Supermåneformørkelse 31. januar 2018

I kveld, onsdag 31. januar, kan vi se tre uvanlige månefenomener på én og samme dag. Blant annet blir månen farget rød! Det har jeg aldri sett før. Uttrykket “once in a blue moon”, betyr at noe skjer svært sjeldent. Uttrykket kommer fra kallenavnet som gis til den andre fullmånen som inntreffer i én og samme måned, en såkalt “blå måne”. Dette skjer ca. én gang hvert tredje år.

De tre månefenomenene er:

1. Supermåne

2. Blå måne

3. Blodmåne

I dag vil vi ikke bare få se en “blå supermåne”. Månen vil i tillegg bli farget rød.

For å oppleve den totale fasen, må man dra langt opp til høye Nord-Norge. Da kan man få med seg hele “supermåneformørkelsen”. En “supermåneformørkelse” skjer når det både er fullmåne, total måneformørkelse og at månen er på det punktet som er nærmest jorden.

Bor du andre steder kan du følge med på månen når den står opp kl. 16:32 i Oslo, 16:09 i Trondheim, 15:14 i Bodø, 14:43 i Harstad, 14:18 i Tromsø, 13:36 i Hammerfest og 13:28 i Kirkenes.

Det blir utrolig spennende å kikke ut av vinduet i kveld! Kanskje det blir noen bilder med den nye teleskoplinsen jeg har skaffet meg.

#supermåneformørkelse #supermåne #måne #månefenomener

Snart frisk igjen

Jeg har holdt meg hjemme siden torsdag i forrige uke da jeg har blitt syk. I mange dager har jeg følt meg ganske sliten, trøtt og svak. Med feber, temperatursvingninger, hodepine, tørr hoste, urolig mage, manglende appetitt og svekket luktesans var det ikke lett å holde seg oppe, så det beste jeg gjorde var å holde senga, sove mye og passe på å få i nok vann.

Jeg prøvde Fribol Sukkerfrie Hoste/Hals Sitron. Dropsene er forfriskende og fiberrik. Hjelper mot sår hals, hoste og forkjølelse. Den er bra, så en liten anbefaling til dere som bare hoster og hoster!

I tillegg til dropsene begynte jeg med Cosylan på lørdag. Det er en hostesaft der jeg tar 5 ml tre ganger daglig. Har tenkt til å slutte ganske snart da jeg har klart å bli kvitt den fæle hostingen og jeg er glad for at jeg snart er frisk igjen. 

#frisk #syk #medisiner #helse

Endelig har vi fått rød paprika!

En liten oppdatering på vårt paprika-planteprosjekt. Jeg har gledet meg til å fortelle og vise i bilder hvordan paprikaplantene nå ser ut. Den ene paprikaen har blitt rød som betyr at den er moden! Først ble den grønn, så mørkerød og etterpå rød. Jeg er så stolt over hvor fort de har vokst og overlevd i løpet av den lange og kalde vinteren innendørs. Nå gjenstår det å vente på den andre grønne paprikaen til å bli rød (moden), og det kan ta noen uker til.

Egentlig plantet vi paprikaplantene sent på sommeren, og har du tenkt til å plante paprika, er det lurt å starte allerede i februar!

#paprika #planteprosjekt #planter #grønnsak

Symptomene når man er syk

Det er mange som er syke nå for tiden, og flere vil etter hvert bli forkjølet også. Hosting, nysing, rennende nese, sår hals, hodepine, svimmelhet, trøtthet og slapphet you know. Man kan unngå å bli syk ved å ta visse forhåndsregler som å vaske hendene oftere, ha god avstand til andre når man snakker og kle seg godt før man går ut. Jeg som er så forsiktig, har også klart å bli syk. Når man har noen rundt seg som også er syke, da er det ikke lett å unngå å bli syk.

Da jeg våknet i går på morgenen, hadde jeg vondt i halsen. Senere på dagen da jeg kom hjem lå jeg og sov på sofaen fordi jeg var så trøtt. Etter å ha sovet noen timer følte jeg meg litt bedre, men i dag var jeg mye verre. Egentlig burde jeg holde meg 100% hjemme, men jeg synes det blir dumt å være borte. Det ene øyeblikket koker jeg over eller så fryser jeg som en ispinne. Med disse temperatursvingningene er det nesten umulig å finne ut hva som feiler meg … Og den kraftige hostingen gjør meg nesten gal.

Akkurat nå har jeg så lyst til å lage meg en kopp (eller flere kopper) med varm te eller suppe. Jeg må bli frisk igjen! Get well soon til alle som også er syke.

#syk #symptomer

Driver du med YouTube? Da kan du tjene masse penger

Driver du med YouTube? Hvis ja, da kan du begynne å tjene penger som alle andre store YouTubere gjør!

Man kan være med i YouTubes partnerprogram når man har en YouTube-kanal. Det er et program der skaperne kan tjene penger på sitt innhold, altså i form av videoer som produseres av YouTuberen selv. Man tjener penger på reklamer som vises i videoene, så hver gang du ser en video hos en YouTuber, tjener den en liten del av annonsene som vises i videoen. Har man kommet så langt på en YouTube-kanal, kan man begynne å tjene penger og kanskje ha muligheten til å leve av å drive med YouTube. Jo større en YouTuber er, jo mer tjener den! Det er mange som ønsker de kunne bli en stor YouTuber, men det kan være vanskelig å komme så langt for noen som ikke har “knekt koden” enda.

Store og små Youtubere hadde mulighet til å tjene penger på innholdet sitt helt til vi fikk denne meldingen lørdag 20. januar angående dette med YouTube partnerprogram:

“16. januar 2018 annonserte vi nye krav som må oppfylles for å bli evaluert for YouTubes partnerprogram. Når en kanal har 4000 timer i seertid i løpet av de siste 12 månedene og 1000 abonnenter, blir den vurdert for programmet.”

Kilde: https://support.google.com/youtube/answer/72851?hl=no

Små YouTubere kan ikke lenger tjene penger på innholdet de produserer.

For noen måneder siden var det å få minst 10 000 offentlige visninger lifetime (til sammen) på videoene for å bli kvalifisert til programmet. Nå vil YouTube at vi skal ha 4000 timer i seertid i løpet av de siste 12 månedene og 1000 abonnementer. Jeg har hverken noe av det, så hva kan jeg gjøre? Med mindre jeg lager flere videoer som inspirerer og mange vil se på min YouTube-kanal så ville kanalen min blitt kvalifisert innen den tiden kommer.

Små YouTubere, deriblant meg, må begynne å jobbe videre og bygge opp kanalen for å kunne tjene på innholdet vi produserer. Det er virkelig surt når mange av oss “små” YouTubere har jobbet lenge med kanalen og ikke kan tjene noe på det vi lager. Jeg har virkelig lyst til å fortsette med det jeg lager og derfor har jeg satt meg et mål om å oppfylle kravene for å kunne bli kvalifisert i YouTubes partnerprogram innen 20. februar 2018. Er du like liten YouTuber som meg, så kan vi sammen klare det hvis vi hjelper hverandre!

YouTube-kanalen min heter forresten CINDYDESIGN. Setter veldig stor pris på hvis du ønsker å abonnere eller se videoene jeg har lagt ut på kanalen min!

– Hva heter din YouTube-kanal?

#youtube #personlig #video #youtubekanal #sosialemedier

Sjokoladelangpanne med seigmenn

Dette var kaken vi lagde til Grimsvollen julemarked i fjor, og oppskriften har jeg ikke hatt tid til å dele før nå, så her kommer den. Vi har brukt en grunnleggende oppskrift på sjokoladekake som er hentet fra “Kokebok for alle” (kokebok vi fikk gratis på ungdomsskolen). Skal du ha like stor sjokoladekake som den på bildet, må du huske å doble oppskriften lenger nede!

Som pynt på toppen har vi klistret seigmenn på rekke og rad, strødd mel som “snø” og Mix-strøssel.

Ingredienser:

♥ 2 egg
♥ 1 ½ dl sukker
♥ 4 ss flytende margarin
♥ 1 ¾ dl lettmelk
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 ½ ts bakepulver
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

1. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Eggedosisen er stiv nok når du kan skrive «Ole» med eggedosis som renner ned fra vispene, slik at o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet.

2. Tilsett margarin og melk.

3. Sikt på alle de tørre ingrediensene: Hvetemel med bakepulver, kakao og vaniljesukker. Bruk slikkepott og bland alt lett til en klumpfri røre.

4. For at kaken skal komme lett ut av formen må alle kakeformer pensles med et tynt lag smeltet margarin før du heller røren i. Former som ikke har løs bunn, må i tillegg strøs med litt hvetemel eller semulegryn. Hell vekk overflødig mel/gryn.

5. Hell røren i en smurt og eventuelt strødd avlang form.

6. Stek kaken. La formen stå noen minutter før du avkjøler kaken på en rist.

I stekeovn: 175 °C på midterste rille i ca. 40 minutter.

Glasur:

♥ 5 dl melis
♥ 2 ss kakao
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 8 ss smeltet smør
♥ 8 ss sterk kaffe

#mat #kake #sjokoladekake #langpanne #seigmenn #matglede

Test: HD12X Zoom linse til mobilkamera

Jeg skrev tidligere i januar for ca. to uker siden at jeg hadde bestilt en kul dings til mobilkameraet. Pakken kom i posten 16. januar (tok litt tid siden den ble sendt fra utlandet), og nå kan jeg endelig få teste den skikkelig ut og skrive en anmeldelse om hva jeg synes om produktet. For de av dere som ikke husker hva jeg hadde bestilt, så er det en HD12X Zoom linse til mobilkameraet som man enkelt fester med en klype på baksiden av kameralinsen. Det er som en teleskoplinse der man kan ta bilder av ting som er langt borte, som for eksempel av naturen, månen, bygninger, fugler, dyr, utsikt … Den fungerer også som en kikkert å se gjennom for våre øyner.

Mine meninger:

Først og fremst så er dette produktet en kul ting å ha med seg overalt og dessuten er den lett i vekt. Kvaliteten på bildene er avhengig av hva slags mobilkamera du bruker og i hvilken situasjon du bruker den i, men bruker du en av de nyeste smarttelefonene på markedet, så kan bildene bli utrolig fine. Har ikke testet det ut med andre mobilkameraer enda. Bildene ser selvfølgelig best ut når de tas i dagslys. Jeg må si bildekvaliteten ser profesjonelt ut i midten av bildet, som om jeg hadde tatt det med et DSLR-kamera (speilrefleks), men litt blurry i kantene rundt. Zoom linsen anbefales til alle som liker å bruke mobilen ofte, til de som liker å fotografere og til de som ikke har råd til å skaffe seg et dyrt kamera, men likevel har lyst å ta flotte kvalitetsbilder. Med denne HD12X Zoom linsen kan du nesten bli som en profesjonell fotograf selv uten å bruke et DSLR-kamera, stod det på nettsiden jeg bestilte fra. Som blogger er dette en super dings å ha med seg som man kan feste på mobilkameraet uten problemer. Denne zoom linsen koster mye mindre sammenliknet med hvor mye et kamera koster.

Slik bruker du den:

Det kom ikke med en bruksanvisning, men det var lett å finne ut hvordan delene skulle festes sammen. I pakken lå det en HD12X Zoom linse med to beskyttelseslokk foran og bak, en klype og en mikrofiberklut. Enkelt og greit nok.

For å feste zoom linsen på, ble jeg nødt til å ta av dekselet på mobilen for å kunne feste zoom linsen ordentlig på med klypen bak mobilkameraet. Den holdt ganske fast, men måtte ta opp kamera-appen for å sjekke om hele dekket mobilkameralinsen. Etter å ha fått den på, var det bare å komme seg ut i naturen for å ta bilder! Eller vent litt, jeg måtte først tørke av linsen med mikrofiberkluten som fulgte med, for den som lagde linsen hadde satt igjen sitt fingeravtrykk på linsen! Heldigvis gikk det av etter tørkingen. Så var jeg endelig klar til å gå ut i naturen for å ta noen testbilder.

Bildetest:

I denne bildetesten tar jeg i bruk mobilkameraet LG G4s + HD12X Zoom Linse. Husk: Jo bedre mobilkamera du har = jo bedre blir resultatet. Zoom linsen passer ikke til iPhone/telefoner med doble kameralinser. Da jeg fikk øye på noe, justerte og vridde jeg forsiktig på fokusringen for skarpere bilde. Noen av bildene jeg tok var på sparket så en del av bildene ble litt uklare. Man må egentlig holde mobilen ganske stødig for å unngå rystelser, da kan et mobilkamerastativ være til hjelp (hvis du har). Jeg må prøve å bruke zoom linsen litt mer, men i dag var første gang jeg tok det i bruk uten stativ. WOW for en effekt! Utrolig eller hva? Alt ble forstørret 12X ved bruk av teleskoplinsen.

Jeg har redigert bildene over (kun justert lys og kontrast). Det var litt mørkt den dagen jeg tok bildene.

En video jeg fant av produktet (samme som jeg omtaler nå):

Vurdering av produktet:

+ God bildekvalitet
(avhenger av hva slags mobilkamera du tar i bruk)

+ Lett å ta med seg overalt
(selv ute på reise)

Universal
(passer til de fleste smarttelefoner, IKKE iPhone med dobbelt kameralinse

+ Grei pris
(ca. 265 kroner)

Må ta av dekselet på telefonen for at zoom linsen skal sitte godt fast
(spørs hva slags deksel man bruker, men det er lurt å ta av dekselet)

 Et stort fingeravtrykk på den største linsen
(de som hadde satt sammen den kunne ha brukt hansker, men jeg klarte heldigvis å tørke det bort, ingen fare)

Litt utfordrende å holde mobilen stødig
(må helst bruke stativ for å unngå uskarpe bilder, mobil med stabilisator fungerer bedre)

– Mangler bruksanvisning
(burde ha vært med i pakken, men det er lett å finne ut hvordan man setter delene sammen)

Terningkast:

5

#mobilkamera #kamera #mobil #linse #foto #zoom

Fredagskvelden

Nå sitter vi alle og ser på “Norske Talenter” som sendes på TV-skjermen hver fredag kveld. Nyhetssendingen startet nettopp på samme kanal, TV 2. “Norske Talenter” er så underholdende å følge med på, vi får se hva deltakerne skal vise frem og hvem som kommer seg videre.

Akkurat nå blogger jeg, ser på TV og samtidig bytter Pokémons gjennom to Nintendo DS-er fra SoulSilver til HeartGold. Forhåpentligvis kommer vi til å bli sittende lenge med byttingen langt utover kvelden siden alt går så tregt med wireless connection!

#fredag #hverdag #spill #pokemon #underholdning

Snøen har pyntet opp naturen

Snøbildene i dette innlegget ble også knipset i går, men jeg tenkte å vise frem resten av bildene hvordan det så ut i ettermiddag (før det nesten ble mørkt), kl. 16:15. På denne tiden tennes alle gatelys og lyktestolper. Det var virkelig kaldt å stå ute en liten stund bare for å ta noen bilder!

Nydelige snøbilder fra gårsdagen

Jeg kunne ikke la være … I går kunne vi glede oss til å gå ut og se på den nydelige naturen som var dekket av nysnø. Det har snødd mye i løpet av natten og brøytebilene har nok jobbet på spreng med å få bort snøen av veiene. Snøen hadde festet seg på greiner og i trær, og hele naturen føltes helt hvitt, stille og fredelig. Vi har ikke sett noen fugler til nå, kanskje de har trukket seg videre til et annet varmere strøk. Om vinteren er det dessverre for kaldt å bli værende, men vi håper fuglene kommer tilbake når våren nærmer seg.

#snø #foto #vinter #kaldt #trær