Vinduspynt: Julestjerne

I denne instruksjonen viser jeg dere hvordan man lager vinduspynt. Det er vannbaserte og luktfrie “klistre” som kan limes på forskjellige glatte overflater. Det er lett å lage og det finnes mange forskjellige motiver å lage.


1. Legg et stykke gjennomsiktig papir over tegningen i boken og tegn av. Legg tegningen i en plastlomme.


 2. Tegningen kan også legges under en tynn, gjennomsiktig plastplate. Hold eventuelt delene på plass med avtagbar tape.


3. Hold flasken/tuben som en blyant og start i øverste venstre hjørne (for høyrehendte), så du ikke legger hånden i den våte malingen. Tegn opp konturene med konturfarger. Pass på at linjene ikke går i hverandre. Rett eventuelt feil med en tannpirker eller vattpinne. Tørk i 1-2 minutter med en hårføner, eller la konturene lufttørke i 1-2 timer.


4. Fyll feltene med forskjellige farger, som påføres i et tykt lag. Bruk en tannpirker til å dytte fargen inn i hjørnene og ut i kantene. Fyll eventuelt tomme felter i mønsteret med glassklar farge slik at motivet ikke går i stykker når det senere tas ut av plastlommen. Stikk umiddelbart hull på eventuelt luftbobler med en nål.


5. Forskjellige male-metoder: A Man kan male motivet med konturer.
B Man kan også male motivet uten konturer. Det er den enkleste metoden for uøvede og mindre barn, og fargene flyter ikke i hverandre. Vær likevel oppmerksom på at motiver uten konturer kan enkelte rød- og oransjefarger smitte litt av på nabofargen når fargene er våte. For å unngå dette lar man disse fargene tørke før nabofargen påføres. Motivene kan pyntes ved å dryppe en tannpirker i farge og trekke streker i den våte malingen eller ved å lage prikker med tubespissen, som vist på julestjernen.
C og D Man kan også drysse glitter og perler i den våte malingen.


6. La motivet tørke i 24-48 timer. Unngå å ta på det før det er helt tørt. Store motiver og motiver med perler og paljetter skal tørke lenger enn andre motiver. Når motivet er helt tørt, kan man male på figurene med overheadpenner. Derettes løsnes motivet fra plastlommen og trykkes mot en glatt flate, som vindu, speil, fliser, glass eller porselen. Sett aldri motivene på pleksiglass eller pvc-holdige underlag, da de er vanskelige å fjerne, og eventuelt fargerester kan bli værende igjen. Hvis dette er tilfelle, kan man likevel forsøke å fjerne restene med rensebensin.


7. Hvis motivet er malt på en glassplate, klippes det ut med en saks etter at fargen er tørr. Lim motivet på en pinne eller stikk en nål gjennom plastplaten og bind en tråd fast til å henge opp.

Skygge bak overskrift

color: #000;
background: #fff;
text-shadow: 2px 2px 3px #000;

color: #000;
background: #fff;
text-shadow: 2px 2px #000;

color: #000;
background: #fff;
text-shadow: 2px -2px 3px #000;

Kodene limes inn på stilsett under overskriftene h1, h2 eller h3.

Legge inn koder – i en boks

Her kommer en kode som gjør at hvis du for eksempel skal skrive et langt innlegg, og er lei av å scrolle ned på siden, kan du bruke denne koden:

KODEN:
<TEXTAREA rows=”7″ cols=”30″> (FJERN) HTML KODE HER < /TEXTAREA >

1000 dråper vann


Bildene er fra DeviantART.

iPad & produkteksponering utstillingsdesign


Her måtte jeg male den 4-kantete ramma (den var grønn fra før av).


Skulle ikke ha lagd den sirkelen i papp da det gikk galt … den ble bøyd og stod ikke helt stivt.


iPad logoen.


Prøver ut noe – hvordan den skal stå på sokkelen.


Sånn skal den stå.


Her er noen av de andre sine utstillinger på sokkel.

Utstilling er så gøy! Dette er en oppgave som heter “Produkteksponering på sokkel” og produktet/varen er selvvalgt. Her utstiller jeg en iPad på sokkel. Det meste er selvlagd, som dere ser her. Har gjort en del hjemme og en del på skolen. Ble passe fornøyd.

Musikkvideoanalyse

Nå går skolen nesten i ett sett uten stopp (føltes det ut som), og det er mye jeg ikke har fått gjort i løpet av uka. Derfor ble det dessverre ingen blogging. De fleste helgene (lørdag og søndag), brukes til skolearbeid. Jeg gjør egentlig litt av hvert – så jeg står ikke uten noe å gjøre.

Nå holder jeg på med min PowerPoint til musikkvideoanalysen vi skal framføre på fredag.

Jeg elsker denne musikkvideoen! Det er som å leve i en fantasiverden.

Produkteksponering på sokkel: iPad


Forrige fredag startet vi med en ny utstillingsoppgave: Produkteksponering på sokkel. I dag har jeg tatt med meg en iPad som jeg skal stille ut som utstilling. Jeg har tegnt en del skisser, og til slutt skal det utstilles på en sokkel i 40×40. Da har vi to fredager igjen på dette. Jeg har skrevet ut noen apper fra kopimaskinen, klippet ut og limt de på litt hardere kartong. Etter det skal jeg henge det opp så det “svever” over utstillingen. Hvor flott blir det? Det blir så spennende å tenke på!