Blason

En av Norges mest profilerte malere siden 90-tallet, Mari Slaattelid, viser frem den nye serien Blason, sammen med et utvalg andre malerier på Kristiansand Kunsthall 22. jan. – 13. mars 2022.

Hva Mari Slaattelid sier om blason:

Blason har klang av minst et språk, mest fransk, og kan staves med s eller z, hun foretrekker s. Blason er brukt om skjoldmerker, men er og et ord for det særegne språket som skildrer innholdet i et skjold. Det norske ordet for ei slik skildring er blasonering.

Det visuelle innholdet i et våpenskjold er blasonering – en verbal beskrivelse. Den er kort og presis, og fungerte historisk som et utsagn som ble ropt ut når ridderne entret arenaen, for å tilkjennegi våpeneieren for tilskuerne, “i rødt et gull eiketre”.

I denne utstillingen ser vi mange typer våpenskjold. Skjoldene er malt på formklipte, løst hengende lerreter.

“Template 6” & “Template 7” (2019)

“Laws of Nature 2” (2021) & “Laws of Nature” (2021)

“Med tanke på fjell” (2020)

“Blason 1 – 5”

Blason:

“Small, Grey and Black”, “Small, White and Pink”, “Small, Light and Red”, “Small, Beige and Grey”
(2021)

Blason:

“White and Beige With Black Tongue” (2021), “Black on Grey” (2021), “Green on Yellow”, “Red on Blue” (2020)

Blason:

“Purple With Tongue”.

“Light and Dark Yellow, Intended”, “Green and White, Intended”, “Green and Red, Intended”, “Blue and Dark, Intended” (2021)

“Blason med flytande grått” (2021) & “Blason With Liquid Grey” (2021)

“Svart sol” (2018)

“Blason, Salt” (2021)

“Blason With Tongue, White” (2021)

“Blason, Golden” (2021)

“Blason With Tongue, Red” (2021)

“Sun 2” (2019)

Utsiktsbilder fra 4. etasje!

Les også:

Jeg er mine billeder – mine billeder er mig
Living with it!
Det forjettede land
Abstrakt kunst og myke matter

Kampklare malerier (kilde)
Mari Slaattelid Blason 22.jan.–13.mars 2022 (kilde)

Vinterinnkjøp: iDeal of Sweden + rabattkode!

Reklame | iDeal of Sweden

Har du fått med deg den nyeste kolleksjonen på iDeal of Sweden, Crystal Collection 💎? Oppdag design som fremmer selvstyrkende energi inspirert av krystaller og de siste trendene. Den hvite kaller seg for Clear Quartz, lilla Amethyst og rosa Rose Quartz. Nå får du deksel og AirPods Case i matchende design, er ikke det råkult?

Rabattkode: ZHANG, få 15% rabatt på alt fra iDeal of Sweden!

💎 💎 💎

 

Jeg har bestilt meg hjem noen favorittprodukter fra iDeal of Sweden, som jeg vil vise frem. De har så mye fint!

Skjermbeskyttere er noe alle burde ha på sin mobiltelefon. Man vil ikke risikere å knuse skjermen, for det blir så dyrt å fikse! Denne skjermbeskytteren er laget av knusesikkert glass som gjør det trygt å bruke. Det føles som å trykke rett på skjermen når den er satt på, den er fri for bobler og fingeravtrykk.

IDEAL Glass iPhone 12

Eagle Black har et elegant design i en dyp svart nyanse som fremkaller tidløs stil. Lommeboken er magnetisk som gjør den funksjonell. Dekslet kan brukes hver for seg eller miks og match med andre telefondeksler. Det har plass til to kort og kan holde opptil fire kort.

Unity Wallet iPhone 12 Eagle Black

Dropp plastflaskene for engangsbruk og erstatt de med Glacial-flaskene som holder seg kjølig i 24 timer og varm i 12 timer!

Golden Jade Marble er inspirert av Jadesteinen sine dype grønne nyanser og utstråler en naturlig skjønnhet som bærer tankene over i fantastiske landskap.

IDEAL x GLACIAL Bottle Golden Jade Marble

Port Laurent Marble er inspirert av den svarte natursteinen med samme navn, med opphav fra det sydlige Marokko. Den har i mange år vært ettertraktet for sin naturlige og enestående eleganse.

IDEAL x GLACIAL Bottle Port Laurent Marble

Denne vesken har moderne design og krokodilletekstur (laget av etiske og dyrefrie materialer). Ser kraftig ut. Passer både til hverdags og til fest!

Bobbi Camera Bag Black Croco

Ikke glem rabattkoden min ZHANG, og få 15% rabatt på alt fra iDeal of Sweden!

– Hva er ditt favorittprodukt fra iDeal of Sweden?

Komplett-designkonkurranse

En februardag i 2020 deltok jeg i designkonkurransen til Komplett, om å vinne et Wacom tegnebrett. Man skulle sende inn en tegning/design/grafikk av noe du forbinder med Komplett. Vet ikke hvem som vant i konkurransen, men her er mitt design som jeg ble veldig fornøyd med. Det er tegnet for hånd som skulle illustrere hva man kan handle på Komplett. Klarer dere å se hva jeg har tegnet?

I dag er en spesiell dato!

Har du lagt merke til at dagen i dag er ekstra spesiell? This Tuesday is Two’s day! I dag er det 22.02.2022 – en palindrome og ambigram dag. Det spiller ingen rolle om du leser forfra, bakfra eller også noen ganger opp ned – det blir samme tall som leses opp. Da snakker jeg om tallene 2202 | 2022. Mange benytter seg av denne spesielle datoen til å gjøre noe stort som å gifte seg. Det er veldig mange som har valgt datoen – en dato man aldri glemmer!

– Håper alle får en fin Twosday!

Én av “5 om dagen” 🍏

Helsedirektoratets anbefaling er at vi bør spise minst 5 porsjoner frukt, bær eller grønnsaker om dagen. Frukt og grønnsaker bør være en naturlig del av det daglige kostholdet. “5 om dagen” kan bedre helse og livskvalitet og forebygge livsstilssykdommer som overvekt, diabetes type 2, hjertesykdom og visse former for kreft. Frukt og grønt er også sunt og godt!

Noen eksempler:

 • Én av “5 om dagen” for voksne tilsvarer for eksempel et eple eller en banan, en avokado, to–tre små tomater, en god neve blåbær eller bringebær, en grønn salat eller to kiwi.
 • Uansett hvor mange glass juice du drikker, vil juice alltid telle som én av “5 om dagen”. De fire andre må du tygge i deg.

Noen som husker skolefruktordningen? Da jeg var skoleelev, var det en ordning som gikk ut på at vi fikk tilbud om en frisk frukt hver dag – gratis. Det kunne være et eple, en pære, en banan eller en appelsin. Målet var at elever som fikk frukt på skolen, spiser også mer frukt – for et sunt kosthold. Da en ny regjering kom på banen, forsvant gratis frukt. I noen skoler er skolefrukten ikke forsvunnet helt, men erstattet med foreldrebetalt ordning der man kan abonnere på skolefrukt per semester.

Et smilende eple ble delt ut på skolen en dag.

I barnehagen er det vanlig at foresatte sender med barnet frukt hver dag eller at barnehagen kjøper inn frukt som senere kuttes opp og serveres til alle barna.

Kutt opp – så spiser vi mer!

– Spiser du nok “5 om dagen”?

Les mer: 

Dette er “5 om dagen” (kilde)

Vi har alltid vært en sykkelnasjon

Det har kommet opp en ny utstilling på Rådhuskvartalet i Kristiansand: “Vi har alltid vært en sykkelnasjon”. Det står fire gamle sykler, med inspirasjon av norrøn mytologi. Alle med felles identitet, samtidig som de er gitt ulike personligheter i form av typiske vintersyklister.

Kunstneren bak prosjektet er Tiina Nordström, som gir oss et innblikk i hennes tolkning av vintersykling i Norge. Utstillingen kan ses frem til 21. februar. Etter det settes syklene ute hver for seg, i sykkelveiene.

X CYCLE WITHOUT NAME

Sykkel uten navn.

FRIGG, A BURST OF A ‘STRIKKEGLEDE’ ON THE ROAD

Hvit sykkel inspirert av strikking/strikketøy. Bakerste hjul er pyntet med lys og under sykkelen er det “snø”.

IDUNN, REJUVENATING POWER OF CYCLING

Gullsprayet sykkel pyntet med blomster og planter. Oppi kurven er det masse epler, og noen av dem finner vi på gulvet og bak sykkelen.

 

TORBJØRN, A STORMY CYCLIST

Heia Norge! En sykkel som er i fargene rødt, hvitt og blått, inspirert av det norske flagget. Det er også med et norsk flagg bakerst på bagasjebrettet.

Vi håper at kunstsyklene kan skape positive opplevelser, inspirere og bidra til et hyggelig byrom ved sykkelveiene i Kristiansand.

Les også:

Vi har alltid vært en sykkelnasjon (kilde)
Utstillinger av kunstsykler
Kunstsykkel-parade i byen vår
Utstillingene under Miljøuka 2020

Endre ditt brukernavn på Snapchat!

Har du lagt merke til den nye funksjonen? Nå gjør Snapchat det mulig å endre brukernavn! Mange har ventet på denne funksjonen, og den kommer godt med hvis man finner ut at det brukernavnet man har nå på Snapchat, ikke lenger passer. Navnebyttet blir tilgjengelig for alle Snapchat-brukere, både på iOS og Android.

Ettersom mennesker utvikler seg og vokser – er det viktig å kunne tilpasse et brukernavn som kanskje ikke lenger er det riktige for brukeren lenger.
– Snapchat

Slik gjør du:

 • Trykk på “Bitmoji-ikonet” øverst i venstre hjørne i kamera-funksjonen i Snapchat-appen. Der finner du profilen din.
 • Velg tannhjulet øverst i høyre hjørnet for å komme til innstillinger.
 • Trykk på “Brukernavn” og velg “Bytt brukernavn”.
 • Trykk på “Fortsett” på meldingen som minner deg på at du kun kan bytte brukernavn én gang i året.
 • Skriv inn et nytt brukernavn, trykk på neste og logg inn igjen på Snapchat for å fullføre!

Endring av brukernavnet vil ikke påvirke vennelistene, Snap-koden, Snap-score, minner eller annet brukere har bygget opp i sin profil.

Jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg vil bytte brukernavn. Jeg har hatt brukernavnet siden i 2015, og er kjent som CZBLOGG på Snapchat. Hadde vært uvant med et nytt navn!

– Visste du om denne oppdateringen?
– Skal du endre brukernavnet ditt på Snapchat?

DIY: Magnetfjes

Magnetfjes er en av mange formingsaktiviteter jeg har hatt sammen med barna på 3 – 5 år i barnehagen. I denne oppgaven lærer barna om farger (primærfarger rød, gul og blå kan blandes for å få andre farger), utvikle selvfølelse og identitet (barna velger hvordan figuren skal se ut).

Idéen bak var å pynte dekorsteiner, men siden vi ikke hadde det, var jeg på jakt etter treskiver. Det var ikke kuttet mange nok opp (ikke nok til alle), så da ble det knappeformer som vi hadde massevis av på lageret.

Vi arrangerte FN-kafé i forbindelse med FN-dagen 24. oktober, og foreldrene kunne kjøpe ting som barna lagde. En slags dugnad, der pengene gikk til en fattig by i Kenya.

Du trenger:

 • Treskiver/steiner/knappeformer
 • Maling (primærfarger: blå, rød, gul)
 • Malepensel
 • Papptallerken
 • Plastøyner/klistremerker øyner
 • Tusj
 • Blomstermiks i papp
 • Magneter
 • Superlim/limpistol

Slik gjør du:

 1. Barna får en knappeform hver, som de skal male på begge sider. Spør hva slags farge de ønsker å ha på sin knappeform. Veilede barna med for eksempel: Hva skjer når vi blander gul og blå?
 2. Legg til tørk.
 3. Sett på klistremerker øyner og tegn på ansikt. Pynt gjerne med blomstermiks i papp.
 4. De voksne hjelper til å sette magneten på baksiden med limpistol (pass på, ikke brenn deg!).

– Hva synes du om resultatet?

 

Les mer:

DIY: Snøkrystaller med perler
DIY: Kongle-edderkopp

Mitt klimavennlig hverdagstips

I begynnelsen av februar hadde @krskommune en konkurranse på Instagram, om å dele et klimavennlig hverdagstips. Jeg deltok med dette bildet av frukt og grønt, som dere kan se på min Instagram @cindydesign.

Mitt klimavennlig hverdagstips er å spise mer frukt og grønt, handle lokalt (kortreist mat) 🥦🥕🍅🥬🧅

Kortreist mat er lokal mat. Jo kortere maten vi spiser “reiser”, jo mindre forurensning vil den gi i gjennom transport. Et annet tips er å dyrke din egen mat selv, i en kjøkkenhage eller drivhus. Det letteste å begynne med er salat, sukkererter, urter, tomater, poteter, gressløk, løk eller vårløk.

Premien var et gavekort på 500 kr som kan brukes i alle Kvadraturen-butikker. Tusen takk for premien, Kristiansand kommune!

– Hva er ditt klimavennlig hverdagstips?

Les også:

We Love Food

En fargerik street art vegg

Barnas arkitekturdag arrangeres årlig av plan og bygg i kommunen. På arkitekturdagen kan vi lære om hvordan byer formes og planlegges, hva yrkene arkitekt og byplanlegger er, gi økt bevissthet om arkitektur, byhistorie og om rommene mellom bygningene. Barn og unge får muligheten til å jobbe med byplanlegging og arkitektur, og møte mennesker som til daglig jobber med dette.

Utenfor Rådhuskvartalet står en flott street art vegg, laget av barn på barnas arkitekturdag 23. oktober 2021. Her har de lært å lage gatekunst/graffiti sammen med en kunstner. Det ble veldig kult!

Les også:

#INNESTENGT
Flere #INNESTENGT utstillingsbidrag