Veiskille & Water lilies

Like ved et veiskille, et kryss som skiller Tinnheia og Hellemyr. Her møtes en vei til en annen. Vannet er passe stort, litt lenger inn ligger en ørliten strand som folk kan bade og sole seg. Location er Ytre Eigevann, en innsjø i Kristiansand. For å komme dit går det en liten smal sti, etter hvert kommer man inn til en skog med høye trær.

En merkelig trestamme – ser nesten ut som et hjerte.

Mange flytende vannliljer (Water Lily) i dammen. De var veldig fine!

Palmer og Sydenfølelse

Opplev blå himmel, grønne palmer og ekte sommervær. Det får man her i sommerbyen Kristiansand! Store palmer er plassert ved Aquarama, Bystranda, Christiansholm festning og gågata Markens.

Palmene minner meg om Palmesus. Hver sommer arrangeres Palmesus, Skandinavias største strandfest på Bystranda, men dessverre måtte festivalen Korona-avlyses andre år på rad. Veldig synd!

Christiansholm festning.

Bystranda.

Scandic Hotels, Sats og Aquarama.

Få de vakreste og naturlige vippene!

Reklame | Xlash

Drømmer du om lange vipper og fyldige bryn? Da vil jeg anbefale å sjekke ut Xlash, som tilbyr vippe- og brynserum. Xlash er Norges mest solgte vippeserum, og det som skiller Xlash fra andre vippeserum er at man kan se tydelige resultater etter noen uker!

Over 3,8 millioner mennesker over hele verden bruker Xlash i sin daglige skjønnhetsrutine.

Et vippeserum inneholder fuktighet og antioksidanter som gir næring til vippene for å holde de blanke og myke, slik at de ikke knekker like lett. Det styrker hårrøttene i vippene og bidrar til at du mister færre vipper.

Produktet jeg snakker om er Xlash Vippeserum:

Fordeler med å bruke vippeserum fra Xlash:

 • får vippene dine til å se mørkere, lengre, tykkere og mer voluminøse ut
 • forlenger vippesyklusen for øyenvippene og stimulerer hårsekkene slik at det blir jevnt og naturlig
 • fuktighetsgivende, beroligende og aktive ingredienser (Biotin, grønn te, hyaluronsyre)
 • vegansk, ikke på noen som helst måte testet på dyr
 • dermatologisk testet – ingen aggressive kjemikalier, kun naturlige ingredienser som er både milde og trygge å bruke
 • populært over hele verden, fornøyde kunder, gode anmeldelser og beviste resultater etter 28 dager
 • enkelt å påføre, høy kvalitet – knekker ikke lett
 • vakre og sunne vipper selv uten mascara

For at vippene dine skal kunne vokse og bli så lange og fyldige som mulig, er det viktig å bruke og påføre serumet på riktig måte.

Slik gjør du:

 1. Rens ansiktet og pass på at rester fra både sminke og hudpleie er borte før du bruker serumet.
 2. Påfør et tynt lag Xlash øyevippeserum på øverste vippekant. Prøv å påføre produktet så nær vippene som mulig.
 3. Gjenta én gang daglig (helst om kvelden før du skal sove) i minst 28 dager.
  Merk: Xlash skal kun brukes én gang daglig for fyldigere og vakrere øyenvipper.

Akkurat nå kan du få 20% rabatt på alt ved å bruke rabattkoden:
MIDSUMMER20

Har du lyst til å prøve Xlash? Du kan lese mer om øyenvippeserumene HER. Husk at det er fri frakt, ingen toll og rask levering hos Xlash!

Equilibrium

“Equilibrium” er malt for “Kunsten å leve-festivalen”, som er en del av Cultivas mangfoldssatsing. Gatekunsten er laget av @martinwhatson, og kunstverket kan ses i Gravane 26 ved PWC i Kristiansand. Motivet er ei ung kvinne som danser ballett og står på et bein. Hun har en fargerik kjole og det ser ut som hun holder balansen. Equilibrium er oversatt til likevekt.

Nye solsikker til uteplassen

Da var nye solsikker kommet på plass! Kjøpte disse på Rema 1000, og populære som de ble, var de fort utsolgt. På lørdag var det bare en solsikke igjen! De kom i 20 cm potte og er typisk kortvokste solsikker med en bestemt høyde. Nå er de blitt omplantet til en større potte. Jeg har ikke plantet solsikker i år, så da blir det heller å kjøpe blomster og planter i butikken.

Solsikker trives i solen på en lun plass. Vannes jevnlig, men uten å overvanne. Kan gjerne gis litt gjødsel en gang i måneden. Solsikker er en bie- og humlevennlig blomst!

Giant panda

Gatekunst av @hamawoods, like ved Sandens i Kristiansand. Dette er for “Kunsten å leve-festivalen” som er en del av Cultivas mangfoldssatsing.

熊貓 (Literal meaning “bear cat”) – Giant panda in traditional Chinese.

Hama Woods er en sjablongartist som har base i Oslo. Arbeidet hennes viser dyp respekt for naturen og dens umiddelbare tilknytning til menneskeheten. Hennes verk kjennetegnes av håndsnitt, flerlags sjablonger og spraymaling.

Sommerkonsert i nytt lokale

I dag var det sommerkonsert på Karina’s Pianostudio, i Dronningensgate kl. 13 – 14:15. Nytt lokale med bedre plass! Sommerkonserten er en avslutning der elevene fra Karina’s Pianostudio viser hva de har lært gjennom mange timer med pianospilling. Det krever mye øving og innsats for å lære seg å spille piano! Da vi kom, fikk vi utdelt et program der det stod hvem og hva de skulle spille. Vi hørte på kjente klassiske pianomusikk: Grieg, Beethoven, Mozart, Bach osv …

Jeg var “kameramann”, og hadde ansvar for å filme. Et bilde av kameraet mitt nede til venstre. Alle de fremste stolene var opptatt, så jeg stod nesten helt bakerst i rommet.

Det var veldig bra at dette arrangementet kunne gjennomføres i disse koronatider med god avstand. De fleste hadde på seg munnbind innendørs, og det var antibac lett tilgjengelig.

I det nye lokalet var det en vegg som var ekstra interessant å se på. Et blikkfang av en ung kvinne som sitter med ryggen til og spiller på pianoet sitt.

Piano-merch er så kult som gjenstand! Som dette bittelille pianoet.

Etter konserten gikk vi alle ut i bakgården og koste oss med hjemmelaget muffins, kjeks, Mentos og drakk saft og kaffe.

En vakker blomstrende Pioner-blomsterbukett til Karina, arrangøren. Lære å spille piano? Da kan jeg anbefale å gå til Karina’s Pianostudio i Kristiansand.

Les også:

Tidlig julekonsert i november
Sommerkonsert i Ravnedalen
Julekonsert: 5-års jubileum

Skriften på veggen

Utenfor Arkivet i Kristiansand kan vi se en pop up-utstilling: Skriften på veggen. Det er fokus på meningsytring og blir til i samarbeid med publikum. Man får et spørsmål og kan skrive egen mening på gjennomsiktige vegger. Skriften på veggen handler om verdien av å lytte og forstå.

Utstillingen er skapt av: Ryall Burden, Arne Vilhelm Tellefsen, Laura Christina Brøvig Vallenes og Birgit Amalie Nilssen. Medvirkende: Ragnhild Nilsen.

FELLESKAP

MOT

FRIHET

Lady Justice with a dress off opinions. As part of protest against the verdict in Norwegian High Court allowing neo-nazis to flag with a swaztika flag on the 9th of april 2018, outside a Gestapo torture chamber.
Part of a audience participation theatre play: The writing is on the wall. Justice get warped if you move far away from the law.
– @vlekart

Arkivet Freds- og menneskerettighetssenter.

Til minne om de som døde i fangenskap fra Aust- og Vest-Agder fylke under krigen 1940-45.

En superhelt i flaggermuskostyme

Hvis du går over den lille broa til Odderøya og rett fram så får du straks øye på et lite hus på venstre side. Like ved Vaktbua på Odderøya i Kristiansand ser vi gatekunst av en superhelt iført et flaggermusinspirert kostyme. Det er lett å se hvem dette er.

Psssst, ta deg en tur til Odderøya 🦇
– Quirky Mouse

Det er Batman! Gatekunsten er laget av @quirky_mouse.

Flyktningkarusellen på Hamresanden

Et kunstverk har blitt satt opp på Hamresanden like ved havet. Stålskulpturen heter “Prisoners of the road”, og undertittelen er “For deg åtte år gamle migrantjente”. Det er laget av gatekunstneren @miss.printed, for “Kunsten å leve-festivalen” som er en del av Cultivas mangfoldssatsing.

Jeg håper at migranter og flyktninger som bor her kan komme og se den. Jeg håper de kan føle at de nå er kommet hjem.
– Missprinted

Kunstverket har materiale av stål. Under står ei bålpanne og øverst en “propell” som snurrer enten av vinden eller av varmen under. Det er silhuetter av en migrantfamilie på sprang under “propellen”.

Prisoner of the road.
For you eight year old migrant girl.
Waiting for a day with less wind so we can make a fire beneath.
– Missprinted

Poenget med å plassere karusellen på stranda er at den står ved havet, som jo ofte utgjør den grensen migranter krysser. “Prisoners of the road” skal stå på Hamresanden i to år.

Missprinted bruker mest collage som kunstuttrykk. Hun har blant annet plassert mange små collagefigurer i bybildet i Kvadraturen.

 

Les også:

Flyktningkarusell som kunstverk på Hamresanden (kilde)
Upside down