7 tips til Halloween! 🎃

Halloween er i dag, 31. oktober. Det er dagen før allehelgensdag. Hvert år på denne dagen kler barn og voksne seg ut i spennende og skumle kostymer. De går fra hus til hus, banker på og sier “knask eller knep”, i håp om å få knask: Godteri og andre ting som klementiner og popkorn …. Det er en tradisjon å feire hvert år og å lage skikkelige skumle Halloweenfester!

Feirer du Halloween? Mange vil nok svare ja på spørsmålet, mens andre er usikre og svarer nei. Det er helt greit. Vi må respektere de som ikke feirer Halloween også, siden vi har alle forskjellige meninger om denne dagen. Skal du gå “knask eller knep” på Halloween, vil du få noen gode tips til en vellykket kveld:

– Halloween er bare 31. oktober. Går du andre dager kan du ikke forvente noe knask. Halloween-fest kan feires når du ønsker det.

– Det er vanligst å gå mellom kl. 17 og 21. Etter klokken 21 er det kveld, og da kan du slukke lyset.

– Har noen slukket utelyset, ikke ring på. De feirer/ønsker sannsynligvis ikke Halloween-besøk. Noen har også små barn som sover på denne tiden, som ikke vil bli vekket.

– Gå alene eller sammen med andre? Kanskje du har småsøsken? Eller noen gode venner? Det er alltid koselig å ha noen å gå og snakke sammen med på veien.

– Vis hensyn og vær høflig. Når du får godteri sier du “takk” før du går videre til neste hus.

– Ingen knep. Selv om man sier “knask eller knep” er det ikke lov med knep. Det kan være at noen ikke vet at det er Halloween, og hos andre kan godteriskålen være tom. Da sier man høflig “Ha det bra”.

– Bruk refleks. Mange av Halloweenkostymene er svarte eller mørke, og 31. oktober er en av de mørkeste høstkveldene. Husk derfor refleks eller lommelykt når du er ute og går!

Uansett om du feirer Halloween eller ikke, så håper jeg at du får en fin dag videre! Her hjemme blir det delt ut massevis av godteri til alle som ringer på. Må gjøre det litt koselig siden det er en gang i året 🙂 

#halloween #høst #oktober #tips #halloweenfest #halloweenkveld

Snø i oktober?

Snøen har kommet til Sørlandet i dag! Å se snøen dukke opp i siste uken av oktober, er veldig rart. For det første så er det altfor tidlig og for det andre helt uventet. Ikke alle har fått skiftet til vinterdekk på bilen sin, noe som har ført til at biler har sklidd av veien og trafikken har stått stille. Det anbefales sterkt å bytte dekk så fort som mulig. Nå må vi være godt forberedt på vinteren!

På søndag stilte vi klokken tilbake (fra sommertid til vintertid), og nå føler jeg at dagene har blitt kortere, kaldere og mørkere. Litt trist når dagene blir så dystert, man har egentlig ikke noe å finne på etter å ha kommet hjem fra jobb. Som regel går hverdagskveldene til å slappe av, se på Netflix, lese nyhetene på nett og være i seng senest kl. 23. Merker at jeg har blitt litt forkjølet også, så da er det best å få i nok søvn og drikke masse vann (og te).

#snø #oktober #høst #vinter #vintertid #hverdag 

Inspirasjon til Halloween | Spøkelsesrom

Grøss og gru … Hva gjør en edderkopp der oppe?

Kom hvis du tør! Følg pilene på gulvet markert med “spøkelsesrommet” til du står ved Telia og Teknikmagasinet. Spøkelsesrommet på Sandens holder åpent kl. 15-19 (hverdager) og kl. 12-17 (lørdag) frem til Halloween, 31. oktober. I fjor holdt spøkelsesrommet også på samme plass, så jeg har vært og sett igjen i år. Det er ikke fullt så skremmende, men tar vi en runde inn dit kan få massevis av inspirasjon til Halloween. For de minste er det mest moro å gjennom en mørk labyrint med masse kule Halloween-effekter og se edderkopper, spøkelser, hodeskaller, skjeletter og gravlys. Spøkelsesrommet her på kjøpesenteret blir bare bedre og bedre hvert år!

Senteret er pyntet med ballonger og en edderkopp på toppen.

#halloween #høst #spøkelsesrom #spøkelse #skjelett #inspirasjon

Skikkelig høst på toppen

Akkurat nå er det skikkelige høstfarger på Tinnheia i Kristiansand! Det kommer til å bli færre blader på trærne etter hvert som dagene går. Litt trist og til slutt for de siste dagene i høst er det ingen blader igjen. Vinteren er rett rundt hjørnet.

Prestekrager er å finne ved veikanten.

Mange kongler har vokst frem på dette store grantreet.

Utsikten utover sentrum er veldig flott å se på. Spesielt når trærne har fått sterke høstfarger. Hvert år på nyttårsaften står mange folk på denne plassen for å få med seg fyrverkeriene som blir skutt opp av kommunen i byen.

#foto #høst #natur #trær #skog #kristiansand

Høster frø fra årets siste solsikker

Når en liten fugl står og forsyner seg av frø fra en av solsikkene, tenker jeg at det er på tide å høste de siste solsikkefrøene og gjøre uteplassen klar for vinteren. Jeg merker at det har blitt kaldere for hver dag som går, vi er tross alt i høst. Solsikkene har i løpet av de få månedene, fått dannet seg sterke røtter under jorda. Nå er alle solsikkene ryddet vekk og forhåpentligvis dukker det opp mange nye solsikker samme sted neste år.

Jeg hadde 3 høstklare solsikker igjen. I solsikkene lå det massevis av frø! Alltid spennende å se nærmere på alle de bittesmå frøene som sitter tett i tett.

Her er alle frøene. Sist gang jeg høstet solsikkefrø, fikk jeg bare sorte frø. Nå har jeg plutselig fått grå frø!

#planteprosjekt #solsikke #frø #solsikkefrø #planter #høst #hage

15-årsdag

På tirsdag feiret vi 15-årsdagen til broren min. Han fikk to kaker: En hjemmelaget gulrotkake med krem, gulrøtter, jordbær, sjokolade og Smarties på toppen, og en ferdiglaget rundformet eplekake med vaniljekrem kjøpt på Coop Mega. Eplekaken tok vi ikke ut av kjøleskapet før dagen etter, siden vi allerede hadde gulrotkaken ute på bordet. Både gulrotkaken og eplekaken smakte helt himmelsk!

#kake #mat #bursdag #gulrotkake #eplekake #feiring #oktober

Et flott gavesett

Reklame | Det Nye - Egmont

I sommer skrev jeg et blogginnlegg om Det Nye, og nå har jeg endelig fått gavesettet som består av 3 flotte ting: Toalettmappe, armbånd og veske. Fikk en hentelapp i går så hentet likevel pakken samme dag på postkontoret i nærmeste butikk bare å få det unnagjort.

LULU’S TOALETTMAPPE

NORA NORWAY BRACELET

LYCKE CROSSOVER VESKE

#detnye #lycke #lulus #veske #toalettveske #armbånd #mote

Foto: Japanlønn

Løvtrærne har blitt dyrket frem i Japan i århundrer og i tempererte områder rundt om i verden siden 1800-tallet. Japanlønn gir fantastiske høstfarger med sine oransje og røde farger. De kan være både trær og busker. På søndag tok jeg et par bilder av et japanlønn tre som vekket min oppmerksomhet. Det er så fint å se på!

#høst #natur #høstfarger #lønn #japanlønn #tre #foto

Foto: Høstberberis

Kan det være den nydeligste hekkplanten jeg har sett til nå? Hekkplanten har torner som stikker oss hvis vi kommer for nær. Fargene går fra å være grønne, til å bli gule, oransje og røde. Sent på høsten vil det bli veldig trist når alle bladene blåser av og naturen gjør seg klar for vinteren. 

#høst #natur #høstfarger #fargerik #foto

Foto: Rød fluesopp

Om høsten er skogen full av sopp. Det er viktig å lære barn at vi ikke skal ta på eller røre sopp vi ser ute i naturen, for vi vet aldri om de er giftige. Usikker? La være å plukke. Alle vet at den røde fluesoppen er svært giftig, men likevel er den helt nydelig å se på. Blodrød med hvite prikker på toppen. Vakker og forførende. Da jeg gikk på tur i Bånetjønn, la jeg merke til denne stilige soppen. Kunne se på lang avstand at det var en rød sopp. Navnet rød fluesopp kommer fra at den har blitt brukt som insekts- og rusmidler langt tilbake i tiden.

Når jeg er på ute på tur, liker jeg å se etter sopp å fotografere. I skogen møter jeg på masse sopp. Det er forresten første gang jeg tar bilder av en rød fluesopp, så hva synes dere om bildene?

#sopp #rødfluesopp #fluesopp #skog #høst #natur #foto