Stemningskart nordisk soverom

Å lage et stemningskart er som å finne en vei til inspirasjon. Vi finner ting og møbler som skal inspirere det vi senere skal gjøre i oppgaven. Det skal skape en stemning mellom bilder, farger, kanskje ting og materialer i tekstur. Det skal henge sammen. Alt er åpent og lov å ha med når man lager et stemningskart (også noen ganger kalt moodboard). Det skal gi oss som en inspirasjon til senere bruk av oppgaven.

Hva har jeg valgt og hvorfor?
Jeg har valgt å lage et forslag til et nordisk soverom. Det var helt åpent hvilken stil(er) man kunne velge. Siden barna deres har flyttet ut, har de kanskje god råd, så da kan de bruke den gode økonomien på å innrede et moderne, lunt og rolig soverom med nøytrale farger. Jeg tenkte litt på årstiden også. Den nydelige høsten: Greiner, blader og den nordiske stilen.

Halloween 2014

Happy Halloween!

Håper alle har hatt en fin Halloween-feiring. Etter middag gikk jeg og lillebroren min “knask eller knep” rundt i nærområdet. Jeg tenkte å være med han siden han ikke likte å gå alene, ikke fordi jeg ville. Jeg hadde på meg en maske og et enkelt “kostyme” laget av en søppelsekk. Jeg ville ha kalt meg for en mørk skikkelse siden alt jeg hadde på meg var i sort farge (unntatt maska og buksa). Han hadde på seg et kostyme inspirert av et gresskar. Det var litt gøy, men etter en stund fant jeg ut at det ikke var så gøy likevel. Det var fordi det regnet også var det kaldt og vått. Vi gikk hele TO timer ute!   


Alt av godteriet jeg fikk. Nei, jeg kommer ikke til å spise opp alt da jeg lett kan bli sukkersyk … (må styre unna dette). Men, det ble altså veldig mye godteri: Kjærlighet, Kinder Maxi, sjokolade, en tyggispakke, pastiller …


Tatt i en annen vinkel. Fikk noen veldig lyst på det jeg viste akkurat nå på bildet?

– Hva har dere gjort på Halloween?

Tekstiler i interiør

Nå holder vi på med tekstillære i stilhistorien og i interiør. Litt av hva vi har gjort i dag:


Vi fikk tekstilprøver (garn og stoffbiter) som vi limte inn i et hefte med forklaringer.


Til venstre: Heftet jeg har laget om vinduer og dører. Til høyre: Heftet om tekstillære som vi limte på.


Oversiktlig “oppslagshefte” blir det vel senere. 


Dette var puteoppgaven som vi skulle gjøre, men vi fikk ikke gjort det i dag da vi hadde historie om reformasjonsbevegelsen i stilhistorien. Til venstre: Oppgaven. Til høyre: Fotoprinten i bomullstoff som jeg senere skal ha i puta.


I interiør fikk vi en ny oppgave: Soverom og tekstiler. Vi skal møblere et soverom med en dobbeltseng for to, lage et stemningskart, farge- og materialkart med ekte “prøver” (med ekte mener vi en tapet med tekstur, overflater og farger), konstruere 2-punkts perspektiv av soverommet og dokumentere vårt forslag. På bildet ser dere oppgaven, plantegningen (soverom 1 er det vi skal tenke på) og solmodellen (idéer). 

#interiør #interiørtegninger #pute #fotoprint #tekstillære #tekstiler #stemningskart

Art Nouveau inspirert

I stilhistorien holder vi på å lage puter inspirert av en tid i stilepokene. Jeg har valgt Art nouveau (jugend) som varte ca. 1890 – 1910. Bildet jeg har valgt er et glassmaleri som heter “View of Oyster Bay”, og designeren er Louis Comfort Tiffany. Han var en amerikansk kunstner og designer, arbeidet mye med kunsthåndverk. Mest kjent for sitt eget arbeid med farget glass.

På tirsdag dro vi ut til Stoff & stil for å kjøpe puter og stoff. Det var mye fint å finne der og jeg har allerede funnet det stoffet jeg trengte. Vi starter med å sy puter på torsdag, så det gleder jeg meg til.

#interiør #pute #sy #art #design

Styling for katalog og magasin

Denne oppgaven var delt i oppgave 1 og oppgave 2. I oppgave 1 gikk det ut på å style ulike sofaer i miljøer for fotografering og fotoet skulle brukes i katalogen for å fremme salg. Det skulle rettes mot to ulike målgrupper. 

Valgte to sofaer med ulik stil fra en møbelkjede. Jeg har valgt sofaene fra Skeidar. Rundt disse sofaene lagde jeg et miljø som gjorde at møblene ble mer tiltrekkende. En vegg med fototapet, “murvegg” – tapet, gulv og tepper. Sofabord, lamper og pyntegjenstander som passer til stilen. 


Urbansk stil.


Nordisk stil.

I oppgave 2 skulle vi jobbe sammen med en fotograf der vi skulle style 2 sofaer for ELLE Interiør. Bildene skulle brukes i en reportasje om sofaer. Siden dette var et moderne magasin, var det naturlig å velge sofaer som var moderne og framtidsrettet. Tenkte meg at dette skulle fotograferes i studio. Vi kunne velge to av disse nye trendene: Global mix, nordisk natt, harmonisk dristighet eller tradisjonell spenning.


Harmonisk dristighet.

INSPIRASJON: Denne trendretningen handler om å være modig på en beroligende, stille måte. Det gjør retningen spesiell er hvordan man utelukkende kombinerer de grå fargene med andre grå, beige eller lysebrune nyanser. Dermed skapes et monokromt uttrykk. Stilen er minimalistisk.
FARGER: Gråfarger, fra lyst til mørkt, varme og kalde nyanser, div. beige toner, lys brun, mørk brun, lys gul.
INTERIØR: Møbler og interiør nærmest smelter sammen, runde former, lyst tre, matte overflater, glimmer effekter, skandinavisk design, retningen preger både møbler og små interiørprodukter, komfort. 


Nordisk natt.

INSPIRASJON: Fargene er mørke, nesten sorte og stilen er ren og nordisk. Det er et mørkt tema, uten å være dyster og som skaper rammen om en nordisk natt.
FARGER: Burgunder, mørk antrasitt grå, marine, mørk lilla, nesten sort, mørk grå/blå, litt hvitt som kontrastfarge. 
INTERIØR: Minimalisme, inspirert av japansk stemning og kultur, sensoriske detaljer, ensfarget. 


Alt er laget i Photoshop med perspektivinnlevelse. Jeg satt hjemme hele helga for å få gjort oppgaven ferdig til i dag. Av og til synes jeg tidsfrister er så vanskelig å holde, i og med vi har flere ting å gjøre samtidig og det må leveres samtidig (gjør som oftest ting ferdig fra helg til helg, så har ikke nok fritid til noe annet). Skulle ønske vi hadde fått bedre tid. I dag fikk vi noen timer til å gjøre den ferdig, og jeg har også skrevet en skriftlig del på ca. 1000 ord over hva jeg valgte som produkter, fra hvilken butikk og pris. Målgruppe og hvordan jeg har fått til den har jeg også tatt med. 

#interiør #styling #sofa #stue #design #tradisjonell #urban #nordisk #harmoniskdristighet #nordisknatt #trender #photoshop #katalog #magasin #ELLE #foto

Egen arbeidsplass (hel oppgave)

I dag fikk vi tilbake de interiøroppgavene av “egen arbeidsplass” ferdig rettet, og dette ble jeg selvfølgelig fornøyd med!


Produktkartet.


Plantegning til hvordan jeg ønsket å møblere det.


Oppriss A – A.


Oppriss B – B.


Aksonometri med mange detaljer … Noe av det jeg skal jobbe mer med neste gang: Bedre fargelegging, skygger og å være mindre nøyaktig (noe jeg ikke er så flink til).

#interiørtegninger #plantegning #oppriss #aksonometri #interiør

Lillebrors bursdag

Lillebror ble 11 år i går! Vi lagde en Pokémon kake (Pokéball kalles det), og den ble litt vellykket. Den ble laget med jordbærgelé, Oreo kjeks og kremfløte. Det ble en hjemmelagd kake, men kakebunnen hadde vi kjøpt ferdig. 


Jeg prøvde ut kameraet i rød kontrast, se hvor stilig det ble!


Han fikk en Wii-konsoll og New Super Mario Bros (et spill på Nintendo Wii).


Ballonger!

GLOSSYBOX – eksklusiv boks med skjønnhetsprodukter

Reklame | Glossybox

Er du interessert i sminke og skjønnhet? Da er GLOSSYBOX garantert noe for deg!

Hva er GLOSSYBOX?
GLOSSYBOX er et abonnement der du får hjem en eksklusiv boks med fem skjønnhetsprodukter hver måned. Du kan teste nye produkter og nye varemerker og forhåpentligvis finne nye favorittprodukter! Det er en morsom måte å utvide din skjønnhetshorisont og ikke minst få litt luksus i hverdagen!

Som GLOSSYBOX-abonnement mottar du hjem i posten en gang i måneden en eksklusiv eske fylt med fem skjønnhetsprodukter. Du kan velge om du vil ha et løpende abonnement eller et tidsbestemt abonnement. Du står fritt til å velge! Esken som inneholder skjønnhetsprodukter kommer fra både internasjonale og norske merker. Produktene kan både være sminke, hudpleie, hårpleie, parfyme eller lignende fra skjønnhetsverden og er vanligvis mindre enn originalproduktet.


hjemmesiden deres kan dere finne informasjon om produktene og tips om hvordan du best bruker dem. GLOSSYBOX skal være som en overraskelse, du vet aldri hva du får (de tilpasser dette etter hvilke produkter du legger til i din skjønnhetsprofil). HER kan du registrere deg som kunde.

Ny kunde, hva får du?
Det er ikke esken du ser under “Månedens eske” på hjemmesiden som blir din første, men det vil være en overraskelse. De prøver så godt å sette sammen innholdet i esken din basert svarene i din skjønnhetsprofil og hvilke produkter og merker de samarbeider med den måneden. Skjønnhetsprofilen fungerer altså som en retningslinje. Tanken med GLOSSYBOX er at du får muligheten til å prøve produkter og merker som du kanskje ellers ikke hadde testet, slik at du kan finne nye personlige favoritter. Du kan alltid oppdatere skjønnhetsprofilen gjennom å logge inn på kontoen din og klikke på “min skjønnhetsprofil”. Om du lurer på flere ting, kan du sjekke ut FAQ HER.

Mine tanker om GLOSSYBOX
Dette er jo så spennende å få tilsendt overraskelser i posten hver måned, med 5 forskjellige skjønnhetsprodukter som kan man kan prøve og teste ut. Det er også fint å finne ut hvilken man liker best. For meg så liker jeg alltid å prøve ut nye ting. Det koster 179 kr for løpende månedsabonnement, eller 899 kr for 6 måneder eller hvis du velger å abonnere i 12 måneder, for 1679 kr (da sparer du mer). Det er ingen ekstra kostnader som tilkommer da frakt og toll er inkludert i prisen.

Noen flotte esker som har kommet ut til nå:

Hvilken har du lyst på?

Følg GLOSSYBOX på:
Twitter   |   Facebook   |   Pinterest   |   Instagram