Slik får du gratis inngang i Dyreparken!

Å-dagen er rett rundt hjørnet. Du lurer sikkert på hva Å-dagen er, og det skal jeg fortelle deg. Tidligere var den første søndagen i september bedre kjent som LOS-dagen. Dette var en dag hvor “alle” LOS-kunder kunne få gratis inngangsbilletter til Dyreparken i Kristiansand. Nå har LOS-dagen endret navn til Å-dagen, da LOS og Glitre Energi Strøm har slått seg sammen som Å Strøm fra 1. mai 2023. Sammen utgjør de ett av Norges største strømselskap.

I år arrangeres Å-dagen i Dyreparken i Kristiansand søndag 3. september. Som Å Strøm-kunde kan du få gratis inngangsbilletter til Dyreparken! For å få disse gratis billettene må du bestille dem på Dyreparkens hjemmeside via en e-post som du mottar fra Å Strøm. Antallet billetter er begrenset, så det gjelder å være rask. Hver kunde kan få inntil 4 gratis billetter. Hvis det er flere personer i familien, kan man bestille flere billetter på Dyreparkens hjemmeside.

Søndag 3. september er en spesiell dag da det forventes ekstra mange besøkende til Dyreparken. Flertallet av disse er Å Strøm-kunder. Dette kan føre til ekstra lang ventetid på aktiviteter og spisesteder. Men hvis man ser bort ifra dette, kan dagen være ekstra opplevelsesrik for mange! En dag i parken gir mye glede. Du har sikkert hørt uttrykket “Stort for voksne, større for barn!”.

Er du heldig nok til å ha skaffet deg billetter? Jeg skal på Å-dagen i Dyreparken. Skal du også dit?

Plastikk 2023 – Plastbåtregatta

På søndag 27. august fant arrangementet Plastikk 2023 – Plastbåtregatta sted i Nodeviga i Kristiansand fra kl. 12:00 til 15:15. Dette arrangementet ble arrangert av Odderøya museumshavn i samarbeid med Vest-Agder-museet.

Plastikk 2023 er en årlig regatta dedikert til klassiske norske båter. Arrangementet gir et innblikk i Sørlandets plastbåthistorie, med historiske båtutstillinger i modeller, stands med aktiviteter knyttet til båttemaet, samt en mulighet for publikum å stemme på sine favorittbåter. Det deles ut premier i kategoriene “beste restaurering” og “publikumsfavoritt”. I tillegg ble det trukket to heldige personer som vant 3 og 5 kg ferske reker.

Dagens program inkluderte en defilering (parade) gjennom Gravanekanalen med klassiske norske plastbåter, et foredrag inne på museumsbygget ved Jørgen Sommerfeldt-Colberg med tittelen “Båtkunstneren Jan Herman Linge”, selve regattaen og til slutt premieutdeling og avslutning av fellesarrangementet.

Program for dagen!

Båtmodell utstillinger.

Modellbåt til salgs!

Lær knuter.

Regatta start!

Les også:

Video: Plastikk 2023 – Plastbåtregatta
Plastikk 2022: Plastbåtregatta i Odderøya museumshavn (1/2)
Plastikk 2022: Plastbåtregatta i Odderøya museumshavn (2/2)
Video: Turist i egen by: Plastikk 2022, besøker museum & utforsker minibyen!

Video: Plastikk 2023 – Plastbåtregatta

Odderøya museumshavn og Vest-Agder-museet samarbeider om arrangementet Plastikk 2023 – Plastbåtregatta som vil finne sted søndag 27. august i Nodeviga, Kristiansand. Plastikk plastbåtregatta gir et glimt av gamle klassiske båter. Utforsk historiske båtutstillinger i modeller!

Les også: 

Plastikk 2022: Plastbåtregatta i Odderøya museumshavn (1/2)
Plastikk 2022: Plastbåtregatta i Odderøya museumshavn (2/2)
Video: Turist i egen by: Plastikk 2022, besøker museum & utforsker minibyen!

The Color Bath

4. juli var kunstinstallasjonen “The Color Bath” av Mike Stokka-Troxel på plass ved Nedre Torv i Kristiansand. Kunsten er 3 meter høy og 2 meter bred. Den ble fraktet med kran og kom rullende inn til Torvet på hjul. Tidligere kom en svær installasjon “The Bug” i Wergelandsparken.

“The Color Bath” er et unikt kunstverk som fanger folks nysgjerrighet og oppmerksomhet. Det er badstubenker i høyden, fargerike vegger og et spennende speil på taket. På veggene er det massevis av farger og former. Ser man opp på taket, vil man se at en kaleidoskop-effekt – speil som står i vinkel på hverandre. I komposisjonen er det speilvirkninger, repetisjon og symmetri.

Den fargerike “The Color Bath” reiste videre til brygga ved Verftet i Ny-Hellesund (13. juli) og nå befinner “The Color Bath” seg ved Statsforvalteren i Agder på Fløyheia i Arendal (24. august).

– Har du sett “The Color Bath” i Kristiansand?

Les også:

The Bug
Lager giantskulpturer til Palmesus (kilde)

The Bug

Dette er “The Bug”, produsert av Palmesus. Den er designet og bygget av The Quack Society / Edyta Wilewicz, i samarbeid med Erik Pirolt. Kunsten er laget på Kilden og har senere blitt utstilt på Palmesus (Skandinavias største strandfest, Bystranda i Kristiansand). Palmesus fyller 15 år i år, så de måtte gjøre noe stort ut av kunsten, å ta det til “next level”.

“The Bug” minner om et insektslignende skapning. Det er digert, har brunt hode og grå kropp. Beinene er tynne og lange. Det som fascinerer meg mest er de to blanke og skinnende øynene som gir oversikt over Torvet. Et slags sladrespeil. Materialer som er brukt er resirkulerte maskindeler, metaller og elektroniske komponenter. Kunstinstallasjonen kombinerer elementer av teknologi og natur.

Etter Palmesus festivalen, står “The Bug” i Wergelandsparken i Kristiansand fra 4. juli. Har du vært i Kristiansand denne sommeren, har du sannsynligvis sett insektet.

Før “The Bug” ble til, gikk den under navnet “Jegerlarven” – kjent som larven til Pirolt. Etter at installasjonen ved Harpefoss i Gudbrandsdalen gjennomgikk en forvandling, ble flere elementer lagt til for å gi den et nytt liv.

– Har du sett “The Bug” i Kristiansand?

Les også:

Lager giantskulpturer til Palmesus (kilde)

Skandinavias største pariserhjul i Tresse

26. juli dukket Skandinavias største pariserhjul opp i Tresse i Kristiansand! På tre dager satte Lundgruppen opp installasjonen, med åtte manns hjelp. På sitt høyeste er pariserhjulet 45 meter høyt. 29. juli stod det klart og her får det bli i Tresse i to måneder (frem til 8. oktober) før det pakkes sammen og drar videre til Trondheim.

Nyt utsikten fra et 45 meter høyt pariserhjul!

Nyt den flotte utsikten utover Kvadraturen! Her får du se masse. Pariserhjulet vil være i lufta i 7 – 8 minutter.

Passasjerer på City Train kikker på pariserhjulet. Kanskje de må ta seg en tur etterpå?

Gondolene har automatiske dører som åpnes, og man sitter godt i skinnseter i VIP-gondolene.

Pariserhjulet sett fra Festningsgata.

Opera sin kule Ferrari bil var å se de første dagene.

– Har du tatt Skandinavias største pariserhjul?

Ny fiskebåt: Sille Marie

Lørdag 12. august kl. 12 ble fiskebåten “Sille Marie” døpt. Flere hundre mennesker var til stede da båten ankom kai 3 i Kristiansand, og de fikk muligheten til å besøke innsiden av båten.

Karstensens Skibsværft i Skagen har bygget båten som kostet 325 millioner kroner. Båten er 65,9 meter lang og 14 meter bred. Den erstatter det tidligere fartøyet “Sille Marie”, som rederiet kjøpte i 2015. Sille Marie AS er eid av Carl Aamodt og familien Salthaug fra Søgne i Norge.

“Sille Marie” utfører trålfiske for å fange både sild og makrell, samt en kombinasjon av industrifisk og konsumfisk, inkludert hvitfisk.

Det er nok første og siste gang “Sille Marie” besøker Kristiansand, for den skal videre til Egersund, så ut i drift i Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet.

Jeg var ikke på selve dåpsdagen, men synes det var veldig kult å få se den nye fiskebåten som fortsatt var der dagen etter.

Les også:

Her er fiskebåten til 325 millioner i Kristiansand (kilde)

Video: Rådyrene løper rundt og rundt!

I denne videoen får dere se to happy Bambi som løper rundt og rundt – helt til de blir oppdaget av meg. På nyhetene stod det at to stk rådyr ble påkjørt av en buss her i Kristiansand. Det hadde vært trist om det var disse rådyrene jeg møtte noen dager før ulykken skjedde …

Første skoledagsfest: NRK Super og Superbussen!

Torsdag 17. august var det første skoledag for mange barn her i Kristiansand. Kl. 16 – 18 ble det feiret med en stor gratis fest for alle byens barn, på Torvet. Arrangørene er Strømmestiftelsen sammen med Sparebanken Sør og Kvadraturforeningen.

NRK Super kom på besøk med Superbussen og Fantorangen. Oskar og Josefine kom. Vitensenteret viste et spektakulær Vitenshow. Aktiviteter på Torvet: Ansiktsmaling, lag egen bursdagskrone, første skoledagbilde, Vitensenterets såpebobler, natursti med DNT, sorteringskonkurranse med Returkraft, tegnekonkurranse og djembekurs (tromme). I tillegg kunne man møte maskotene Ullrik og Ulla, Fantorangen og Gulle.

Superbussen fra NRK Super. Med Fantorangen på fremsiden.

Kjente figurer fra NRK Super trykt på bussen.

Fantorangen og Fantus.

– Hvor mange figurer kan du navn på?

Masse såpebobler fra såpeboblemaskin i Wergelandsparken!
“The Bug” i bakgrunnen.

“Sau” med såpeboblemaskin.

Gulle fra Sparebanken Sør. Finnes som bamse og i virkeligheten.

High five med Gulle.

Mange barn synes Fantorangen var myk å kjenne på.

Fantorangen på scenen.

Det var rundt 2500 – 3000 besøkende på Torvet.

Såpebobler overalt!

Siste fra The Tall Ships Races

Siste blogginnlegg fra The Tall Ships Races 2023 i Arendal. Se masse bilder!

Håpets katedral – 120 m² stor katedral. 14 meter høyt av solide tresøyler, inspirert av stavkirkene.
Flyter på vannet. Er å se under The Tall Ships Races og Arendalsuka.

Utforsk sjøstjernen.

Våpenskjoldet til Arendal.

Arendal 300 år! En plakat som viser fakta om Arendal.

Arendal flaskeskutesamling finner du på Kløckers hus – Arendal bymuseum på Tyholmen.
Verdensrekord: 40 skip i 4,5 liter flaske.

Redningsskøyta Elias.

Noen matvogner som solgte god mat under The Tall Ships Races.

Arendal Kulturhus.

Les også:

Video: Underholdning på Bima Suci & magisk skuteparade
Video: Høydepunkter fra The Tall Ships Races
Video: The Tall Ships Races Arendal 2023
The Tall Ships Races i Arendal