10 supre kameraer til bloggere (2)

Jeg har tidligere skrevet et lignende innlegg om 10 supre kameraer som passer fint til bloggere og vloggere på farten. Klikk HER for å komme til del 1. Mange av kameraene som anbefales her har vippeskjermer (vinklbar display) som gjør at du kan lettere se deg selv og alt du tar bilder av eller filmer. Lurer du på hvilket kamera som er “in” nå? Sjekk ut disse!

Sony ZV-1

Dette kameraet er skapt for å skape! Opptaksgrep med trådløs kontroll og stativ (tilleggsutstyr). Ta profesjonelle bilder og videoer i 4K-oppløsning – høy kvalitet, perfekt til selfie- og vlogginnhold. Soft Skin-effekt gjør at alle hudfarger ser levende, naturlige og sunne ut. ZV-1 er lett å ta med i lomma, har lynraskt 0,03 sekunders autofokus og øye-autofokus, og en Vari-Angle LCD-skjerm med intuitiv berøringsbetjening. Kameraet har 20,1 megapiksler, et 24-70 mm Zeiss-zoomobjektiv og lukkertiden på F1.8-2.8 gir en blurry bakgrunn for et profesjonelt preg og kunstnerisk kreativitet.

Kåret til EISA Best Award Vloggingcamera 2020-2021.


Canon G7X Mark 3

Både Canon G7X Mark 2 og 3 er et perfekt og praktisk kompaktkamera for innholdsskapere som vloggere og bloggere. Begge tar fantastiske detaljerte bilder og Mark 3 er i stand til å gjøre 4K-videoopptak og har mikrofonutgang vs 1080 uten mikrofonutgang på Mark 2. G7X Mark 3 har en vidvinkellinse med 24 mm brennvidde og 4,2x optisk zoom (perfekt til å fange motivene fra nært hold til langt unna), 80 graders tilt-skjerm og mikrofonutganger. Bluetooth-tilkobling lar deg dele innhold direkte til smarttelefonen for rask deling.


Canon EOS 250D

Verdens letteste speilreflekskameraer med vribar touch-skjerm. Klassisk brukervennlighet og nyskapende teknologi. Det er enkelt å få flotte bilder og 4K-videoer med dette kameraet! Både 200D og 250D er veldig likt, men noen få funksjoner skiller dem. EOS 250D har en sensor på 24,1 megapiksler og en DIGIC 8-bildeprosessor som gir enestående resultater på farten. Den optiske søkeren gir deg en klar sanntidsvisning av verden.


Canon EOS M50 Mark 2

Speilløst kamera – lett og kompakt. Dette er etterfølgeren til EOS M50. EOS M50 Mark 2 gir deg flere måter å fotografere, filme og sende direkte og komme i kontakt med følgere på. Derfor mulig å ha LIVE Streaming (direktesending) på YouTube med dette kameraet! Kameraet har 24,1 megapiksler, 15-45 mm f/3,5-6,3, en vribar berøringsskjerm og her får du fantastisk bildekvalitet med grunn dybdeskarphet og filmer som høres like bra ut som de ser ut. Opptak på 4K-kvalitet og integrert WiFi gjør det lett å dele med hele verden.


Fujifilm X-S10

Kompakt systemkamera med 5-akses bildestabilisering. Godt egnet både til amatørfotografer og profesjonelle. Utrolig ytelse og mange funksjoner i et lite kamerahus. Rask og nøyaktig autofokus som gjør at du får perfekte bilder rett ut av kameraet. Kameraet har 26,1 megapiksler, en vri-vippbar pekeskjerm, søker, trådløse tilkoblinger som Bluetooth og WiFi, og 4K-videoopptak. Her får du mye kamera for pengene!


Sony A6400

Ta flotte bilder og film videoer i 4K-oppløsning som en proff fotograf! Det lette systemkameraet kan du ta med deg hvor som helst, når som helst. Kameraet har en sensitiv sensor som sikrer rask autofokus (selv i mørket) og god støyreduksjon, og du vil alltid få detaljrike bilder av høy kvalitet. Den store vippeskjermen kan vippes oppover og nedover, noe som gjør det å filme videoblogger og ta selfier mye enklere. Ta kunstneriske fotografier eller fang øyeblikksbilder på farten!


Panasonic Lumix G100

Speilløst kamera som er spesielt designet for vloggere. Kreative funksjoner og lett i bruk. Den er klar for å tas med og brukes overalt. Gå ut og film uten ristninger! Video Selfie Mode holder automatisk både ansiktet ditt og bakgrunnen i fokus. Nyt fantastisk bildekvalitet på 20,3 megapiksler og en vribar skjerm.


Olympus PEN E-PL10

PEN-serien er et av de minste speilløse systemkameraene på markedet! Kameraet har et stilbevisst, tidløst og kompakt design som passer sammen med et moteriktig antrekk. Du vil aldri gå glipp av det perfekte bildet igjen med den raske autofokusen og berøringsskjermen! Kameraet har 16 megapiksler sensor, berøringsskjerm og 4K-video som gjør kameraet til det perfekte verktøyet for din kreativitet.


Sony CyberShot RX100 Mark III

Kompaktkameraet byr på en stor vippbar skjerm slik at du kan fotografere fra alle vinkler, en elektronisk søker, trådløse funksjoner og gir deg utrolig detaljnivå selv under dårlige lysforhold. Ta skarpe, klare og kreative bilder som en profesjonell fotograf! Det 24-70 mm Carl Zeiss-objektivet sørger for en jevn og myk defokusering av bakgrunnen – selv under høye zoom-nivåer. 3x optisk zoom og blenderåpning på F1.8-2.8.


Sony ZV-E10

ZV-E10 er Sonys nyeste og minste speilløse systemkamera. Få bilder av høy kvalitet med avanserte videomuligheter! Kameraet ligner ganske mye på A6100. Her får du et kamera perfekt for livestreaming og innholdsproduksjon med smarte funksjoner. 4K-oppløsning og Full HD-sakte film. Innebygget retningsstyrt mikrofon av høy kvalitet.


Kanskje jeg i fremtiden kommer til å skaffe meg en av disse anbefalte kameraene. Til dags dato har jeg bare kun et kamera, Canon EOS 200D. Skulle også ønske jeg hadde et mindre et, helst med vippeskjerm siden jeg er mye på farten også. Ellers bruker jeg mobilkameraet iPhone 12 Pro en god del når jeg skal ta bilder.

– Har du noen av disse kameraene?
– Hvilket kamera har du?

Save the rainbow!

I dag skinte kunstinstallasjonen @regnbuebyenkristiansand! Det har vært fem ganger hærverk siden regnbuen ble plassert på Torvet i Kristiansand. Etter hvert som kunstnerne @quirky_mouse & Co oppdager det, jobbes det hardt med å få reparert og fikse de synlige skadene. Lurer på om lysene fortsatt virker, da noen hadde klart å kutte lysledningen. Regnbuen pleier å lyse opp om kvelden. Den delen av regnbuen som har blitt ødelagt flest ganger, er det teipet fast et pleksiglass.

Regnbuen har fått en ny forandring siden sist: Pynten med stjerner og blomster, innsiden av buen har blitt sort og det er skrevet “Regnbuebyen Kristiansand” på den nederste delen.

Kl. 16:00 ble det arrangert en performance (også direktesendt på Regnbuebyen Kristiansand sin Facebookside) i form av sang og dans, og senere vil det også bli plaster-workshop der barn kan lage regnbueplastre som kan henges opp på regnbuen.

 

Les også:

En fargerik boksesekk
Making a rainbow
#Regnbuebyen Kristiansand
Fem ganger har noen prøvd å ødelegge regnbuen på Torvet – kunstnerne vil lage plaster (kilde)

En fargerik boksesekk

En stykk fargerik boksesekk ble satt opp i Wergelandsparken i går. Hvorfor det? Som en reaksjon på skadene forårsaket på regnbueinstallasjonen på Torvet @regnbuebyenkristiansand. Det har vært mye hærverk på regnbuen siden den ble satt opp for første gang. Gjentatte ganger, opptil fem ganger har noen prøvd å ødelegge den. Det er veldig synd at installasjonen ikke kan stå i fred. Regnbuen blir heldigvis reparert hver gang kunstnerne oppdager hærverk. Den skal jo stå en stund foran Domkirken på Torvet i perioden 15. juli til 31. august.

Boksesekken er kraftig og slitesterk. Jeg tipper den tåler mye og er klar til å ta imot masse slag og spark. Den henger ned fra en gren på et høyt tre med alle regnbuens farger.

Gatekunstneren bak verket er @vlekart / inspirasjon @quirky_mouse.

As a reaction to damage done to rainbow installation of @regnbuebyenkristiansand in the background, this piece was installed today. As a safevent for agression against art or diversity, or both.
– @vlekart

Boksesekken er et praktisk hjelpemiddel og symbol på at det er lov å være sint. Å treffe en boksesekk kan være et fysisk og symbolsk uttrykk for intense følelser. Hvis man fysisk slår en boksesekk, gir det en respons i kroppen som hjelper til med å lindre spenningen. Symbolsk kan man se for seg boksesekken som et tegn på all stresset.

Dere lurer sikkert på hvordan regnbuen ser ut i dag. Flere bilder kommer straks!

 

Les også:

Fem ganger har noen prøvd å ødelegge regnbuen på Torvet – kunstnerne vil lage plaster (kilde)
#Regnbuebyen Kristiansand
Making a rainbow
Save the rainbow!

Bilder av hagen før uværet

De siste dagene har vært preget av styrtregn, torden og lyn. Det var dårlig sommervær som de fleste av oss ikke ville ha. Stort ønske om å beholde det fine sommerværet litt til! Knipset derfor noen bilder av hagen før uværet dukket opp.

Roser som har vokst sammen med plommetreet. De har så nydelige farger!

Hosta.

Det vokser vilt med blåbær!

Blomkarse. Både blader, blomster og blomsterknopper på blomkarsen kan spises.

Dagliljer.

Skog + sykkel = sykkelglede

På baksiden av Nottos kiosk i Tordenskjolds gate 5 finner vi en ny gatekunst inspirert av skogen. Veggmaleriet er laget for Kristiansand kommune, av gatekunstneren @vlekart. Skogen formidler behagelig stemning som er viktig ved sykkeltur.

Hele området skal utformes til å bli et trivelig sted for syklende og gående. Sykkelparkeringen ved Slottet er et sentralt punkt for alle som kommer fra nord og vest inn til Kvadraturen. Ved Slottet øverst i Markens gate er det en sykkelteller som skal skal telle antall syklende. Her i området er det er mulig å sette sykkelen fra seg og fortsette turen til fots.

Les også:

Sykkelparkering ved slottet fornyes (kilde)

Dagen etter stikket

Nå har det gått to dager siden jeg tok første Moderna-vaksinedose. Det var ikke vondt å få stikket sammenlignet med å ta en blodprøve. En dag etter stikket fikk jeg virkelig kjent på bivirkningene som smerter og hevelse på stikkstedet, tretthet, hodepine og frysninger. I går klarte jeg nesten ikke å gjøre noen ting da jeg hadde så vondt i armen, var trøtt og hadde null energi. Lå for det meste i senga og byttet på å hvile og sove ut dagen. Det var lurt, for i dag følte jeg meg mye bedre. Jeg tror det er forskjellig fra person til person. Som regel vil det gå bra etter ett par dager.

Photo by Tim Hüfner on Unsplash

Ifølge Dagbladet får nesten alle bivirkninger etter å ha tatt Moderna-vaksinen, spesielt etter andre dose. Nå er det første dose jeg tok, og jeg er nok ikke alene som får disse bivirkningene. Dere som har tatt vaksinen, kjente dere på noe?

22. juli & drop-in vaksinering

I dag har det vært 10-årsmarkering over hele landet. Vi glemmer aldri 22. juli terrorangrepene som har rystet Norge. Ved minnemonumentet (Domkirken i Kristiansand) er det lagt blomster og krans, og man kunne følge markeringene direktesendt i sosiale medier.

Dagen startet med et besøk hos optikeren og etter det var jeg innom andre brillebutikker for å kikke litt. Kanskje det blir ett par nye briller på meg snart?

I ettermiddag da jeg scrollet på Instagram oppdaget jeg en post Kristiansand kommune la ut. Det var gode nyheter til den eller de som har ventet lenge!

Fra i dag begynner Vaksinasjonssenteret på Sørlandssenteret for første gang med drop-in vaksinering. Det er mulig å komme innom mandag og torsdag mellom kl. 17 – 19:30 for å ta første dose med koronavaksine, gjelder de tre neste uker i første omgang.

Drop-in er for de som er:
– bosatt i Kristiansand kommune
– født i 2003 eller tidligere
– uvaksinerte – det vil si at du har ikke fått første dose av koronavaksine enda

Jeg hadde fremdeles ikke fått innkalling, og da jeg så posten måtte jeg selvfølgelig komme meg avgårde og ta vaksinen som jeg hadde ventet lenge på. Er vel litt lei av å «bli glemt» og vente uke etter uke uten at noe skjer.

Vi stilte oss i to køer og ventet på å komme inn. Mens vi alle sto, fikk vi beskjed om å lese de fire spørsmålene på plakatene. Koronavaksinen som alle ble tilbudt var Moderna. Jeg spurte om Pfizer, men det hadde de ikke. Etter vaksinering satte vi oss ned på en stol i vaksineringslokalet og ventet i 20 minutter – med god avstand til andre. Det er i tilfelle det skulle oppstå farlige allergiske reaksjoner.

Vaksineforvirringer: De 20 minuttene gikk fort. I løpet av den tiden hadde flere i ventelokalet fått en SMS fra Helsenorge om å ta første dose med koronavaksine på samme dag – etter at vi hadde tatt på drop-in. Jeg fikk første melding da jeg satt på bussen på vei til Vaksinasjonssenteret, det sto bare at jeg hadde fått en melding fra Helsenorge. Tidspunktet jeg fikk var kl. 16:18, og det hadde allerede vært. Så merkelig når jeg tok drop-in vaksinen kl. 17:13 …

Da var jeg ferdig vaksinert med dose 1! Har fått neste time på dose 2, det er ikke lenge til.

#Regnbuebyen Kristiansand

Kan dette være Norges største regnbue? Den skal vise at Kristiansand er en by for alle! Installasjonen “Regnbuebyen Kristiansand” står foran Domkirken på Torvet fra 15. juli til 31. august. Bildene ble tatt dagen etter åpningen, 16. juli. Legg merke til den fargerike konfettien som ligger på bakken fra gårsdagen! Den er organisk og 100% nedbrytbar ifølge @quirky_mouse.

#REGNBUEBYENKRISTIANSAND

Kunstinstallasjonen er laget av @quirky_mouse & Co.

Les også:

Making a rainbow