Starten på et nytt planteprosjekt

I dag morges var jeg ute i hagen og stelte i stand planteprosjektet. Jeg fant frem plantejord, en hagespade og et par plasthansker. Så gikk jeg inn og tok med meg de frøposene vi hadde, to tomme melkekartonger og tre plastkopper ut. Her skal det plantes og i år er dette starten på et nytt planteprosjekt. Det er alltid så spennende å dyrke frem sine egne planter og grønnsaker, så hvert år mellom våren og sommeren, har jeg blitt fast bestemt å plante noe selv fra bunnen av.

Dette sådde jeg: Solsikke, tomat, agurk og spinat. Det som er så rart er at noen av frøposene til agurk og spinat har gått ut på dato for fire – seks år siden. Vi får håpe at plantingen går (da sannsynligheten å spire er ganske liten!).

Til venstre har jeg sådd 6 solsikkefrø og til høyre 5 tomatfrø.

Koppen til venstre har jeg agurk 3 stk og spinat 6 stk pr kopp = 12 stk til sammen. Det er sylte- og hermetiseringsagurk (har plantet dette før).

Siden jeg hadde tatt frem plantejord, skiftet jeg i samme slengen nytt jord til kaktusen. Den står nå ute i sola.

#april #våren #plante #agurk #solsikke #tomat #spinat #planteprosjekt #frø #blomster #planter #kaktus #hage

Gatekunst: “Crook”

Når vi går mot Odderøya i Kristiansand, kan vi se en ny street art på veggen. Denne gangen står @crookedoctopus som designeren. Det er inspirert av tegneserie- og karakterdesign. Litt boblestil med flotte farger!

#grafitti #gatekunst #streetart #kunst #design #kristiansand

Stylista & Dream Length

Reklame | L’Oréal Paris

Da har jeg fått bestilt nye produkter å teste ut gjennom L’Oréal Paris Beauty Board. Denne gangen fikk jeg stylingspray til hårfrisyren, “no haircut cream”, shampo og balsam fra L’Oréal Paris. Det er så gøy å teste nye produkter som jeg ikke har brukt før. Etter testing skal produktene selvfølgelig omtales 🙂

STYLISTA   The Bun Gel-Spray     The Braid Milk
(stylingspray til hårfrisyrer)

Elvital Dream Length    Restoring Shampoo     No Haircut Cream     Super Detangler Balsam

#LorealParisBeautyBoard #LorealParisProvidedProduct  #hårpleie #hårprodukter #skjønnhet #velvære

Viola Tricolor

Stemorsblomster finnes i mange forskjellige farger og typer, noen er store og andre er små. I forrige uke kjøpte vi årets første stemorsblomster på Plantasjen. Der selger de masse fine blomster! Stemorsblomstene kom som en 10-pakning med varierte farger i en høyde på 20 cm – “småblomstret”. Nå er de plantet utendørs i hver sin blomsterpotte der de er fordelt i grupper etter farger. 

Stemorsblomsten kalles også for natt og dag / sol og måne. Det er en ett- eller toårig fiol. Vitenskapelig navn er Viola tricolor der Viola (kommer fra det greske ordet fion, lukter godt) og tricolor (trefarget).

Historien bak stemorsblomsten:

De to øverste kronbladene sitter stedøtrene. Stesøstrene sitter tett inntil hverandre. De neste to bladene, ett på hver side, finner vi de to “ekte” døtrene. Nederst sitter stemoren – det mest fargerike kronbladet.

#stemorsblomst #blomstring #blomster #planter #våren #planting #plantasjen #hage

Video: Blomsterbyen Kristiansand

Gjennom denne videoen kan dere se vårstemningen i Kristiansand en vakker dag i april! I forrige uke fikk jeg filmet noen klipp som jeg nå har satt sammen til en liten video. Med så mange flotte blomster overalt, må det bare dokumenteres. Trykk på bildet under for å se videoen!

#vårstemning #blomster #planter #vår #kristiansand

New shoes from Nike

Jeg har vært på shopping i dag! På XXL kjøpte jeg et par nye sko med merke Nike. Sko har jeg sett på en god stund i butikkene, og nå var det jammen på tide å gå til innkjøp av nye sko – mine gamle Nike sko begynner å bli litt slitt! Jeg lette etter størrelse 39, men fant ingen. Det var bare store størrelser igjen. En dame som ønsket å bytte sine sko, hadde den størrelsen jeg var på jakt etter da hun hørte at jeg skulle ha 39. Hun tok kontakt med meg og sa at skoene hun hadde med seg, skulle i retur – og da kunne jeg få dem. Hun skulle bare først gå til kassa og levere dem og et øyeblikk senere kom de til pallen og jeg kunne endelig prøve skoene som satt perfekt.

Dette er noen gode sko som passer til fritidsbruk og lett trening! Det viktigste for meg når jeg velger sko, er at de må ha riktig god passform og komfortabel å gå med. Alle føtter er ikke like. Derfor prøver jeg alltid sko i butikken før jeg kjøper. Ellers kan det ende opp med stygge gnagsår og føtter som føler ubehag, og det er ikke bra!

#sko #innkjøp #mote #fottøy

Vårstemning i blomsterbyen

En følelse av sommervær i april er en skyfri himmel med en stor sol som varmer. I dag kunne jeg plutselig kjenne på kroppen hvor varmt det var ute i forhold til de dagene som har vært i april. Det er om ettermiddagene det blir ekstra varmt, så det er ikke lenger kaldt å gå uten jakke ute. Hurra for det – nå skal vårgarderoben skyves frem og vintergarderoben gjemmes. I hvert fall for en god stund!

15. april tok jeg noen vårbilder da jeg gikk en tur rundt Tresse – Christiansholm festning – Strandpromenaden. Det var helt nydelig i Kristiansand og som dere ser så har krokusene virkelig prydet opp byen vår. Velkommen til blomsterbyen, Kristiansand!

#kristiansand #krokus #blomster #planter #april #vårbilder #vårstemning #vår #våren

L’Oréal Paris: Lipsticks

Reklame: L’Oréal Paris

New in from L’Oréal Paris: Lipsticks. Som medlem i L’Oréal Paris Beauty Board (testpanel), fikk jeg plukke ut noen leppestifter som jeg ville teste og etter hvert som jeg har fått testet ut, skrive en omtale om hva jeg synes om produktene.

COLOR RICHE S H I N E ADDICTION     109 Pursue Pretty     111 Instaheaven     245 High on craze

COLOR RICHE M A T T E ADDICTION     241 Pink-A-Porter     346 Scarlet Silhouette

#LorealParisBeautyBoard #LorealParisProvidedProduct #leppestift #skjønnhet #sminke

Crocus everywhere in the park

Wergelandsparken i Kristiansand er virkelig helt nydelig om våren! I år har kommunen lagt ekstra mye arbeid med å plante ned alle disse krokusene i forskjellige farger som hvit, lys lilla og mørk lilla. Nå står de i full blomst, nesten tett i tett sammen. Når de er plantet så tett inntil hverandre ser vi hvor stilig “fargeklattene” har lagt seg på gressplenen. Mange får en nok en “wow” opplevelse for første gang når de ser med sine egne øyner hvor vakker parken har blitt med alle de skjønne krokusene rundt omkring.

På blomsterspråket betyr krokusen gjenoppstandelse og fornyet kjærlighet 

For et fargerikt syn!

Til slutt har jeg et bilde av den lange stien av krokus.

#krokus #blomster #planter #foto #park #natur #wergelandsparken #kristiansand

Unboxing: Pakke fra Hobbyklubben

Reklame: Hobbyklubben

I høst bestilte jeg en velkomstpakke på Hobbyklubben. Det kostet meg nesten ingenting, men jeg betalte kun frakten på 129,-. Strikke- og heklepakken inneholdt to fine bøker om strikking og strikkeoppskrifter, strikke- og heklepinner, saks og en stor bag med plass til alle strikkesakene. Når du blir medlem i Hobbyklubben for første gang, kan du velge mellom flere flotte velkomsttilbud.

#strikking #hekling #hobby #hobbyklubben #håndarbeid #håndverk #diy