Superweek 2023 – tilbud og rabattkoder

Reklame | Bangerhead, Blivakker, Blush, Bubbleroom, Coverbrands, Eleven, Fredrik & Louisa, Hei Albert, Lampegiganten, Lyko, Nettavisen nettbutikk, Norli, Smartphoto, Storytel

Denne uken er det Superweek i en rekke nettbutikker, og dette feires med fantastiske tilbud og eksklusive rabattkoder fra 25.09 – 02.10.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norges første kirke på hjul gjør drømmer til virkelighet!

Denne kirken på fire hjul ble brukt til en bryllupsanledning i Tresse i Kristiansand. Den mobile kirken er tilgjengelig for utleie til alle som måtte ønske det. Kirken på hjul åpner for mange muligheter da den kan plasseres hvor som helst. Du kan gifte deg hjemme i egen hage eller på en offentlig plass med vakre omgivelser.

P@@l på Biz On Wheels har stått bak produksjonen av Norges aller første mobile kirke på hjul. Bildene av kirken ble tatt 1. mai 2022, rett ved Tresse / Christiansholm Festning.

Les også:

Torvfest & Streetfood på Torvet
Sommerdager i Tresse

Sommergleder og regnskyer: P4s Sommerturné i Arendal

Lørdag 15. juli var P4s Sommerturné på plass på Kanalplassen i Arendal! Jeg fikk sjansen til å oppleve arrangementet en gang til, i en annen by. Det var mye av det samme opplegget som sist i Kristiansand.

Da det ble spurt hvor mange som kom fra Arendal by, var det ikke mange som løftet hånden. De fleste tilstedeværende var turister som hadde reist fra andre byer for å være med på arrangementet. Jeg var en av dem.

Til tross for regnværet, var det en hyggelig opplevelse å være til stede. Den dagen kjentes som en høstdag, selv om Arendal normalt skulle ha badet i solen på en sommerdag.

Hvilken by blir beste bråkeste by?
“Alle” samlet under P4-paraplyen og ropte inn i mikrofonen. Lydnivået ble målt i desibel (dB).

“Hva vet du om flåtten?” – konkurranse. Det ble rullet ut et tau hvor alle som deltok kunne enten flytte seg til den ene siden for svaralternativ “ja” og den andre siden for “nei” – som svar på spørsmålet som ble stilt.

Kahoot er alltid populært. Alle tok opp sine mobiltelefoner og deltok i konkurransen om å svare på mest mulig riktig spørsmål. Det var en del musikkrelaterte spørsmål om radiokanalen P4.

På Circle K kunne man kaste erteposer i hullet.

Sparke ball i frunk (bagasjerom foran) på bilen.

– Kom P4s Sommerturné til din by?

Les også:

P4s Sommerturné 2022
P4s Sommerturné – 25 år
Gavedryss fra P4s Sommerturné + gavekort
P4s Sommerturné i Kristiansand

P4 Lyden av Norge 30 år: P4s Sommerturné i Kristiansand

I år fyller P4 Lyden av Norge 30 år (5. september)! Lørdag 1. juli var P4 her på Torvet i Kristiansand. De satte opp egne stands og samarbeidspartnere var med. Noen hadde tilbud, andre hadde konkurranser med supre premier. Noen av konkurransene som man kunne delta på: Rebus, Kahoot, erteposekasting på rampe, papirflykonkurranse, presisjonskonkurranse å kaste ball i frunk (bagasjerom foran), kunnskapskonkurranse “Hvor mye vet du om flått?” og til sist: “Hvem har det heldige vinnerkortet?”.

P4s Sommerturné tilbyr underholdning og musikkopplevelser for lyttere i løpet av sommermånedene. Radiokanalen P4 sender live fra forskjellige steder rundt om i Norge, der de arrangerer konserter med norske artister og band, intervjuer kjente personer og deltar i ulike sommerrelaterte aktiviteter. Det spres god stemning, musikkglede og underholdning til lyttere i hele landet. I løpet av sommeren drar P4 på sommerturné og besøker forskjellige sommerbyer. Det er 28. gang P4 legger ut på sommerturné, og i år skal 17 byer besøkes.

På denne standen kunne man få pastiller, popkorn, leppepomade og rebusark. Jeg lurer på om de hadde ballonger også.

Pfizer: Lær flåttvett, se levende flått i mikroskop.
ARK: Tegning og gatekritt. Brett papirfly.
Circle K: Lykkehjul med premier.

Reiseruten for P4s Sommerturné 2023.

Ford: Opplev helelektriske Ford Mustang Mach-E.

– Kom P4s Sommerturné til din by?

Les også:

P4s Sommerturné 2022
P4s Sommerturné – 25 år
Gavedryss fra P4s Sommerturné + gavekort
P4s Sommerturné i Kristiansand

Flotte planter helt gratis!

I juni var det noen som ga bort stiklinger av planter, og jeg fikk hentet dem. Det var stiklinger av sitronplante/duftpelargonia/Dr Westerlund (som dufter helt nydelig), to forskjellige typer av Coleus (praktspragle), Tradescantia Zebrina (sebrablad) og en solsikkeplante som ble til ved et uhell.

Dagen jeg hentet plantene, 14. juni 2023.

Noen av plantene så litt stakkarslige ut, men etter noen uker og måneder så de ikke så verst ut. De ble enda finere etter hvert som tiden gikk, når de fikk nye og større potter, og ny jord.

Plantene sto ute i sommersesongen. Jo mer sol Coleus-plantene fikk, jo sterkere ble fargene deres. Jeg har nå så mange av dem at jeg vurderer å selge eller bytte dem. De har vokst ekstremt fort i sommer, så jeg klippet dem ned for å lage stiklinger, satte dem i vann, og da de hadde fått røtter, plantet jeg dem i jord.

Sebrablad er en vandrende hengeplante. Den har grønne, lilla eller stripete smale blader som ofte er lilla under. Her har de lagt seg langs bordet, noen tett i tett.

Sitronplanten er ikke akkurat en plante som gir sitronfrukt. Duftpelargonia/Dr Westerlund lukter fantastisk når man berører bladene! I parfymeindustrien brukes denne planten, og den kan også brukes som smakstilsetning i matlaging og baking. Jeg har ikke beskåret planten. Det er fint at den vokser seg buskete.

Duftpelargonia/Dr Westerlund fikk en større potte, 11. august 2023.

Slik så resten av plantene ut, 11. august 2023.

Plantet solsikken, 22. august 2023.

Solsikken i blomst, 29. august 2023.

En buskete duftpelargonia/Dr Westerlund plante, 20. september 2023.

Resten av plantene, 20. september 2023.

Les også:

Coleus China Rose
Gratis stiklinger, nytt planteprosjekt

BKMU – Brøviglia kunstmuseum

BKMU – Brøviglia kunstmuseum finner du i Voiebyen i Kristiansand. Det er ikke akkurat et innendørs kunstmuseum, men her er det en vegg med gatekunst som man kan se ute. Street art er laget av @vlekart & RIO Kreativ Recovery i 2021. Det ble gjort i ett nabolag med lekeplass og ballbane.

“Selfielaience” – 1984

“Fight the power” – 1939

“Spirit of Norway” – 1905

“Bombing for love” – 1877

“Blowaway” – 1917

Les også:

Stopp monokultur!
Children of the dandelion

Sandskulpturer i Gravane 2023

Har du vært i Kristiansand denne sommeren, har du nok lagt merke til de flotte sandskulpturene som har kommet opp i Gravane. Sandkunsten er laget av @elisabeth.istanbul. Hun har laget mange andre sandskulpturer opp gjennom årene, hver sommer her i Kristiansand kan du finne dem i Gravane.

Skulpturene er laget av sand og vann. Sanden komprimeres med vann og hoppetusse i store kasser. Derfor kan man bygge store skulpturer. Skulpturene tåler sol og regn fordi de sprayes med en blanding av lim og vann når de er ferdige. Det holder regnet ute og hindrer solen i å tørke ut sanden. Oppsummert tåler skulpturene en god del.

Sandskulpturene har stått i Gravane fra juni og ut hele sommeren, slik at alle har hatt muligheten til å oppleve kunsten i det offentlige rom.

Show me your good side(s)

Watch what you think

Les også: 

Sandskulpturer i Gravane (2022)
Sandskulpturer i Gravane (2021)
Sandskulpturer i vår sommerby (2020)
Gate- og sandkunst på Nodeviga (2019)
Når sand blir til kunst (2018)

Video: Dragefestivalen 2023

Bli med på Dragefestivalen! Det er 7. året på rad Dragefestivalen arrangeres i Kristiansand, på Tangen Ytterst. Søndag 17. september var det 6000 besøkende. Profesjonelle drageflygere fra Belgia, England, Tyskland og Norge viste fram sine nye og flotte oppvisningsdrager i et avsperret område med gjerder, og mange tok med seg drager.

Les også:

Dragefestivalen 2023
Dragefestivalen 2022
Dragefestivalen 2020
Dragefestivalen 2019
Dragefestivalen 2018

Dragefestivalen 2023

På søndag 17. september ble den årlige Dragefestivalen arrangert i Kristiansand! Festivalen er en hyllest til mangfold og inkludering. I år er det 7. året på rad Dragefestivalen arrangeres her på Tangen Ytterst i Kristiansand.

Fra kl. 12 begynte store og små å fly sine egen drager opp i luften. Christianssand Artillerie Compagnie åpnet festivalen og avfyrte salutter. Profesjonelle drageflygere fra Belgia, England, Tyskland og Norge viste fram sine nye og flotte oppvisningsdrager i et avsperret område med gjerder.

Ellers var det salg av drager og gøye barneaktiviteter + diplom til alle drageflyvere frem til kl. 17. Ifølge festivalsjefen besøkte rundt 6000 mennesker Dragefestivalen i år.

Les også:

Dragefestivalen 2022
Dragefestivalen 2020
Dragefestivalen 2019
Dragefestivalen 2018

Video: Å-dagen i Dyreparken

Her er en video fra Å-dagen i Dyreparken i Kristiansand 3. september. Det er et årlig arrangement for Å Strøm-kunder. Vi får med oss fôring av noen dyr og ser mange andre tøffe dyr. Stedene vi gikk: Kaptein Sabeltanns Verden, Afrika, Asia og heia, Kutoppen, Kardemomme by og Båtbasaren.

Les også:

Å-dagen i Dyreparken
Video: Sommerdag i Dyreparken