Dårlige nyheter

Da jeg våknet, gikk jeg ut til stua, og så at alle Tigerbarbene var blitt hvite i finnene oppe og nede. Mamma skiftet vann på to akvarier, men da hun skulle fange dem inn i en reserveboks (jordbærboks i plast) med en håv, men de svømte ikke så fort som de gjorde før, så oppdaget hun noe, Tigerbarbene hadde blitt hvite i finnene! Hun spurte meg hva som hadde skjedd og sånt. Jeg hadde jo sagt det til henne i dag morges da! (Tror hun ikke hadde fulgt med.)

Hun fant fra enda en boks og en glassbolle. Hun brukte håvet og fanget dem: 3 Friske Tigerbarber i glassbollen og en som ikke var “frisk” i jordbærboksen, en fisk som også var syk, var i akvariet med en pumpe. Om ca. 3 timer døde Tigerbarben i jordbærboksen … stakkars! De andre overlevde.

Søndag 25. oktober 2009 da vi våknet, gikk vi ut til stua og så på fiskene våres. En Tigerbarbe i akvariet døde. Den var også blitt hvit i finnene og var veldig svak til å svømme så den la seg ned i steinene … stakkars den og! Så ikke at den døde, men hvis ikke munnen puster, så er den død. De tre andre lever fortsatt.

FAKTA:
Vi kjøpte 5 Tigerbarber torsdag 13. august 2009 hos DyreHaven i byen.
Vi hadde ikke akvarium, så vi brukte glassbolle.
Lørdag 12. september 2009 kjøpte vi AQUA Kids Panorama 26 liter, storlek 40x24x29 cm.
Hadde i fiskene om ca. 5 dager.

5 nye Platy

Onsdag 7. oktober 2009 kjøpte vi 5 nye fisker hos DyreHaven i byen i Kristiansand. Det var mye fine fisker der, så jeg ville ha kjøpt Gullfisk, Slørhale eller Platy. Vi bestemte oss for å kjøpe 5 Platy for 130 kr. 3 med litt svart i munnen + litt oransj i fargen og 2 med oransj farge som på bildet. De spiser samme mat-type:

Da vi kom hjem, satte vi de 5 Platy i vårt akvarium, sammen med 5 Tigerbarber og 5 Gullbarber. Vi satt posen ned i akvariumet, ventet en time, så helte vi de ned. Vi ga de mat. Vi så på mens de spiste. Jeg må ha sittet og sett på fiskene i ca. over 2 timer! Nå vet vi hvorfor Gullbarbene ikke spiser fiskematen: Fordi de er redde for de 5 Tigerbarbene. De 5 Tigerbarbene hadde begynt å nappe i finnene til de 5 Gullbarbene og de nye fiskene våre, 5 Platy. De er bare så nydelige! Så da fant vi fram den bolla vi hadde begynt med da vi fikk de 5 Tigerbarbene, så nå er de i bolla, fordi de var så rampete. Så kunne de 5 Gullbarbene og de 5 Platy være i fred og ro. Jeg så på Tigerbarbene i glassbolla. De trives ikke så mye i glassbolla enn i akvariumet før. Neste dag ga vi dem mat og så så vi at Tigerbarbene ikke spiste, de bare var så rolige. Gullbarbene og Platy trives svært godt i akvariumet. Vi ga mat til dem også, mens pumpen var på. Platy svømte opp og spiste oppe og Gullbarbene spiste nede. Det var veldig gøy å se på de nye fiskene våre som vi kjøpte i dag.