The Tall Ships Races 2010

I år var The Tall Ships Races i byen vår, Kristiansand. The Tall Ships Races er en internasjonal langdistansekappseiling for store seilskip. Seilskipene skal være her i Kristiansand JULY 29 – AUG 1, 2010. Det er ca. 80 stk. Jeg/vi har vært der og fulgt med på hva som har skjedd i de siste dagene: Å, så spennende å se seilskipene!

Torsdag 29. juli 2010

Vi parkerte bilen. Vi gikk ned til Color Line`s havn der The Tall Ships Races 2010 var. Det var veldig mange folk som kom og så på. Det var veldig mange seilskutere overalt. Mange var over 40 meter og noen var litt mindre. Vi gikk omkring og så på de forskjellige seilskutere. På noen seilskutere var det åpnet å gå ombord. Vi gikk til en stor seilskute som het Stad Amsterdam. Den var kjempesvær!

Vi gikk videre til et marked som solgte The Tall Ships Races-ting. Der var det også mange folk som var intressert til å kjøpe noe ting. Det var også aktiviteter for små barn: Hoppeslott og slier rundt havneområdet. Vi gikk og kjøpte Diplom Kroneis Jordbær 6-pakning. Kl. 18.00 var det tid for Kaptein Sabeltann show. Vi sto laaangt bak, og vi kunne nesten ikke se noen ting. Etterpå gikk vi til Otterdalsparken og tok en pause. Også i byen var det mange folk.

 

Fredag 30. juli 2010

Vi parkerte bilen. Vi gikk til The Tall Ships Races. Vi gikk ombord i Gulden Leeuw og en indisk seilskute som jeg ikke husket navnet på. Vi tok masse bilder – bildene ble mye bedre enn de i går. Været var mye finere i dag enn i går. Vi så på mange flotte seilskutere. På LEBARA-stedet fikk vi gratis ballonger, penner, bamsegodterier og nøkkel/mobilhenger. Det ble veldig varmt etter hvert. Sola steiket og vi måtte bare gå og kjøpe Hennig Olsen Friskis på KIWI. Det var 10 stk is i pakken, og jeg spiste bare èn. Vi gikk og så på The Tall Ships Races-markedet. Vi dro hjem ca. kl. 16.00.

– Har du kommet til Kristiansand for å se The Tall Ships Races i år?

Scalare (akvariefisk) tegning

Nå sitter jeg igjen og blogger. Jeg blogget ikke i går fordi jeg var for trøtt. Jeg tegnet denne Scalare-tegningen, vil dere se?
Scalare er en nydelig, elegant og populær akvariefisk.


Bildene er blitt litt lysere, fordi jeg har brukt Picnik til å få dem lysere.


Og sånn ser en Scalare ut.

Ultras Matfestival

Lørdag 10. juli inviterer Matvarehuset Ultra og flere leverandører til en fantastisk Matfestival. Området utenfor Sørlandssenteret vil rigges med telt og kundene vil få de deiligste smaksprøver gjennom hele dagen. Det blir også hoppeslott og underholdning for barna. Velkommen!  

ULTRAS MATFESTIVAL utenfor Sørlandssenteret i dag kl. 10-17. Vi fikk gratis Sunniva frukt nøkkelring og Tine handlevogn mynt. Det var massevis av folk og mat! Is (Yoghurtis Please), pizza (Ristorante), Juice (Sunniva), Ali kaffe, kjøtt, frukt (vannmelon, melon), smoothies (fra Bama), sjokoladekake, fisk, kjeks med ost og jordbær, brus … og mye, mye mer!

Aktiviteter: Luftgevær ved Ali kaffe, to hoppeslott: En med lang sklie og en var et vanlig hoppeslott. De var for barn mellom 2-8 år.

Vi burde kanskje ikke ha spist frokost før vi kom … det var jo så mye godt der! Vi smakte på masse forskjellig. Etter at vi var stapp mette, gikk vi inn til Sørlandssenteret. Der var det ikke så mange folk enn som ute. Vi gikk til DYREBUTIKKEN Buddy og så på akvariefisker.

Har du vært på ULTRAS Matfestival?
Hva har du gjort i dag?

Sint Tigerbarbe

1 av 3 Tigerbarber er så sinte, og da delte vi den ene i et lite jordbærglass og de to i akvariet. Hvorfor må den Tigerbarben være så sint? Den napper jo på alle fiskenes finner! (Til Tigerbarbene altså). Nå begynner de to andre og napper på hverandre også. Hva skal vi da gjøre? La dem være eller dele dem i små jordbærglass? Men vi lar de to Tigerbarbene være i akvariet sammen da. Problemet er at Tigerbarber liker å nappe på lange finner på all slags akvariefisker.

Og til nå har vi:
– 3 Tigerbarber
– 5 Gullbarber
– 1 Platy
– 4 Kardinaltetra
– 1 Svarddrage
– 1 Gullfisk