Blinkskudd: Stripete skyer

Clouds eller skyer på himmelen er ikke alltid så interessant å følge med på, men noen ganger kan skyer forme seg til noe kult. Disse skyene på himmelen ser ut som striper!

1. søndag i advent: Julegrantenning og julekonsert

I dag er det 1. søndag i advent! Kan nesten ikke tro hvor fort måneden har gått. Snart er en ny måned rundt hjørnet, desember. Har dere kommet i julestemning enda?

Kl. 17 ble julegrana på Torvet i Kristiansand tent. Hvert år er det mest spennende å være med på den tradisjonelle julegrantenninga. Mange folk samlet seg rundt julegrana og julekula for å få med seg Frelsesarmeens hornmusikk spille, Kristina Jølstad Moi synge og ordfører Jan Oddvar Skisland holde appell.

Frelsesarmeen stod for tenning av julegrana i år. Deretter ble “Du grønne glitrende tre” og “Et barn er født i Betlehem” sunget.

I år lå scenen rett ved siden av julekula.

Handlegata i Markens.

Denne gull-kunstinstallasjonen glitret – i bakgrunnen Kristiansand Folkebibliotek.

McDonald’s by night.

På et tre i Wergelandsparken er det pyntet med lysende hjerter, stjerner og baller.

Til slutt må jeg bare vise et bilde: How cute! Bamsefamilien spiser ute på en restaurant.

Det er mange (før)juleopplevelser i Julebyen Kristiansand. Bare for å nevne noe er det julemarked på Torvet, julekonserter, historisk juletreutstilling på Rådhuskvartalet, 3D lysshow på Domkirken (kommer snart), julefotografering på telt (fvn), isbanen KOMPIS og butikkene har åpent mye lengre (også på søndager). Få unnagjort julegavehandelen!

 

Les også:

Åpning av årets julemarked og skøytebanen KOMPIS
Tenning av lysbroa på Fiskebrygga
Førjulskveld i byen – julekula tennes!
Julebyen Kristiansand: Kunstinstallasjoner

Jul på Tinnheia Torv

I går var det jul på Tinnheia Torv i regi av Tinnheia Vel fra kl. 14-17. En hyggelig og sosial førjulsstund for alle, samlet på en bydel. Bålpannene ble fyrt opp og man kunne få gløgg, pepperkaker og klementiner. Mini-julemarked med salg av håndverksprodukter laget av lokale utstillere, og julenissen dukket opp.

Ellers var programmet for dagen julemusikk av Kristiansand skolemusikkorps, julelotteri med flotte premier, tenning av juletrelysene (kl. 16) og trekning av julelotteriet etterpå.

Les også:

Med hjerte for bydelen vår
Nissemarsj
Skikkelig høst på toppen

Åpning av årets julemarked og skøytebanen KOMPIS

Tidligere på dagen i dag åpnet årets julemarked (kl. 12), den historiske juletreutstillingen på Rådhuskvartalet (kl. 13) og i ettermiddag (kl. 15) var det offisiell åpning av kunstisbanen KOMPIS på Torvet i Kristiansand. Det er 5. året på rad skøytebanen er her på Torvet. Nå kan alle ta frem skøytene og kose seg på isen.

Om man ikke har skøyter eller utstyr til sport og fritid, kan man låne gratis på BUA (en ideell organisasjon som står for barn-unge-aktivitet). Det står en selvbetjent skøyte-BUA ved skøytebanen som alle kan benytte seg av.

Maskoten Saldo var først ut på KOMPIS.

Kristiansand Kunstløpklubb.

Før åpningen spilte Tom Hugo (kjent fra blant annet Keiino), og Kristiansand Kunstløpklubb viste seg frem. Stolte samarbeidspartnere som har bidratt økonomisk til skøytebanen: LOS og Spareskillingsbanken og Kristiansand kommune, var også å se. Maskoten til Spareskillingsbanken, Saldo, gikk rundt og hilste på store og små.

High five!

Den øverste delen av spiret på Domkirka ble bøyd under torsdag formiddag tv-opptak. Det jobbes med å få fikset den!

 

Om isbanen KOMPIS

 • KOMPIS er en kunstisbane på 1000 m2 som ligger midt på Torvet i Kristiansand sentrum.
 • Isbanen er belyst og er åpen hver dag fra kl. 10 – 22.
 • Banen prepareres to ganger om dagen. Da må man hvile skøytene til banen er ferdig preppa.
 • Et samarbeid med Kristiansand kommune, LOS og Spareskillingsbanken.
  Kilde: Kvadraturen.no

Kjærlighetsbenken i Wergelandsparken.

Mye liv på byen i dag.

Nissen og reinsdyret på fontenen.

Juleutstilling på Matboxen, som er kjent for sine smultringer.

 

Les også:

Julehagen hos Dolly Dimples
Julebyen Kristiansand: Kunstinstallasjoner
Åpning av julemarkedet på Torvet
Tenning av lysbroa på Fiskebrygga
Jul på Fiskebrygga

Black Fridag tilbud + rabattkode

Reklame | iDeal of Sweden

Det er Black Friday! Minner om at iDeal of Sweden fortsatt har masse gode tilbud. Rabattkoden min ZHANG gir dere 50% rabatt på alt + 20% ekstra (på kjøp over 690 kr) + fri frakt under Black Friday/Black Week. Perfekt tid å gjøre noen gode kupp akkurat nå som det er store rabatter. Jeg kan ikke vente med å få hjem produktene som jeg har bestilt!

Les også:

Singles’ Day salget har startet + rabattkode
Rabattkoder og andre gode tilbud
Black Week – koden som gir ekstra rabatt på iDeal of Sweden

Den populære julebrussaften er tilbake!

Endelig har jeg funnet Fun Light Julebrus i butikk! I fjor var det stor engasjement og etterspørsel av julebrussaften “alle” måtte ha. Det tok ikke lang tid før saftflaskene forsvant fra butikkhyllene fordi den var så smakfull. Jeg fikk ikke kjøpt julebrussaften i fjor, men i år har jeg vært på utkikk etter den. Ikke rart det er mange folk som selger saften til skyhøye priser på finn.no, for den er populær og det er ikke lett å få tak i den. Den beste julebrussaften er nok Fun Light sin.

Jeg fant julebrussaften på Spar og Joker. Husk å ikke hamstre for mye!

Designet på flasken gir god julestemning. Det er bilde av en julenisse med hodet i pipa og et fornøyd reinsdyr. Jeg tror folk er enda mer fornøyd når Orkla har mangedoblet produksjonen. Syv ganger så mange saftflasker! Nå blir det masse julebrussaft til folket.

– Har du smakt Fun Light julebrussaft?

3 nye kaktusplanter

I slutten av oktober kjøpte jeg noen nye ting på IKEA: Kaktusplanter og et laptopstøttebord. Kaktusplantene kom i pakke på 3 stk med potter, og hver pakke inneholdt blandede arter kaktuser. Jeg vet kun hva “Mikke Mus” kaktusen heter: Opuntia Microdasy, og de andre to er ukjente for meg. Kanskje de er noen Mammillarias? Må nok bruke litt mer tid på plant.id for identifisering. Et tips til deg hvis du finner en plante og vil finne ut hva navnet er.

BJÖRKÅSEN Laptopstøttebord.

Les også:

Kaktusene fyller 2 år
Ny kaktus

Black Week – koden som gir ekstra rabatt på iDeal of Sweden

Reklame | iDeal of Sweden

Det store Black Week salget fortsetter hos iDeal of Sweden! Rabattkoden min ZHANG gir dere 50% rabatt på alt + 20% ekstra (på kjøp over 690 kr) + fri frakt under Black Week. Benytt muligheten til å bestille noe fint, enten til deg selv, venner, familie +++.

Jeg måtte selvfølgelig bestille flere produkter i tillegg til Olympia Crossbody Bag. Noe av det jeg har bestilt:

 1. IDEAL x GLACIAL Bottle Port Laurent Marble
 2. IDEAL x GLACIAL Bottle Golden Jade Marble
 3. Bobbi Camera Bag Black Croco
 4. IDEAL Glass iPhone 12
 5. Unity Wallet iPhone 12 Eagle Black

 

Les også:

Singles’ Day salget har startet + rabattkode
Rabattkoder og andre gode tilbud

Video: Dagen da Norge åpnet opp igjen

Her er en video fra dagen Norge gjenåpnet. Først var det underholdning fra Samsen kulturhus: Under Construction Crew (hip hop) og D Vrs-crew (K-pop). Etterpå ble det feiret med en stor festkake levert av Geheb Conditori. Mange folk og pressen kom! Filmet 25. september 2021 på Torvet ved Rådhuset i Kristiansand. For en fin dag!

 

Les også:

ENDELIG – gjenåpning av Norge

Åpning av Peisestuen Park

Søndag 17. oktober ble Peisestuen Park på Odderøya i Kristiansand offisielt åpnet av ordfører Jan Oddvar Skisland med mange publikummere til stede. Det er en fantastisk park for hele byens befolkning. Peisestuen Park er Odderøyas nye attraksjon!

Her finnes det mange spennende lekeapparater litt utenom det vanlige. Det er trenings- og lekeapparater, Tuftepark, fotballbane, benker, plen og grillplass.

Peisestuen Park er delt inn i ulike områder: Treningspark, fugleredehuske, karusell, utkikkstårnet, svevebane “zipline”, salamanderdammen og skogbunnen.

Om vinteren gir det muligheter for akebakke og andre fine vinteraktiviteter når snøen har lagt seg.

Jeg var ikke der på selve åpningsdagen, men besøkte parken en dag jeg hadde tid. Peisestuen Park ligger like bak Kanalbyen og har vært under opparbeiding i lang tid. Turveien gjennom området er utformet for universell fremkommelighet og belysning.

 

Utkikkstårnet

Rutsjebane/sklie og 5 meter høy rådyrmor med kalv.

 

Treningspark

5 elementer fra Tufteparken og skilt som viser ulike øvelser. Fotballbane: Balløkke.

 

Salamanderdammen & Fugleredehuske

 

Skogbunnen

“Hus” formet som eikenøtter, sopper, blomster og alt annet som man finner i skogen.

 

Svevebane

Også kjent som “zipline”.

 

Svingkarusell

Fant ikke svingkarusellen, så det ble ikke bilder av den. Kan hende de holder på med rydding og klipping der nede. Svingkarusellen har 4 huskeseter og svinges ved å bruke føttene.

 

Utsiktspunkt

Det finnes 3 utsiktspunkter, her er et av dem. Sjølystveien.

I 1895 oppførte Kristiansand og Oplands Turistforening en friluftsbygning på nordvestsiden av Odderøya. Bygningen ble kalt Peisestuen. Den ble straks byens utfarts- og forlystelsessted, og helt frem til krigsutbruddet var det servering, dans og underholdning der.
Peisestuen ble solgt i 1971 og står i dag som hytte på Gautestad. Området der bygningen sto er det som i dag har blitt til Peisestuen park.
Kilder: En rusletur på Odderøya og Digitalt Museum

 

Les også:

Her kommer Peisestuen Park på Odderøya (kilde)
En gave til byen! (kilde)
Utforsker Odderøya #1
Utforsker Odderøya #2