Snacks: Beef Jerky Peppered

Reklame | LikenShare

Spise kjøtt som snacks? Aldri prøvd før, men i går fikk jeg tilsendt en pakke med snacks. Det er biff av oksekjøtt. Førsteinntrykket var: “Nam, dette ser godt ut!”, men etter å ha tatt 1 – 2 biter ble det sterkt for meg. For mye salt, sukker (?). Broren min likte det veldig godt, og hadde lyst på mer. Min ærlig mening: Greit nok, men dette ble for sterkt (måtte drikke en del liter vann etterpå).

#likenshare #sponset #mat #kjøtt #snacks

Presentasjon?

Lite blogging i det siste, men har vært svært opptatt med interiørtegninger. I går kveld satt jeg til kl. 23 for å bli nesten ferdig. Dere vet hvor mye vi må jobbe for at det skal bli bra! Vi fikk tid til å jobbe videre med Bul/Mållaget i dag, men presentasjonen til kunden ble utsatt til torsdag (neste uke). Vi presenterte for lærerne som en øvelse. Har snart ferdig tegningene!

#interiør #design #kundeoppdrag

Ferdig fikset PC

Nytt tastatur ♥

Nå kan jeg endelig bruke PC-en min igjen! Fikk melding i dag etter lunsj om at den var klar til henting. Hele tastaturet var byttet ut, så det føltes helt nytt å ta på det. PC-en jeg lånte er nå levert tilbake. Litt senere har jeg tenkt å oppdatere Adobe Photoshop i samme slengen (har CS5), siden det er flere nye effekter på den nye (har nesten blitt vandt til å bruke den nye versjonen da jeg var på den andre PC-en). Noen som også har denne versjonen?

#data #fikset #nytt

Planløsning snart ferdig

I dag fikk jeg jobbet litt videre med planløsningen til Bul/Mållaget. Det skulle være ca. 60 – 70 sitteplasser i salen til høyre, og jeg fikk 68 sitteplasser. Tok også med noen sittegrupper. Har nesten funnet alt av møbler og ting, så skal jeg tegne oppriss av veggene for å vise kunsten. Det skal jo være kunst på veggene. Håper jeg blir ferdig til onsdag/torsdag, skal presentere løsningsforslaget for kunden på torsdag!

#interiør #design #kundeoppdrag

Når internett vil gå av og på

Dette er veldig rart. Jeg vil inn på Kinnarps, men det vil ikke vises! Det har ikke noe på nettverket å gjøre, men det angår sikkert nettleseren Internett Explorer. Det er den eneste nettleseren jeg kan bruke når jeg er på låne PC-en. Har også hatt litt problemer med å koble til internett både på skolen og hjemme. Noen ganger får jeg opp at det ikke er koblet til og noen ganger får jeg “!” – et utropstegn. Blir utålmodig når det skjer. Jeg fikk lånt mammas PC, den virket bedre når jeg skulle søke opp ting på internett. Det eneste jeg ikke kunne gjøre der, var at PC-en ikke hadde Photoshop. Jeg fikk jobbet litt videre og kan snart begynne å møblere rommet.

Og en ting til: Jeg glemte at PC-en hadde Photoshop så jeg kunne redigere bilder 🙂

#interiør #data #feil #internett

Fikk tentamen tilbake

Da var tentamen i interiørarbeid rettet ferdig. Vi gikk ut en og en for å få den tilbake + hva vi bør gjøre bedre neste gang. Det jeg håpet minst å få, fikk jeg – det var ikke en spesiell stor overraskelse. Det var en ganske grei karakter, syntes jeg! Så har jeg “failet” litt her og der som øynene kan se, så det var ikke akkurat noe spennende jeg hadde kommet med.

Dagen før tentamen, fikk vi vite hva vi skulle få på tentamen. Tema var å style en bolig for salg. Målgruppen var for unge par og enslige som har flyttet fra en stor til en litt mindre og lettstelt bolig.

Tentamen dag 1:
Vi fikk oppgaven: En plantegning med hele leiligheten, ca. 80 m2, et bilde så vi kunne se hvordan det integrerte kjøkkenet og badet var. Resten av dagen var det bare full jobbing med tentamen (altså kladde og skisse).

Tentamen dag 2:
Dagen ble brukt til innføring, alt vi hadde kladdet skulle vi føre inn på merket tentamen ark. Denne dagen var mest stress siden vi skulle tegne opp alt med trykkblyant, så med tusj, fargelegge (fargeblyanter/ProMaker) og vi var på skolen fra kl. 09 – 14. Leverte oppgaven: Produktkart + produktbeskrivelse, plantegning, en perspektivtegning (detalj av rommet) og et ark med stikkord (begrunnelser).

Tentamen dag 3:
Hentet oppgaven 30 minutter før presentasjonen og presenterte for læreren i ca. 15 minutter.

Slik gikk det på tentamen: Det gikk ganske greit, men for meg så var det bare tenking hele tiden. Det var en kort tid vi fikk, ettersom vi hadde en dag med skissing og kladding, neste dag innføre alt og dagen etter en presentasjon for det vi hadde gjort. Skulle ønske tentamensdagene vare lengre så vi kunne gjøre det bedre!

Neste gang skal vi ha eksamen. Det er i juni.

#interiør #design #tentamen #leilighet #presentasjon

PC-en er på fiksing, så låner en PC

Skole PC-en min er på fiksing. Det er tastaturet som skal skiftes ut. En kort oppsummering: Jeg var på PC-en, og etter friminuttet kom folk inn. Plutselig ser jeg et glimt av en “flyvende” vannflaske med vann. Det skjedde så fort at jeg nesten ikke rakk å reagere. Heldigvis var korken igjen, så det kom ikke noe ut av det. Det var “E”-knappen som ikke ville “klistre” seg fast til der den hørte hjemme. Jeg klarte ikke å fikse den, dro jeg ned til IT for å spørre. Det skulle bestille nytt, så det tar en uke. Da blir det en uke uten min PC.

Jeg er ikke sint hvis det så ut som det, men bare “hvorfor måtte det skje meg”. Det var ingen stor greie, men man kaster heller ikke fra seg vannflasker så de ikke “flyr” på plass.

I mellomtiden får jeg en låne PC med Photoshop (fikk en som ikke hadde, så jeg spurte om en som hadde). PC-en er grei å bruke, men er litt treig og lukker seg når jeg er på internett. Bruker Internett Explorer som eneste nettleser da, vanligvis går det raskere med Google Chrome. En ting til: Har ikke Adobe Flash, så kan ikke spille spill og redigere bilder. Litt trist egentlig, siden jeg holder på med blogging.

Jeg fikk låne en minnepenn før jeg skulle gå, fikk overført noen oppgaver og produkter som jeg fant. Heldigvis fikk jeg også åpnet Photoshop, så nå er det bare å komme i gang med oppgaven. Jeg gleder meg til å komme videre.

Valgte bort å være russ i år

VG3 er siste året for de som ikke skal gå videre (eller som skal ut i jobb), og mange i klassen har gledet seg veldig mye til å være russ. Å være russ er helt frivillig, men det kan vi være kun en gang i livet. At folk velger å være russ, betyr det å feire at man er ferdig på videregående.

Jeg skulle kanskje være i år (var ikke helt sikker), men valgte det bort i år. Grunnen til det vet jeg ikke. Kan det være all stresset, fest og “ikke tid” som gjør at jeg har droppet det? Å se at andre er russ i år føltes så rart når man ikke er det selv. Folk har det så gøy på den tiden før 17. mai!

Jeg tenker å være russ i neste år, da går jeg sannsynligvis videre på påbygg til generell studiekompetanse som VG4 år. Hvis jeg velger å være russ i neste år, lurer jeg bare på hvilken farge av rød eller blå jeg blir.

#russetid #russ #feiring

Det vi holder på med nå

Ut denne uka + mandag, tirsdag og onsdag i neste uke skal vi jobbe videre med Bul/Mållaget. Vi holder på med å tenke hva det skal være på gulv og vegger. Jeg tenkte at rommet skulle være lyst, så det ble valget mitt. Litt senere skal vi plassere ca. 50 – 60 sitteplasser i sittegrupper eller langbord med stoler, det blir en stor utfordring. Vanskelig er det også, fordi de skal ha kunst på veggene. Masse tenking, dette her!

#interiør #design #kundeoppdrag #utfordring

Tidsfordrivende fantasi

Advarsel: Dette er ganske tidsfordrivende og kreativt! I noen uker fremover (når jeg har ledig tid), har jeg tenkt å fargelegge noen tegninger som jeg har printet ut i A3. Jeg printet ut det fordi jeg ville øve meg mer på fargelegging. Tegningene er tegnt av Johanna Basford, og jeg kom over denne boka “Secret Garden” da jeg så på nyhetene en gang. Det sies at de fleste bruker fantasien når dem fargelegger og blir konsentrert – OG de klarer å legge fra seg/glemme sosiale medier! 

Jeg liker boka fordi det er mange hagerealert tegninger og mønstre tilknyttet til blomster og fantasi. Den er nå høyest på ønskelista mi.

#tegninger #design #secretgarden #fargelegging