3-5 åringene er kunstnere

I dag har 3-5 åringene i barnehagen vært kunstnere. Av meg fikk de i oppgave å male et bilde som de bestemmer selv. De fikk noen minutter til å tenke ut hva de hadde lyst til å male også fikk de utdelt maleutstyr: Et akvarellark, malepensel og vannfarger. Jeg fortalte om det spesielle akvarellpapiret de fikk utdelt, og tipset om forskjellige maleteknikker. Med et akvarellpapir kan de male lag på lag uten at vann blør gjennom og arket krøller seg. Mange av barna har brukt god tid på sitt bilde. Her fikk de øvd på finmotorikken og blanding av vannfarger. Resultatet ble kjempeflott!

Her har jeg rammet inn hvert maleri med en sort ramme rundt etter at de har tørket, så hengt dem på veggene i avdelingen. Kunstverkene må vises frem! Akvarellpapir i A4 fikk akkurat plass i rammene (ved hjelp av litt gaffatape).

– Hva synes du om kunstverkene?

Vennebyen

Månedens tema er Vennebyen! I Vennebyen lærer barna å akseptere hverandre på tvers av ulikhet og viktigheten å være venner. Vennskap – samarbeid – toleranse. Vennebyen er en av Norges mest populære TV-serier for barn 2 – 6 år.

Jeg har fått oppgave å tegne/male noe med Vennebyen-tema på vinduet, og det passer fint da jeg er kreativ. Jeg fant ikke vindustusj så prøvde med whiteboard tusj til å tegne på, men det fungerte ikke så bra når jeg kom nær. Da gikk strekene fort av. Neste gang skal vindustusj brukes. Etter det brukte jeg vannmaling til å fargelegge.

Her ser dere resultatet!

– La oss være venner!

– Alle er mine gode venner!

Les også: 

3-5 åringene er kunstnere

Video: Opplev Coca-Cola Christmas Caravan 2022

Coca-Cola Christmas Caravan er på Norgesturné november – desember 2022. “Holidays Are Coming” til Kristiansand by 08.12.2022. Real Magic!

Les også:

Coca-Cola Christmas Caravan i Kristiansand sentrum!
Coca-Cola Christmas Caravan 2021
Video: Coca-Cola på Norgesturné!

Coca-Cola Christmas Caravan i Kristiansand sentrum!

Fikk du med deg når Coca-Cola Christmas Caravan var på Norgesturné november – desember 2022? Julens magiske øyeblikk er når den store Coca-Cola juletraileren stopper nær deg. Over hele Norge kan man glede seg til “Holidays are coming”.

Torsdag 8. desember var juletraileren på plass ved Geheb i Kristiansand sentrum! Låten “Holidays are coming, holidays are coming” ble ikke spilt, men mange sang den nok inni seg. Coca-Cola har kjørt julereklamen siden 1995. Juletraileren stoppet og ut kom Cola-julenissen. Mange samlet seg rundt han og traileren for å ta bilder. Ellers ble det utdeling av pepperkaker, godteri og boller fra Geheb.

Jeg trodde det skulle være smaksprøver av Coca-Cola, men det ble ikke delt ut? Coca-Cola juletraileren stod ikke så lenge her, bare i noen timer.

Les også:

Coca-Cola Christmas Caravan 2021
Video: Coca-Cola på Norgesturné!

Premier i julekalendere 2022

Hver dag i desember frem til jul deltok jeg i forskjellige julekalendere på nett. Mange av lukene var å svare på spørsmål, gjerne julerelaterte. Er man heldig, ventet det gode premier. Her er listen over det jeg har vunnet i julekalendere 2022.

Trekning. Kransekakelykke – Donut Palace

MillionFlax skrapelodd – Kverneland Bil
(dessverre ingen pengepremie første gang)

Kom to nye brev fra Kverneland Bil med MillionFlax skrapelodd. Vant på det ene!

Hovedpremie gavekort – Norske Bunader

– Har du deltatt i julekalendere og vunnet noe?

Les også:

Premier fra julekalendere
8 timer på julekalendere 2019 + premier

Julefoto på Torvkvartalet

I desember hadde kjøpesenteret Torvkvartalet i Kristiansand pyntet til jul. Det var satt opp et “fotopoint” ved stolpen/den store skjermen slik at man kunne ta flotte julebilder. Med sittebenk, høyballer, juletrær, store “gavestabler” og en julete bakvegg. Nesten som en juleutstilling.

Julenissens postkasse var også her – skriv et brev til nissen!

Gratis julekort og til/fra-lapper.

Jul på Sandens: Pepperkakehusutstilling

Jul på Sandens: Pepperkakehusutstilling! På kjøpesenteret 1. – 15. desember kunne vi se mange kreative pepperkakehus stilt ut som en pepperkakelandsby.

Krogsveen Sørlandet ønsker å ta del i den langvarige tradisjonen som Krogsveen har hatt i mange år, og har oppfordret alle i byen vår til å bake et pepperkakehus.

Pepperkakeauksjonen er en hyggelig førjulsaktivitet for store og små i barnehager, SFO, skoler, foreninger og lignende. Auksjonen ble holdt 15. desember kl. 16:30, og inntektene gikk til Barne- og ungdomsavdelingen på Sørlandet sykehus.

Bukkene bruse

Funkishuset

Julepyntet hus, Hans og Grete, Juleverksted

Nabolaget

Det skeive hus

Hjerteskolen, Tornerose, og Det magiske hus

Gullhår og de tre bjørnene

Bidragene er fra: Havåsen barnehage, Bjørndalen barnehage, Ve skole 8A og B, Kløvergården barnehage, Kongsgård barnehagesenter avd lilla, Ve skole 2. klasse, Miriam og Werner.

Les også:

Jul på Sandens: Juletreutstilling & julegaveboks

Velkommen, 2023!

Godt nyttår! Når fyrverkeriene skytes opp på den mørke himmelen kl. 00:00, ønsker vi velkommen til et nytt år. Farvel 2022 og velkommen 2023! Nyttårsaften var vi hjemme og så på raketter gjennom vinduene. Det er selvfølgelig ikke helt det samme som å se på når det skytes opp ute, men vi fikk sett litt. Her er noen bilder: