommentar du skriver.

5) Meld bloggen din på topplister. Det finnes nemlig mange nettsider som har sine egne topplister, og alle disse kan hjelpe deg med å skaffe flere lesere til bloggen din. Når du melder deg på en toppliste pleier du ofte å bli liggende på topplisten deres uten at du egentlig må gjøre noe for å fortsette å være der, så de kan fort gi deg litt ekstra lesere.

Som du ser er det mange forskjellige måter å skaffe lesere til bloggen din på, og disse fem tipsene vil alle hjelpe med å få bloggen din mer populær. I tillegg finnes det hundrevis av andre måter, så det er viktig å være kreativ, og faktisk innse at det å skaffe lesere er en stor del av jobben for å bli en toppblogger!


Tipsene er hentet fra HER. Synes disse tipsene ga veldig mye mening!

Tentamensdager i interiørtegning

Vi fikk oppgaven i dag, og jeg var nesten 100% sikker på at jeg ikke fikk kjøkken (det er det som tar mest tid å tegne). Det ble ikke loddtrekning, men alle i klassen fikk samme oppgave. Det var å lage en plantegning, et oppriss og et produktkart til en 6 år gutt’s soverom og rommet var 22,2 m2 stort. Det var veldig mye å tenke på, så jeg synes to dager var for lite til å tegne både plantegning og oppriss (produktkartet ble jeg ferdig med i dag) og fargelegging. I morgen skal vi føre det inn på stemplet ark og på torsdag er det muntlig presentasjon av oppgaven. Hvordan skal dette gå? Så var det jo at familien ikke hadde så god økonomi, og at de ville kjøpe møblene på IKEA. Noe som pynt og små ting har jeg funnet utenfor IKEA, så det var helt greit.

Dette skjer på Sørlandssenteret i morgen

I morgen er det fylkesmesse for ungdomsbedrifter i hele Vest-Agder og Aust-Agder på Sørlandssenteret kl. 08:00 – 17:00! Slik blir dagen:

FYLKESMESSE FOR UNGDOMSBEDRIFTER 2014

Onsdag 19. mars 2014 – Sørlandssenteret

08:00    Sørlandssenteret åpner for utstillerne

10:30    Offisiell åpning
               Velkommen, Ruben Storevold, senterleder Sørlandssenteret
               Hilsen fra Fylkesutdanningssjef Arly Hauge, Vest-Agder 
               fylkeskommune.
               Prisutdeling for forhåndsnominerte konkurranse
               Kåring av Årets Entreprenørskapslærer på Agder
               Klar – ferdig – gå!, Aleksander Lien, påtroppende daglig leder 
               UE Agder

11:30    Utstillingene åpner og konkurransene starter
               Scenepresentasjoner og panelintervjuer for deltakere i 
               Beste Ungdomsbedrift

14:30     Utstillingene stenger, konkurransene avsluttes

15:30     Premieutdeling
                Utdeling av priser for dagens konkurranser og kåring av 
                Beste Ungdomsbedrift i Aust-Agder og Beste Ungdomsbedrift
                i Vest-Agder

17:00     Program slutt – vel hjem

Dette kommer til å bli så gøy! Dette er 3. gang vi er på messe (om vi teller med julesalgsmesse på skolen og salgsmesse på Sørlandssenteret). Denne gangen er det litt større, da alle Vest-Agder og Aust-Agder ungdomsbedriftene også deltar. Vi i FreshFreeze ungdomsbedrift skal delta, og vi kommer sikkert hjem med en god del premier. Her er FreshFreeze ungdomsbedrift bloggen som dere kan følge med på. Vi kommer til å stå ca. her (rød pil) som vist på dette kartet:


Det blir presentasjon på scene og dommerne kommer til å intervjue oss …

Og hvis vi (kanskje) blir borte tar vi fram og henger dette på vår stand:

Så har vi noen brosjyrer også:

Kom gjerne innom vår stand i morgen, da står vi klare for å snakke med dere om dere har noen spørsmål.

Facebookside: FreshFreeze UB   |   Blogg: FreshFreeze

Aksonometri av kjøkken

ENDELIG er jeg ferdig med oppgaven “aksonometri av kjøkken”. Denne oppgaven gikk ut på å tegne et hjørne av kjøkkenet som vi hadde tegnt i plantegning. Jeg har jobbet med denne oppgaven siden uka før vinterferien til i dag. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet.


Ferdig aksonometri (bildet ble tatt i dårlig lys, skal prøve å få tatt et nytt bilde i bedre lys).

2X 1. Plass!

Gratulerer til brødrene mine som tok 1. plass i sine grupper. De spilte sjakk på Kilden på Arendal på lørdag.