HPV-vaksinen

For noen uker siden tikket det inn en viktig melding fra FHI om denne HPV-vaksinen. Det er et tilbud som rettes mot kvinner født 1991 eller senere. Vaksinen er gratis og beskytter mot livmorhalskreft. I morgen skal jeg ta første dose hos legen. Til sammen er det tre doser. Andre dose gis minst en måned etter den første. Siste dose gis minst fem måneder etter andre dose. Gruer meg litt til å ta den, ønsk meg lykke til!

– Har du tatt HPV-vaksinen?

#vaksine #helse #hpv

Ny Art Deco inspirert header

Nå har jeg endelig fått opp en ny header på bloggen min. Det var på tide for å si det sånn! Denne gangen gikk jeg for en Art Deco inspirert stil + litt rosa Sakura-blomster rundt i rammen. Rammen er rundt og symmetrisk. Det fungerer så godt som et speil der bildet av meg selv er blitt rammet inn. Fortell meg gjerne hva du synes om den nye headeren!

Ønsker du header? Jeg lager, les mer HER.

#header #design #blogg #blomster #bloggheader

🎄 DIY: Juletre 🎄

Vi er ennå ikke i desember, men vi har begynt så smått med å lage DIY juletrær som er fine å ha i for eksempel vinduskarmen som pynt. Barna elsker det og alle som vil lage et juletre, kan lage. Dette prosjektet kreves en stor dose tålmodighet, mye klipping, men tenk så fint det blir til slutt!

Materialer du trenger:

– Maler til å tegne av på
– Tykke fargeark
– Penn
– Saks
– Trelim / superlim
– Knappenål
– Stjerne
– “Stubbe” (skjært ut med sag fra en grein)
– Hammer + skrutrekker
– Fruktspyd ca. 17 cm (klipp til hvis for den er for lang, men behold spissen)
– Perler (med hull som kan tres gjennom fruktspyd)

Det er mulig å printe ut disse malene til å tegne av HER, husk at den største (nr. 2) måler 10 cm i diameter.

Slik gjør du det:

1. Over ser du mal til juletreet. Du tegner rundt alle mal med penn: Nr. 1 x1, nr. 2 x2, nr. 3 x3, extra x1, nr. 4 x2, nr. 5 x5. Skriv nummer på hver av de du har tegnet rundt, så vet du hvor mange av hver du har. Klipp ut.

2. Marker en prikk i midten av bladene. Bruk knappenålen til å stikke hull i der du satt prikken.

3. Nå trenger du hammer og skrutrekker. Lag et hull forsiktig slik at litt av fruktspyden kommer nedi, den spisse siden skal vende opp. Ikke lim den fast før du har alle bladene og perlene på plass!

4. Samle sammen alt du har klippet ut i stigende rekkefølge, der nr. 1 plasseres nederst. “Extra” kommer mellom 4 og 5. Så er det bare å tre perle, blad, perle, blad annen hver gang til du når toppen. 

5. Pynt med stjerne på toppen og eventuelt glitterlim rundt for å få et unikt tre.

 

Mitt juletre:

Juletreet mitt er halvveis ferdig, men mangler en stjerne på toppen og julepynt. Det skal skaffes snart. Treet mitt måler 20 cm inkludert stubben. Jeg vil selvfølgelig vise dere senere når alt er ferdig!

#kreativt #kunst #håndarbeid #diy #juletre #jul #xmas

Myke og deilige ullkulebordbrikker

premie fra konkurranse / reklame

I september hadde Sukhi en giveaway på Facebook, og jeg meldte meg på for å prøve lykken og fordi jeg liker alt som har med interiør å gjøre. En uke senere trukket de ut en heldig vinner og en melding dukket opp på innboksen min. Det viste seg at jeg var den heldige som hadde vunnet 2 stk valgfrie ullkulebordbrikker fra Sukhi sin kolleksjon. Det første jeg tenkte var: Så fantastisk (alltid glede når man vinner noe)!

Ullkulebordbrikkene har blitt lagd, pakket og sendt fra Nepal, men ventetiden er verdt det hvis man gleder seg til premien. Gjett hvor glad jeg ble da disse herlige bordbrikkene ankom i posten denne uken?


Alisha – runde

     

Alisha teppet, bildet er hentet fra Sukhi.

Jeg valgte dette multi-fargede bordbrikken fordi jeg likte fargene veldig godt i de ulike nyansene rødt, blått, gult, brunt og grønt. Med mange farger sammen gir det et godt blikkfang på bordet.


Skreddersydd rundt ullkuleteppe

Skreddersy ditt eget ullkuleteppe! Fargene jeg valgte på min ullkulebordbrikke.

Den andre jeg valgte var en skreddersydd rundt ullkulebordbrikke, Med skreddersy vil si jeg nesten har designet min egen ullkulebordbrikke i fargene jeg selv ønsker meg. Til å begynne med, var fargevalg litt av en utfordring. For å få litt inspirasjon til farger, søkte jeg opp på nett etter ullkulebordbrikker. Haugevis med runde og myke bordbrikker i alle slags farger dukket opp og gjorde at jeg til slutt klarte å bestemme meg for hvordan jeg ville ha det:

Inspirasjon av gryteunderlag Kari, bildet over er hentet fra @molekule.no.

I fargene hvit, grå, blå og oransje. Jeg valgte altså komplementærfargene blå og oransje (farger som står overfor hverandre på fargesirkelen). Oransje mest av alt for kreativitet og aktivitet. Blått for kjøligere, avslappende og fargen for himmel, hav og uendelighet. Jeg ble så overrasket over å se det ferdige resultatet. Det var helt identisk med det jeg hadde “designet”, wow! Har du sett noe så fint?

Ullkulebordbrikkene er produsert og håndlaget av dyktige håndverkere i Nepal. I diamenter måler bordbrikkene 20 cm. Filtkulene måler ca. 2 cm i diameter og høyden 2 cm. Materiale av 100% ull og har en fantastisk kvalitet varer lenge.

Yashoda Parajuli lagde ullkulebrikkene mine. Det vet jeg fordi hun har skrevet navnet sitt på et stykke papir som er festet til bordbrikken. Alt som produseres i Sukhi kommer festet med et stykke papir med navn på den personen som har lagd det du holder i hånden.

Tusen takk til Sukhi for de fine og myke ullkulebordbrikkene som jeg fikk tilsendt. Sukhi gleder veldig mange med teppene deres ♥

#sukhi #interiør #glede #hjem #bordpynt #ull #ullkuleteppe #ullkulebordbrikke #design

Jeg har spart mye på Black Friday

Black Friday er en av årets største og billigste handledag. Det ble en liten endring i planene. Jeg hadde egentlig tenkt å dra til Sørlandssenteret i dag tidlig siden jeg hadde fri den tiden, men fant ut at det ikke var noe vits da jeg ikke er ute etter noe spesielt utenom å kjøpe julegaver.

Fevennen sendte livesending fra Power på senteret. Tidlig om morgenen stod mange folk i en lang kø utenfor senteret i håp om å sikre seg de beste tilbudene. Power lokket blant annet med begrensede antall Playstation 4 til under 1000-lappen, nettbrett, blendere, smartarmbånd og powerbanks til crazy priser. Ikke rart at alle går litt bananas i dag, for de vil ha det de er ute etter og kjøpe billige ting.

Jeg dro til Sørlandssenteret i 17-tiden og har vært der i ca. 3 timer. Kjøpte ikke noe spesielt, men gikk ganske mye rundt fra butikk til butikk i håp om å finne noe fint. På VIC fant jeg en sort og lang jakke som jeg likte veldig godt, og trodde det var den siste som stod igjen på stativet med -50% rabatt (hadde da nå kostet ca. 550,-), men neida. Den var hengt feil så det var -25% rabatt på den og kostet ca. 700,- (førpris 1440,-). På grunn av prisen var jeg litt i tvil om jeg skulle kjøpe den eller ikke, så jeg bestemte meg for å vente til senere en gang.

Føler Black Friday i år ikke var så billig, fikk som sagt ikke kjøpt noe spesielt. Ved å ikke kjøpe noe har jeg til gjengjeld spart mye på Black Friday!

#blackfriday #shopping

Få -50% rabatt på alle superfine deksler

Reklame | iDeal of Sweden

1.   |   2.   |   3.   |   4.   |   5.   |   6.   |   7.   |   8.   |   9.   |   10.   |   11.   |   12.   |   13.   |   14.   |   15.

Black Friday salget har nettopp startet. Fra i dag til mandag kan du gjøre noen gode kupp, da du får -50% rabatt på alt hos IDeal of Sweden! Se også mitt andre innlegg for flere deksler HER.

Shop i vei HER!

#blackfriday #shopping #apple #iphone #lg #huawei #sony #deksel #idealofsweden

Dilla på juletrær

Nå nærmer det seg desember og snart jul, det går så fint å begynne julepyntingen allerede nå i november, synes du ikke? Og nei, juletreet er ikke satt opp enda. Krysser fingrene for at vi får det opp i løpet av den første uken i desember. I det siste har jeg fått så dilla på å lage 3D juletrær. Vi har så vidt begynt å tegne, klippe og lage juletrær i kunst og håndverk sammen med barna. Her har jeg virkelig tenkt på gjenbruk, for jeg fant noen gamle Glitter-magasiner som var “gått ut på dato”. Magasinbladene er litt stivere sammenlignet med et vanlig ark. Jeg kommer sikkert til å lage en video om hvordan man bretter disse 3D juletrærne hvis noen er interessert i papirbretting.

Bare juletreet i midten er brettet med et vanlig A4 kopiark. Det første og siste er brettet med magasinpapir.

#juletre #papirbretting #origami #jul #julepynt

De beste Black Friday tilbudene samlet på ett sted

innlegget er skrevet i samarbeid med Rabble

Black Friday er rett rundt hjørnet, og det er på fredagen som kommer nå, 24. november! Det er årets største shoppingdag hvor alle norske og utenlandske butikker slipper til med utrolig gode rabattkoder og tilbud. Man kan gjøre et godt kjøp og spare en del penger, så mange vil slå seg løs og benytte anledningen til shopping denne dagen. Husk å være tidlig ute for å sikre deg de beste tilbudene.

Bildet over tok jeg på Black Friday i fjor.

I denne uka har de fleste butikker også en hel uke med Black Week – gode tilbudskampanjer hver dag. Jeg vil gjerne gi dere tips om nettsiden Rabble som vil gjøre det enkelt og samler inn alle tilbud under en egen kategori på siden. De har gode tilbud fra helt fra 19 – 27. november! I denne perioden kan du også finne eksklusive rabattkoder, det er bare å følge med! Rabble teller allerede ned til Black Friday …

Skal du handle på nett og vil ha rabatt? Da vil jeg anbefale å sjekke Rabble først, der får du en oversikt over alle butikkene som for eksempel har rabattkoder, kampanjer og tilbudskoder tilgjengelig slik at det blir billigere å handle derfra. Fordelen med å bruke Rabble er at du kan finne alle tilbud samlet på ett sted, da slipper du å lete rundt på forskjellige sider. Det kan være lurt å handle julegavene allerede på Black Friday, for da har du god tid og slipper å stresse når dagene nærmer seg desember.

Planen min på Black Friday er selvfølgelig å kjøpe julegaver og andre ting til meg selv (som jeg virkelig trenger), og heldig jeg er som har fri på morgenen! Da skal jeg opp tidlig og sikre meg de beste tilbudene. Mest av alt gleder jeg meg til å kjøpe klær, interiør og elektronikk, så må holde et ekstra øye med rabattkodene som plutselig blir lagt ut på siden til Rabble. Det blir så spennende!

Her kan du følge med på Rabble:

Rabattkoder på Black Friday HER, Facebook event HER og Instagram HER.

#rabble #samarbeid #blackfriday #blackweek #shopping

Netflix-søndag

Når man har fått seg Netflix, da blir det mange timer med film- og serietitting! Har som regel ingen planer på søndager, så hvorfor ikke bare sitte og se på noe spennende foran PC-skjermen. Jeg fant en serie som heter Mako Mermaids: An H2O Adventure. Den har hele 4 sesonger og nå ser jeg fra sesong 1 fra første episode. Usikker om jeg har sett denne serien før, men dette er fotgjengeren til H2O: Just Add Water. Veldig lik serie!

Serien handler om de tre havfruene Sirena, Nixie, og Lyla. De oppdager Zac, en vanlig tenåringsgutt som bestemmer seg for å slå leir på Mako Island der havfruene holder til. En kveld, når fullmånen stiger, kommer Zac i kontakt med det magiske vannet av The Moon Pool. Etter en uhell blir han plutselig forvandlet til en havmann, og får evnen til å kontrollere vann med hendene. De tre havfruene prøver å være som normale mennesker på land og følger etter Zac hva han gjør og hvordan han skal takle å leve hemmeligheten. De blir etter hvert bedre kjent med Zac og ønsker å motivere han for å være et vanlig menneske igjen slik at havfrue-flokken på øya blir gjenforent.

#netflix #film #serier #H2O

Jul på senteret

Denne lørdagen handlet vi på Sørlandssenteret også. Siden alt er samlet på ett sted føler jeg det er lurt å legge handleturen til en av Norges største kjøpesenter. Mange butikker har nå satt opp mange fine utstillinger og dekorasjoner av temaet jul. Det er jo snart jul! Kunne ikke la være å ikke ta noen bilder av det jeg så. Her kommer bilder fra en blomsterbutikk.

Dekorasjoner av juletrær, kongler og andre juleting.

Den store bamsen Sigurd er tilbake!

Nydelige Orkidéer.

#kristiansand #lørdag #interiør #jul #handletur