Skulpturer fra RoyalDesign

På RoyalDesign er det mange fine ting akkurat nå (på tilbud og salg), og jeg har tatt en titt på mange fine skulpturer som kan være fint å ha til pynt – elsker forresten glassfigurer!

1. Merry Christmas Juletre HER
2. Yggdrasil, Grønn/Gul HER 
3. Sea Goldies, Topaz HER 
4. With Love, A Heart For You HER 
5. Happy Duck Sweetheart HER 
6. Featured Beauties Ugler HER 
7. Lykke-Sommerfugl, Klar HER (flere farger) 8. Pion HER | 9. Olivengrønn HER | 10. Safir HER | 11. Turkis HER | 12. Lilla HER | 13. Lyselilla HER | 14. Rubin HER

(annonselenker)

#royaldesign #interiør #skulpturer

Ferdig fargelagt spisestuegruppe


Det originale bildet jeg så etter. Grunnen til valg av spisestuegruppe, var at bildet og stolene hadde så mange flotte farger. Jeg ser at fargene ikke er så tydelig på bildene (tatt med mobil, beklager), så jeg har prøvd å redigere litt for å fremheve fargene. 
LES OGSÅ: Begynner med fargeleggingsoppgaven

#interiør #fargelegging #spisestue

Dette er hva jeg skal gjøre i høstferien

Mine planer for høstferien er å gjøre ferdig oppgavene som vi nå holder på med eller har gått i gang med. Om det blir fint vær, skal jeg ut å fotografere! I dag har jeg tegnt aksonometri av egen arbeidsplass (4 timer). Jeg har tegnt inn svakt med en tynn trykkblyant. Litt senere skal jeg lage ferdig produktkartet til en gutt på 8 år som ønsker seg et rom med et av de 4 forskjellige temaene der ett blir valgt.

#interiør #aksonometri #tegning #høstferie

Romansk stil ca. 1000 – 1250

Fra min egen PowerPoint til presentasjon om Romansk stil.

Øvelse i Photoshop


Har egentlig ikke tenkt på komposisjonen her, men det vi lærte var å klippe ut og justere mykere kanter. Dette kunne jeg fra før, så det gikk bra. 

#interiør #photoshop #redigering 

Ny i systemkamera

Å bytte fra et digitalkamera til et systemkamera var litt av en utfordring for meg. Først måtte jeg lese brukerhåndboka og bruksanvisning “fra bunnen av” (siden jeg aldri har brukt noe lignende før). Ja, jeg leser alltid bruksanvisninger på produkter jeg aldri har vært borti eller er usikker på (for å være sikker).


Dette bildet har jeg tatt med Sony a3000. Ikke redigert bilde forresten. Bildet ble 5456×3064 stort, wow. Jeg prøvde å importere bildene jeg hadde tatt som “test”, men så fikk jeg to samme bilder, men to forskjellige “filer” som AVCHD (eller noe) og JPEG bilder. Hjelp, så avansert.

Jeg vil prøve meg å ta bilder i macro og i dybdeskarphet som dette:
Bakgrunnen syntes ikke, bare uskarpt. Sommerfuglen og litt av blomstene syntes best.


Det fokuseres kun på en rose og ikke på alle sammen.

– Har dere noen fototips?
– Hvilket kamera bruker dere? 

Magisk i Photoshop

I 1. – 4. time var det Photoshop undervisning (og for oss som kan det). Vi lærte mange nye funksjoner og “magiske ting” som kunne gjøres på Photoshop. Jeg kunne noe fra før, så det var ikke vanskelig å få til. Vi fikk altså 3 forskjellige oppgaver – oppgavene blir gitt godkjent eller ikke godkjent. 


Ikke fargelagt tegning i perspektiv. Her skulle vi laste ned bildet og fargelegge i Photoshop. Sjekk ut resultatet:


Øvelse 1a: Bli kjent med noen verktøy, fargesette rom. Her har jeg prøvd ut fargen turkis på veggene og stemplet med litt gjennomsiktige stjerner (ser ikke så godt).


Øvelse 1: Dybde i rom. Strekene er tegnt opp ved hjelp av rutenettet i Photoshop. Prøvde å få ut litt dybde, men det syntes ikke så godt her. 


Et produktkart som er laget av Monica – læreren vår. Vi har tatt vekk den røde stolen som ikke helt passet inn på produktkartet og har gjort det om. Resultatet:


Øvelse 2: Bli kjent med lag – produktkart. Dette fikk jeg til! (alle gjorde det samme).

#photoshop #interiør #produktkart #design

Den siste blomstrende Georgine

Den siste Georgine-blomsten som blomstrer ute i hagen …

#georgine #blomst #hage

IKEA Home Planning – kjøkken

Jeg har laget et kjøkkenforslag til Siri og Andre på IKEA Home Planning. Jeg har tatt i bruk og har analysert deres ønsker, så jeg håper at de liker det. Siden de er nyetablert og er et ungt par som har kjøpt ny leilighet med et stort kjøkken, foreslår jeg et kjøkken i L-form med kjøkkenøy. Kjøkkenet ligger i 2. etasje. Det meste av hvitevarene (kjøleskap/frys, mikrobølgeovn og stekeovn, koketopp i kjøkkenøy og oppvaskmaskin) foreslår jeg integrert fordi kjøkkenet får en mer personlig preg når det er lagt til fronter/profiler.

Det er god plass til oppbevaring av matvarer og kjøkkenting i vegghyller/skap og benkeskap. De kan oppbevare alt fra mat til hermetikk. Når de har en travel hverdag, kan de sitte å spise ved kjøkkenøya. Det skal være funksjonelt, så en side er det en kokeplate med ventilator og på begge sider er det mange skuffer og det er to sitteplasser.

Når de liker å ta det med ro i helgene og tilbringer tid sammen, kan de sitte ved spisebordet. Spisebordet er i glass, stort og uttrekkbar, så er det god plass til flere som kommer på besøk.

Dette er plantegningen, sett ovenifra. Siden de begge er oppvokst på forskjellige steder, så har de forskjellig smak. Jeg vet at de ville ha en moderne stil. Jeg foreslår en blanding av en klassisk og landlig stil siden det med landlig stil går litt om at Siri er oppvokst på en gård på landet mens Andre har vokst opp i en blokk i Oslo.

De tenkte å ha prisen mellom 45 000 – 65 000. Forslag til kjøkkeninnredning kom på 51.340,- inkludert hvitevarer/integrert.


Endelig er jeg ferdig med IKEA Kjøkkenoppgaven! Programmet var ikke det beste, men det var nyttig å kunne se og planlegge i 3D. Jeg regnet ikke med å bli ferdig i dag, men jeg prøvde i går kveld (gikk ikke, programmet lagget), så vi hadde hele dagen i dag (7 timer). Det gikk veldig bra – heldigvis!

#interiør #interiørtegning #forslag #kreativitet #ikea #kjøkken