Danmark på Torvet

Det var masse moro på Torvet i dag, lørdag. Skulle ønske jeg hadde vært der, men da de kom hjem, hadde de med seg masse Danmark realerte ting. Som jeg så på avisa, kl. 12 kom Dampbageriet og delte ut muffinser, boller og annet spiselig. 

Jeg fikk smakt på en sjokolademuffins.

Kjærlighet på pinner, refleks og en penn.

Goodiebag! Andre ting: Røde og hvite roser, brosjyrer, magasiner (reklame) og kart. Nå er det lenge siden jeg har vært i Danmark. Sist gang jeg var i Danmark var i … 10. klasse!

#danmark #torvet #reklame

Barnehagen Naturheia

Oppgaven gikk ut på å innrede en barnehage. Barnehagenavn jeg foreslo var Naturheia fordi det ser ut som om beliggenheten er i naturen en plass. Jeg valgte profilen natur og fargene blå, grønn, gul og rød.

Spiseplass: Til 8 barn (3 – 4 år) og 2 voksne. Tripp trapp stoler til barn og Jærstolen til voksne. Det skulle være god stemning rundt bordet, så en voksen sitter på hver sin side av bordet. Når de ikke spiser, kan bordet brukes til maling, tegning, lage ting, puslespill.

Peisen: Kan/bør noen ganger brukes, men nå har de fleste barnehager lagt varmekabler under gulvet.

Oppbevaring: Brettspill, bøker, dukker, leker osv … Veggteppe (insekt) så de kan leke med insektkosedyr på. Trillebord som har hjul.

Samlingsstund: Klokketeppet midt i “sentrum”. Barna kan hente puter ned fra vegghengt epletre. Kan brukes som leketeppe også.

Lekekrok (lekekjøkken): Lekevegger som skjermer lyd og for noen som vil “være litt for seg selv”. Tok plissegardiner her som solavskjerming. Og utvendig persienner som kunne styres med fjernkontroll.

Vinterhagen: Etter å ha vært på tur, kan barna bruke det til utforsking, læring, tegning, være kreativ. Det er plass til 4 (8) rundt bordet, og de kan gjerne spise sammen her også. Foreslo puffer. Materialvogn som har ark, fargeblyanter, forstørrelsesglass … tilgjengelig.

Har også belysningsplan (funksjon og stemning), men har ikke fått skannet den inn. Ellers var det god allmennbelysning i barnehagen.

#interiør #barnehage #design #kreativ #natur #farger

Nordic Dark Night

Earth Vase 15cm, Grå/Svart / Bright Lyslykt 2-Pakk, Grønn Kobber/Rosa / Broome Sideboard, Raw / Manhattan Cabinet, antrasittgrå / Sofabord Hugo / Veggklokke Time / Chaz Lenestol, Beluga / Chaz Sofa 82x140cm, Beluga / Taklampe Linda
(annonselenker)

Her har jeg funnet moderne møbler og ting – laget i en kollasj.

#kollasj #nordisk #interiør #bloggklubben

Uke 22

Endelig har jeg gjort ferdig alle oppgavene som skulle gjøres. Standpunkt blir satt rundt i kveld. På tirsdag hadde vi framføring om et designikon og jeg valgte da Le Corbusier i stilhistorie, onsdag: Leverte barnehageoppgaven og i dag: Fargepaletter (som vi hadde gjort i Photoshop). I morgen får vi vite hva vi skal få på eksamen og standpunktkarakterene. Kanskje vi får offentlig miljø? Dagen kommer til å bli brukt til å forberede.

PresentasjonenKl. 09:
Vi har nettopp vært på St. Joseph i Kongens gate igjen, fordi en journalist fra Fædrelandsvennen (FVN) ville lage en reportasje om de ferdig innredene leilighetene og oss som går på VG3 Interiør. Det ble som intervjuer. Det ble tatt mange bilder og vi så at gardinene var hengt opp i leilighetene. Ellers var det ikke store forandringer. Reportasjen vil nok komme på trykk i avisen om noen få uker. Tror det var i avisen Bolig (som kommer på tirsdager).

#interiør #design #planlegger

90 graders trapp design

Å designe en trapp var oppgaven. Trappen skulle opp til en sovehems. Først skulle vi finne ut hva slags trapp vi skulle ha og hvor vi skulle plassere den. Jeg valgte å plassere den til høyre ved vinduet.

Et ungt par vil utnytte plassen i leiligheten litt bedre. De lurte på om det hadde vært fint med å bygge en hems med trapp. Det er god takhøyde. 

#trapp #interiør #design #tegning

Bul/Mållaget hel oppgave

For ikke så lenge siden skulle vi komme med et nytt innredningsforslag til Bul/Mållaget (kundeoppdrag). Siden vi har framført for kunden og har begynt på flere nye oppgaver, og jeg ikke har noe å blogge om akkurat nå, tenkte jeg å legge ut denne oppgaven. Kunsten og keramikken var viktig i oppgaven, så det hadde jeg prøvd å få med.

Målgruppen var for godt voksne. Ca. 60 – 70 faste sitteplasser i salen til høyre. Salen til venstre skulle de holde foredrag og danse. Plass til 2 pianoer i hver sal.

Har fra før og foreslår nye ting.

#design #interiør #kundeoppdrag

Eurovision 2015

Satt oppe sent natt til i dag for å få med meg hvilket land som vant Eurovision 2015! Landet som vant var … Sverige!

Måns Zelmerlöw – Heroes (Sverige)

Mange synes den lignet litt på Lovers on the Sun av David Guetta? Jeg hadde på følelsen at jeg hadde hørt den før.

Lovers on the Sun – David Guetta

#eurovision #2015

Fargepaletter og små oppgaver

I går begynte vi på en ny oppgave: Fargepaletter. Det er en samling av farger brukt i et rom. Vi trakk en lapp (blå, gul eller rød). Først fikk jeg lys/mørk kontrasten, deretter nabofarger og tilslutt et bilde “Lofoten”. Vi skulle innrede en stue for et voksent par med god råd og bruke Photoshop til det. Vi kunne selv lage rommet eller finne et ferdig rom. Jeg fant ferdige rom og redigerte fargene der.

Noen fargepalett eksempler:

I stilhistorie fikk vi en del 2 av designikonoppgaven. Vi kunne velge en kjent designer eller skrive om stilepoker. Jeg fikk Le Corbusier. På tirsdag skal vi framføre det i en PowerPoint for klassen.

#design #designikon #farger

Stor tulipan

Ved første øyekast ser det ut som en rose, men det er faktisk en tulipan som har åpnet seg skikkelig! Denne tulipanen overlevde ikke vinden og regnet. Da var det bare en ting å gjøre: Å ta med den inn!

#hage #tulipan #blomst

Slik finner jeg inspirasjon

Står fast på en oppgave? Da er det bare å søke opp på internett og finne kataloger. Jeg har sett på bilder fra en barnehage hvordan de hadde møblert det. Fant ut at det var mye enklere å ha sett hvordan de hadde det. Jeg har forresten sittet en stund med å tenke ut hvordan det skal bli, for nå vet jeg hva jeg skal møblere inn. Låner kataloger fra barnehagen til inspirasjon.

#interiør #barnehage #oppgave #inspirasjon