How to do: Videoredigering på Movie Maker

Her er noen tips til deg som liker å prøve deg på enkel og gratis videoredigering. Windows Movie Maker er videoredigeringsprogrammet jeg mener er det enkleste å lære på en PC med Windows. Alle som har Windows 10, har ikke dette programmet installert fra før av, men må selv laste det ned på PC-en. Men har du Windows 7 eller eldre, er jeg ganske sikker på at det følger med.

Åpne Windows Movie Maker. Det første du vil se, er dette her. Trykk på den lille logoen for å legge til bilder eller videoer. Til å begynne med, lagre alltid dette som et prosjekt: “Fil” > “Lagre prosjekt som”.

Etter å ha lagt til en eller flere videoer, kan du gjøre mange forskjellige endringer som å klippe og dele videoen, legge til en tittel, effekter og kanskje musikk i bakgrunnen. En ting jeg synes mangler på dette programmet, er at man ikke kan dele opp lydklippene, så det vil alltid henge sammen. Da kan du enten dele opp videoen og klippe vekk en liten del av det eller ta på null videolyd som en erstatning.

De fleste av oss liker å ta med musikk i bakgrunnen som bakgrunnsmusikk. For å legge til musikk går du på Youtube og velger ut den videoen du vil ha. Deretter høyreklikker du på videoen og kopierer videoadressen. Etter det går du inn på denne linken: youtube-mp3.org/no. Trykk “Konverter video”, og når den er klar, trykk “Last ned”. Filen ligger under “Nedlastinger” på PC-en din. Videoen er nå konvertert til en MP3 fil. Det betyr at du ikke får bilde, men heller får musikk. “Legg til musikk” > “Legg til musikk fra PCen”.

Skal du laste opp videoen på Youtube, velg alltid “Bredformat (16:9)” fordi det ser bedre ut på Youtube. Tar du det andre “Standard (4:3)” får du sorte farger på begge sider … Et tips er å lagre videoen i en MP4 fil ved å velge “Fil” > “Lagre film” > “YouTube” for at filen ikke blir så stor. Da er du klar til å laste opp videoen på Youtube!

#youtube #tips #video #redigering #musikk #tutorial #windows #moviemaker

For et år siden, på samme dag

I dag er det et år siden jeg bestemte meg for å kjøpe kaktusplanter. Jeg har lenge tenkt på å eie egne kaktusplanter, så 28. juli 2015 var jeg på IKEA og fant mange ulike kaktuser i små og store former og størrelser. Helst ville jeg kjøpe de små, og disse ble solgt i 3-pakning pakker, og ingen av dem var selvfølgelig like. Da jeg så disse 3 for første gang, tenkte jeg med engang at disse ville jeg ha. Disse er jo perfekte å ha hjemme.

28. JULI 2015 – DATOEN DE BLE KJØPT

CACTACEAE

I dag vil jeg gratulere disse 3 kaktusplantene som har klart seg i så mange dager (og fordi jeg har klart å passe på dem i 365 dager) fordi de ikke trenger å vannes mye, og i varme og kalde årstider. De vokser med tiden og de har selvfølgelig vokst ut av sine egne lysegrønne blomsterpotter som fulgte med da jeg kjøpte dem. Bildet over viser hvordan de så ut da jeg kjøpte dem.

28. JULI 2016 – I DAG

Den mest stikkende kaktusen … Har stukket meg på fingeren flere ganger grunnet flytting på denne.

Her vil det vokse ut små baby-kaktuser på siden.

Mye forskjell på denne kaktusen. På “toppene” vokser det hele tiden nye små som ønsker å bli så høye som mulig. Lurer på hva som skjer videre om noen måneder? Har gravd denne kaktusen lenger ned i jorda fordi den klarte en dag å knekke på bunnen (visst har den ikke røtter).

Hva slags planter har du?

#kaktus #planter #prosjekt #hjem #interiør #ikea #hage #inspirasjon #dekorasjoner

Et smykke av kjærlighet

Dette nydelige smykket vant jeg i en konkurranse på bloggen til Carina: “Konkurranse – Vinn et smykke” som gikk ut på å gjette datoen når babyen hennes kom til verden. Jeg var en av de heldige som gjettet riktig dato, og vant dette fine smykket tilsendt fra Korspaahjertet.

Det er sirkelformet, har to måner og to stjerner og et lite hjerte ved siden av. Sitatet “I LOVE YOU TO THE MOON AND BACK” sier noe om kjærligheten og at en kan elske en til månen og tilbake.

Jeg elsker dette smykket fordi det er så fint med det sitatet og kjærligheten som ligger bak det. Derfor er det et smykke av kjærlighet. I  IT!

Hva synes du om smykket?

#mote #smykke #stil #design #love #hjerte #gave #kjærlighet

Små og store agurknyheter

Det er agurktid! Snart skal vi begynne å plukke agurker. Vi kan se at det dukker opp 5-6 agurker fra disse agurkplantene. De er plantet selv rundt i mai til juni, og det er så spennende å se hvor store de blir til slutt.

#agurk #planteprosjekt #grønnsak #hage #blomster

Catch ‘Em All på Bystranda

I går var det veldig fint vær, så etter lunsj tok vi en tur ned til Bystranda! Her på Bystranda var det mange folk som dere ser på bildet over. Vi fant oss en plass under skyggen på treet bakerst til høyre i bildet. Etter å ha funnet oss et fint sted, gikk jeg rundt med mobilen og spilte Pokémon GO. Rundt forbi møtte jeg mange andre som også spilte det samme som meg. Noen klekket egg, snakket om Pokémons og andre gikk for å ta over PokéGyms i nærheten. Men, her er noen Pokémons av typene water, ghost, poison og grass jeg har funnet i går (tar ikke med de jeg allerede har møtt/fanget).

Noen PokéStops i nærheten. Jeg har enda ikke fått klekket det første egget mitt, for det står jeg har gått 0,3 / 2,0 km … (tar jo lang tid å klekke et egg?).

Har kommet i level 5 nå og kunne velge mellom en av tre lag. Jeg valgte Team Mystic (blå), men det har egentlig ikke noe å si hvilket lag som er best. De to andre lagene er Team Valor (rød) og Team Instinct (gul).

Pokémons jeg har catchet. CP-en på Pokémonen blir høyere jo høyere jeg er i level, så jo høyere CP, jo bedre! Eevee på bildet kalte jeg for Rainer og når den utvikler seg, får jeg en Vaporeon. Nå holder jeg på å lete etter en Pikachu, hvilken plass(er) i Kristiansand kan jeg finne den?

Hvor langt har du kommet i Pokémon GO?

#spill #gaming #pokemon #pokemongo #jakt #kristiansand

På Pokémon-jakt

I dag dro vi ut på en liten tur til senteret for å catche Pokémons – virtuelle fantasimonstre. Jeg begynte å fange noen inne på Sørlandssenteret og tok 3-4 PokéStops i nærheten. Den ene var under brua (Bus Terminal), Tiger Statue (husker ikke hvor) og den siste var på biblioteket i byen. Det var rart at jeg fikk snurre to ganger på samme mynt på det siste PokéStopet (!). Jeg fikk blant annet to eggs på 2 km og 5 km, så nå har jeg satt det på en “egg-incubator”-holder og må klekke et og et selv om jeg synes 2 km er langt å gå for å klekke det fordi jeg er avhengig å ha wifi for å spille videre.

Tips: Dra til Kvadraturen i Kristiansand fordi det er plassert mange PokéStops og Pokémons. Sørlandssenteret er også et alternativ.

Det var veldig mange PokéStops i byen! På noen steder hadde også noen satt noen Lure module (rosa blomster rundt et stopp) som virket i rundt 30 minutter.

Forskjellige Pokémons jeg møtte var: Caterpie, Venonat, Pidgey og Drowzee. Eevee og Dewgong møtte jeg på Kiwi i Markens gate. Jeg er i level 3 nå, men begynner å spille litt etter hvert fordi det er så gøy *avhengighetsskapende*!

Spiller du Pokémon GO?

#pokemon #pokemongo #spill #tips #jakt #kvadraturen #sørlandssenteret #kristiansand

DIY: Origami dørpynt

I dag har jeg laget meg en Origami dørpynt som jeg kan ha som pynt til døra inn til rommet mitt. Jeg har brukt 13 forskjellige farger i alle regnbuens farger! Arkene jeg valgte var litt tykkere enn de velkjente kopieringspapirene, så de var lettere å jobbe med.

Du trenger:
Fargeark (gjerne tykkere), saks, gjennomsiktig teip, nål, tråd.

Først må du kutte opp arkene til ønsket kvadratstørrelse. Jeg har brukt størrelsen 10×10 cm. Deretter bretter du etter det under (ignorer brettestrekene), men tilslutt skal det bli som på punkt nummer 4. Under der jeg holder tommelen fester jeg en liten teipbit for å holde det sammen.

Når du har brettet alle arkene, kan du tenke ut hvilken rekkefølge du vil ha dem i. Jeg har gått etter regnbuefargene (startet med rød og sluttet med rosa). Bruk en nål og lag 2 små hull i hver av dem og sy gjennom forsiktig. Etterpå vil du få dette resultatet:

Som pynt på døra blir det ikke så hvit og kjedelig:

Hva synes du om dette gjør-det-selv?

#DIY #dørpynt #interiør #origami #papirbretting

Pokémon GO – fordeler og ulemper

Design og skjermbilder er satt sammen av meg.

Spiller du Pokémon GO? Hvis ja, les videre … I det siste har jeg undersøkt fordeler og ulemper, og ting du kjenner deg igjen når du spiller Pokémon GO. Dere lurer sikkert på hvorfor jeg skriver dette, men jeg først veldig nysgjerrig på spillet, ble advart for å ikke spille det. Man kan bli for avhengig av spillet etter å ha spilt en stund! Du kjenner deg nok igjen etter å ha lest disse punktene …

FORDELER 

– For å spille Pokémon GO (som det også står i navnet) må du gå ut av huset, så det nytter ikke å sitte på rommet og “game” innendørs.

– Du er mer ute enn inne.

– Du forblir i bevegelse og “aktivitet” når du er ute og går på tur, og ofte går du flere km om dagen for å catche flest mulig Pokémons.

– Du holder deg frisk og får oppdage den fine naturen der ute.

– Du vil reise jorda rundt for å få tak i andre sjeldne Pokémons.

– Du treffer flere venner (og andre du ikke kjenner) i den virkelige verden som liker eller har de samme interessene som deg, så du melder deg inn i en Pokémon klubb eller i en gruppe på Facebook for å diskutere med de andre.

– Du står kjempetidlig opp for å begynne din Adventure-reise som minner oss om da Ash Ketchum startet sine reiser.

– Du kan mye mer om Pokémon om du har hørt om det før, så det er lett å vinne over de som er “ny” i Pokémon.

– Du kan kjempe mot andre trenere for å se om du kan bli den beste Pokémon-treneren til slutt.

Bilde: androidcentral
 

ULEMPER 

– Du har kanskje lastet ned Pokémon GO før det har blitt offisielt lansert i Norge fordi du-ikke-kan-vente med å spille det.

– Du kan ikke legge deg enda, så før du sover, må du dobbeltsjekke om du finner noen Pokémon(s) ute i mørket.

– Du kan tenke på Pokémon hele tiden dagen lang, og alle de du har catchet. Hmm, hvilken evolusjoner blir de ulike Pokémons til?

– Du må ha mobildata som 4G/plassering/GPS for å spille, og appen sluker så mye strøm på så kort tid!

– Du merker ikke at mobilen din kan bli for varm når du spiller i strekk minst/maks 5 timer om dagen.

– Batteriet på mobilen din må lades flere ganger om dagen, så du må gå rundt med flere Powerbanks (som en ladestasjon) for å ha nok strøm til å spille videre.

– Du kaster bort tiden (og dagen) din til å spille Pokémon GO og slipper unna med plikter som for eksempel husarbeid.

– Du tenker ikke over hvor du går, men går som oftest “hypnotisert” eller som en zombie på vei til et eller annet sted.

– Du må se på kartet for å se etter spor/ting som dukker opp.

– Flere kriminelle har brukt Pokémon GO til å lure andre spillere inn i feller, for så å rane dem.

– Politiet advarer folk til å ikke spille når man kjører for å unngå distraksjoner og ulykker, men det ser ut som mange ignorerer det.

– Andre som ikke liker besøk av Pokémon-trenere, setter opp skilter over alt. Kanskje i sin egen eiendom om de har et PokéStop eller en PokéGym i nærheten, for dere er ikke velkomne.

– Når du ikke kommer inn på appen (fordi det har skjedd noe med serveren eller at det er for mange på), så vet du ikke hva du skal gjøre – for det eneste spillet du vil spille er Pokémon GO!

Noen som kjenner seg igjen (。◕‿◕。)?

#pokemon #pokemongo #reise #gaming #spill #tips #fordeler #ulemper #kjennetegn

Svaret jeg ventet på

I dag har jeg vært på “jobb” fra kl. 10 til 14:30. Jeg meldte meg frivillig til å hjelpe en med nedvasking. Dessuten ble vi fortere ferdig da vi samarbeidet med å vaske, støvsuge og rydde. Den grå og lille oval radioen stod på, og jeg hørte så mange sanger som hele tiden ble spilt på reperat – igjen og igjen.

Klokka gikk kjempefort. Jeg var så sulten etter å ha jobbet til rundt kl. 13. I pausen sjekket jeg Samordna opptak fordi jeg var så spent om jeg hadde fått svar på søknaden min. Det var i denne uka vi skulle få svar. Og svar fikk jeg! Den første e-posten jeg fikk var fra UiA – Velkommen til studiestart. Først tenkte jeg: – Har jeg kommet inn? Nervøs som jeg var, trykket jeg meg inn på siden der jeg hadde søkt, og oppdaget … Jeg fikk FØRSTEVALGET!!!

Nå har jeg søkt politiattest og passting. Mange ting må gjøres før skolen starter, føler jeg. Tiden er verdt det, men snart er også sommerferien over. Det er ca. en måned igjen til studiestart – 15. august er dagen for oppmøte og starten på en helt ny skole. Jeg blir student. Tenk det, tiden flyr!

#skole #utdanning #student

Pokémon GO lansert i Norge!

I dag, lørdag formiddag ble Pokémon GO lansert i Norge. Spillet ble først lansert 6. juli 2016 i Australia og USA, mens de andre landene som ikke har blitt lansert enda, har også mange spillere gått “bakveier” for å sikre seg det nye virkelighetsspillet. Det er veldig populært nå som mange spiller det og dette er spillet som har “tatt helt av”. Spillet går ut på at trenerne går rundt og fanger Pokémons gjennom smarttelefonene sine. Se deg rundt når du er ute, alle glaner og er opptatt på mobilen! Spillet har en hensikt: Å få alle til å gå mer ut.

Slik ser appen ut, den kommer nok til å være blant en av de populære på topplista innen kort tid. Jeg ventet til appen ble lansert i Norge for å være helt sikker på at jeg hadde den ekte versjonen. Med engang jeg hadde lastet det ned, kom jeg ikke videre før spillet falt sammen på grunn av serverproblemer. Jeg kommer nok ikke til å spille så aktivt da jeg ikke bruker mobildata da dette medfører ekstra kostnader. Men jeg prøvde hjemme for å se hva det var først. Er ikke helt ny i Pokémon da jeg blant annet har spilt Pokémon HeartGold på Nintendo DS og har hatt flere samlinger av Pokémon cards da jeg var liten. Det er gode minner!  

I starten var det vanskelig å komme med et trainernavn, men endte opp med KawaiiCia. Hjemme på badet møtte jeg en Pokémon ved navn Bulbasaur (grass- og poison type), og dette er min starter Pokémon. Jeg har så langt ikke fått catchet noen andre (har sett skyggen av Krabby, Weddle, Zubat, Shellder og Eevee), men håper å finne noen når jeg er ute og har wifi. Det finnes også PokéStops der man kan få free stuffs og PokéGyms for å kjempe mot andre ledere. Her er et kart som viser en oversikt. En annen ting er at man kan få egg som man kan klekke ved å gå flere kilometer, og det finnes veldig mange Pokémons å samle på. Så langt er det Pokémoner vi kan møte i religionen Kanto.

151 Pokémons fra Kanto religionen. Gotta catch ’em all! Spiller du Pokémon GO? Hvis ja, hvor mange Pokémons har du fanget? Let me know.

#pokemon #pokemongo #spill #mobil #teknologi