Pascal Konditori Pop-Up i Kristiansand: Søte fristelser!

Reklame | annonselenke Norli

I helgen 27. – 29. oktober hadde Pascal Konditori Pop-Up butikk hos Clarion Hotel Ernst i Kristiansand. Det var for å teste interessen for produktene. Pascal hadde med seg et herlig utvalg av nydelige kaker, delikate makroner, deilige konfektvarianter og en fortryllende julekalender.

Mange ivrige kunder stod i kø for å sikre seg kaker, makroner, konfekter og trøfler. Det viste seg at det var stor interesse for produktene. En kjempesuksess!

Vi håper at Pascal kommer til å åpne et konditori her i Sørlandsbyen. Han har uttrykt sin begeistring for Sørlandet og Odderøya, og ønsker gjerne å starte opp noe her i Kristiansand.

Boka Pascal på norsk – HER

Les også:

Geas Kakehjørne på Sørlandssenteret
Sørlandssenteret 35 års-jubileum & Norges lengste kake?

Skoleprosjekt om Lagmannsholmen – modellutstilling

Under Barnas arkitekturdag 14. oktober kom det opp en arkitektutstilling i Rådhuskvartalet i Kristiansand. Modellene er laget av elever fra Fiskå skole, Oasen skole, Strømme og Haumyrheia skole. Det er et skoleprosjekt om Lagmannsholmen. Hvordan ser de for seg parken blir om vinteren?

Lagmannsholmen skal utvikles til en ny bydel med boliger, næring, kultur og grøntområder. Midt i området skal det være en park som er flott om sommeren, men hva skjer på høsten når det regner og blåser? Hvordan kan man lage aktiviteter i parken og lune områder på vinteren?

Hvert år arrangerer Plan og bygg i kommunen “Barnas arkitekturdag”. Formålet er å:

  • skape forståelse for hvordan byer blir formet og planlagt
  • gi innsikt i yrkene som arkitekt og byplanlegger
  • øke bevisstheten om arkitektur, byhistorie og betydningen av rommene mellom bygningene i byen
  • gi barn og unge muligheten til å delta i aktiviteter knyttet til byplanlegging og arkitektur, samt møte fagfolk som jobber innenfor disse feltene

Video: Store ødeleggelser i Wergelandsparken – sterkeste vindkast på ti år!

Se de store ødeleggelsene etter den sterkeste vindkasten på ti år. Fredag 20. oktober kom stormen “Babet” og herjet. Opptil 36 m/s! To av de 150 år gamle almetrærne hadde falt i Wergelandsparken. Parken ble sperret av med bånd på grunn av sikkerhet da løse grener og trær hadde falt. Mandag morgen kom parkvesenet og ryddet av området.

Les også:

Sterkeste vind på ti år gjorde store ødeleggelser!

Sterkeste vind på ti år gjorde store ødeleggelser!

Fredag 20. oktober meldte uværet her på Sørlandet. Det var heldigvis planleggingsdag i skoler og barnehager, så det var en perfekt dag å holde seg hjemme. “Hold dere mest mulig innendørs!” ble anbefalt. Det er sterkeste vindkast på ti år, full storm på opptil 36 meter i sekundet. Stormen fikk navnet “Babet” og herjet – det blåste og blåste.

En trampoline som ikke var festet ordentlig, ble tatt av stormen. Deler av et solcelleanlegg blåste av taket. Tusenvis mistet strømmen da strømstolper hadde blåst ned. Store (og små) trær hadde veltet og falt ned. Høye bølger som kunne bli så høye som åtte meter, kunne treffe.

Det verste var at det også kom snø, sludd og regn. Bilistene stod flere timer i lang kø for å skifte dekk. Man kan nesten ikke tro at den første snøen kom i oktober, så tidlig. Heldigvis avtok uværet lørdag ettermiddag.

I dag gikk jeg til Wergelandsparken i Kristiansand for å se hva de sterke kreftene hadde gjort. To av de 150 år gamle almetrærne hadde falt. Parken ble sperret av med bånd på grunn av sikkerhet som løse grener og trær som kan falle, og rydding av området. På morgenen ble Wergelandsparken ryddet av parkvesenet.

Min bursdagsfeiring

10. oktober var det min bursdag. Her er noen bilder fra dagen. Det som gjorde dagen ekstra fin var at jeg kunne hente ut en gave fra butikkene. På kvelden ble det feiret med hjemmelaget kake og god mat.

Jernia: Bærekraftig kaffe.

Tilbords: Amundsen Spesial, Sjoklakris.

7-Eleven: Valgfri bakervare (croissant).

McDonald’s: Valgfri pommes frites / brus / sundae (brus).

Plantasjen: Roser (orkidé). Rosene på bildet er fra min mor.

LEGO Masters 2023 – stor utstilling!

Lørdag 14. oktober kunne man komme og bygge LEGO ved XXL-delen på Sørlandssenteret i Kristiansand. Gregor fra LEGO Masters (GREGORSKY BRICKWORLD) viste en stor LEGO-utstilling på langbord. Det var masse fint. Se alle de flotte LEGO-bygningene/kolleksjonene!

Les også:

Video: LEGO Masters 2023
LEGO Masters utstilling 2022
Video: LEGO Masters

Video: LEGO Masters 2023

Gregor fra LEGO Masters (GREGORSKY BRICKWORLD) viste en stor LEGO-utstilling på Sørlandssenteret (ved XXL-delen) i Kristiansand på lørdag. Se alle de flotte LEGO-bygningene/kolleksjonene! Noe man kan se er Disney og Super Mario.

Les også:

LEGO Masters utstilling 2022
Video: LEGO Masters

Oppdag det nye Sørlandstunet: Mer plass, mer utvalg!

Det nye Sørlandstunet i Kristiansand hadde sin åpning 28. september. Power, Gigaboks og Holdbart er de tre nye butikkene som har flyttet inn. Senere følger Rusta med. Det nye Sørlandstunet ligger rett ved Sørlandssenteret, over på den andre siden i Barstølveien. På åpningsdatoen var det fullstappet med folk innom, og det er også i helgene det er mest travlest å ta handleturen.

Power har vokst seg mye større. Det er mer plass og åpent løsning. Jeg merker at utvalget deres har blitt mye mer enn da butikken var på Sørlandssenteret.

Gigaboks er Norgesgruppens nye satsing innen partivarer og varene kommer ofte i store pakninger. De har et bredt utvalg av asiatisk i frysedisken. Butikken tilbyr et variert sortiment av nødvendigheter for hjemmet, som små kjøkkenredskaper, stilige interiørartikler samt sport- og fritidsprodukter.

I kjøledisken finner man masse god mat.

Frister det med Ferrero Rocher?

Snart jul! Tonton Pierrot Candy Skewer – Santa.

The Pink Stuff – det trendy vaskeproduktet.

Varer i handlekurven hos Gigaboks. Kjøpte nudler i kopp, te, potetgull, akkar og Haribo stjernemix.

Holdbart har spesialisert seg på dagligvarer med en målsetning om å redusere matsvinn. Her får man opptil 90% billigere dagligvarer som ellers ville blitt kastet. Noen av varene kan ha kort holdbarhet, så det er alltid lurt å sjekke dato når man handler der.

Nå er det ikke lenger nødvendig å dra langt for å ta grensehandelen i Sverige, når man kan handle i sin egen by.

– Har du handlet på Gigaboks / Holdbart?

Raet Nasjonalpark på Spornes

Raet Nasjonalpark strekker seg langs kysten i Arendal. Raet Nasjonalpark er annerledes enn andre nasjonalparker. Navnet kommer ikke fra et sted, men fra en geologisk hendelse. Raet er en haug av grus og stein som ble laget av isen under istiden. Den går fra havet og opp på kysten i Agder.

Raet er et viktig sted for mange dyr og planter som lever både i havet, på land og i luften. Alle som besøker Raet Nasjonalpark kan enkelt oppleve denne spesielle naturen. Om sommeren egner nasjonalparken seg perfekt for kajakkpadling, vindsurfing, båt- og fotturer. Også fisking og bading.

Det er enkelt for besøkende å utforske Raet Nasjonalpark uten å bruke båt i Arendal kommune. De mest populære områdene er de vakre strendene på Tromøy, særlig Spornes og Hove, som er kjente og høyt verdsatte steder blant lokalbefolkningen, uavhengig av vær og årstid.

Et “juletre” på rullesteinstranda.

Helt ytterst på Tromøy i Arendal ligger Hove. I nord finner du myke sandstrender mellom små fjellklipper. Lenger inn på landtungen er det høy furuskog, der rådyr spiser blant løvtrærne. På sørsiden er det en grå strand av rullestein som skiller den grønne skogen fra det glitrende havet.

På Hove ser vi hvor steinene kommer fra. De store rullesteinene er rester fra isen som smeltet for 10 000 år siden og skapte morener som strekker seg ned i havet.

Mange flotte turstier i vakre naturområder som strekker seg over flere kilometer.

Raet Camping og resepsjon.

Hove har fire familievennlige strender. På stranda kunne man finne massevis av skjell.

Noen hadde konstruert et sandslott og pyntet det med skjell.

Det er mulig å finne søte og gode kirsebær på trærne.

Hove Leirsenter.

Kjørte gjennom Tromøybrua 1961 i Arendal.

Les også:

Glassheisen til Fløyheia i Arendal
The Tall Ships Races forlater Arendal!

Glassheisen til Fløyheia i Arendal

6. august 2021 åpnet den nye glassheisen til Fløyheia i Arendal. Denne heisen har blitt en velkjent og populær turistattraksjon, og det er en god grunn til det. Den gir deg muligheten til å nyte en fantastisk panoramautsikt som omfatter Arendal by, de vakre øyene Hisøy og Tromøy, samt den majestetiske Galtesund. Heisen er gratis å ta og er åpen for publikum fra kl. 06:00 – 22:00 hver dag. Den nye glassheisen til Fløyheia er verdt et besøk!

For å komme til heisen, går du gjennom en imponerende 50 meter lang by-tunnel som er prydet med gatekunst laget av barn og unge. Det er brukt mange forskjellige farger.

Når du har kommet gjennom tunnelen, kan du velge mellom to heiser. Begge heisene tar deg gjennom fjellet i ca. 40 meter før du plutselig stiger opp i en høy glassjakt som er hele 20 meter høy.

Fra heisen går en gangbro til torg-området foran fylkesmannsbygget. Du kan også velge å gå den andre retningen, noen trappetrinn ned til en som minner om en fritthengende balkong og nyte utsikten.

Gatekunst av Per Christian Haugenes, laget av @nimistreetart. Prosjektet er en hyllest til alle sykepleiere og den innsatsen de gjør hver eneste dag.

For de som ønsker en ekstra søt avslutning på opplevelsen, er det en Hennig-Olsen isbar på Fløyheia som holder åpent om våren og sommeren. Her kan du glede deg over Arendals kremete utsikt mens du nyter en deilig iskrem.

Det gigantiske street art-kunstverket på det nye signalbygget er laget av @sedinzunic.

Skulpturen Havdronning av Arnold Haukeland (1983) finner vi på enden av gangbroa.

Heisprosjektet har mottatt finansiering fra Arendal kommune, Fylkeskommunen og Fløyveien 14 AS, et selskap som Arendal kommune eier. Driften av heisen skal ivaretas av Arendal eiendom KF, slik at denne fantastiske attraksjonen kan fortsette å glede besøkende i lang tid fremover.

Pollen i Arendal. Glassheisen i bakgrunnen.

Les også:

Siste fra The Tall Ships Races
The Tall Ships Races forlater Arendal!
The Tall Ships Races i Arendal